Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘Zou een schande zijn ten opzichte van die ene homo bij de KNVB’

Laatste update:

Dat het WK van 2034 wordt georganiseerd door Saudi-Arabië, zit Johan Derksen niet lekker. De vaste tafelgast van Vandaag Inside zou het mooi vinden als Nederland en andere Europese landen in opstand komen tegen een land waar de mensenrechten stelselmatig worden geschonden.

"Als nou alle fatsoenlijke landen, daar reken ik Duitsland en de Scandinavische landen onder, Nederland en misschien dat je Engeland meekrijgt", opende Derksen woensdagavond de heikele kwestie. "Als die nou eens afspreken: wij gaan niet meer voetballen voor die FIFA in landen waar de mensenrechten geschonden worden."

"Maar ook die kale meneer van de KNVB (secretaris-generaal Gijs de Jong, red.) hobbelt daar achteraan. Want die wil ook gefêteerd worden, in een vijfsterrenhotel zitten en met een limousine naar het stadion gereden worden", is Derksen zeer kritisch op de leiding van de voetbalbond.

"Je moet toch niet samen willen werken met mensen die dit soort dingen doen? Als er ook maar één homo bij de KNVB werkt, is dat een schande ten opzichte van die jongen. In een land waar homo's verboden zijn", stelde Derksen de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië nog maar eens aan de kaak.

Tafelgenoot Rutger Castricum mengde zich ook in de discussie. "Ik begrijp niet dat de KNVB zo groots gaat aankondigen dat we daar (naar Saudi-Arabië, red.) naar toegaan. Maar als je dat zegt, moet je afspraken hebben gemaakt met andere landen. Anders word je niet gedekt."

Derksen was het daar mee eens. "Natuurlijk. Je moet een blok vormen. En dat vindt de FIFA vervelend hoor, want dat is een devaluatie van het toernooi", zo besloot de vaste tafelgast van de talkshow.

KNVB
Bondsvoorzitter Just Spee weet nog niet wat de KNVB volgend jaar doet bij de definitieve toewijzing van het WK in 2034. "Die beslissing zullen we baseren op het bidboek en de evaluatie daarvan door FIFA. Wij kunnen alleen een uitspraak doen over de inhoud van een bid", zo klonk het eerder deze week.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom hebben we in Nederland toch zoveel moeite met normen en waarden van andere landen? Kijk, dat de mensenrechten daar geschonden worden is niet goed te praten, maar daar zal een WK juist aan kunnen bijdrage dat het minder wordt. We moeten zoals gewoonlijk altijd opzoek naar het negatieve hiervan, terwijl er juist veel voordeel gehaald kan worden door een WK daar te houden om zaken te veranderen.

21 december 2023 om 07:39

Klopt maar dat gaat in de praktijk niks brengen. Kijk naar de evaluatie van het WK in Qatar. Eens dat we onze normen en waarden niet mogen opdringen gen zoals we dat andersom ook niet willen. Al heb je het gelijk aan je zijde, opdringen kan nooit. Helpt niets.

21 december 2023 om 07:42

Omdat we onze mond vol hebben over inclusiviteit. De knvb doet acties als one Love. Dat is toch niet te rijmen dat je naar zon land gaat? Het is allemaal voor de bühne. Als je hier naar toe gaat kun je t in 36 ook in Noord Korea en Rusland doen. Ik schaam mij echt dat ik als amateur voetballer dus geld moet betalen aan zon organisatie.. Je moet voor de gein het interview van deze Gijs de Jong is opzoeken eat die een jaar geleden over Saudie Arabië en een wk zei.. En deze man die verdiend zelf tonnen bij de knvb..

21 december 2023 om 09:15

@Arnino, als je naar het tweede kamer kijkt valt er wel meer niet te rijmen. SA is niet perfect, net als de Knvb. Als je daadwerkelijk veranderingen aan wilt brengen met je inclusiviteit, dan ga je erheen en ga je op de tribune zitten met een paar homo’s. Niet voor niets dat Knvb benoemd dat ze de bid af willen wachten. Wellicht wilt SA zich wel openstellen voor homos en al het andere. Ik heb zelf ook niet zoveel met de knvb, maar snap hun standpunt hierin.

21 december 2023 om 09:30

Ja ze schenden mensenrechten daar en ja wij doen dat hier ook.
Heeft geen zin om daar eindeloze discussies zonder wederzijds begrip over te voeren.
Het beste zou zijn wanneer we op zoek gaan naar datgene wat ons verbind in plaats van wat ons scheidt.

21 december 2023 om 09:39

Zeg je dat ook over China?

21 december 2023 om 09:41

Dat doen we al met China

21 december 2023 om 09:51

En dat is oké voor jou?

21 december 2023 om 11:33

Ik hoop dat VZ dit laat staan, want ik heb het gekopieerd van de knvb website, en het past in deze context: De KNVB schreef het volgende n.a.v. artikelen van de Guardian:

We kunnen ons als voetbalbond richten op alleen het sportieve deel van dit WK en het realiseren van verbeteringen in Qatar overlaten aan maatschappelijke en politieke organisaties.
Dit is voor ons geen optie.
We kunnen, zoals sommigen nu voorstellen, een jaar voor het event alsnog besluiten om het WK in Qatar te boycotten. Experts en mensenrechtenorganisaties pleiten niet voor een boycot. Gastarbeiders in Qatar zijn daar namelijk niet bepaald meegeholpen, omdat zij hierdoor hun geld kunnen mislopen. Daarnaast zeggen mensenrechtenorganisaties dat de beoogde hervormingen in Qatar alleen ontstaan door te gaan, betrokken te blijven en druk uit te oefenen op de regering in Qatar. Met een boycot verbetert er dus niets en dat is naar ons idee ook niet de beste optie.
We kunnen de aandacht voor het WK gebruiken en zelf meehelpen om de situatie voor de gastarbeiders in Qatar te verbeteren. Dit door diplomatie, het ondersteunen van projecten voor arbeidsmigranten en vrouwen in Qatar en vooral aandacht op te blijven eisen van de regering in Qatar. V
olgens rapporten van mensenrechtenorganisaties heeft deze strategie recent al tot verbeteringen geleid. Deze optie heeft daarom onze voorkeur, hier maken we de komende tijd nog meer werk van.
Dergelijke misstanden mogen nooit meer voorkomen rondom een WK. De KNVB was daarom in 2014 één van de initiatiefnemers om FIFA te bewegen tot meer aandacht voor de mensenrechten in landen die een WK willen houden. Er is op dit gebied duidelijk progressie geboekt: bidprocedures voor komende WK’s kennen nu een zogenoemde mensenrechtenparagraaf. Helaas was die er bij de keuze voor Qatar nog niet, maar na 2022 zullen we geen WK meer zien in een land waarin de internationale mensenrechten niet zijn gewaarborgd in de bid procedure.

Ons algemene statement over het WK in Qatar
Sportief gezien is het WK het allerhoogste podium, waar spelers en miljoenen fans wereldwijd jarenlang naartoe leven. Nederland moet zich nog kwalificeren voor het WK, maar wij hebben volop oog voor de problemen in Qatar en helpen om verbeteringen te realiseren en te vergroten. Voetbal heeft de kracht om landen en volken te verbinden en zo het gesprek aan te gaan over moeilijke onderwerpen. Dit maakt diplomatie sneller mogelijk en zaken zoals mensenrechten bespreekbaar op plaatsen waar het urgent is dat dat gebeurt.

De KNVB was destijds bij de toewijzing niet voor een WK in Qatar, maar dat het eindtoernooi daar in 2022 plaatsvindt zien we nu als een gegeven. Wij kijken niet weg bij de maatschappelijke problemen van het gastland en zullen - mits gekwalificeerd - sociaal verantwoord deelnemen aan het toernooi. Rapporten van mensenrechtenorganisaties en internationale vakbondkoepels zien we in dit licht als heel waardevol. Het helpt ons. Die rapporten houden ons op de hoogte van de specifieke problematiek en met die informatie kunnen we ook het gesprek aangaan met onze stakeholders.
Ook binnen het voetbal is de KNVB actief op het gebied van mensenrechten. De KNVB was één van de initiatiefnemers om FIFA te bewegen tot meer aandacht voor de mensenrechten in landen die een WK willen houden. Er is op dit gebied duidelijk progressie geboekt: bidprocedures voor komende WK’s kennen nu een zogenoemde mensenrechtenparagraaf. Die was er bij de keuze voor Qatar nog niet, maar de situatie van gastarbeiders in Qatar is dankzij de aandacht voor het WK gesignaleerd, besproken en op een aantal punten ook verbeterd, volgens eerder verschenen rapporten.

21 december 2023 om 11:35

Dit bedoel ik dus het is allemaal voor de bühne. Er komt een paragraaf in het bid. Ik kan nu al vast opsommen wat daar in staat. Allemaal woorden maar geen daden net zoals het in Qatar is gegaan. Van alles wat er verbeterd zou zijn in Qatar qua mensenrechten is al helemaal niets meer over.
De KNVB heeft een geweldige veiling gedaan voor de arbeidsmigranten in Qatar. De enige die daar beter van geworden is Matchwornshirts, die meer als een ton onkosten gedeclareerd hebben, en allemaal louche tussenpersonen die ook geld declareren. Het is gewoon een Louche organisatie waar ik mij de ogen voor uit de kop schaam als Nederlander.

21 december 2023 om 07:42

Waarom moeten we maar accepteren dat er landen zijn waar mensen geen rechten hebben?

21 december 2023 om 08:40

Omdat je er precies niks aan kan doen, alsof zij daar wakker liggen van de kritiek op voetbalsites en VI, wel doodleuk meedoen met het WK om miljoenen te incasseren natuurlijk, net als afgelopen WK, janken en zeuren om alles maar toch leuk meedoen met het WK.

21 december 2023 om 09:43

Omdat je dat al doet. In China worden de mensenrechten misschien nog wel veel heftiger geschonden en toch is het zo dat iedereen die er een grote bek over heeft hier in NL producten van Ali Xpress of hoe die sites allemaal heten laten komen.

21 december 2023 om 09:49

Spreek voor jezelf aub, ik heb nog nooit iets gekocht van Ali Express.

21 december 2023 om 09:49

Er zijn weinig landen waar mensen geen rechten hebben. Sterker nog, geen enkel land eigenlijk.

Wat het echte probleem is, is dat het Westen zijn blik op de wereld (noem het normen en waarden) als enige juiste blik wil afschilderen. Vervolgens wordt iedereen tegen die meetlat aangehouden en bepalen we wie "goed" en "slecht" is.

21 december 2023 om 08:45

Dat "we kunnen eraan bijdragen dat het minder/beter wordt" lees ik enorm vaak als verdediging als het op evenementen in dit soort landen aankomt.

Maar wat vrijwel al die reacties dan weer nalaten is uitleggen hóe wij er met een WK aan bij kunnen dragen dat de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië verbetert? Door te dreigen met een regenboogarmband en die dan toch niet te dragen als de FIFA met gele kaarten gaat zwaaien? Dat zal ze leren!

21 december 2023 om 09:12

Als "we" iets anders doen in die landen, loop je het (grote) risico te worden opgepakt. En dat risico ga je dus lopen omdat er een stel geldwolven zo nodig iets als een WK in een homo-/vrouwonvriendelijk land wil organiseren. Dat is toch bizar?

21 december 2023 om 09:05

Homofobie valt niet onder “normen en waarden” maar onder een gebrek aan empathie en naar mijn mening zelfs ontwikkeling.

21 december 2023 om 09:07

En Lierse en waarom mogen die landen zich niet ontwikkelen op hun eigen tempo? Waarom hanteren we hier in het westen de maatstaf dat iedereen zogenaamd net zo geweldig en ver ontwikkeld moet zijn als ons. Iedereen kan zien dat het midden oosten op dat gebied nog niet zo ontwikkeld is, laat hun lekker dat op hun eigen tempo doen.

21 december 2023 om 09:10

Zeg ik dat dat niet mag? Je moet alleen geen propagandatoernooien in zulke landen gaan houden.

Of is het ook allemaal oké wat China met de Oeigoeren doet? “Laat hen lekker op hun eigen tempo ontwikkelen”.

21 december 2023 om 09:19

“ Iedereen kan zien dat het midden oosten op dat gebied nog niet zo ontwikkeld is, laat hun lekker dat op hun eigen tempo doen.“

Dan ga je er vanuit dat ze zich daar echt willen ‘ontwikkelen’ (bij een gebrek aan een beter woord) willen ontwikkelen en dat vraag ik me af. Sommige landen zullen het doen om economische of (geo)politieke redenen maar ik denk niet dat ik iets wereldschokkends zeg als ik stel dat bepaalde waarden van de democratische rechtsstaat (soms ook wel grondrechten of mensenrechten genoemd) nog wel eens op gespannen voet willen staan met religieus conservatisme in dat gebied.

21 december 2023 om 09:37

@lierse is China niet islamieten aan het oppakken die überhaupt een bepaald geloof hanteren en op basis daarvan sluiten ze die op in Kampen. Volgens mij kan je gewoon prima homo zijn in het midden oosten als je het maar niet op straat uit. Maar volgens mij mag je daar ook niet een meid op er mond nemen op straat.

21 december 2023 om 09:40

En waarom mag China zich dan niet op zijn eigen tempo ontwikkelen?

21 december 2023 om 09:07

Het zijn niet de normen en waarden die wij als normaal zien. Die staan voor gelijkheid. Dat ze daar racistisch en vrouwonvriendelijk zijn, is een feit. Dat we daar niets aan kunnen doen ook. Alleen moeten we het ook niet facilitairen. Dan moeten we ook geen reclame maken voor zulke landen, zodat ze financieel nog sterker worden en westerse maatjes krijgt. Het zijn net kinderen: Je kan ze het best gewoon negeren. En zeker niet mensen "verplichten" naar zulke landen te gaan, wat in het geval van voetballers zo is in dit geval.

21 december 2023 om 10:00

@mangalitsa,

Kun je ook een feitelijk voorbeeld geven van racisme en vrouwonvriendelijkheid in Saudi Arabie? Ik kan dat namelijk wel over bijvoorbeeld Nederland.

Het grootste probleem zijn mensen met een gedachtegoed als jij: "onze normen en waarden zijn het beste en al het andere is slecht". Hier mogen we vrouwen achter het raam verkopen, maar als men het niet normaal vindt, is dat een probleem. Hier mogen we kinderen van 7 leren dat ze "mogen zijn wat ze willen, ook een ander geslacht", maar als we dat gek vinden, zijn we bekrompen en slecht. Hier mogen we zeggen dat we onvoorwaardelijk achter een genocide staan, maar als je de tegenpartij steunt, ben je een terrorist. Hier mogen we mensenrechten schenden door asielzoekers uit te zetten naar Afrika en zijn we humaan, maar als een ander land iets vergelijkbaars doet, schenden ze mensenrechten en moeten ze op de vingers getikt worden.

Zo kunnen we uren doorgaan en de hypocrisie wordt er niet minder op. De grootste bekrompenheid is het denken dat "onze" waarden en normen de standaard zijn en alles en iedereen daarbuiten slecht is

21 december 2023 om 10:04

Keuzevrijheid beste Emz, vrouwen gedwongen achter ramen zetten is verboden in Nederland. In Saoedi-Arabië is een vrouw afhankelijk van een man voor heel belangrijke beslissingen.

21 december 2023 om 10:14

Racisme is trouwens ook niet zo moeilijk. Afgelopen jaar zijn er nog 10-tallen migranten doodgeschoten door de Saoedische grenspolitie, die ook nog eens mensen martelde en liet verkrachten.

21 december 2023 om 11:09

Je wil toch niet oprecht beweren dat er in SA geen prostitutie is? Daar is het gewoon niet legaal.

21 december 2023 om 11:25

Je koopt ze daar niet voor ramen Migi, die meisjes (en jongens zullen er ook zeker zijn) zien daar gewoon nooit het daglicht.

21 december 2023 om 13:18

Hah, Lierse en Migi weer.

Lierse, komt het doodschieten van illegale migranten voort uit racisme of uit bescherming van de grenzen? In het Midden-Oosten zijn grenscontroles strenger en dat daar zijn hele goede redenen voor. Heb je ook bewijs voor je bewering dat meisjes en jongens "die er zeker ook zullen zijn" het daglicht nooit zien?

Verder grappig dat jullie beiden doen alsof jullie me niet begrepen. Ik heb nergens geschreven dat er in SA geen prostitutie is. Ik citeer letterlijk wat ik schreef: "hier mogen we vrouwen achter het raam verkopen, maar als men het niet normaal vindt, is dat een probleem".

En uiteraard zijn jullie twee degenen die de essentie van mijn verhaal missen (zal ongetwijfeld onbewust geweest zijn) en dan vervolgens op één zinnetje focussen

21 december 2023 om 14:11

@lierse
Toch krijgen de vrouwen in SA langzaam maar zeker meer rechten. En wie weet dat in de toekomst zelfs Gordon en Geer een huis daar kopen. In verhouding is het de laatste jaren erg snel gegaan in SA met verschillebde rechten en ontwikelingen.
Er worden concerten gegeven , Halloween parties , ze maken futuristische gebouwen , wie had dit 5 a 10 jaren geleden durven dromen. We moeten nu ook niet gaan doen als of er geen bewing zit in SA.

21 december 2023 om 14:57

Er is maar 1 iemand die een concept niet begrijpt; jij. Je mag hier inderdaad werken in de prostitutie, maar het hoeft niet. Je hebt overal ter wereld prostitutie, daarom is het het oudste beroep ter wereld. Het gebruiken als stok om het westen mee te slaan is totaal ridicuul. Er is meer dan genoeg bewijs dat er daar illegale prostitutie is, de verhalen van mensen die eruit zijn ontsnapt zijn legio. Je computer heeft ongetwijfeld Googe, gebruik het zou ik zeggen. Het is hier legaal mede omdat er dan beter zicht op is en je het daarmee enigszins uit het illegale circuit trekt (werkt zeker niet volledig, maar goed). Het wordt nu vaak aangehaald in argumenten om te doen alsof prostitutie een uitwas is van de verdorven overseksualiteit van het westen of iets dergelijks. Ridicuul natuurlijk.

Ook mag je in Nederland prima tegen prostitutie zijn of voor Palestina of tegen een uniseks toilet. Richt een partij op, maak een spandoek en ga op het malieveld staan, niemand pakt je op als je het niet eens bent met bepaalde wetten. Vrijheid, dat is het verschil. Alle zaken die jij noemt mag je in Nederland verkondigen, niemand verplicht je ertoe. Dat is het verschil. Daarom wil iedereen hierheen en niet daarheen en daarom is het hier over het algemeen fijner wonen. Mocht je zin hebben kan je daarna ook op het Malieveld van Riyad gaan staan met een spanddoek waarop staat dat je het oneens bent met de wet. Denk dat je het dan opeens snapt.

De hele essentie (en je hele post) kan je samenvatten in twee woorden; "ja maar..." Niets ingewikkelds, origineels of gevats aan. Het staat ook nog eens volledig haaks op de waarheid. Het hele USP van het westen is dat je van alles mag. Ook als de Koning het niet tof vindt.

21 december 2023 om 16:13

Ik sluit me 100% aan bij Migi.

Het is een mooi streven, maar waar trekken we wat dat betreft de grens? Ja, er zijn landen waar de mensenrechten geschonden worden omdat men homo is. Nou, simpel dan gaan we niet naar die landen. Volgende stap is dat we niet naar Rusland gaan aangezien zij een soevereine buurman binnen zijn gevallen. Prima, dat moet goed hard te maken zijn. Maar dan? Hoe staan we tegenover Israël? Die houden zich ook niet aan de mensenrechten, zijn ook lekker oorlogje aan het spelen en schieten ook op alles wat beweegt. Het lijkt mij dat zij dan ook niet mee mogen doen? Zullen we het doortrekken en de VS er ook in betrekken? Liegen over waarom er een oorlog gestart wordt, in eigen land worden de mensenrechten constant overtreden door de eigen politiemacht en met de soevereiniteit van andere landen hebben zij ook niet zo heel veel te maken..

Als je op deze manier doorgaat speel je niet alleen geen Wk's meer maar wellicht een EK met 6 landen.. Overigens is het voorbeeld van Engeland van Derksen ook niet helemaal koosjer, gezien de plannen die de Engelsen hebben met vluchtelingen. Lekker doorverkopen aan Rwanda!

Zullen we het anders nog dichter bij huis zoeken? Beroepsracist Wilders en zijn kliekje zijn in het prachtige en door en door sympathieke Nederland nog geen 5 weken geleden de grootste politieke partij gemaakt! Een partij die in de zak van Putin zit, een partij die wil stoppen met de hulp aan Oekraïne, een partij waar gesprekken mee nodig zijn om te bepalen of ze zich wel aan de grondwet willen houden, een partij die Nederlanders systematisch discriminerend behandeld, een partij die de EU wil verlaten "want we hebben alleen maar last van dat tuig uit Zuid-, Oost- en Midden-Europa!", een partij die mensen die onze hulp nodig hebben willen weigeren! Nee meneer Derksen, wij mogen zelf niet eens meedoen met dat lollige idee van U! Sterker nog, daar heeft meneer Derksen zelf een dikke duit voor in het zakje gedaan!

21 december 2023 om 09:29

“ De PVV zou zich ook kunnen afvragen waarom ze telkens worden weggezet als racisten. “

Omdat je in Nederland helaas ook een groep meer hebt die democratie heel leuk vinden totdat het klootjesvolk iets stemt wat ze niet aanstaat. Dan krijg je demonstraties tegen de verkiezingsuitslag (wat m.i. echt idioot is) en constant gehuil aal bepaalde talkshowtafels. En dat zeg ik als iemand die weinig van Wilders en zijn partij moet hebben.

21 december 2023 om 09:56

Dat Wilders de grootste partij is geworden, heeft te maken met het falen van de regering(en). De politiek en de burger staat enorm ver van elkaar vandaan. Toeslagenaffaire, discriminatoire 3G pas, niet goed uitleggen van de klimaatmaatregelen, maar vooral: geen consequenties & verantwoordelijk nemen van de fouten die worden gemaakt.
En als klap op de vuurpijl: gaat "links" een demonstratie doen 1 dag naar de verkiezingen tegen de uitslag van de verkiezingen om de 'democratie te beschermen'. Een "links front tegen een rechts front!".

En dan vraag jezelf af: hoe komt het nou dat we zoveel verdeeldheid hebben in ons land"

21 december 2023 om 10:12

Iets met een spijker en een kop

21 december 2023 om 10:31

Die consequenties heb je als stemmer zelf in de hand. Er is jarenlang door de VVD een toon gezet die nog weer jaren in stand is gehouden door de kiezer. Dat er enorm hard gefaald is in de politiek ben ik met je eens, dat er een hoop anders/verbeterd moet worden vind ik ook. Het alternatief is echter (voor mij in ieder geval zeker niet) een xenofobische randpartij de grootste maken, zeker niet omdat veel van wat zij in hun partij programma hebben staan en wat hun leider geroepen heeft de afgelopen 20 jaar ingaat tegen iedere vorm van fatsoen die wij met z'n allen er op na proberen te houden!

21 december 2023 om 10:59

Maar in jouw conclusie over verdeeldheid vind je niet dat Geert Wilders mede debet is aan deze verdeeldheid of hoe moet ik dit zien?

21 december 2023 om 11:00

Dankjewel @Redisthecolour Het idee bestaat dus dat PVV de partij is die keihard tegen 1 groep strijd. Maar met mijn voorbeeld over 'links' (GroenLinks/PvdA die zegt: 'wij moet 1 links front vormen tegen dat rechts!), doen zij, in de ogen van velen, exact hetzelfde. Zij doen dan ook aan discriminatie. En het verleden laat zien is dat zij 'ook' discrimeren. Fijn dat je het met mij eens bent dat de politiek heeft gefaald, YoeriCFC, en dat er een alternatief mag komen. Maar wat is het 'juiste' alternatief dan? De peilingen gaan aan dat NSC (CDA light), VVD, PvdA/GroenLinks, en PVV de kanshebbers waren. 2 partijen hiervan hebben de kiezers jarenlang in de steek gelaten. Omtzigt stemt zo'n beetje altijd hetzelfde als de kabinetspartiken. Verder heeft bijvoorbeeld die nummer 2 van NSC heeft gezegd dat alle ongevaccineerden nergens meer naar toe mochten in een tweet van haar. Dan blijft maar 1 'echt' alternatief voor de 'normale burger die er klaar mee is' over: PVV. Het enige wat ik hiermee wil aantonen, dat ik het begrijp dat de PVV de grootste is geworden.

21 december 2023 om 11:11

Een front vormen tegen een gedachtengoed is natuurlijk niet direct discriminatie. Discriminatie is iemand achterstellen op persoonlijke kenmerken. Links wil een front vormen tegen een gedachtengoed dat zij schadelijk achten voor de maatschappij. Ik zou zelf niet voor deze woordkeuze gaan, maar dat discriminatie noemen slaat nergens op. En hoe kan je VVD in het lijstje alternatief zetten? De VVD is de hoofdschuldige van alles wat je noemt. En mensen blijven er ook vrolijk op stemmen.

21 december 2023 om 10:16

Is alles maar laten gaan dan wel de oplossing?

21 december 2023 om 10:32

Nee joh, gewoon lekker gaan. Door niet te voetballen los je niets op, de FIFA heeft namelijk bout aan je en knalt je lachend uit de kwalificatie voor het volgende toernooi. In de vorige eeuw hebben de VS en de Sovjet-Unie tal van Olympische Spelen geboycot en dat leverde ook geen klap op in het eigen voordeel!

21 december 2023 om 10:41

Ik geloof toch dat het uiten van die kritiek weldegelijk effect kan hebben hoor. De laatste jaren is de situatie voor vrouwen in Saoedi-Arabië iets minder erg geworden voor vrouwen. Dat komt echt wel door het beeld dat er van hen bestond.

Niks doen gaat alleszins niks veranderen.

Er is volgens mij al veel veranderd in SA , er worden concerten geven, halloween parties, vrouwen mogen auto rijden, ze zijn bezeig met het bouwen van furturistische gebouwen , ze gaan meer Dubai achterna. Het is al een stuk minder strict als pak hem beet 10 jaar geleden.
Volgens mij kan je pas iemand beschuldige en veroordelen van homosexualiteit dat 4 Moslim getuigen verklaren dat mannen de daad hebben verricht.
Aan de andere kant hebben we als Nederland mee gedaan aan sportevenementen in landen waar het ook niet allemaal zo goed geregeld was met de mensenrechten. natuurlijk is het goed dat het allemaal benoemd wordt en dat er aandcht aan wordt besteed.
En ik dacht dat Derksen tegen de cancel-cultuur was ?

21 december 2023 om 08:33

Met 1 zin haal je je hele betoog onderuit. Het valt wel mee want je moet door liefst 4 mensen aangewezen worden om een veroordeling voor homoseksualiteit te krijgen.

21 december 2023 om 08:39

4 mensen moeten er getuigen van zijn geweest dat de daad werd verricht , dat is dus heel wat anders dan dat 4 mensen jou moeten aanwijzen .

21 december 2023 om 08:45

En dan maakt het de doodstraf hier wel normaal voor?

21 december 2023 om 09:28

Want het is normaal dat je niet zelf mag weten met wie je intiem bent?

21 december 2023 om 14:06

Ik zeg nergens dat ik het normaal vind , altijd jammer als mensen worden in je mond leggen. Ik wil hier mee aangeven dat het niet zo maar wordt opgelegd die doodstraf. Het zal niet vaak voorkomen dat twee mannen of vrouwen de daad verrichten in het bij zijn van 4 getuigen.

21 december 2023 om 08:48

Saudi Arabië weet dat de energietransitie er ook voor hun aan zit te komen en hun goudmijn (olie) in de toekomst minder waard en minder relevant gaat zijn. Die zijn dus nu volop bezig met het creëren van een imago van een cool land, een land waar je naar op vakantie wil, een land waar je in wil investeren, en een land dat je graag in jouw product of bedrijf laat investeren.

Dat is de enige reden dat ze concerten en sportwedstrijden organiseren en vrouwen auto's mogen rijden. Het zijn hele kleine handreikingen van een verder bekrompen denkend land om de westerse wereld te paaien.

21 december 2023 om 15:04

Daarnaast is het een relatief veilig land en betaal je er weinig tot geen belasting.
Voor de rest gaat de verandering relatief snel de laatste jaren. Het is natuurlijk nog niet perfect , maar elk huisje heeft zijn kruisje.
Neem bijvoorbeeld de VS , die voeren ook nog steeds de doostraf uit, bepaalde staten. En als ik bijvoorbeeld kijk hoe zij de zwarte medemens behandelen is er de laatste 40 jaar weinig veranderd. Als ik luister naar een plaat van NWA dan zingen die over dingen die nog steeds gebeuren in de VS

Joh waar maken we ons druk om, virgil en co doen ff een bandje om en we hebben weer een stevig statement gemaakt in de wereld.

Niet alleen dat, maar ook gewoon de manier waarop landen Wk's binnenhalen...
Het omkopen, steekpenningen en dan nu weer dat opzichtige gedoe, met het aanpassen van de regels (speelbare stadions verminderen en het WK ervoor zowel in Europa, Afrika en Zuid-Amerika laten plaatsvinden).

De fifa spant daarin toch altijd weer de kroon.

21 december 2023 om 08:47

Er is geen tegen kandidaat. Dus wat moet je anders? Je kunt niet op een ander stemmen. Knvb zou wel zich van een stem kunnen onthouden.

21 december 2023 om 14:06

Ja, mede omdat landen uit Afrika, Europa, en Noord en Zuid-Amerika zich niet kandidaat kunnen stellen.

Uiteindelijk is alles met geld te koop, ook mensenrechten. Hier lopen we rond met een regenboogbandje, een paar maanden later vullen diezelfde hypocrieten hun zakken met miljoenen euro’s uit de zandbak. KNVB, UEFA, FIFA etc. vinden gelijkwaardigheid, inclusiviteit oh zo belangrijk totdat er een dude in een witte pyjama met 10 miljard euro aan komt zetten. Dan kijken we met z’n allen de andere kant op als hij een aantal homoseksuelen staat te stenigen

Symbool politiek.

Nergens is het goed, veel mensen neigen naar extremen. Dat kan een religieuze kant op zijn, dat kan een woke kant op zijn. Terwijl de wereld juist behoefte heeft om elkaar 'in het midden' te ontmoeten. Gaat niet lukken, want zo gewoon mensenrechten voor ons zijn, zo gewoon is het verbod op bepaalde seksualiteit vanuit een anders perspectief.

Lijkt mij beter dat de sport hier afstand van neemt. Want anders gaan wij weer met regenboogbandjes ons punt maken. Staan we voor lul. Wij kunnen ook zeggen: we gaan niet. Ik denk dat alleen Denemarken hiervoor kan applaudiseren, de rest van de wereld haalt zijn schouders op.

21 december 2023 om 09:16

Het is de meest succesvolle fabel ooit van rechts om te doen uitschijnen dat woke groot is.

Er is niet 1 woke partij, er is geen woke beweging (zo ja, graag hun website) en er is echt geen partijprogramma van woke of iets dergelijk. Woke is echt 0.0 bedreiging. Extreemrechts wint verkiezing na verkiezing en woke doet er niet eens aan mee. Maar toch zou dat zo een ongelofelijke bedreiging zijn. Knap staaltje “imaginair vijand creëren”.

21 december 2023 om 09:20

Niet in alle scenario's is een compromis het beste voor de wereld. Mensen een waarde toebedelen obv hun seksuele geaardheid is voor 100 fout. Niet voor 10 of 50. Dit soort zaken moet je uitbannen, niet compromissen in sluiten. Het is een vermoeiend argument om van stal te halen, maar bij slavernij is er uiteindelijk ook niet gezegd, nou ja, al die woke mensen die tegen slavernij zijn moeten niet zo zeiken. We doen gewoon wat minder slavernij en waar landen het echt graag willen, mag het wel, want het is nou eenmaal cultuur. Verder is Woke de zoveelste nietbestaande boeman van rechts om verandering tegen te houden. In het echte leven heeft niemand last van woke.

Argumentum ad temperantiam heet dat (moest ik opzoeken).

Dat sport hier niet veel aan gaat veranderen is wel waar. Zeker de Koninklijke voetbalbond van een land waar de koning er graag op de thee gaat.

21 december 2023 om 09:30

Hoewel ik het 100% met jou eens ben, Migi, en ik het allerliefste wereldwijd een strikte scheiding tussen kerk en staat zou zien, is het perspectief van anderen soms enorm tegenovergesteld. Deze mensen geloven echt en oprecht dat bepaalde seksuele geaardheid slecht, evil is. Want dat is hen met de paplepel ingegoten.

Alleen door mensen bij elkaar te brengen kun je dat oplossen (dat is mijn overtuiging).

21 december 2023 om 09:33

Ja dat is absoluut zo en wat we in het "westen" wel moeten realiseren is dat je dit soort dingen niet kan forceren en dat je rekening moet houden met het feit dat de mensen daar niet beter weten. In die zin moet je toenadering zoeken, maar in uiteindelijk streven wmb niet.

Laten we ons eerst maar eens kwalificeren er voor

21 december 2023 om 09:29

Klein detail dat we lijken te vergeten

Het gaat toch alleen maar om geld. Alle voetbalbonden zitten er om zoveel mogelijk geld binnen te harken. Mensenrechten zijn net zoals de klimaataanpak, veel geschreeuw, maar zodra het je geld gaat kosten komt het onderaan het lijstje van prioriteiten te staan.

Qatar heeft bewezen niets aan populariteit te hebben ingeleverd. Sponsors die zich terug hebben getrokken daar zijn weer andere voor teruggekomen die waarschijnlijk zelfs meer betaalden. TV inkomsten heeft er volgens mij ook weinig onder geleden. Eventueel andere gemiste kosten werd meer dan goed gemaakt ddor Qatar zelf.

Kunnen hoog en laag blijven schreeuwen, maar veranderen gaat het niet. Met de overige grote bonden een nieuwe voetbalbond starten? Dat zal niets veranderen. Zodra geld erbij komt kijken dan kunnen er ook over principes onderhandeld worden.

21 december 2023 om 10:20

@ryjuu

"het gaat toch alleen maar om geld."

Mee eens, maar dat geldt toch met alles wat iedereen in het dagelijks leven doet? Iedereen wil toch geld verdienen. Ik weet het, heel cru en hard grenzend gezegd...

Tja, Derksen, prima dat iedereen zijn mening heeft, en dat meen ik oprecht. Als je dan mee wil praten, of je mening verkondigen, noem dan gewoon iemand bij zijn/haar naam. ""maar ook die kale meneer van de Knvb..." is iets typisch Derksen om iemand maar naar beneden te halen. Hij weet dondersgoed hoe die man heet. Het kleinerende is waar ik een bloedhekel aan heb bij Derksen.

Wat betreft een WK in SA, leuk voor de buhne dat je een statement wil maken, maar dat veranderd niets. In zekere zin ben ik het ook wel gedeeltelijk eens met Yoericfc, waar trek je de grens? Als je echt principieel wil zijn, kan je bijna nergens meer een toernooi spelen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren