Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dirk Kuijt staat voor langverwachte terugkeer als hoofdtrainer

Laatste update:

Dirk Kuijt staat op het punt om zijn trainersloopbaan nieuw leven in te blazen. De 104-voudig Oranje-international is in onderhandeling met het Turkse Konyaspor, zo meldt De Telegraaf.

Konyaspor eindigde vorig seizoen nog negende in de Süper Lig, maar is zwak aan de nieuwe voetbaljaargang begonnen. Met slechts negen punten uit negen duels staat de club vijftiende in de Turkse competitie.

In Turkije kan Kuijt de opvolger worden van Aleksandar Stanojevic. De Servische coach werd na de 1-2 nederlaag van zaterdag tegen Pendikspor ontslagen bij Konyaspor.

In de spelersselectie van Konyaspor zit onder meer voormalig Ajacied Robert Muric, die het in Amsterdam niet redde. Ook beschikt de Turkse club over voormalig Besiktas-aanvaller Gökhan Töre en Steven Nzonzi, die onder meer voor Sevilla en AS Roma speelde.

Kuijt werd in november 2022 ontslagen als coach van ADO Den Haag en zit sindsdien zonder club. De oud-rechtsbuiten hield het slechts vijf maanden vol in de Hofstad. Het was zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij eerder twee jaar werkzaam was als jeugdcoach bij Feyenoord.

Kuijt kreeg zijn elftal bij ADO niet aan de praat en moest het veld ruimen op het moment dat de club op een zeventiende plek stond in de Keuken Kampioen Divisie.

Als speler was Kuijt jarenlang actief in Turkije voor Fenerbahçe. Tussen 2012 en 2015 kwam de oud-aanvaller tot 130 wedstrijden voor de Turkse topclub, waarin hij 37 goals en 28 assists produceerde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schijnt al vaker in Turkije geweest te zijn😉.

Ontopic: Was Konyaspor een jaar of vijf geleden niet best prima? Stonden zo rond de subtop geloof ik, en zelfs nog Europees gespeeld.

26 oktober 2023 om 00:13

Klopt, tot die jonge speler overleed door een auto ongeluk en toen ging het bergafwaarts. Waren als ik mij niet vergis bijna kampioen geworden.

26 oktober 2023 om 01:07

Als je gefaald hebt als trainer, kun je altijd nog in Turkije terecht. Zeker als je een grote naam hebt. Veel plezier daar.

26 oktober 2023 om 02:24

Ik gun het Dirk in ieder geval van harte. Hij is een tijdje in de war geweest (constant veranderingen in persoonlijkheid met als gevolg chirurgische ingrepen, problemen in relationale sfeer etc). Net toen hij weer een beetje opkrabbelde ging het ook slecht (werkgerelateerd) bij ADO, dus nu weer een nieuwe kans. Turken zien hem sowieso als legende dus hopen dat ie daar slaagt.

26 oktober 2023 om 03:34

Sorry hoor, maar zit iemand hier nog te wachten op de trainer Kuyt??? Alsjeblieft zeg, iedereen kan voorspellen hoe dit gaat eindeligen. Onvoorstelbaar hoe dit soort onbenullen aan de bak komen.

26 oktober 2023 om 08:49

Dit werd ook gezegd over Kluivert toen hij naar Turkije kwam. Hij doet het nu aardig en staat zelfs achter Fener en Gala op een mooie 3e plek.
Ik verwacht zelf persoonlijk ook niet veel van Kuyt bij Konyaspor, maar misschien past het turks voetbal beter bij hem en hij heeft maar 1 club getraind voor zo ver ik weet.

Ik dacht even dat hij de nieuwe trainer van Ajax werd.

poeh, Konyaspor, t is natuurlijk de hoogste divisie in Turkije, maar om nu te zeggen dat t daar mooi wonen is.. miss kan die zixh revancheren je weet t niet

25 oktober 2023 om 23:18

Konya is een zeer religieuze stad. Weliswaar een andere religie dan die Kuijt aanhangt (volgens mij komt hij uit de Bible Belt, toch?) maar misschien vind hij dat (desondanks) wel prettig. Daarnaast is het ook gewoon een baan. En als je geld hebt dan kan je heerlijk leven in Turkije.

26 oktober 2023 om 09:03

Ik heb geen idee waar jij dat op baseert, maar Konya is een prachtige, welvarende stad waar je meer dan prima kunt wonen. Het is misschien geen Istanbul of Izmir, maar Konya doet in niets onder voor bijvoorbeeld Ankara.
Sterker nog, kenners zullen veel liever in Konya wonen dan in Ankara
Konya behoort weliswaar tot de meer religieuze gebieden van Turkije, maar daar zul je als buitenlander helemaal geen last van ondervinden.

26 oktober 2023 om 09:29

Turkije en welvarend? Kuyt zal met zijn geld geen problemen hebben maar voor de armere inwoners in Turkije zeker niet makkelijk. Lira in 5 jaar van 0,16 euro naar 0,034 euro, verschil tussen rijk en arm is enorm.

26 oktober 2023 om 13:08

Turkije is zeker welvarend dat zien wij elk jaar weer met eigen ogen. Geld die daar rond gaat is ongekend joh.

Maar komend op je comment over de lira, ik denk dat ze het express doen om een soort Europees China te worden en het lukt blijkbaar nog ook

Ik vraag me dan altijd af hoe zulke clubs bij een Kuyt komen... Niets gepresteerd in de KKD als trainer, en dan mag hij het nu ineens proberen in Turkije 1,5 jaar na dato. Kwam een Seedorf ook niet zo aan z'n klusjes als trainer?

26 oktober 2023 om 00:13

Zijn ze snel zat achter hoor. Nergens iets klaar gemaakt behalve zn eigen maar meer ook niet

26 oktober 2023 om 06:07

Kuyt is in Turkije wel een icoon he, heeft daar in zn nadagen een goede indruk achter gelaten. Is bij den haag slecht begonnen als trainer, maar verdient hij niet een 2e kans?

26 oktober 2023 om 14:45

Maar weten ze in Turkije dan niet dat een oud topspeler niet bij voorbaat een goede trainer is?

26 oktober 2023 om 13:09

Kuyt en bijv Van Hooijdonk zijn 2 Nederlanders die enorm worden gerespecteerd door de bevolking. Ze komen ook steeds vaker terug naar Turkije voor kleine klusjes op tv en noem maar op.

In turkije leren ze het ook nooit he, als je een redelijke oudvoetballer bent geweest kun je zo als trainer aan de slag in de hoogste competitie zonder enige ervaring te hebben/goede resultaten behaald hebben. Laatst burak ook al meteen hoofdcoach gemaakt

26 oktober 2023 om 04:43

Je weet dat diezelfde Kuyt ook in Nederland zomaar aan de slag kon bij ADO? Altijd zo lekker makkelijk scoren. En nee, ik ben gen Turk maar een Nederlander.

26 oktober 2023 om 08:07

ADO was geen hoogste competitie en dat geeft hij duidelijk aan in zijn reactie. Bovendien zou ik me als voorzitter nog wel een keer bedenken na het succesverhaal bij ADO.

Ik wens hem oprecht veel succes, hij heeft ongelooflijk veel (on)terechte kritiek ontvangen over alles en nog wat zelfs over z'n uiterlijk. Zelfs kritiek gekregen waarom hij bij ADO aan de slag ging, het is bij sommige ook nooit goed als een icoon na zijn voetbal carrière aan de slag gaat als trainer van de eerste van zijn eigen cluppie krijgt zo iemand ook altijd kritiek omdat ie het bij een mindere club moet proberen eerst; nou dat heeft onze Dirk gedaan en nog krijgt ie kritiek waarom ie naar een club als ADO is gegaan, ik begrijp er iig niets van. Sommige leveren kritiek om het kritek leveren niet omdst ze i houdelijk iets kunnen toevoegen. Verder zie ik hem liever hier ergens aan de slag gaan maar goed zijn geluk is het belangrijkst

Uiteraard staat het een ieder vrij Dirk Kuijt een mooie baan te gunnen of niet. Op basis van zijn voetballoopbaan of op basis van zijn persoonlijkheid. Ik ben een enorm Liverpool fan en hij wordt daar net als in Rotterdam gezien als een legende. Op basis van zijn prestaties daar ook logisch. En ondertussen is hij bij Quick Boys ook onsterfelijk, de hoofdtribune daar is naar hem genoemd.
Het is een ander stukje aan Kuijt dat mij niet tot een fan van hem maakt. Hij is mij iets te glad. Zijn ruzie als assistent bij Quick Boys met topscorer Teijsse was zo'n voorbeeld. Ze schorsten Teijsse indertijd en Kuijt stelde zichzelf op als spits. Drie weken later, 1 punt en nul goals van Kuijt later was de club kansloos voor het kampioenschap. Maar ja, net als Sneijder bij een club in Utrecht brengen ze geld binnen en hebben ze daarmee macht. De vraag is of je dat als club moet toelaten. En met name ook; tot hoever ? Goed, Kuijt dus naar Turkije. Op basis van helemaal niks. Maar goed, slechter dan bij ADO kan hij het niet doen.

Dit zou fantastisch nieuws zijn voor de Turkse competitie. Hij heeft er al gevoetbald. Dus hij kent de competitie al. En met zijn ervaring en kennis als speler op het hoogste niveau zie ik Konyaspor weer terugkeren naar de (sub)top van de competitie.

Ik ga deze club zeker op de voet volgen

Van alle clubs in Turkije, regios in Turkije gaat Dirk voor Konyaspor. Of beter gezegd gaat Konya voor Dirk. Want veel keus had die denk ik niet.

Dit gaat hem niet worden Dirk. Binnen twee maande terug in Nederland.

26 oktober 2023 om 09:06

Wat is er mis met Konya?

26 oktober 2023 om 13:10

Konya is gewoon net als bijv een Kayseri een metropool. Konya staat bekend als een religieuze stad maar waarom zou Dirk daar moeite mee hebben ? Hij heeft jaren in Istanbul ook gewoond en kent het land gewoon goed.

Wel met een Real Madrid-clausule in zijn contract neem ik aan? Ancelotti moet ook ooit eens vervangen worden

Heeft al een contract bij Feyenoord getekend om hoofdcoach te worden zodra slot aan het einde van het seizoen weggaat. Hij moet echter eerst nog wat meer ervaring krijgen. Zonder gekheid. Waarom zou men met hem in zee willen gaan?

26 oktober 2023 om 13:11

Waarom niet ? In Nederland is het een sport om je eigen mensen af te kraken, zo precies ook over Kluivert en kijk eens hoe goed hij Adana laat voetballen ? Gun die man gewoon joh

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren