Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen gaat niet mee in hype: ‘Die heeft niets te zoeken in Oranje’

Laatste update:

Johan Derksen begrijpt niets van de massale roep om Luuk de Jong in Oranje. Dat zegt de 74-jarige analist maandagavond in Vandaag Inside. Volgens Derksen heeft de ervaren spits van PSV nog altijd ‘niets te zoeken’ in het Nederlands elftal.

“Ik wil nog iets zeggen over de Nederlandse pers”, begint Derksen. “Ik werd helemaal gek van die analisten op tv en ook van de kranten vanochtend. Ze zeggen allemaal dat Ronald Koeman nederig naar Eindhoven moet om Luuk de Jong te smeken of hij zich weer beschikbaar wil stellen voor Oranje.”

“Hij heeft drie keer gescoord... Tegen Excelsior”, reageert Derksen vol cynisme. “Nu wil iedereen hem in Oranje. Ik heb het even nagekeken. Bij Borussia Mönchengladbach, Newcastle United of die twee clubs in Spanje: hij heeft nooit gescoord!” De Jong, die in maart 2023 afzwaaide als international, speelde in totaal 39 interlands. Daarin wist hij acht keer te scoren.

Derksen vindt De Jong absoluut geen spits voor Oranje. “Hij is goed in Nederland, omdat er in Nederland geen verdediger is die kan koppen. Dan is hij heel machtig. Maar een etage hoger speelt hij geen rol, Nederland heeft niets aan hem.”

René van der Gijp is het eens met Derksen. “Weet je wat het is Johan... We zijn hier altijd veel te makkelijk in dat ophemelen. Dan zegt men dat hij ook goed gaat voetballen, maar ze speelden tegen Excelsior! Dat is niet zo moeilijk natuurlijk he? Kom op man.”

Derksen herhaalt zijn punt. “Als je in Engeland, Duitsland en Spanje niet meekunt, dan heb je in het Nederlands elftal niet zoveel te zoeken. Want die spelers tref je tegenover je met het Nederlands elftal.”

In het buitenland wist De Jong uiteindelijk één prijs te winnen. Met Sevilla legde de rechtspoot in 2020 beslag op de Europa League. In een spectaculaire finale was De Jong tweemaal trefzeker, waardoor Inter met 3-2 over de knie werd gelegd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helemaal mee eens! Bij Sevilla was hij een held omdat hij twee doelpunten maakte in de Europa League finale. Maar zelfs daar zat hij normaal gesproken op de bank. Geweldige speler voor PSV en de Eredivisie die meer uit zijn carrière heeft gehaald dan iemand ooit gedacht had, maar hij heeft in Oranje inderdaad niks te zoeken.

15 januari 2024 om 23:21

Zo lang er geen enkele spits is die zich in het buitenland heeft bewezen, zul je het toch met andere spelers moeten doen. Luuk als eerste spits zie ik ook niet zitten (ga voor depay of Brobbey) maar als storm ram zie ik liever Luuk dan Wout

16 januari 2024 om 00:21

Je hebt pas niets in Oranje te zoeken als er andere spelers beter zijn. Die zie ik nu niet. Zeker geen betere pinchhitters.

Bijzonder dat het vaak in Nederland óf alles, óf niks moet zijn. Natuurlijk moet Koeman niet smekend naar de Jong toe om te vragen of hij mee wil doen. Maar volgens mij is het ook niet heel gek om te opperen dat we hem zouden kunnen gebruiken, ipv een Weghorst. Memphis, Zirkzee en Luuk zouden prima als trio mee kunnen bijvoorbeeld, qua variatie. Ik zou het alleen gek vinden om een speler zogezegd te belonen met een EK die een jaar lang heeft bedankt. Maar dat een Derksen dan opeens doet alsof de Jong het alleen tegen Excelsior laat zien.... haha. Scoort altijd en overal voor PSV sinds zijn terugkomst. En ja, bij Newcastle en Mönchengladbach mislukt, maar dat is jaaaaren (10-12 jaar 😂) terug. Bij Sevilla en Barcelona heeft ie het als supersub ook gewoon goed gedaan. Nota bene EL halve finale en finale beslist. Die mensen daar lopen niet voor niks met hem weg.

Tsja, de spitspositie blijft een enorm punt van discussie. We hemelen Zierikzee ook al op voordat hij überhaupt een interland heeft gespeeld.

De Jong zie ik net als Weghorst als een pinchhitter. Een breekijzer. Iemand die in de laatste minuten nog wat kan forceren. Slinger die bal maar voor en hoop dat hij goed valt.

Wie gaat de spits worden straks in de zomer? Gaat Depay zijn vorm eindelijk terugvinden? Brobbey, Zierikzee of misschien Malen?

Overigens is het ook wel weer overdreven hoe Derksen reageert. Bij Sevilla kopte de Jong ook even snoeihard er 2 binnen in de Europa League finale.

Lijkt me logisch verhaal. Daarnaast laat hij zijn land in de steek voor zichzelf. Voelt zich te groot. Zal zijn redenen hebben maar daar win je de oorlog niet mee. We hebben gemotiveerde kerels nodig die er alles voor over hebben om die cup omhoog te houden. Dus opoffering en passie naast doen wat jouw taak is. Blijf maar lekker thuis. Zirkzee of Brobbey lekker mee.

16 januari 2024 om 00:29

Iemand van 33 heeft alle recht om te kiezen voor meer tijd met zijn familie. Wat jij ervan vind doet er niet toe. Heeft niks te maken met je te groot voelen. Zegt eigenlijk veel meer over jou.

De Jong is als stormram nuttig maar heeft inderdaad als basisspeler helemaal niets te zoeken bij Oranje.

Ik zou de Jong nooit meenemen. Voetballend komt deze jongen momenteel tekort voor het Nederlands elftal, hier ligt ook niet zijn kracht. Hij zal dus voornamelijk op de bank zitten, en daar zit nu net het probleem. Spelers zoals Brobbey en Weghorst, zullen eerder een basisplek krijgen dan Luuk, terwijl hij veel productiever en betere cijfers tegen hun kan neerleggen. Dit kan alleen maar voor wrijving zorgen in zo'n groep. Lijkt mij verstandig om Luuk, zoals hij zelf heeft aangegeven, lekker het Ek vanaf zijn eigen bank te laten volgen

16 januari 2024 om 06:26

Hoe kom je er bij dat Brobbey eerder basis zou staan dan de Jong? Je vergeet het te verantwoorden.

16 januari 2024 om 09:43

De Jong is los van fysieke kracht en snelheid op letterlijk elk vlak beter dan Brobbey

Mooi dat meeste mensen mee eens zijn met Derksen. Begrijp me niet verkeerd, geniet echt van hem bij PSV en geheel PSV, maar het staat vol met spelers die vooral in de topcompetitie zijn mislukt en/of niet geweldig waren en dat is niet zomaar: Dest,Luuk,Til,Lozano. Mooi dat ze alles team goed presteren, maar zet alle 4 weer buiten psv in een topcompetitie en ze verzuipen weer en dat moeten we in onze achterhoofd houden.. dat ze geen echte topspelers zijn, ook niet daar net onder.maar psv als team klopt het nu wel en ik hoop echt dat ze iets moois kunnen laten zien in CL. Eredivisie is al binnen voor PSV, mooiste compliment wat je kan krijgen en iets wat ze dikverdiende zelf hebben gecreëerd

15 januari 2024 om 23:43

Speelt Milan ook niet met drie afdankertjes van Chelsea in de basis? Zo kunnen we alles wel gaan bagetalliseren

15 januari 2024 om 23:55

Alleen die spelen nu wel in een topcompetitie. En in tegenstelling tot die 4 bij PSV kan dat afdankertje Theo van Real overal naar toe en is top 3 beste linksback op de aardbol. Voor Tomori is de eerste transfer geweest, Giroud heeft geen stap omlaag gedaan want die heeft meer prijzen gepakt dan heel PSV bij elkaar, die heeft zich al bewezen. Snap welk punt je probeert te maken, maar Tis niet echt te vergelijken. Van de top naar AC Milan in een topcompetitie is nog ff wat anders dan helemaal terug naar de eredivisie of nog eerst honderd andere transfers hebben gehad.

16 januari 2024 om 06:28

Het is wel degelijk te vergelijken, het niveau is alleen net wat anders. AC Milan speelt met het brandhout van de echte top in de basis, ook omdat de Serie A nou weer niet zo denderend is. De minste van de topcompetities.

16 januari 2024 om 09:54

Beste competitie na BPL en La Liga, Coëfficiëntenlijst staan ze ook 3e

Dat is ook wel overdreven want een Luuk de Jong in deze vorm is natuurlijk meer dan prima. Zeker vergeleken met bijvoorbeeld een Wout Weghorst. Maar dat smeken elke week vind ik ook belachelijk. Die journalisten en analisten mogen het besluit van De Jong wel is accepteren. Hij heeft het zelf aangegeven om te stoppen en dat doet hij niet voor niets. Ook wordt die kerel aankomend jaar 34. Die is gewoon klaar als international en moet lekker genieten van het voetbal bij zijn club.

Zoals ik eerder vandaag al opsomde:
Dit seizoen 15 goals en 7 assists in 17 eredivisiewedstrijden.
7 Goals en 2 assists in 9 Europese wedstrijden.
De onbetwiste leider van het tweede team ooit dat z'n eerste 17 wedstrijden gewonnen heeft in de eredivisie.

Maar prima hoor. Laat hem maar lekker thuis, omdat hij 10-12 jaar geleden niet overtuigde in Duitsland en Engeland. We hebben immers een overvloed aan veel betere Nederlandse spitsen... Toch?

16 januari 2024 om 01:33

En afgelopen seizoen gemiddeld iedere 92 minuten betrokken bij een goal. Na een stroeve eerste seizoenshelft, onder een behoudend spelende coach. Wij zitten echt naar een PSV legend te kijken, en daar moeten we nu van genieten. Niet later. Laat ze maar lullen. Ik kan geen speler opnoemen die meer heeft betekend in de recente geschiedenis van de club. Ook omdat het over twee periodes is.

16 januari 2024 om 06:10

Hebben we idd. Met Depay en Zirkzee.

Derksen heeft gewoon een punt. In het buitenland nooit ergens geslaagd. Dat het in onze Mickey mouse competitie wel lukt zegt toch alles.

En ja, leuke cijfers. En zeker de leider, maar van allemaal jongens die het niet hebben gered in het buitenland. Van Schouten tot Lang. Van De Jong tot Dest.

16 januari 2024 om 08:16



Nou, dan hoeven de analisten alleen nog maar een punt achter de hele discussie te zetten, dat had Luuk zelf al lang gedaan. Neem die toppers mee en laat Luuk thuis. Iedereen blij.

Het zal voor jou ook bevrijdend werken denk ik, gezien je noodzaak er een compleet psv team in te halen als het over Luuk de Jong gaat.

16 januari 2024 om 10:30

Bevrijdend? En idd, mag die lekker thuis blijven. Hebben hem niet nodig. Zijn heel veel betere opties. Ook gakpo kan er nog staan.
8 goals in het Nederlands elftal gemaakt. Zegt genoeg toch? Niet het niveau wat je wil als Nederland zijnde.

16 januari 2024 om 14:02

"hebben we idd. Met Depay en Zirkzee."

Depay is nooit fit en de statistieken van Zirkzee zijn aardig, maar toch niet zo heel erg denderend?

En sowieso, wilde je maar één spits meenemen naar het EK?

16 januari 2024 om 14:04

"8 goals in het Nederlands elftal gemaakt. Zegt genoeg toch?"

Hij heeft in zijn hele carriere ook maar acht keer in de basis gestaan in Oranje. Al zijn andere interlands waren invalbeurten, vaak van maar enkele minuten. Dan is het niet zo gek dat je maar acht keer scoort.

‘Verlosser’ De Jong. Hou op hoor! Haha



Briljant wel hoe alle betweters en quasi analisten over elkaar heenvallen, mbt een speler die gewoon al heeft aangegeven niet meer voor oranje te willen uitkomen.

Stelletje programma vullers.

En in de slipstream dan ook iedereen die daar weer een mening over heeft, met name zij die de jong zijn kwaliteiten degraderen, terwijl hij al lang en breed waarde heeft laten zien bij een aantal clubs.

Lachwekkend dat het ter discussie staat, tuurlijk neem je de Jong mee als hij zelf wil en tuurlijk vraag je hem. Iedereen die zijn periodes in Duitsland en Engeland erbij halen neem ik niet serieus, enorm lang geleden en daar niet in zijn kracht gebruikt. Bovendien hebben de alternatieven natuurlijk ook de goals aaneengeregen in de topcompetities. Iedereen laat zijn haat voor de Jong doorschermeren want zelf Stevie Wonder ziet dat dit de beste Nederlandse spits van dit moment is. Neemt de ongeslagen ploeg bij de hand en rijgt de goals en assists aan elkaar. 'Brubbey' en Zirkzee komen net kijken en hebben nog alles te bewijzen, de Jong is een gelouterde spits waar je je spel aan kan ophangen en die enorm goed is in verdedigende meters maken voor je elftal. Makkelijke keuze.

Luuk heeft een bewuste keuze gemaakt om alleen voor een club uit te komen en dat betaald zich nu uit. Ik ben het er mee eens dat hij niet mee moet met het NL elftal, maar niet omdat hij daar niks te zoeken heeft

Luuk de Jong van dit seizoen hoort zeker bij Oranje, mits hij beschikbaar was geweest.
De Jong kiest duidelijk voor PSV en zijn familie. Hij wil niet als tweede of derde viool mee naar een EK gok ik zo.

Als je de Jong kan overtuigen dat hij 100% basisspeler is, dan denk ik dat hij wellicht nog overweegt om mee te gaan naar het EK als Koeman daar echt op aandringt. Al zie ik in Luuk ook wel het persoon die zegt: ik heb de kwalificatie niet meegedaan, ik ga dan ook niet mee naar het EK. Dat kan je niet maken.

Ik snap best de roep om Luuk in Oranje. Voorin hebben we best veel kwaliteit en talent, maar De Jong is wel bewezen en ook gewoon een wapen (zeker door de lucht).

Met een Zirkzee, Brobbey, Malen, Gakpo, Depay, Simons, Lang, eventueel Bergwijn (vind hem in Oranje toch vaak beter dan bij Ajax) heb je sowieso voldoende opties voorin. Daarnaast kan je Weghorst ook nog eventueel meenemen. Dallinga heb je ook nog.

Het is niet zo dat Luuk perse nodig is. Maar hij is wel met afstand de beste Nederlandse kopper (die voorin speelt).

Wat ik zo jammer vind is dat er op deze manier een toch wat negatief beeld om Luuk gaat hangen. Hij doet niets anders dan hard werken, zegt geen gekke dingen en heeft een geweldig seizoen. Door dit alles krijgt het toch een beetje een negatieve draai.
Het hypocriete is namelijk als hij niet bedankt had dan zat hij gewoon de selectie en dan had niemand daar commentaar op.

Hij heeft zelf bedankt om bij zijn gezin te zijn.Hij heeft in een interview de deur op een kier gezet dacht ik. Het is aan Koeman.Ik denk echter dat geen verstandige keuze zal zijn. Weghorst hoort er ook niet in maar om dan Luuk op te roepen gaat te ver. We zullen het afwachten maar als 3e wiel aan de wagen zou ik als Luuk niet gaan.
Lekker op de bank thuis



Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren