Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deulofeu (29) denkt aan stoppen: ‘Ik heb het idee geaccepteerd’

Laatste update:

Gerard Deulofeu denkt hardop na over het einde van zijn carrière, zo laat de Spanjaard weten bij het Twitch-kanaal Jijantes van Calciomercato. De spits van Udinese kampt met een zeer hardnekkige knieblessure, waar hij na ruim een jaar nog altijd niet van is hersteld.

Deulofeu had voor zijn transfer naar Udinese al twee zware kruisbandblessures achter de rug. In Italië liep hij vervolgens zijn derde serieuze knieblessure op. “Mijn knie was getraumatiseerd, maar ik ben er wel in geslaagd om te herstellen. Het was de derde keer dat ik zo’n blessure heb meegemaakt en er waren complicaties. Het was echt een beproeving”, vertelt Deulofeu.

Begin vorig jaar ging het voor de vierde keer mis. “Ik heb het idee geaccepteerd dat ik misschien nooit meer op een voetbalveld sta. Op alle manieren probeer ik te herstellen, maar ik ben me ook aan het voorbereiden op mijn carrière na het voetbal. Sinds enkele maanden weet ik dat ik mogelijk nooit meer kan voetballen. Het is niet te bevatten waar ik doorheen ga. Dat ik al dik een jaar lang niet de sport kan beoefenen waar ik van hou."

Op 22 januari 2023 speelde Deulofeu zijn voorlopig laatste wedstrijd voor Udinese. De aanvaller maakte daarvoor indruk en stond in de concrete belangstelling van Tottenham Hotspur, maar raakte voor de vierde keer zwaar geblesseerd en zag naast een toptransfer mogelijk ook zijn carrière in duigen vallen.

Deulofeu maakte als jeugdspeler van FC Barcelona naam in de befaamde jeugdopleiding La Masía. Van een echte doorbraak in Catalonië kwam het niet, al onderscheidde hij zich daarna wel in de Premier League bij Watford. De inmiddels 29-jarige Spanjaard kent een carrière met hoge pieken en diepe dalen.

Naast Barcelona speelde de vleugelflitser ook bij de Europese grootmacht AC Milan en was hij een gewaardeerde kracht bij Everton en Sevilla. Momenteel staat Deulofeu tot medio 2026 onder contract bij Udinese. Deulofeu trok in 2018 de deur van Barcelona definitief dicht, nadat hij meerdere malen door de club was verhuurd.

Deulofeu heeft bij Udinese nog een contract tot medio 2026. Mocht er voor de Spanjaard niets anders opzitten dan met pensioen gaan, gaat Deulofeu aan de slag binnen I Friulani. De rechtspoot speelde tot dusver 68 keer bij de huidige nummer 14 van de Serie A. Daarin kwam hij tot achttien doelpunten en veertien assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sneu als blessures zon grote invloed hebben op een carrière. Knap dat hij zich al enkele keren heeft terug gevochten, maar op een gegeven moment is de mentale en lichamelijke weerbaarheid wat dat betreft ook op

Ik weet nog goed dat een spaanse maat van mij wees op Deulofeu en aan gaf dat het de next big thing zou worden uit de Barca jeugd. Hoe hij in de jeugd ook spelers voorbij dribbelde alsof ze er niet leken te staan was echt bewonderenswaardig. Jammer dat het er toch niet helemaal uit is gekomen, een soort Bojan Krkic in dat opzicht.

Triest als het zo moet eindigen, maar wel begrijpelijk. Topsport is al niet gezond, en na vier van zulke blessures is het beter om te stoppen. Hij moet tenslotte nog zo'n 50 á 60 jaar door met diezelfde knieën (waarschijnlijk).

Overigens ook jammer voor de Serie A. Bij de lagere ploegen lopen toch goede en/of bekende spelers rond, zoals ook Candreva (Salernitana).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren