Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Cristiano Ronaldo zei: ‘Ik bel je om te zeggen: teken voor Manchester United’’

Laatste update:

Dat de tweelingbroers Fábio Pereira da Silva en Rafael Pereira da Silva in 2008 door Manchester United konden worden overgenomen van Fluminense, is mede te danken aan Cristiano Ronaldo. Rafael - tegenwoordig in dienst van het Braziliaanse Botafogo - vertelt in de UTD Podcast dat de Portugese aanvaller belde om hem te overtuigen van een overstap naar Engeland.

“Ronaldo belde me, dat zal ik nooit vergeten. Op mijn scherm verschenen allemaal nullen, omdat ik vanuit het buitenland gebeld werd. Ik reageerde: wie is dit? Ik krijg nooit dit soort telefoontjes. Ik nam op en ik kende hem al, want we hadden eens samen getraind. Ronaldo groette me alleen in het Portugees. Ik rende naar mijn bus en zei: het is Ronaldo! Het is Ronaldo! Hij belt om met ons te praten!”, vertelt de inmiddels 31-jarige Rafael.

“Hij zei: ‘Het regent hier, het regent in Manchester. Zoals je misschien wel weet. Ik bel je om te zeggen: teken voor Manchester United. Ik weet dat jullie het leuk gaan vinden’. Ik kon het niet geloven, het was waanzinnig”, vervolgt de vleugelverdediger. Rafael speelde 170 wedstrijden voor Manchester United, alvorens hij via Olympique Lyon en Istanbul Basaksehir bij Botafogo terecht zou komen.

“Toen mijn broer de eerste keer terugkwam na twintig dagen bij Manchester United te hebben getraind, was hij zo opgewonden”, voegt Fábio toe. Hij speelde een stuk minder wedstrijden voor Manchester United (56 stuks) dan zijn tweelingbroer, maar is bij FC Nantes momenteel nog wel in Europa actief. “Hij is de eerste keer in zijn eentje naar Engeland gegaan, omdat ik verplichtingen had bij Brazilië Onder-15.”

“Hij kwam terug met geweldige verhalen: over hoe groot het trainingscomplex was, over de spelers die hij ontmoet had, over zijn ontmoeting met Sir Alex Ferguson”, vervolgt Fábio, die in Engeland verder voor Queens Park Rangers, Cardiff City en Middlesbrough speelde. “We zijn een aantal keer op proef geweest, naar trainingsdagen. Ronaldo belde ons, ik denk dat Sir Alex hem dat heeft laten doen. Op dat moment dacht ik: dit gaat echt gebeuren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is natuurlijk al lange tijd de standaard bij elke ploeg. Je sterren inzetten om jonge spelers over te halen. Het werkt blijkbaar ook meer dan wij denken. Of het altijd verstandig is om hier rekening mee te houden is een andere vraag.

27 januari 2022 om 10:58

Was hetzelfde met Lukaku en Drogba, Faes met David Luiz (uiteindelijk niet overgekomen naar Chelsea en bij Anderlecht gebleven), etc. Ik denk dat je als jonge jongen redelijk naief bent, en dat je denkt van: "oh damn, zelfs mijn idolen/grote spelers willen mij bij de club hebben, dan lijkt mij de kans groot dat ik ga spelen". En uiteindelijk belanden ze in een transfercarrousel totdat de club geen waarde meer in de speler zien om hem uiteindelijk te verkopen bij een mediocre club. Gelukkig doen de grootste clubs dat niet heel vaak meer, zoals een Chelsea. En als de club waarde in de talenten zien, dan krijgen ze meestal wel een kans nu ipv dat ze worden verhuurd aan een grotere club dan waar ze daarvoor werden verhuurd.

27 januari 2022 om 11:21

Klopt en hiernaast heb je dus de makelaar die je hoofd gek maakt. De clubs bieden nog is de familie van alles aan. Kortom, het is echt niet gemakkelijk om een keuze te maken en veel talent gaat er in mijn ogen zo verloren omdat de stap maken naar een grote ploeg waar ze dan zoals je zegt verhuurd worden en telkens zich moeten aanpassen.
Onlangs stond er nog dat Real Madrid Palmeiras talent Andrick wil en Vinicius hem gebeld heeft...

Mooi verhaal.
Ik zou hebben gezegd: ik ga vandaag mijn ticket kopen. Tot morgen

27 januari 2022 om 11:25

Haha zeker een mooi verhaal. Lijkt me toch schrikken als je opeens aan de lijn bent met Ronaldo. Dan wordt de keuze wel heel makkelijk gemaakt om een club te kiezen, want zeg daar als jonge jongen maar eens nee tegen!

Sjah, toen was Man U ook wel echt een powerhouse nog. Denk dat het nu minder betekenis zou hebben als CR7 je op belt

27 januari 2022 om 18:24

Giggsie2008 , als Ronaldo mij belt, ben ik al vertrokken. United is niet eens mijn team , ben Liverpool fan, maar ook al zou ik de slechtste voetballer ooit zijn geweest bij United, ik zou gaan. Tenzij ik de kwaliteiten zou hebben om bij elke topclub aan te kunnen haken, dan zou ik wel wat kieskeuriger zijn…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren