Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat Ajax je dan ineens nog effe belt, dan heb je een engeltje op je schouder'

Laatste update:

Maikel van der Werff denkt dat Ajax ‘een goede’ heeft aan Przemyslaw Tyton. De 35-jarige Poolse doelman werd maandag binnengehaald als noodverband voor het keepersprobleem, ontstaan na blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter. Van der Werff - tegenwoordig in dienst van PEC Zwolle - speelde twee jaar met Tyton samen bij FC Cincinnati en noemt hem in gesprek met De Telegraaf een ‘goede lijnkeeper met onwijs goede reflexen’.

Volgens Van der Werff verzekert Ajax zich met Titi van een ‘absolute prof’. “Hij is mega fanatiek, ik hoor hem nog schreeuwen op trainingen”, zegt de centrumverdediger over Tyton, in zijn woorden een ‘superleuke en spontane gast’. “Nu komt hij plotseling nog in Amsterdam terecht en dat is hem heel erg gegund. Hij is 35 jaar, was transfervrij en als Ajax je dan ineens nog effe belt, dat nog vol in de Champions League zit, dan heb je wel een engeltje op je schouder.”

Van der Werff en Tyton speelden bij Cincinnati samen onder trainer Jaap Stam. De nu clubloze oefenmeester is positief over de meevoetballende kwaliteiten van de doelman, iets dat hij in de Verenigde Staten verder heeft ontwikkeld. “Ajax is er ook de club niet naar om zomaar even een paniekbeslissing te nemen. Ze zullen meerdere opties hebben bekeken”, stelt Stam. Hij denkt dat het meespeelt dat Tyton met zijn verleden bij Roda JC Kerkrade en PSV de Eredivisie al kent. “Ajax is een club die verschillend is van elke andere. Voor elke speler op welke positie dan ook, zal het een uitdaging zijn.”

“Het is een hoger niveau, er is meer druk, maar met al zijn ervaring mag je verwachten dat hij daartegen bestand zal zijn”, voorspelt Stam. Volgens Stam was Tyton - in zijn woorden iemand ‘die leeft voor de sport’ - eigenlijk van plan om in de Verenigde Staten te blijven wonen. “Maar als je dan afscheid hebt genomen bij Cincinnati, op een club zit te wachten en dan komt Ajax... Dan kan ik me voorstellen dat hij daar heel blij mee zal zijn. Er zullen ongetwijfeld andere clubs bij hem hebben aangeklopt, maar dit is een kans die hij met beide handen wil en zal aanpakken.”

Is Przemyslaw Tyton een aanwinst voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vond Tyton bij PSV gewoon een goeie keeper, niet top maar gewoon goed. als Tyton nog een beetje van dat Niveau heeft dan kan hij Ajax zeker helpen.

8 maart 2022 om 10:08

Tyton is de beste keeper die we na Gomes gehad hebben. Voor zijn hoofdblessures vond ik hem echt wel top.

8 maart 2022 om 10:11

Als je ziet wat we nu hebben rondlopen, en terug denkt aan Tyton dan was hij idd top.

8 maart 2022 om 11:22

@Lampen was in zijn tijd bij roda en psv een goede keeper, tot die doodschop tegen zijn hoofd pfff daarna vond ik niet alles eruit gehaald terwijl er echt meer in zat

8 maart 2022 om 11:33

@mitchajax020,

Doodschop?
Ik dacht dat hij met zijn hoofd op de ligger van het net kwam.
Hij dook toen naar achter en landde, als eerst met zijn hoofd, precies op zo'n ligger.
Dat is ook de reden dat clubs als Bayern, daar voorzorgsmaatregelen tegen hebben getroffen.

8 maart 2022 om 14:00

Klopt niet helemaal. Kwam door een botsing met Derijck tijdens PSV Ajax. Daarna nog een keer iets soortgelijks tegen Roda met die doelstang.

8 maart 2022 om 14:01

@voetbalr

Beide fout. Tyton kwam in botsing met ploeggenoot Derijck toen. In een belangrijke pot tegen Ajax. Naar ik meen kwam Tyton met zijn hoofd tegen de knie van Derijck. Wedstrijd heeft toen vrij lang stil gelegen kan ik me nog herinneren.

8 maart 2022 om 15:06

@fossen @silverfront,

Ah duidelijk!
Er stond mij ook iets bij dat het lang stillag, uiteindelijk heb ik dus ook twee dingen door elkaar gehaald.
Afijn, dat Tyton niet meer dezelfde was na zijn schedelbasisfractuur, staat vast.

Is Tyton eigenlijk speelgerechtigd in de Champions League?

8 maart 2022 om 10:13

Ja, ik heb begrepen dat je als club nog een nieuwe keeper in mag schrijven wanneer er 2 of meer keepers door een blessure minimaal 3(?) weken uitgeschakeld zijn.

8 maart 2022 om 10:30

Oh mooi, dank u. Vroeg me al af wat anders de toegevoegde waarde zou zijn

8 maart 2022 om 11:21

Jazeker, dat is ook de voornaamste reden dat Ajax hem gehaald heeft. Anders hoeft een keeper geen internationale ervaring te hebben en had de Ruiter ook prima voldaan.

8 maart 2022 om 12:08

Als dat niet zo was dan had Ajax geen extra keeper gehaald hè ;-)

8 maart 2022 om 12:59

Want Ajax maakt nooit foutjes met het inschrijven van spelers in de Champions League hè ;-)

8 maart 2022 om 14:02

@wildo, originele grap man. Maar wat heeft dat er mee te maken?

8 maart 2022 om 16:19

Wanneer hebben ze dan voor het laatst een foutje gemaakt met het inschrijven van spelers in de champions League?

8 maart 2022 om 17:08

Had gekund voor de Eredivisie. Aangezien het maart is vroeg ik het me toch af, haha

Tyton was in zijn tijd bij Roda en PSV een goede doelman. laatste jaren hem niet echt meer gevolgd. maar als hij dat niveau kan aantikken, kan Ajax er een prima doelman aan hebben.

Ben er niet ontevreden over, prima gehandeld van ajax. Vind het wel sneu voor Robbin Ruijter maar ach, er kon er maar 1 de gelukkige zijn

8 maart 2022 om 10:28

Het is vooral de media die de naam van Ruijter heeft genoemd. Ruijter trainde tijdelijk mee om zijn fitheid en niveau te tonen. En blijkbaar was dat niet overtuigend genoeg.

8 maart 2022 om 10:35

Hoe is het vooral de media die de naam van Ruiter noemde als hij letterlijk mee trainde bij Ajax? 😂

8 maart 2022 om 10:40

En zijn niveau te tonen. Ik noem het gewoon een sollicitatie en voor Ruijter vervelend dat hij het niet wordt, voor Tyton fijn dat die weer een half jaar een (goedbetaalde) baan heeft.

8 maart 2022 om 11:22

@fossen: Omdat Ajax zelf nergens bekend heeft gemaakt dat Ruijter op proef was. Maar sommige journalisten gaan wel eens bij de trainingen kijken.

8 maart 2022 om 12:09

Ruiter werd gewoon getest dus logisch dat de media de naam van hem noemde. Hij was fit en had niveau alleen niet het internationale niveau wat ze zochten

8 maart 2022 om 12:48

Ja, maar de media bracht naar buiten dat Ajax afgelopen donderdag/vrijdag Ruijter ging vastleggen. Dat klopte dus niet. Daarom lijkt het of Ruijter lullig behandeld is door Ajax.

Prima doelman om er zeker van te zijn dat je niet alleen Onana hebt de komende paar weken. Stel dat Onana geblesseerd raakt dat heb je alleen een half fitte Gorter en een 17 jarige keeper. Daarmee kan je never de belangrijke potjes mee in gaan die de komende weken op de planning staan. Goed gehandeld voor Ajax maar nu vooral hopen dat het niet nodig is dat Tyton gaat spelen...

Ik sluit niet uit dat, wanneer Tyton op trainingen een behoorlijk niveau laat zien, dat hij volgend jaar ook nog bij Ajax speelt. Onana gaat sowieso weg. En Stekelenburg is nu zolang geblesseerd dat ik me afvraag of hij niet gaat stoppen na dit seizoen. Dan is Tyton een prima vervanger als ervaren 3e keeper.

8 maart 2022 om 10:44

Het was toch al bekend dat Stekelenburg dit seizoen niet meer zal spelen

8 maart 2022 om 11:17

@zekiyech: Klopt, maar wat wil je daar mee zeggen?

8 maart 2022 om 14:53

"en Stekelenburg is nu zolang geblesseerd dat ik me afvraag of hij niet gaat stoppen na dit seizoen."

Door deze zin lijkt het alsof je had verwacht dat hij nog zou spelen dit seizoen. Dus wilde aangeven dat dat sws al was uitgesloten.

8 maart 2022 om 10:44

Een 3e keeper hoeft toch niet ervaren te zijn? De kans dat die keept is zeer klein. Dan kan je daar net zo goed de Jong Ajax keeper voor gebruiken.

Ik denk dat in tegenstelling tot Tyton Ajax een goede en jonge eerste/tweede keeper gaat aantrekken die het vervolgens met Pasveer mag gaan uitzoeken.

De kans dat Stekelenburg nog door gaat acht ik zeer klein inderdaad.

8 maart 2022 om 11:20

Ik verwacht dat Pasveer en Gorter volgend seizoen 1e en 2e keeper zijn, in welke volgorde dan ook. Ajax heeft dan meestal een ervaren 3e keeper. Raatsie zal volgend seizoen wel eerste keeper bij Jong zijn.

8 maart 2022 om 11:35

Ik verwacht niet dat Pasveer volgend jaar 1e doelman is, dat hoop ik ook niet. Ajax moet gewoon een goede doelman halen als Gorter het niveau nog niet heeft. Onana heeft Ajax vaak geholpen en stond er, zo'n doelman moet je weer hebben. Pasveer doet het goed hoor, maar hoelang houd hij dat vast, is ook al op leeftijd.

8 maart 2022 om 12:10

Stekelenburg mag van mij ook gewoon weg. Tyton in zijn plek zou ik prima vinden

Het is dan ook voor hem te hopen dat hij niet alleen een stoelafdruk op zijn derrière overhoud aan zijn avontuur maar ook daadwerkelijk nog een wedstrijdje of wat mag/ kan keepen.

8 maart 2022 om 10:32

Ja, aan de andere kant, kijk naar Lamprou. Die maakte onderdeel uit van Ajax in 2018-2019. Heeft weinig gespeeld, maar ik denk dat hij een prachtig jaar heeft gehad

8 maart 2022 om 11:24

Hij traint ook mee, lekker ballen met de jongens, gaat wat leuke centjes verdienen. Zit eerste rang bij alle komende top wedstrijden inclusief de CL en bekerfinale.
Laten we eerlijk zijn, wij als fans doen er alles aan om kaartjes te krijgen voor zulke wedstrijden, hebben er veel geld voor over. Hij gaat erheen en krijgt er ook nog voor betaald.

8 maart 2022 om 12:24

In dat geval hoop ik dat hij om een wegwerpcameraatje heeft gevraagd tijdens de contractbespreking😁

8 maart 2022 om 12:26

Nog mooier, hij ontvangt de dag erna de eigen opnames van de club inclusief de analyses van de technische staf. Dus de wedstrijdbeelden met commentaar van Ten Hag

Ik hoop als Roda supporter dat hij de komende maanden een aantal keren de kans krijgt, zou het leuk vinden om hem weer te zien keepen in Nederland. Had voor die twee zware hoofdblessures echt de potentie om een topkeeper te worden, maar helaas is dat er nooit uitgekomen.

Was bij Roda een veelbelovende topper in wording, maar met name na z'n blessure eigenlijk nooit meer z'n niveau gehaald. Kwam met redelijk hoge verwachtingen naar PSV, maar verloor in Eindhoven zelfs z'n plek aan Boy Waterman, en als je dat die destijds week in week uit zag stuntelen dan vraag je je af wat er nog meer aan de hand was. 35 alweer, en z'n carriere geeft nou niet echt aan dat ie een gewilde steunpilaar was. Laat me graag verassen, maar vindt het vooral bijzonder dat er in Nederland of desnoods jeugdelftallen geen gelijkwaardige keeper rondloopt die voor weinig op te halen is.

8 maart 2022 om 16:23

Hij moest niet voor weinig op te halen zijn maar contractloos aangezien het buiten de transferperiode is.

Tyton was echt een topper in wording, maar als ik me niet vergis in hele korte tijd betrokken geweest bij die akelige blessure van Jonathan Reis en een zware hoofdblessure (tegen Ajax). Daarna heeft hij helaas nooit meer zijn top niveau kunnen behalen.

8 maart 2022 om 15:14

Klopt. Na die blessure tegen Ajax is er zelfs nog een tweede keer geweest dat hij per brancard van het veld af moest met een hoofdblessure. Bij Roda-PSV viel hij na een redding de goal in en kwam toen met zijn achterhoofd terecht op die stalen buis aan de achterkant van het doel, die het net op de grond houdt. Echt ongelooflijk hoeveel pech hij toen gehad heeft.

Merkwaardig, de Telegraaf gaat interviews aan met Van der Werff en Stam zonder belangstelling voor hen. Waarom interviewen ze Tyton niet gewoon zelf?

Vind t trouwens een prima transfer, beter dan die vaatdoek van een Ruiter. Ik zijn Roda-tijd vond ik hem zelfs toppotentie hebben maar na zijn botsing - met Reis geloof ik - was ie bij psv nooit meer de oude.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren