Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Rotterdammer die zich met zijn vele goals tussen Promes en Gakpo schaart

Laatste update:

Quincy Promes, Cody Gakpo, Vincent Janssen en Motherwell-spits Kevin van Veen zijn dit seizoen de meest scorende Nederlanders in Europa. De 26-jarige Tyrone Conraad heeft zich met zijn doelpuntendrift echter tussen dit rijtje namen geschoten. De spits maakte in de zomer van 2022 de overstap van het Griekse Ergotelis FC naar Sutjeska Niksic uit Montenegro en heeft met zijn vele goals de nodige interesse gewekt.

Door Jordi Tomasowa

“Ik sta momenteel op 23 doelpunten en 7 assists”, geeft Conraad aan. De Rotterdammer, die eerder speelde voor onder meer Kozakken Boys en SC Cambuur, zit helemaal op zijn plek in Niksic, een klein stadje op ongeveer een uur rijden van de hoofdstad Podgorica. “Mijn mooiste treffer maakte ik thuis tegen OFK Petrovac. Ik speelde mijn directe tegenstander mooi uit en rondde vervolgens heel zuiver af.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Rotterdammer die een zeldzame transfer naar Montenegro maakte

Voetbalzone sprak in oktober uitgebreid met Conraad over zijn bijzondere overgang naar Montenegro.Lees artikel

Conraad merkt dat zijn populariteit gedurende het seizoen in Montenegro is toegenomen.
“In de stad kent iedereen me nu. Ik ben inmiddels een aantal keer in het nieuws gekomen en sta voor een enkele mooie records die ik kan verbreken, dus dat is allemaal mooi. De topscorer aller tijden in Montenegro heeft 28 doelpunten in een seizoen gemaakt. Daarnaast hoef ik alleen nog tegen de huidige koploper Buducnost te scoren en dan ben ik tegen elke club uit de competitie trefzeker geweest.”

Dat hij nu tussen een fraai rijtje met jongens als Promes, Gakpo en Xavi Simons staat, noemt hij ‘mooi’. “Je moet het wel in perspectief zien, maar het is zeker fraai.” Met zijn vele doelpunten is ook de interesse van andere clubs in de afgelopen weken op gang gekomen. “Er is inderdaad interesse, er spelen zeker wel een paar dingen maar niet dat er al iets zwart op wit staat. Daar ga ik na het seizoen naar kijken. Ik kijk gewoon wat er op mijn pad komt en wat goed voor mij is. Het moet mij aantrekken en ook goed zijn voor mijn familie.”

Conraad beschikt bij Sutjeska nog over een contract tot en met juni en wil zich eerst op het restant van het seizoen richten. “Ik wil de komende duels nog een paar doelpunten meepikken en we doen ook nog altijd mee voor het kampioenschap. We staan tweede, op drie punten van koploper Buducnost en zij komen nog bij ons bezoek. Woensdag hebben we bovendien de bekerfinale gehaald. Of ik daarin nog belangrijk ben geweest? Jazeker, ik kon mijn bijdrage leveren met een benutte strafschop.”

Van het land zelf heeft de spits de afgelopen periode nog niet alles kunnen ontdekken. “Ik ben bijvoorbeeld nog steeds niet naar Kroatië geweest, want het weer was nog niet zo goed de afgelopen maanden. Dat begint nu pas beter te worden hier. Het heeft een hele lange tijd geregend en ik ben ook weinig vrij geweest. De momenten dat ik wel was, heb ik wel met mijn gezin kunnen genieten. Al valt er hier niet heel veel te beleven hoor. Sutjeska is een hele kleine stad, wat alleen maar goed is. Zo kan ik me lekker focussen.”

Meest productieve Nederlanders op het hoogste niveau:
1. Cody Gakpo (PSV/Liverpool): 43 wedstrijden, 18 goals, 18 assists
2. Quincy Promes (Spartak Moskou): 30 wedstrijden, 21 goals, 9 assists
3. Tyrone Conraad (Sutjeska): 30 wedstrijden, 23, goals, 7 assists
4. Xavi Simons (PSV): 42 wedstrijden, 18 goals, 11 assists
5. Kevin van Veen (Motherwell): 39 wedstrijden, 24 goals, 1 assists
6. Vincent Janssen (Royal Antwerp): 39 wedstrijden, 18 goals, 6 assists
7. Mick van Buren (Slovan Liberec/Slavia Praag): 30 wedstrijden, 16 goals, 3 assists
Thijs Dallinga (Toulouse): 30 wedstrijden, 16 goals, 3 assists
9. Sydney van Hooijdonk (sc Heerenveen): 33 wedstrijden, 18 goals, 1 assist
10. Dani de Wit (AZ): 18 wedstrijden, 13 goals, 2 assists

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voor hem. Maar wat is dat rijtje spelers een treurnis als je dat vergelijkt met 20 jaar geleden. Van Kluivert, van Nistelrooy, Hasselbaink, Bergkamp, van Hooijdonk naar dit.

23 april 2023 om 12:21

Deze opmerking kwam hard aan en liet me beseffen hoe treurig de staat van het Nederlandse voetbal anno 2023 is.

23 april 2023 om 13:56

En op de flanken en het middenveld is het ook treurnis. Wat gebeurd er met technische spelers dat ze niet meer doorbreken?

23 april 2023 om 13:59

Het voetbal veranderd, steeds meer op safe, de nummer 10 bestaat niet meer, alle huidige systemen draaien om kracht en box-to-box middenvelders, backs die de creativiteit brengen ipv wingers, die moeten juist steeds meer inzakken en de ruimtes voor de opkomende back dichtlopen.

Pick your poison zou ik zeggen.

23 april 2023 om 12:47

Echt hè?! In de jaren ‘90 en de jaren ‘00 (en daarvoor) hadden we zoveel toppers die ook daadwerkelijk in het buitenland presteerden. Daarna en nu ook wel en misschien kijk ik met een nostalgische bril. Maar Kluivert, Hasselbaink, Van Nistelrooij, Makaay, Van Hooijdonk, Bergkamp en dat zijn alleen spitsen (al was iig Bergkamp meer dan puur een spits). Mooie herinneringen roept je lijstje op.

23 april 2023 om 13:12

Van Hooijdonk past in mij ogen prima in deze namen thuis maar de Rest vind ik veel beter .

24 april 2023 om 04:50

Ja. En hetzelfde kan gezegd worden over Makaay en Hasselbaink: passen prima in het rijtje, maar de rest was veel beter. Toch was Van Hooijdonk als stormram uniek.

24 april 2023 om 12:14

Makaay was ook echt top. Anders hou je het niet zolang vol bij Bayern. Maar Makaay was een heel ander type spits dan de andere Nederlandse spitsen. Maar een 'italiaanse' spits. Iemand die je 89,5 minuten niet ,ee leek te doen en in die 30 seconden dat hij wel in beeld kwam 2 doelpunten kon scoren.

25 april 2023 om 00:17

Ook topscorer geweest in Spanje met 29 goals bij Deportivo. Toch veel beter dan dit rijtje.

Nou nou, 22 goals in de Montegrijnse competitie. Aan de andere kant geeft dat lijstje wel mooi weer dat een speler als Dallinga echt een kans in Oranje moet krijgen, bijvoorbeeld.

Hoewel interessant om te lezen, vind ik het meest opvallende uit dit artikel denk ik dat Kevin van Veen, een spits die ik hoewel hij schijnbaar een aantal jaar geleden bij Cambuur gevoetbald heeft helemaal niet kende, er dit seizoen 24 goals in heeft liggen bij een Schotse middenmoter uit de Schotse Premier League en zelfs nog topscorer kan worden van de competitie (staat nu 3e met 3 goals achterstand op de nummer éã©n).

Dat vind ik best knap voor een spits die op éã©n seizoen Eredivisie met Cambuur na nooit op het hoogste niveau gespeeld heeft en dat op je 31e ineens. Het is dat hij al zo oud is, anders had er voor hem ook nog prima een transfer naar het Championship ofzo in kunnen zitten.

24 april 2023 om 14:12

En het meest opvallende daarna vind ik dat hij pas 3e staat op de topscorers lijst daar. Heel vroeger had je in Nederland ook wel eens meerdere spitsen die tegen de 30 goals per seizoen maakten,maar dat is hier echt verandert. Op zich een goeie ontwikkeling want teams hebben hier nu vaak meerdere spelers die een aardige hoeveelheid goals maakt waardoor je minder afhankelijk bent van 1 speler

24 april 2023 om 14:27

Viel me inderdaad op dat de tospcorer in de Eredivisie er zo weinig heeft, net als de Bundesliga overigens.

24 april 2023 om 17:04

In de competitie staat hij op 20, dat scheelt dus nog wel vier goals om het even in perspectief te plaatsen. Die overige vier heeft hij in bekertoernooien gemaakt volgens mij.

In de Eredivisie liggen de aantallen inderdaad heel laag, maar vind ik het in alle gevallen nog wel redelijk verklaarbaar aangezien alle topclubs met verschillende spitsen gespeeld hebben dit seizoen en soms met speelstijlen waarin je vleugelaanvallers hebt die veelvuldig voor eigen succes gaan.

Luuk de Jong is het meest targetman, maar die heeft er dit seizoen al meerdere keren en één keer behoorlijk lang uitgelegen met een blessure waardoor PSV met heel veel verschillende valse spitsen gespeeld heeft, Gakpo had heel veel goals kunnen maken maar vertrok halverwege het seizoen. Feyenoord begon het seizoen met Danilo als eerste spits en heeft Gimenez er langzamerhand ingewerkt die er even over deed om zijn draai te vinden. Ajax zou het seizoen met Brobbey als eerste spits, maar die maakt de 90 minuten nooit vol en Schreuder had ineens uitgevonden dat Kudus zijn eerste spits was en toen die was vertrokken moest Tadic ineens weer in de spits om Brobbey te kunnen brengen. AZ heeft het meest constant met dezelfde spits gespeeld in de vorm van Pavlidis van de top-4, maar Pavlidis heeft volgens mij ook al wat gemist en AZ heeft met Odgaard en Karlsson en een 10 die heel kort achter de spits speelt veel scorend vermogen rond de spits lopen waardoor de goals ook meer verdeeld worden en alles niet op Pavlidis gaat.
De huidige topscorer is Sydney van Hooijdonk die de ballen wel krijgt, maar dat is natuurlijk ook geen geweldige voetballer, wat ook geldt voor Kramer.

Enigszins apart is het wel, maar vanuit de top-4 allemaal verklaarbaar en dan heb je soms dat er onder de top-4 geen hele goede spitsen rondlopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren