Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dean Huijsen direct gestraft na provocerend gebaar: ‘Hij was echt respectloos’

Laatste update:

Dean Huijsen provoceerde de supporters van Frosinone zondag na zijn prachtige goal namens AS Roma. Trainer Daniele De Rossi was daar niet van gediend en besloot de Nederlander in de rust in de kleedkamer achter te laten. De Roma-coach hoopt dat Huijsen begrijpt dat hij dergelijke provocaties beter achterwege kan laten.

Roma wist de ban een kleine tien minuten voor het rustsignaal te breken. Gianluca Mancini passte op Huijsen, die opstoomde en na een fraaie dribbel de verre hoek vond met een geplaatst schot: 0-1. De verdediger imiteerde vervolgens het juichen van Cristiano Ronaldo, die altijd 'Siuuu' roept na een goal. Huijsen gebaarde vervolgens dat de thuissupporters stil moesten zijn.

Huijsen werd in de beginfase van de uitwedstrijd van Roma tegen Frosinone geregeld uitgefloten door boze fans van de nummer vijftien in de Serie A. Een en ander had te maken met het feit dat Huijsen in januari op weg leek richting Frosinone, maar uiteindelijk besloot om Juventus op huurbasis in te ruilen voor Roma.

De Rossi niet blij


Huijsen werd na zijn openingsgoal in de 38ste minuut niet direct gewisseld door De Rossi. In de rust gebeurde dat echter wel, voornamelijk vanwege de gele kaart na het provocerende juichen. De onlangs aangestelde oefenmeester van Roma weigerde echter om de gewisselde Huijsen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen.

"Hij zal hiervan leren, hij is nog erg jong", laat De Rossi na afloop weten in de Italiaanse media. "Ik wil hem hier dan ook niet de les gaan lezen. De volgende keer zal hij dit niet meer doen. Spelers leren en groeien vooral door ervaring."

"Hij weet dat hij door deze manier van juichen niet aan de tweede helft kon beginnen, omdat hij dus een gele kaart had gekregen vanwege het juichen", aldus De Rossi, die zijn elftal vertrouwen zag tanken in aanloop naar het bezoek van Feyenoord in de Europa League van donderdag.

Woede bij Frosinone


Frosinone-trainer Eusebio Di Francesco kon de actie van Huijsen niet waarderen. "Een jongen die naar ons toe zou komen viert op deze manier een treffer tegen ons. Dat is niet leuk. Hij zou mijn zoon kunnen zijn, dus ik wil dit ook niet te groot maken. Maar hij moet leren dat je dit niet kan maken. In januari belde hij mij op om erachter te komen wat ik van hem vond, maar vanavond vond ik hem echt respectloos."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goeie reactie van de Rossi, beetje overdreven van die andere coach, onrespectvol denk ik eerder aan andere dingen.

18 februari 2024 om 22:17

Houd toch op, die De Rossi heeft zich zijn hele carrière toch misdragen. En dan zo handelen om een gebaartje. Alsof 'ie dat zelf nooit heeft gedaan..

18 februari 2024 om 22:35

Ja en nu is hij de trainer en ziet de wereld er heel anders uit. De Rossi heeft dit goed aangepakt. Chapeau!

18 februari 2024 om 22:46

Dan kan hij anderen niet bijbrengen dat het niet verstandig is?

19 februari 2024 om 00:05

Natuurlijk is het andere rol. Maar bij had die jongen ook even bij zich kunnen roepen tijdens de rust en hem even een reprimande geven. Om iemand daarvoor te wisselen.. Als we die De Rossi bij iedere rare actie hadden gewisseld had die geen wedstrijd uitgespeeld. Dit vind ik juist een ietwat onvolwassen actie van zo'n trainer, zeker eentje met zo'n achtergrond.

19 februari 2024 om 07:40

Martijn, tijden zijn ook veranderd. Met de VAR hadden spelers als oa De Rossi(maar ook andere Italiaanse spelers als Gatuso en Materazzi) echt niet meer hetzelfde gedaan als ze toen deden. Dan stonden ze namelijk vaker niet op het veld dan erop. De Rossi heeft nu ook een andere rol, als die jongen in de 2de helft een rooie kaart pakt benadeeld hij zijn team.

19 februari 2024 om 11:28

@ Martijn R, het gaat natuurlijk niet alleen om wat hij heeft gedaan, maar ook om het feit dat hij hiervoor een gele kaart heeft gekregen. Hierdoor loop je natuurlijk een groter risico en is dit dus ook deels een wissel uit voorzorg dat je niet met 10 man komt te staan.

Haha, dat is nog eens ouderwets opvoeden. Deden meer traiers dit maar. De Rossi stijgt met stip in mijn achting.

Roma is een goede leerschool voor Dean. Volgend jaar basis langs Bremer in een 4 3 3 hopelijk!

Misschien een klein beetje overdreven maar ik vind dit wel mooi. (Jonge) voetballers zijn vaak veel te veel bezig met randzaken. Ga gewoon ballen en laat je voeten spreken. Breng ze maar wat mentaliteit en manieren bij

Wat een goal zeg. Afgelopen keer al die geweldige kopbal en nu deze pegel. Je zou bijna denken dat hij middenvelder of aanvaller is. Scoort dus vrij makkelijk. Mooi voor de toekomst van Oranje. Tenminste, neem aan dat hij daarvoor wil uitkomen?!

19 februari 2024 om 07:58

Dat ligt meer aan de bondscoach. Vooralsnog maakt Huijsen nog nergens deel van uit.

Je ziet het vaker, scoren tegen de thuisploeg en meteen de fans opzoeken om te provoceren. Heb dat nooit begrepen, heeft geen nut natuurlijk.

Toch ook mooi dat de scheids hiervoor geel geeft om hem op te voeden. Dit maakt de keuze voor De Rossi ook een stuk makkelijker om hem te wisselen...

Is net drie minuten bezig in zijn carrière en heeft nu al maniertjes. Leuk man.

Tsja. VInd het overdreven dat hij hier geel voor krijgt.
Dat De Rossi hem er uiteindelijk afhaalt als coach, omdat hij het respectloos vind, is zijn keus. Maar dit is toch helemaal niet provocerend ofzo?

De beste jongeman werd vanaf minuut 1 ook uitgefloten door de fans van Frosinone omdat hij op huurbasis naar AS Roma ging ipv naar hen. Kunnen ze dat niet verkroppen?

Dan mag je heus een vingertje voor je mond plaatsen hoor. Na zo'n goal kunnen ze dan lekker stil zijn op de tribunes...

Lachwekkend dat de scheids hier geel voor geeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren