Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De EK-selectie van Oranje-opponent Frankrijk: dit zijn de spelers die kans maken

Laatste update:

Nog iets meer dan twee maanden en dan is het zover: het EK 2024 in Duitsland. De poule-indelingen zijn inmiddels bekend, het speelschema is af en dus is het nu aan de bondscoaches om knopen door te hakken. Welke 23 spelers nemen zij mee naar het eindtoernooi, en wie laten ze thuis? Dat wordt uiterlijk op 7 juni bekend, maar de komende periode zoomt Voetbalzone alvast in op de opties die de bondscoaches van de belangrijkste landen hebben. Met in deze editie: Frankrijk.

De Fransen zullen met gemengde gevoelens terugkijken op het vorige grote eindtoernooi: het WK 2022 in Qatar. Ze reikten daarin tot de finale, waarin Argentinië na een bloedstollend duel (3-3) de strafschoppen beter nam (4-2). Geen prolongatie van de wereldtitel dus voor Frankrijk.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Tijdens het vorige EK, drie jaar geleden, stelde Frankrijk zeer teleur. Na weliswaar eerste te zijn geworden in een poule met onder meer Portugal en Duitsland, was de achtste finale al het eindstation: Zwitserland was na penalty’s te sterk.

Komende zomer wordt Frankrijk misschien wel als dé topfavoriet gezien om het toernooi te winnen. Tijdens de EK-kwalificatie, waar les Bleus ook in de poule zaten bij Nederland, werden zeven van de acht wedstrijden gewonnen. Deze zomer moet Frankrijk allereerst een poule met Nederland, Oostenrijk en Polen zien te overleven. Met name aanvallend is het land ijzersterk, en er lopen ook veel jonge talenten rond. Wie neemt bondscoach Didier Deschamps uiteindelijk mee naar Duitsland? Voetbalzone blikt vooruit.

Keepers


Heel Frankrijk hield even de adem in toen Mike Maignan geblesseerd uitviel tijdens het Europa League-treffen van AC Milan met Slavia Praag, maar zijn knieblessure bleek uiteindelijk mee te vallen. Hij zat gewoon bij de selectie voor de oefeninterlands van Frankrijk tegen Duitsland (0-2 nederlaag) en Chili (3-2 zege), en tegen dat laatste land stond hij bovendien onder de lat.

Het lijkt vrijwel zeker dat Maignan komende zomer de eerste keeper van Frankrijk zal zijn. Nadat Hugo Lloris na het WK 2022 zijn interlandcarrière beëindigde, stond Maignan tijdens negen van de twaalf interlands die sindsdien gespeeld werden onder de lat.

Tijdens de drie interlands die Maignan niet keepte na het WK 2022, was Brice Samba de doelman. De verwachting is derhalve dat ook hij meegaat naar Duitsland. Vijfvoudig international Alphonse Aréola maakt het drietal naar alle waarschijnlijkheid compleet.

Opties: Alphonse Aréola (West Ham United), Mike Maignan (AC Milan), Brice Samba (RC Lens).

Mike Maignan is zeer waarschijnlijk de eerste keeper van Frankrijk op het EK.

Verdedigers


Deschamps heeft vrij nadrukkelijk aangegeven dat William Saliba nog niet zijn beste vorm heeft gevonden in het shirt van Frankrijk. Toch is het goed mogelijk dat hij in de basis zal staan op het EK, vermoedelijk naast Ibrahima Konaté - mits laatstgenoemde fit is. Dat laatste is lang niet altijd een zekerheid bij de Liverpool-verdediger.

Een alternatief dat Deschamps centraal in de verdediging heeft, is Dayot Upamecano. Ook Lucas Hernández kan op die positie uit de voeten, al speelt hij bij zijn club Paris Saint-Germain meestal als linksback. Jules Koundé en Benjamin Pavard zijn ook opties voor in het centrum, maar zouden ook als rechtsback kunnen worden opgesteld.

Wie Deschamps als links- en rechtsback opstelt, zal enigszins afhangen van hoe hij een wedstrijd wil benaderen. Zo is Theo Hernández aanvallend gevaarlijker dan zijn broer Lucas, terwijl Jonathan Clauss als rechtsback de concurrentie aan moet gaan met Koundé en Pavard. Overigens viel Clauss tegen Chili uit met een hamstringblessure, waardoor hij voorlopig niet in actie kan komen voor zijn club Olympique Marseille.

Met Benoît Badiashile, Malo Gusto, Axel Disasi, Jean-Clair Todibo en Ferland Mendy heeft Frankrijk ook nog een aantal andere prima verdedigers. Tijdens de laatste interlandperiode zaten zij echter niet bij de selectie, dus het is maar zeer de vraag of zij mee zullen gaan naar Duitsland. Chelsea-verdediger Wesley Fofana lijkt het toernooi sowieso te moeten missen, daar hij nog altijd niet hersteld is van een kruisbandblessure.

Opties: Benoît Badiashile (Chelsea), Jonathan Clauss (Olympique Marseille), Axel Disasi (Chelsea), Wesley Fofana (Chelsea), Lucas Hernández (Paris Saint-Germain), Theo Hernández (AC Milan), Malo Gusto (Chelsea), Ibrahima Konaté (Liverpool), Jules Koundé (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Inter), William Saliba (Arsenal), Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Dayot Upamecano (Bayern München).

Het is maar zeer de vraag of Benjamin Pavard kan rekenen op een basisplaats komende zomer.

Middenvelders


Het favoriete middenveld van Deschamps bij Frankrijk lijkt nu wel vast te staan. Adrien Rabiot is de afgelopen jaren een belangrijke speler voor zijn land geworden en start vermoedelijk op het middenveld naast Aurélien Tchouaméni en Antoine Griezmann. Laatstgenoemde speelt bij zijn club Atlético Madrid als spits, maar bij Frankrijk is hij vaak aanvallende middenvelder. Dat is een groot succes.

Met onder meer Youssouf Fofana en Eduardo Camavinga hebben de Fransen bovendien een uitstekende bank. Ook de achttienjarige Warren Zaïre-Emery, die in november tijdens zijn interlanddebuut tegen Gibraltar meteen scoorde, is iemand om in de gaten te houden.

Mocht Deschamps een middenvelder geblesseerd zien wegvallen, dan lijkt Mattéo Guendouzi te mogen hopen op een oproep. De middenvelder van Lazio werd tijdens de laatste interlandperiode na lange tijd weer opgeroepen, om de geblesseerde Griezmann te vervangen. Ook Khéphren Thuram, die vorig jaar zijn interlanddebuut maakte tegen Nederland, mag nog een klein beetje hopen.

Opties: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Mattéo Guendouzi (Lazio), Adrien Rabiot (Juventus), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid), Khéphren Thuram (OGC Nice), Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain).

Antoine Griezmann, bij Frankrijk aanvallende middenvelder, is van onschatbare waarde voor zijn land.

Aanvallers


Hij mag dan wel 37 jaar oud zijn, de verwachting is ‘gewoon’ dat Olivier Giroud meegaat naar Duitsland. De topscorer aller tijden van Frankrijk mag zelfs op een basisplaats hopen, niet in de laatste plaats omdat hij het in het veld goed kan vinden met sterspeler Kylian Mbappé. Overigens heeft Giroud wel flinke concurrentie, met name van Marcus Thuram en Randal Kolo Muani.

Als Kingsley Coman, die net terug is gekeerd van een knieblessure, weer helemaal fit is komende zomer, is de verwachting dat hij op de rechtsbuitenpositie de voorkeur krijgt boven Ousmane Dembélé.

Moussa Diaby werd afgelopen interlandperiode na een jaar weer eens opgeroepen en mag nog hopen op de EK-selectie. Voor Bradley Barcola, talent van Paris Saint-Germain, lijkt het een lastig verhaal te worden. Hij zat nog nooit bij de selectie van les Bleus. Ook Christopher Nkunku lijkt niet mee te gaan naar Duitsland: hij wordt al het gehele seizoen geteisterd door blessures.

Opties: Bradley Barcola (Paris Saint-Germain), Kingsley Coman (Bayern München), Ousmane Dembélé (Paris Saint-Germain), Moussa Diaby (Aston Villa), Olivier Giroud (AC Milan), Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (Chelsea), Marcus Thuram (Inter).

Still going strong: de 37-jarige Olivier Giroud is topscorer aller tijden van Frankrijk met 57 goals.

Vermoedelijke opstelling


Maignan staat - mits hij fit is - ongetwijfeld onder de lat. De verwachting is dat Saliba en Konaté het hart van de verdediging vormen, al is er ook concurrentie van onder meer Pavard en de linksbenige Lucas Hernández. Theo Hernández, die ook in de basis stond tijdens de EK-kwalificatieduels met Nederland, lijkt de linksback te worden. Wie rechtsback wordt is moeilijker te voorspellen, maar momenteel lijkt Deschamps de voorkeur te geven aan Clauss.

Het middenveld, met Tchouaméni, Griezmann en Rabiot, lijkt vrijwel zeker. Voorin is de verwachting dat Mbappé en Giroud vergezeld gaan worden door Coman, op voorwaarde dat hij fit is natuurlijk.

Vermoedelijke EK-opstelling Frankrijk: Maignan; Clauss, Saliba, Konaté, Theo Hernández; Tchouaméni, Griezmann, Rabiot; Coman, Giroud, Mbappé.

Belangrijke afwezigen


Zoals het er nu naar uitziet, mist in ieder geval middenvelder Boubacar Kamara het EK, nadat hij bij zijn club Aston Villa zijn kruisband scheurde in februari. Ook voor Fofana en Nkunku, die momenteel beiden geblesseerd zijn, wordt het een moeilijk verhaal.

Iemand die er ook sowieso niet bij zal zijn, is Paul Pogba. De middenvelder van Juventus werd eerder dit jaar voor vier jaar geschorst vanwege dopinggebruik en lijkt daarom zijn laatste interland al gespeeld te hebben. Op het gewonnen WK van 2018 was de 91-voudig international nog een belangrijke schakel voor Frankrijk.

Afwezig: Boubacar Kamara (Aston Villa), Paul Pogba (Juventus).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

What are the odds? ????#ajax
Reacties

Zou het wel gek vinden als Giroud basis zou staan. Thuram heeft zich sterk ontwikkeld bij Inter en zou toch in de basis moeten staan voorin. Hij lijkt mij ook een goede match met Mbappe. Thuram speelt nu ook sterk samen met Martinez die ook bewegelijk is.
Giroud zou ik echter wel meenemen. Want het blijft een goede spits en met zijn ervaring kan hij de jonge gasten helpen.

6 april 2024 om 18:32

Ik begrijp wat je zegt, maar hij is niet voor niks alltime topscorer van Frankrijk. Kan zeker nog van waarde zijn in de basis ondanks zijn leeftijd

8 april 2024 om 03:53

Groot deel wel in oefenwedstrijden, kijk je alleen naar WK/EK (kwalificaties) dan is het al gauw een ander verhaal... Sympathieke gozert, maar natuurlijk ook wel geluk dat Big Benz sinds 2015 nauwelijks speelde, anders was het natuurlijk een ander verhaal geweest...

Die Fransen hebben echt achterlijk veel keus, wat een luxe

6 april 2024 om 15:26

Veel keuze in goede spelers inderdaad. Maar wel veel van hetzelfde. Atletisch, sterk, snel en vrij technisch. Maar het ontbreekt over het algemeen toch echt aan finesse en creativiteit. Met name achterin en op het middenveld. Griezmann uitgezonderd..dat is de grootste klasbak die ze hebben. En Mbappe is natuurlijk erg gevaarlijk.En...er is altijd iets aan de hand bij Frankrijk omdat het mentaal ook niet het sterkste team is. Teveel randzaken...Maar met deze coach aan het roer hoeven de andere toplanden Frankrijk niet te vrezen imho.

6 april 2024 om 15:39

Met Camavinga, Zaïre-Emery, Rabiot en Tchouameni heb je genoeg verschillende profielen. Frankrijk heeft gewoon alles te bieden hoor. Ook achterin met verschillende verdedigers zoals Saliba, Upamecano en Konate.

6 april 2024 om 18:36

Dat zijn allemaal prima spelers hoor, begrijp me niet verkeerd...maar...het zijn geen spelers van het kaliber Zidane, Desailly, Djorkaeff, Pires, Kanté etc. En ook geen Modric, Rodri of De Bruyne. Het loopt allemaal niet over van de finesse. Het is vooral erg atletisch allemaal.

Griezmann heeft finesse...en niet zo'n beetje ook! Die ziet het spel zo goed en slim. Mbappe is speciaal. De rest is goed

Blijft altijd een sterk elftal, maar het elftal begint wel elk jaar langzamerhand minder te worden. Ondertussen zijn er echt wel een aantal sterke spelers afgevallen zoals Pogba, Benzema, Kante, Lloris, Laporte, Varane etc. Het is niet meer het Frankrijk van een aantal jaren geleden, maar desondanks met het type voetbal wat Deschamps speelt blijft het een serieuze kanshebber. Toch verwacht ik dat ze het af gaan leggen tegen een Duitsland, Engeland of misschien wel Portugal.

6 april 2024 om 15:06

Laporte is niet afgevallen. Die heeft op zijn 27e maar uiteindelijk voor Spanje gekozen omdat ze hem bij Frankrijk niet hoefden. Die heeft jarenlang gewacht op een interland voor frankrijk die er nooit kwam. Zo'n Benzema deed sws de helft van de tijd niet mee. Deed een korte periode weer mee maar die zat er ook al vanaf 2015 niet meer bij uitgezonderd zijn comeback

6 april 2024 om 15:43

Rabiot/camavinga, Kolo Muani, Tchouameni, Maignan, Konate en Saliba heb je toch prima vervangers voor die spelers die je benoemd. Tuurlijk is Kolo Muani niet hetzelfde als Benzema maar die heeft er ook al jaren niet bijgezeten voor 2021. Zelfde met Pogba qua offensieve kwaliteiten maar met Rabiot of Camavinga sta je wel verdedigend wat sterker. Ik denk dat dit Frankrijk weinig aan kwaliteit heeft verloren vergeleken met 2018.

6 april 2024 om 16:28

Dat idee heb ik dus ook een beetje, het voelt een stuk minder sterk als dan wat ik in mijn hoofd had. Nu moet ik wel zeggen dat ik een aantal spelers die hier worden genoemd ook gewoon niet vaak heb zien spelen, omdat ik ligue 1 niet kijk, dus ik zou er ook volledig naast kunnen zitten.

7 april 2024 om 11:28

Benzema speelde de afgelopen jaren sws niet, Laporte heeft überhaupt nooit gespeeld, Lloris is al een jaar of 8 matig, Maignan is beduidend beter.

Een type Pogba missen ze eventueel wel. Kante is een topper maar met camavinga en Tchouameni heb je goede vervangers.

Varane is nooit een echte topper geweest. Met Saliba heb je een RR verdediger die zeker niet onderdoet.

Frankrijk is het beste opleidingsland ter wereld. Als je ook naar de jeugdelftallen van Frankrijk kijkt dan komen die ook altijd heel ver in eindtoernooien. Daarbij heeft de regio Parijs de meeste spelers geproduceerd die in de huidige top 5 competities spelen. En niet te vergeten hoeveel goede voetballers uit dat land komen, die spelen hun interlands voor een ander land is echt bizar.

Wij als Nederland denken vaak dat we het goed doen met onze opleiding maar we doen het echt bizar slecht. Ik hou me hart vast voor Nederland voor de komende jaren…

7 april 2024 om 12:14

Frankrijk heeft mede door de grote aanwezigheid van Afrikaanse roots gewoon een enorm blik aan fysiek ijzersterke en enorm goed getrainde atleten waar veel landen uberhaupt niet eens bij in de buurt kunnen komen. Dat is knap maar qua opleiden van technisch vaardige voetballers sla ik landen als Duitsland, Spanje en Portugal bijvoorbeeld hoger aan. Het is ook een kwestie van smaak denk ik

7 april 2024 om 13:51

Dat klopt daar heb je zeker gelijk in! Qua fysiek/atletisch vermogen steken ze met kop en schouders boven iedereen uit qua spelers produceren op dat vlak. Het voetbal van tegenwoordig vraagt dit ook van een speler. Alleen qua technisch vaardig produceren ze weinig. Ze hebben in verleden wel spelers als een Ben Arfa, Nasri, Rothen, Gourcuff waren wel spelers die technisch heel goed onderlegd waren. Momenteel heb je Griezmann en ik vind Rayan Cherki ook heel technisch onderlegd maar voor derest is het veel fysiek ja dat klopt.

7 april 2024 om 17:04

@congolaantje95, Griezmann is juist niet geproduceerd door Frankrijk. Die vertrok op 14 jarige leeftijd al naar Spanje omdat geen een bvo interesse in hem had

8 april 2024 om 06:42

Ja dat klopt! Hij ging toen naar Real Sociedad. Dat was me even ontschoten. Nee je hebt gelijk qua technisch vaardige spelers zijn produceert Frankrijk weinig. Het is dat ze het compenseren met individuele klasse ook. Je hebt gelijk qua spelers vormen is het bijna allemaal hetzelfde…

Tuurlijk hebben de Fransen het beste elftal uit de poule en het gevaarlijke is dat als het niet loopt zij spelers hebben die in hun eentje een wedstrijd kunnen keren. Dat heeft Nederland niet. Ook Oostenrijk heeft dit niet, hoewel Grillitsch wel heel belangrijk is met zijn goals. Ik kan helemaal geen inschatting maken van de poule van Nederland. Frankrijk zal eerste worden, maar Nederland, Oostenrijk en Polen kunnen het elkaar best moeilijk maken denk ik.

Nog altijd erg sterk en bizar veel keus. Vind de selectie wel minder dan periode 2018-2022

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren