Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen trekt harde conclusie over Ajax-speler: ‘Kost één miljoen per wedstrijd’

Laatste update:

Johan Derksen en René van der Gijp zijn absoluut niet onder de indruk van Jordan Henderson. Bij Vandaag Inside laten zij hun ongenoegen blijken over de Engelsman, die in de winter overkwam van het Saudische Al-Ettifaq.

Henderson maakte weliswaar transfervrij de overstap van Saudi-Arabië naar Nederland, maar strijkt wel een miljoenensalaris op in Amsterdam. Naar verluidt verdient de routinier op jaarbasis zo'n 4,5 miljoen euro. Daarmee is hij een van de topverdieners binnen de selectie van de recordkampioen.

Eerder op de donderdag maakte trainer John van 't Schip op de persconferentie bekend dat Henderson de komende drie duels moet missen. Daardoor mist de controlerende middenvelder onder andere De Klassieker met Feyenoord.

Henderson kwam tot nog toe tot negen duels in een Ajax-shirt, waarvan zes in de Eredivisie en drie in de Conference League. Daarin heeft hij de mannen van Vandaag Inside allesbehalve kunnen overtuigen.

“Als hij per wedstrijd betaald wordt, krijgt hij een miljoen per wedstrijd”, zegt Derksen gekscherend over zijn negen optredens. "Die Henderson, man", verzucht Van der Gijp. "Dat is echt zonde van het geld geweest. Als je nou iets niet nodig had was hij het wel.”

Derksen is van mening dat de absentie van Henderson in De Klassieker helemaal geen slecht nieuws is voor Ajax. "Het is ook helemaal niet erg dat hij niet meedoet, René", spreekt hij zijn tafelgenoot toe.

Van der Gijp is het daar roerend mee eens. “Nee, niemand mist hem", stelt de analist, die niks van het beleid bij Ajax snapt. De keuze om Henderson in de winter aan te trekken noemt Gijp 'heel apart'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 miljoen per wedstrijd maar dan heb je wel wat. Al een paar keer ook gelijk gespeeld de laatste maanden. Goed gespeeld in Europa ook maar Bodo/Glimt had veel geluk. Hij heeft zijn waarde al wel bewezen vind ik, want zonder hem is het moeilijk niet te verliezen.

Henderson ..... heb hem gevolgd in de wedstrijden .....was vol aan de bak met medespelers die gemakzuchtig acteerden. Zoals Tadic dat ook deed. Vond hem daarin zeer waardevol, eindelijk iemand die de boel op scherp probeerde krijgen ipv een oude- jongens - krentebrood Bergwijn en zijn vriendjes. Vond hem voetballend ook prima. Een Tadic gaan we niet snel meer vinden helaas.

28 maart 2024 om 23:11

Ik vind hem voetballend juist zeer matig. Veel risicoloze breedtepassjes en zijn vrije trappen zijn ook zwak. Veel te dure doorsnee middenvelder die niet bij Ajax past.

29 maart 2024 om 00:02

Er zit geen verschil tussen Van Der Boomen en Henderson. Dat wat jij opnoemt doet Van der boomen letterlijk ook. Henderson is gewoon simpelweg een dure auto met een veel te hoge kilometerstand.

29 maart 2024 om 01:08

Vind je hem voetballend echt prima? Tikkie terug tikkie breed en alle vrije trappen liggen op de parkeerplaats.

29 maart 2024 om 03:12

Met je eens. Zag even zijn vrije trappen over het hoofd. Zijn inderdaad drama tot nu toe.

Had ook wel wat meer verwacht eerlijk gezegd. Niet zozeer voetballend, maar meer als in een leidersrol en een voorbeeldfunctie. Ik zie natuurlijk niet wat er op dagelijkse basis achter de schermen gebeurt bij de rivaal, maar de selectie wekt niet de indruk mentaal uit een ander vaatje te tappen.

29 maart 2024 om 00:01

Wat moet die Henderson dan? De ene week staat Tahirovic naast je. De andere Van den Boomen en dan weer Mannsverk. Er staat constant een ander centrum. Dan speel je opeens weer in een hele andere formatie.

Vind je het gek dat iedereen zonder enige vorm van vastigheid speelt. Qua leiding geven en spel doet die Henderson gewoon wat je van hem kan verwachten.

Maar als je een elftal nooit eens drie wedstrijden in dezelfde formatie met pakweg dezelfde 11 spelers laat spelen. Wat kan je dan nou echt verwachten?

29 maart 2024 om 08:39

....... .. Ik vind het echt bizar v/'t schip blijft maar puzzelstukjes proppen waar ze niet passen

29 maart 2024 om 02:33

Die voorbeeldfunctie dat doet hij nou juist wel goed. Hij ziet het echt wel goed, nu hopen dat het team echt gaat draaien met hem.

Nou kan ik best redelijk rekenen, maar als ik 4,5 mln deel door 9 wedstrijden kom ik in geen mogelijkheid op 1 mln per wedstrijd uit.

Wie helpt mij dit raadsel ontrafelen?

28 maart 2024 om 23:07

5 ton is het correcte antwoord inderdaad. Daar hoeven we niet eens een calculator voor te pakken. Derksen zijn senieliteit lijkt hem in te halen...

28 maart 2024 om 23:49

Op jaarbasis is het nog veel minder per wedstrijd. Mits hij na zijn blessure dit kalenderjaar niet meer aan spelen toekomt. Even grof gerekend over /- 20 wedstrijden, kom je uit op zo'n 2 ton per wedstrijd. Nog veel te veel voor iemand die af komt bouwen, centjes belastingtechnisch voordelig pakt, en zo over kan vliegen naar zijn geliefde Noord-Engeland.

29 maart 2024 om 03:06

Derksen heeft dezelfde manier van rekenen als Aad de Mos

29 maart 2024 om 12:22

Het is wederom makkelijk scoren van deze talkshow heren. Als iedereen het nou gewoon met een satire bril bekijkt dan kun je er af en toe best om glimlachen. Serieus nemen moet je ze niet doen hoor.

Henderson is als lijm, hij houdt de boel op zn plek. Alleen is de boel die hij nu op zn plek houdt rotzooi, dus tja wat verwacht je dan.

28 maart 2024 om 23:49

Dat hij het toch op z'n plek houdt!!;-)))

28 maart 2024 om 23:50

Net als met Frenkie dat ie bal afpakt 10 man uitspeelt assist geeft en zelf scoort. Anders ben je waardeloos in Nederland

29 maart 2024 om 03:08

En zo simpel is het inderdaad. Ik word toch zo ongelofelijk moe van dat gezeik op die gozer. Als je hem ooit hebt zien spelen dan weet je toch wat je binnen haalt? Een leiderschapsfiguur die altijd sober voetbalt, in dienst van het elftal. En ja, leiderschap en "in dienst van" spelen gaan prima samen.

Hier volgt een rekensom (10 punten):

Ajax speelt zo'n 45-50 wedstrijden per seizoen (neem 50 als uitgangspositie bij deze vraag). In de winter neemt Ajax transfervrij een speler over. Deze speler verdient per seizoen 5 miljoen euro.

Redeneer hoe deze speler een miljoen per wedstrijd kan verdienen.

29 maart 2024 om 07:43

Als je verkeerd redeneert dan kom je snel op 1 miljoen per wedstrijd uit. Kortom het is te doen alleen zou het een onjuist antwoord zijn.

On: ik denk dat Henderson zeker wat toevoegt. Je ziet opeens bepaalde spelers veel meer verdedigend mee terug lopen. Hij zal in het team veel waarde hebben als speler die alles wel al heeft meegemaakt en is wel echt een leider op het veld vind ik.

2,5 jaar voor 4,5 miljoen per jaar en deze kan je Mislintat niet aanrekenen

Stel oude wijven. Ik kijk er niet meer naar, als de media er nu niet meer over schrijft …

Jordan is een goede toevoeging en juist met zijn natuurlijke manier van coachen heel belangrijk. Hij ziet zelf ook dat er om heen geen spelers staan die het Ajax-shirt waardig zijn. Oké, op een enkeling na. Het is daarom ook bijna coachen tegen een muur omdat die spelers de kwaliteit niet hebben. Van Salah naar Hlynsson. Tsja, moeilijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren