Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dag van uitersten voor Everton: club krijgt klap na klap te verwerken

Laatste update:

Everton heeft maandag een uiterst tumultueuze dag beleefd. The Toffees maakten het vertrek bekend van drie belangrijke bestuursleden en werden tevens op de hoogte gesteld van een aanklacht van Carlo Ancelotti. De Italiaan wil geld zien van zijn voormalig werkgever vanwege een contractgeschil. Tot slot hangt de toekomst van voorzitter Bill Kenwright aan een zijden draadje, zo onthullen Engelse media.

De onrust op de burelen van de club uit Liverpool houdt verband met een aanklacht van Ancelotti. De Italiaan, die tussen december 2019 en juni 2021 de leiding had op Goodison Park, heeft zijn oud-werkgever voor het gerecht gesleept vanwege 'algemene commerciële contracten en regelingen'. De gerechtelijke rapporten gaan niet in op de exacte details van de claim, maar Engelse media beweren dat het om een belastingkwestie gaat in verband met een aan hem betaalde bonus van 2,3 miljoen euro.

Volgens de rechtbank in Engeland hebben de advocaten van Ancelotti de claim vrijdagavond laat ingediend. De aanstaande rechtszaak is een nieuwe klap voor Everton, daar de club de laatste jaren al meerdere financiële tegenvallers te verwerken kreeg, waaronder een driejarige inspanning om geld in te zamelen voor de bouw van het nieuwe stadion. Naar verluidt ligt er nu een investeringsbod dat ertoe moet leiden dat meerderheidsaandeelhouder Farhad Moshiri, die naar schatting 85 miljoen euro in de club heeft gepompt, de controle over de club verliest zonder een cent betaald te krijgen.

Van 'Chief executive' Denise Barrett-Baxendale, financieel directeur Grant Ingles en clublegende Graeme Sharp, die niet over een uitvoerende rol beschikte, is bekend dat zij de club gaan verlaten. Het drietal kreeg halverwege januari in aanloop naar het thuisduel met Southampton te horen dat ze beter weg konden blijven van Goodison Park. Dat advies bleef voor de rest van het seizoen van kracht. Boze fans eisten bij Moshiri dat het voltallige bestuur ontslagen zou worden om de club vooruit te helpen. Verwacht wordt dat er binnen 24 uur duidelijkheid komt over de toekomst van Kenwright.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor de club maar goed dat ze in de Premier League zijn gebleven vanwege de inkomsten. Waren ze gedegradeerd dan lag een Sunderland scenario op de loer.

13 juni 2023 om 11:23

Eigenlijk is een Sunderland scenario het meest te verwachten...Everton zit al 2 jaar in een financiële malaise en die wordt nu haast uitzichtloos.
Nu gaan de bestuurders onderling nog wat vechten en blijft de zoektocht naar nieuwe investeerders moeilijk. Ook de komende transferperiode zal gemist worden wegens geen financiële middelen om te handelen.....wordt moeilijk zoals de zaken nu liggen!

13 juni 2023 om 13:05

Ze zijn nu 2x achter elkaar toe ontsnapt aan degradatie, waarbij ze er dit jaar heel dichtbij waren!
Als Everton op deze koers blijft gaan, dan zal het volgend jaar wel eens raak kunnen zijn, met een gloednieuwe stadion wil je niet in de Championship actief zijn!

13 juni 2023 om 14:23

Zoals hsv precies. Steeds de dans net ontsprongen. Gaat een x mis.

13 juni 2023 om 19:45

Of Roda JC. Ook mooi voorbeeld.

Prachtige club met een toch wel bizar beleid. In potentie toch ook wel een zekerheid voor plek 5-9 ieder jaar. Grote achterban, mooie traditie, grote stad. Ik ben erg benieuwd of ze zich de komende jaren kunnen gaan oprichten onder een nieuw bestuur, met nieuwe beleid. Of dat de club één van de volgende zal zijn die met een roemrucht verleden steeds verder af zakt.

Wat een chaos bij Everton. Het lijkt erop dat ze een ware rollercoaster aan gebeurtenissen meemaken. Eerst het vertrek van drie belangrijke bestuursleden, dan de aanklacht van Ancelotti tegen de club en dan hangt ook de toekomst van voorzitter Kenwright aan een zijden draadje. Ik ben benieuwd hoe deze soap verder zal gaan. Everton heeft duidelijk behoefte aan stabiliteit en rust op dit moment. Laten we hopen dat ze snel weer op het juiste spoor komen!

Erg jammer dat Everton niet gedegradeerd is. Ik vind het schandalig wat voor spel en niveau zij laten zien. Het geld wat deze lui tot beschikking hebben is echt enorm. Ze staan op de 18e plek van hoogste omzet van alle clubs. Terwijl het beleid, het aankoopbeleid en het spel echt schandalig is. Ik heb dan veel liever een club als leeds of Southampton erin.

13 juni 2023 om 11:46

Dan ga ik voor Leeds want die hebben een geweldige historie en is gewoon een van de mooiste clubs in heel Engeland.
Maar voor Everton was het misschien niet eens zo slecht geweest als ze waren gedegradeerd
dan hadden ze afscheid kunnen nemen van grootverdieners.
en misschien een groot gedeelte van hun bestuur en de voorzitter eruit kunnen gooien en dan met Jeugdspelers die doorkomen. en een paar goed gerichte jonge aankopen weer kunnen werken aan een g0ed gebalanceerd en talenvol team. en een bestuur met een visie

13 juni 2023 om 13:24

Ja eens, plus het feit dat Leeds eigenlijk altijd geprobeerd heeft om aanvallend en voor de winst te spelen met Biesla en later ook Marsch. En voor iedereen die nu aankomt met Sam allerdyce, dat was natuurlijk als noodoplossing/paniekbeslissing

De onrust in het bestuurskamer heeft ook voor onrust op het veld gezorgd. De toch wel subtopper uit Liverpool presteert eigenlijk afgelopen jaren ver onder hun kunnen en potentie.

Zo zie je maar hoe belangrijk rust en stabiliteit in het bestuurskamer is voor het functioneren van een ploeg.

En dan daarom had ik liever Everton zien degraderen ipv Leicester

Marcel brands heeft die hele club naar de kloten geholpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren