Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt kan borst natmaken: Bayern bereikt akkoord met stopper van 50 miljoen

Laatste update:

Kim Min-jae en Bayern München zijn het eens geworden over een vijfjarig contract, zo meldt Fabrizio Romano. Als der Rekordmeister de ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro betaalt, maakt de mandekker van Napoli per 1 juli de overstap naar de Allianz Arena. Matthijs de Ligt lijkt dus zijn borst nat te mogen maken.

Het was al sinds half juni duidelijk dat Bayern op poleposition lag voor Kims handtekening. De 26-jarige verdediger verkiest een Duits avontuur boven de Premier League, waar hij aan de slag kon bij Manchester United of Newcastle United. De Engelsen wilden zich maar wat graag versterken met de Zuid-Koreaan, die zich in zijn debuutseizoen bij Napoli direct tot landskampioen kroonde. Dat werd mede mogelijk gemaakt door de schier onpasseerbare defensie van de Napolitanen, die in 38 competitiewedstrijden slechts 28 doelpunten toestonden.

Napoli zal in ieder geval voor Kim een vervanger moeten zoeken. Volgens Romano is het 'een kwestie van tijd' voordat Bayern de ontsnappingsclausule van vijftig miljoen euro activeert. Dat kan per 1 juli: dan wordt de clausule actief. Bayern hoopt voor die tijd in ieder geval Lucas Hernández te hebben verkocht, die hard op weg is naar Paris Saint-Germain. Met het transfervrije vastleggen van Raphaël Guerreiro is daar al op voorgesorteerd.

Het lijkt komende jaargang tussen De Ligt, Kim en Dayot Upamecano te gaan in het centrum van de Bayern-defensie. Ook Benjamin Pavard stond daar vorig jaar vaak opgesteld, maar van de Fransman wordt een vertrek verwacht. Wat in De Ligts voordeel spreekt, is dat hij voornamelijk als linker centrale verdediger wordt gebruikt. Kim stond bij Napoli rechts in het centrum en lijkt dus vooral te moeten concurreren met Upamecano. Naast Kim en Guerreiro legde Bayern ook Konrad Laimer al vast voor komend seizoen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaat Bayern niet gewoon 352 spelen met Tuchel als coach?

29 juni 2023 om 10:52

Zou kunnen ja, en zelfs al speelt hij met 2 Cv's dan zal vooral Upamecano zich zorgen moeten maken. Die heeft afgelopen seizoen echt staan schutteren in de CL.

29 juni 2023 om 12:36

Denk dat Bayern ook geschrokken is dat zij eigenlijk geen sterke extra cv hadden na de blessure van Hernandez en het vertrek van Sule. Upa had het lastig tegen de top, maar zonder waardige vervanger kan je hem ook niet wisselen natuurlijk.

Wat een titel weer. De Ligt is zeker van zijn plek, momenteel top 3 verdedigers van de wereld en nog zeer jong. Wordt enorm gewaardeerd in Beireren

29 juni 2023 om 10:58

Precies dit, de Ligt is wel een van de laatste die ze van de hand zullen doen daar. Laat staan op de bank zetten, concurrentie zoals deze houdt je scherp. Alleen maar goed voor de Ligt.

29 juni 2023 om 11:07

Precies. Denk dat De Ligt ontzettend blij zal zijn dat hij (indien Kim zijn vorm behoudt en zijn belofte inlost) eindelijk met een zeer solide CB partner kan spelen. Met Bonucci die het helemaal kwijt is sinds hij naar Milan is geweest en Upamecano die compleet onvoorspelbaar is zal hij toch ook niet helemaal tevreden zijn geweest. Je ziet dat De Ligt ontzettend gewaardeerd wordt bij Bayern en daar echt zijn plek heeft gevonden. Met iemand als Kim naast hem kan dat echt een fantastisch duo worden.

29 juni 2023 om 11:07

@Saed Hasni
Idd, volgens mij was zelfs Upemacano die onstabiel was en schutterde in de CL. Hernandez gaat naar PSG zoveel concurrentie is er niet tenzij er een duitse supertalent opstaat.

29 juni 2023 om 11:12

zoals de anderen hierboven ook aangaven: idd. De Ligt is een sterkhouder daar. Heeft afgelopen seizoen laten zien een topverdediger te zijn en hij kan alleen maar beter worden.

Lijkt me eerder dat Kim naast hem gaat spelen.

29 juni 2023 om 11:20

Top 3, laat me toch niet lachen. Heb je überhaupt wedstrijden van hem gezien afgelopen seizoen? Zo geweldig als iedereen het doet voorkomen was het namelijk niet.

29 juni 2023 om 11:24

Wat een onzin, De Ligt speelde echt een ijzersterk seizoen en staat in alle team of the seasons van de Bundesliga. Noem eens 3 cv’s die op het moment aantoonbaar beter zijn dan De Ligt dan?

29 juni 2023 om 11:58

Dias, Gvardiol, Araujo, Saliba en idd De Ligt zijn denk ik momenteel de beste. De volgorde is om het even.

29 juni 2023 om 12:23

Dias vond ik vorig jaar wel sterker en Gvardiol en Saliba weet ik het niet of die hun niveau van dit seizoen vast kunnen houden. Araujo De Ligt en Dias laten het al meerdere seizoenen zien en bij die andere twee heb ik toch mijn twijfels.

29 juni 2023 om 12:48

Ah daar is de eerste al haha. Ik zag dat De Ligt een top-3 verdediger genoemd werd en vroeg me af hoe ver naar beneden de eerste negatieve reactie zou staan. Dat viel me nog mee haha maar jij bent er zo een die alles wat NL of (ex-)ED is standaard lager inschaalt dan welke exoot dan ook. Althans, die tendens zie ik hier al jaren dus schuif ik je onder die noemer. 🙂 De Ligt is nog jong en absoluut een topverdediger. Of het top-3 is durf ik niet te stellen. Zou best kunnen maar ik ben geen expert dus laat ik het aan anderen.

29 juni 2023 om 12:53

Saliba hoort niet in die lijst na een half seizoen bij Arsenal.

29 juni 2023 om 13:34

33 wedstrijden dit seizoen waarvan 27 in de PL waar hij liet zien sowieso bij de beste 3 centrale verdedigers te zitten in de PL. Het gaat toch over dit seizoen? Misschien bij de beste 3 spelers van de wereld niet maar Saliba was een van de beste verdedigers van 22/23. Je zag het wel toen hij wegviel. Met Saliba in het team heeft Arsenal amper een wedstrijd verloren.. moet je dan perse 10 jaar presteren voordat je bij de beste spelers van een seizoen kan zitten?

29 juni 2023 om 17:26

@drl80: Dus je weet zelf niet of het een top-3 cv is, maar als iemand aangeeft dat dat volgens hem niet zo is, dan ga je er niet vanuit dat dat kan kloppen maar begin je een heel verhaal over een tendens en standaard lager inschalen? Wauw

29 juni 2023 om 12:54

De Ligt top 3 verdediger van de wereld?

Ruben Dias, Militao, Araujo, Saliba, Varane, Gvardiol. Zijn allemaal beter dan de Ligt.

29 juni 2023 om 13:05

Militao zakte echt volledig door het ijs dit seizoen in de CL.

29 juni 2023 om 13:12

Net zoals Araujo, die is ook echt niet beter.

29 juni 2023 om 13:40

De Ligt is niks minder dan al die namen, stop toch eens met je negatieve gezeik over onze eigen spelers in vergelijking met anderen.

29 juni 2023 om 14:53

consy zeggen dat iemand geen top 3 op de hele wereld is, is niet per se negatief gezeik he?

29 juni 2023 om 16:29

Gaat niet alleen om deze reactie van deze meneer.

Denk dat Upa zich meer zorgen moet maken na zijn wanprestaties in de CL. Al had hij verder een goed seizoen. Totale meltdown helaas.

29 juni 2023 om 11:01

Zat ik ook aan te denken. Het is eerder een signaal dat Bayern een extra optie wil hebben t.b.v. roleren.

29 juni 2023 om 12:26

Ik denk dat de toekomst moet uitwijzen, want als De Ligt ook ineens een flut seizoen draait, kan ook hij ineens gepasseerd worden. Zo werkt het hedendaags voetbal, of je moet zoveel credits als Van Dijk hebben opgebouwd door 3x de CL-finale te spelen en 1x finale Nation league, dan ben je onpasseerbaar.



Kim min-Jae gaat een duo vormen met de Ligt verwacht ik als ze ook nog Kane halen heeft Bayern wel een heel sterk elftal volgend jaar met Neuer-Mazraoui-Kim-De Ligt-Davies-Kimmich-Laimer-Musiala-Sane-Kane-Mane op de bank nog toppers als Upamecano, Goretzka, Gnabry, Coman, Muller, Sommer etc. etc.

Ik zie Bayern wel als een van de kanshebbers voor de CL samen met City en wellicht een andere PL club (liverpool, Arsenal)

29 juni 2023 om 10:51

Ze gaan misschien ook Walker halen ipv Maz. tevens zijn Goretzka, Gnarby en Coman beter dan Laimer, sane en Mane.

29 juni 2023 om 10:59

Ik vond Laimer afgelopen seizoen way better dan Goretzka en denk ook dat hij beter in het Tuchell Ball past. Eens dat Coman en Gnabry misschien beter in vorm waren dan Sane/mane maar dat zal veel wisselen worden

29 juni 2023 om 10:52

Neuer 38 volgend jaar en komt terug van een zware blessure, nog maar de vraag of die terug zn niveau zal halen. Mazraoui is gewoon te weinig voor Bayern. Sane en Make gaan ook hun vorm mogen terugvinden, want op papier lijkt dat top maar in realiteit is dat alles behalve geweldig.

29 juni 2023 om 11:55

Denk dat Harry ook maar een streepje aan zijn achternaam moet toevoegen, dat klinkt lekkerder: Sané - Kané - Mané

Ik heb vooral het gevoel dat vooral zijn collega verdediger op moet passen. Ik heb niet heel veel van Bayern gezien, maar vind dat toch wel vaker een onzeker schakel. Daarbij (zoals wel in de tekst staat) staat De Ligt bij Bayern aan de linker kant.

Goede deal van Bayern. Kim Min Jae heeft zich vorig jaar toch ontpopt tot één van de sterkhouders van de Italiaanse landskampioen. Daarnaast is een bedrag van 50 miljoen gewoon marktconform. Dat zal hoogstwaarschijnlijk de vervanger zijn van Lucas Hernandez neem ik dan aan?

Daarnaast is het marketingtechnisch natuurlijk ook wel interessant om een Zuid Koreaan te halen. Die fans staan natuurlijk te springen om een shirt van Kim Min Jae te halen!

Lijkt me toch eerder dat Kim Min-jae de strijd aangaat met Upamecano, en na al dat gestuntel in de CL van hem begrijp ik dat ook wel. De Ligt heeft vorig jaar een heel erg stabiel seizoen gespeeld dus het lijkt me dat hij toch wel zijn plek behoudt.

29 juni 2023 om 12:44

Upamecano kan zelf een nieuwe rol krijgen gezien hij verdedigende middenvelder kan spelen

29 juni 2023 om 13:09

Persoonlijk vind ik hem voetballend niet sterk genoeg voor die positie, al is het natuurlijk ook afhankelijk van wat een coach van je vraagt in die rol.

Jammer dat die weg is bij Napoli, Wel een prima bedrag. Toch het gevoel dat verdedigers vaker wel makkelijker te vervangen zijn.

De ligt krijgt in tegenstelling tot afgelopen seizoen een fantastische partner naast zich in het hart van de defensie.

Upamecano mag zijn borst natmaken..

Volgens mij heeft de Ligt niets te vrezen maar zijn compagnon die keihard door de mand is gevallen wel.

Logisch dat vz ervoor kiest om Matthijs in de titel te proppen, maar ik denk dat Upa zich nu vooral zorgen mag gaan maken. Hopen voor hem dat dit hem motiveert om beter te gaan spelen, want die wanprestaties in de CL zijn mensen niet zomaar vergeten.

De Ligt blijft vast in de basis want is redelijk stabiel qua presteren. Upamecano daar kan je niet van op aan, hij heeft ups maar voornamelijk downs!

VZ toch, hij gaat de Ligt niet vervangen maar naast hem spelen. Upa banken of in een 3-mans achterhoede.

Pff, en weer een speler waar wij als United naast gaan grijpen. Ik had veel vertrouwen in de transferperiode. 3e plek dus Champions League, winst League Cup, finale behaald FA Cup, een man met een visie aan het roer (EtH), maar tot nu toe is alles weer teleurstellend. Nog geen speler verkocht (iqbal dan, maar die kan je niet meerekenen) en nog geen speler aangekocht. Daarnaast zitten we in een waardeloos vijvertje te vissen en start de voorbereiding alweer over 4 weken. Deze transferperiode wordt een fiasco en dus CL volgend jaar ook..

Met wat De Ligt heeft laten zien dit afgelopen seizoen kan hij de borst rustig droog houden en Upamecano een volle emmer water aanreiken.

De Ligt gaat gewoon samen spelen met Min Jae. Trouwens, als ik Napoli was zou ik direct Victor Nelsson van Galatasaray aantrekken als vervanger. Was dit seizoen met afstand de beste verdediger in de Turkse competitie en heeft een afkoopsom van 25 miljoen. Min Jae is het levende bewijs dat je verdedigers van de Turkse competitie kan aantrekken.

Volgens mij moet niemand zijn borst natmaken hoor, Tuchel speelt toch met 3 Cv's achterin. Bayern heeft al Guerreiro gehaald voor de linksback en heeft dus nu twee linksbacks. Daarnaast zal Hernandez wss naar PSG vertrekken dus verwacht ik ongeveer deze opstelling.

Ik verwacht overigens dat Mane ook naar Saudi Arabië vertrekt.

Neuer/Sommer
De Ligt
Kim Min Jae
Upamecano
Gnabry
Goretzka
Kimmich
Davies
Sane
Kane
Musiala
29 juni 2023 om 11:18

Dat is wel een beetje een vreemde opstelling als je Kingsley Coman niet opstelt. Het afgelopen seizoen toch een van de uitblinkers.

29 juni 2023 om 11:21

@rm1335

Ha, die ben ik heel eerlijk gezegd wel vergeten. Die kan je wel voor Sane of Gnabry zetten dan.

Goede opmerking van je.

Verwacht niet dat de Ligt zich heel druk gaat maken. Staat er ontzettend goed op bij Bayern, heeft natuurlijk ook een aardige duit gekost.

Optie met 3 centrale verdedigers kan natuurlijk ook altijd nog. Al is de vraag hoe zich dat gaat ontwikkelen met de ligt. Bij Oranje ging dat niet heel goed.

Ik denk dat Tuchel met 3 centrale verdedigers wil gaan spelen. Dat zou voor Davies en Coman wel een heerlijk systeem zijn.

Upamecano gaat zijn plek niet kwijtraken denk ik. Speelde dramatisch tegen City maar heeft verder gewoon een uitstekend seizoen gespeeld naast de Ligt.

29 juni 2023 om 12:44

Maar, maar, de Ligt kan toch niet in een driemans verdediging spelen volgens velen op VZ? Daarom moest Timber er staan tijdens het Wk...

29 juni 2023 om 15:36



De ligt kan prima spelen in een driemans verdediging. Hij zal dan rechts en centraal staan. Ik verwacht Upamecano links centraal. Dit systeem is ook voor Stanisic heel fijn die kan overal achterin uit de voeten

Als ik de titel moet geloven van VZ moet de Ligt zeker de borst nat maken. Als je dan de twee recente interlands periode van de Ligt meeneemt zag er ook niet best uit.

Sarcasme off/

Matthijs zijn status in het team hangt niet af van andere verdedigers maar gewoon zijn eigen prestaties. Er kunnen best meerdere verdedigers op het veld hoor, het is geen spitspositie, waar de concurrentie binnen een team groot is.

Zijn er hier trouwens Fener fans die weten of wij een doorverkoop percentage hadden afgesproken met Napoli voor Kim? Zou jammer zijn als het niet zo is, want het was voor velen van ons al duidelijk dat 20M niet zijn ceiling was, wel leuk voor Napoli dat ze 30 miljoen winst maken op hem, gun het ze wel. Ook een mooie stap voor Kim.

Kim is echt van een ander niveau dus De Ligt kan fluiten naar zijn plek. Kim wordt binnen nu en 2 jaar de beste CV van de wereld. Dat kan je zien aan elke transfer die hij maakt de afgelopen jaren.

29 juni 2023 om 13:07

Eens. Maar wie schat je momenteel nog hoger in dan Kim? Hij heeft niet echt veel concurrentie als je het mij vraagt.

Guerreiro is niet gehaald als opvolger voor Hernandez, maar als concurrent voor Davies. Daarnaast is Hernandez erg blessure gevoelig waardoor Upamecano afgelopen seizoen als LCV heeft gespeeld

Word gewoon het nieuwe centrale duo bij bayeren, niks aan het handje dus

Bekende tactiek van Bayern. Trek de beste spelers bij je grootste concurrenten weg en je word weer kampioen.

29 juni 2023 om 12:45

Dan hanteert iedere topclub ter wereld dezelfde ''bekende tactiek'' als Bayern aangezien alle topclubs de beste spelers halen.

29 juni 2023 om 15:27

Dus alle CL-deelnemers zijn nu ook de “grootste concurrenten”. Dan kan Bayern alleen nog maar buiten Europa op zoek gaan om niet schofterig over te komen?

Het is al opgenoemd, maar het is Upamecano die gewogen is en te licht is bevonden.

De Ligt is gewoon een basisspeler hoor. Die heeft zijn plek echt wel na afgelopen seizoen. Het is Upamecano die moet vrezen voor zijn plek want die was op het einde echt dramatisch en al meerdere keer gepasseerd door Pavard ook de laatste 2 maanden. Zou wel een uitstekend duo zijn met Kim en De Ligt bij Bayern.

Mane, Kane, Sane.. Insane!

Min-Jae en de Ligt samen achterin is wel een heel goede zet van Bayern. Met Min-Jae echt een defensieve topper, met de Ligt ook een voetballende cv erbij. Heerlijke transfer van de Rekordmeister.

Kim gaat gwn rustig naast De Ligt spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren