Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Bruyne beleeft met goal en assist heerlijke comeback in Premier League

Laatste update:

Manchester City is de tweede seizoenshelft in de Premier League begonnen met een 2-3 zege op Newcastle United. De regerend landskampioen poetste een 2-1 achterstand weg. Het was invaller Kevin de Bruyne die met een goal en een assist zorgde voor de wederopstanding van the Citizens in de tweede helft. Het waren de eerste speelminuten van De Bruyne sinds de openingsdag in de Premier League. Daarna volgde een lange periode van revalideren.

Bij Newcastle waren er andermaal basisplaatsen voor Sven Botman en voormalig Willem II'er Alexander Isak. Bij Man City ontbrak Erling Braut Haaland opnieuw. Pep Guardiola hoopt dat de Noorse spits eind januari weer fit is. John Stones was eveneens geblesseerd, terwijl er plaatsen op de bank waren voor de niet geheel fitte Jack Grealish en de onlangs teruggekeerde Kevin De Bruyne.

Man City kwam na vier minuten spelen goed weg, toen een doelpunt van Newcastle werd geannuleerd wegens buitenspel. Minder gelukkig waren the Citizens toen doelman Ederson even later afhaakte met een blessure na een botsing. Stefan Ortega verving zijn Braziliaanse collega onder de lat.

De start van de bezoekers was niet geweldig, maar toch gaf het scorebord na 26 minuten 0-1 aan. Kyle Walker gooide de bal vanaf rechts voor het doel en het was Bernardo Silva die van dichtbij scoorde. Man City verzuimde daarna om de voorsprong te verdubbelen: Silva en Phil Foden werden gestuit door doelman Martin Dubravka.

De gemiste kansen kwamen de regerend landskampioen duur te staan. Een slimme pass van Bruno Guimarães werd opgepikt door Isak, die Walker uitkapte en de bal langs de kansloze Ortega krulde: 1-1. Slechts twee minuten later was het Anthony Gordon die Walker uitkapte en in dezelfde hoek als Isak raak schoot: 2-1. Ongeloof bij Man City, dat halverwege tegen een achterstand aankeek.

Man City trok na rust direct het initiatief naar zich toe. Newcastle hield consequent negen spelers achter de bal, waardoor het erg lastig was voor het elftal van Guardiola om een gaatje te vinden. De Spaanse manager besloot daarop De Bruyne in te brengen. Het was het eerste optreden in 156 dagen tijd voor de Belgische spelmaker in de Premier League. Het bleek een gouden greep te zijn van Guardiola.

De Bruyne schoof de bal slechts vijf minuten na zijn entree van net buiten de zestien in de linkerbenedenhoek: 2-2. Het inbrengen van de middenvelder deed Man City zichtbaar goed. De Bruyne wist om de haverklap medespelers in stelling te brengen en zocht zelf ook steeds naar mogelijkheden om Dubravka te verschalken.

De Bruyne was in de slotminuut wederom goud waard voor Man City. De Belg wist de eveneens ingevallen Oscar Bobb te bereiken met een heerlijke pass vanaf het middenveld. Bobb nam goed aan en verschalkte vervolgens Dubravka van dichtbij: 2-3. De overwinning voor de bezoekers kwam daarna niet meer in gevaar, tot grote vreugde van Guardiola.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

WAT EEN BAAS! Geef hem eindelijk zijn ballon d'or als hij fit blijft. Je gaat pas echt realiseren hoe goed iemand is als hij er niet is. Man, man, man. En dan Oscar Bobb met een hoge finish. Verdient! Newcastle was op en City dubbele expected goals uiteindelijk.

13 januari 2024 om 20:47

Geweldige speler hoor, maar op basis van een strakke invalbeurt iemand die (populariteit) prijs geven lijkt me een tikkeltje voorbarig. Nogmaals, topspeler hoor, maar er zijn spelers die dit seizoen echt geweldig presteren en hem daarom simpelweg meer verdienen.

13 januari 2024 om 21:19

Uiteraard. Zo serieus was die opmerking niet bedoeld. Misschien had ik het 2e deel van de zin weg moeten laten. Nu kan het overkomen alsof het echt gemeend is. Toch maar aangepast

13 januari 2024 om 21:23

Ah, ik zat al te denken. Ik snap je wel hoor, speelt al jarenlang wereldklasse maar nog steeds geen Ballon D'or. Maar tja, zijn vele (langdurige) blessures helpen natuurlijk ook niet mee en uiteraard is de concurrentie moordend.

13 januari 2024 om 21:41

Ik zou de vorige aan hem hebben gegeven, iedereen had het over Haaland vs Messi, maar De Bruyne was enorm goed en vaak nog beslissender op belangrijke momenten

13 januari 2024 om 22:21

Ja? Ik zou hem niet aan KDB hebben gegeven, (uiteraard al helemaaaal niet aan Messi) waren wel meer spelers enorm goed en beslissend voor hun team. Zowiezo is het een nietszeggende populariteit verkiezing geworden waarbij zo ongeveer allesbehalve... kwaliteit leidend is. Maar dat terzijde

13 januari 2024 om 21:08

Niemand zal ontkennen wat een geweldenaar KDB is, maar als je ongeveer elk seizoen maar voor de helft inzetbaar bent wordt het toch wel heel lastig om de Ballon D'Or te bemachtigen...

13 januari 2024 om 23:06

Idd, vraag maar aan Neymar…

Wat een ongelooflijk goede speler blijft de Bruyne. Zo terugkomen van een blessure is niet voor veel spelers weggelegd.

Waanzinnige pot met 5 prachtige treffers dit zeg. De Bruyne die even dit laat zien in 2 minuten. Heb me wel echt mateloos geërgerd aan de scheidsrechter. Guimaraes moet er vlak voor rust gewoon af.

Lekkere pot gezien. Met name de eerste helft was smullen. Mooie goals. En de Bruyne is toch een geweldige speler. Puur talent.

Dit is dus waarom je 6 tot 9 punten voor moet staan op City. Man wat een baas is de Bruyne. Beslist hier gewoon even de wedstrijd. Als Haaland volgende maand terug is en de Bruyne blijft fit zie ik city gewoon weer kampioen worden.

13 januari 2024 om 23:07

Ja dat denk je eigenlijk elk jaar, maar de ploeg is ook maar menselijk - Chelsea (2x), Liverpool en Leicester hebben het toch geflikt de afgelopen jaren.

14 januari 2024 om 09:14

Dan ga je wel heel lang terug, ook naar jaren zonder Pep. Dan loopt de vergelijking al vrij mank. Kijk je naar de afgelopen jaren is het alleen maar city op 1 jaar na. Die gaan dit seizoen ook gewoon weer kampioen worden met een fitte KDB, Haaland en Doku.

Baas boven baas die De Bruyne. 2-1 achter in de 70ste minuut en dat omdraaien met puur individuele klasse. Die goal was perfect ingeschoven maar die pass pfoh. Dat kunnen alleen de allerbeste. Een sublieme steekbal geven in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Beste middenvelder die ik heb gezien in de Premier League. City gaat weer knallen als Haaland ook nog terug komt.

Wat een speler, voor mij (al jaren) de beste middenvelder ter wereld. Zo zonde dat hij vaak last heeft van blessures.

Moet even wennen aan die nieuwe kapsel van hem maar wat een comeback na zo een lange tijd geblesseerd te zijn. Alsof die nooit weg was.

Onze topper is back! Nu fit blijven en knallen.



KDB is echt een fenomeen, die goal wat een klasse zeg !

Ja die gaan gewoon weer kampioen worden.

Op het eind was City weer enorm sterk. Super snel in de passing. En het is onze Belg gegund. Fantastische speler. Nu nog terug naar z’n fantastische kapsel ;-) dit is het net niet.

De Bruyne beste nummer 10 van de wereld! Zeer belangrijk vandaag tegen een moeilijke tegenstander met een goal en een assistent!

13 januari 2024 om 23:44

Voor mij persoonlijk de nummer 1 speler van de wereld.

Jammer dat ze nog in de slotminuten winnen, anders was het verschil 4 punten gebleven. Ik zal er niet raar van op kijken als City wederom de titel wint dit jaar.

Op dit moment de beste middenvelder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren