Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Concurrentie voor PSV: toptarget bezoekt op 1 januari andere club met interesse

Laatste update:

Miles Robinson gaat op 1 januari op bezoek bij FC Cincinnati, zo meldt The Athletic. De 26-jarige verdediger, die in de concrete belangstelling staat van PSV, is dan transfervrij en wil van de gelegenheid gebruikmaken om de club van dichtbij te zien. Robinson ligt nog tot 31 december vast bij Atlanta United, maar gaat zijn aflopende verbintenis niet verlengen.

PSV is een van de Europese clubs die geïnteresseerd is in de diensten van de 1 meter 88 lange mandekker. De 27-voudig international van Team USA zou zich in Eindhoven kunnen voegen bij landgenoten Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi.

De ploeg van trainer Peter Bosz krijgt dus concurrentie van Cincinnati, dat dit MLS-seizoen beslag legde op de Supporters’ Shield, de prijs voor het team met de meeste punten in de competitie. De club, waar onder anderen Ron Jans en Kenneth Vermeer in het verleden werkzaam waren, werd dit seizoen in de halve finale van de MLS-play-offs uitgeschakeld door uiteindelijke winnaar Columbus Crew (2-3).

Robinson heeft exact 150 wedstrijden gespeeld voor Atlanta United, dat hem begin 2017 binnenhaalde via de draft. De rechtspoot won onder meer de MLS Cup, US Open Cup en Campeones Cup met de Amerikanen.

Technisch directeur Earnest Stewart bevestigde begin november bij Goedemorgen Eredivisie dat PSV interesse heeft in Robinson. “Hij staat al een tijdje op ons lijstje, samen met een aantal anderen, dus dat klopt.”

Stewart bevestigde eveneens dat hij al contact heeft gehad met de mandekker, maar erkende ook dat hij zich niet blind staart op de Amerikaan. “Er is contact geweest, maar niet alleen met hem. Ik heb met meerdere spelers contact, want dat is mijn baan.”

PSV slaagde er afgelopen zomer in om Armel Bella-Kotchap te huren van Southampton, maar de Duitser wist in het Philips Stadion nog niet te overtuigen. Waar de centrumverdediger eerst kampte met een tandprobleem, heeft hij nu last van een schouderblessure. Daardoor staat hij al elf wedstrijden aan de kant.

Bosz kiest doorgaans voor André Ramalho of Jerdy Schouten naast Olivier Boscagli in het centrum van de Eindhovense defensie. De trainer heeft ook Armando Obispo nog achter de hand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe serieus mag ik de concurrentie van FC Cincinnati nemen?

14 december 2023 om 14:39



Als hij het liefst in de VS blijft heel serieus, maar als club tegenover PSV totaal niet.

14 december 2023 om 14:42

Vraag me af of deze jongen goed genoeg is. Denk namelijk van niet. Zie liever dat ze uit een categorie hoger pakken. Dat gaat Stewart ongetwijfeld ook doen.

14 december 2023 om 15:04

Ik vraag me dit ook af. Je hoort en leest stiekem toch wel heel veel twijfel over zijn meevoetballende kwaliteiten in de USA.

Wat dat betreft vind ik die Chris Richards van Crystal Palace een interessanter profiel hebben. Heeft al Europese ervaring bij Bayern, Hoffenheim, Palace, kan ook evt rechtsback spelen en heeft zowel verdedigende als voetballende kwaliteiten. Ook redelijk tweebenig zoals ik begrepen heb en kan zowel rechts als links centraal.

14 december 2023 om 15:37

eventueel rechtsback? want die hebben we nog niet genoeg!?

14 december 2023 om 17:45

Als iedereen fit blijft/wordt dan zou ik helemaal niemand halen! Teveel aankopen gaat de chemie kapot maken, ze beschikken nagenoeg op elke positie over 2 goede spelers. En daar waar dit niet het geval is, kunnen ze door wat te schuiven toch een heel goed elftal neerzetten.

14 december 2023 om 14:52

Hangt ervanaf wat die Robinson zelf wil. Cincinnati was dit jaar zo ongeveer de beste ploeg in de MLS, dus als hij graag in Amerika wil blijven is er voor hem haast geen betere keuze. Verder is PSV op sportief gebied natuurlijk in alles verder. Financieel zal Cincinatti ook wel meer kunnen bieden als ze hem echt graag willen.

14 december 2023 om 14:58

Financieel lijkt hij er niet op vooruit te kunnen. Verdient nu 1.6 miljoen en zou vanwege de financial cap ongeveer hetzelfde gaan verdienen bij Cincinnati. Het WK26 in eigen land zal een grote rol spelen zijn voor zijn keuze.

Het zou mooi zijn als hij naar PSV komt. Is voor hem een mooie stap naar Europa in een goed spelend team. Mag hij meespelen in de Champions League als hij komt? Dat zou ook een extra reden voor hem kunnen zijn.

14 december 2023 om 15:25

Als hij wordt ingeschreven wel

Te veel Amerikanen naar mijn mening, ze kunnen beter jeugdspelers in Engeland of Frankrijk wegpikken. Spelers die bij de topclubs geen kans krijgen dan kan je types als Simons en Braithwaite eindelijk wel kopen met de CL geld die je hebt gekregen.

14 december 2023 om 15:04

"te veel Amerikanen naar mijn mening"

PSV heeft vier Amerikanen in dienst (dest, Pepi, Tillman en td Stewart). Die doen het allemaal prima en twee daarvan zijn gewoon geboren en getogen in Nederland. Waarom is het dan te veel?

14 december 2023 om 15:49

vijf je vergeet Ledezma nog hij komt in principe weer terug na zijn verhuur periode bij FC New York en heeft nog een anderhalf jaar contract bij Psv.
In totaall 27 westrijden 0 goals 4 assists en 1359 speelminuten in totaal(trasnfermarkt.nl), nou niet echt om over naar huis te schrijven, misschien gelijk komend hal jaar verhuren aan een Vitesse, Volendam, RKC of een Heracles ofzo zien of hij daar wat brengt en kunnen via studio sport zien of er nog toekomst in deze jongen zit of niet.
Voor zijn blessure was hij veelbelovend, maar nu denk ik dat hij niet gaat redden

14 december 2023 om 17:23

4 is toch ook veel, het zijn geen Brazilianen. Amerikanen zijn gewoon subtoppers en als je die niveau wilt nastreven prima! Tillman komt gewoon van een topclub waar hij de kans niet kreeg. Als je op die voet doorgaat dan haal je meer successen dan te gaan scouten in de MLS. Ze moeten gewoon de talenten plukken die geen speelminuten krijgen.

Ik weet niet of het iemand is die PSV waardig is maar een goede back-up voor Ramalho is wel belangrijk. Ramalho doet het goed dit seizoen, ondanks dat hij wel aardig wat fouten maakt.

14 december 2023 om 15:16

Een back up? Een vervanger lijkt me. Ramalho gaat elke wedstrijd tegen een beetje tegenstand in de fout.

Op zijn 26e nog niet opgepikt door een Europese club. Wil niet meteen té negatief doen maar ben bang dat het geen hoogvlieger zal zijn.
Daarnaast ben ik van mening dat je niet teveel buitenlanders uit één land in je selectie wil hebben, werkt vaker niet dan wel.

Ik zou het best bijzonder vinden als die jongen naar PSV zou kunnen en toch liever in de VS blijft. Je bent bijna 27, nog nooit een buitenlands avontuur gehad, je kunt in Europa naar een club die CL speelt en een goede kans heeft om kampioen te worden, waar je bovendien in een warm bad komt bij vier landgenoten... En dan blijf je liever in die kunstmatige MLS?

14 december 2023 om 15:34

Hangt ook van het salaris af, als hij 1 van de uitzonderingen geld buiten het salarisplafond dan kun je in de MLS zeer goed verdienen soms zelfs beter dan PSV. En ja sommige spelers zien het misschien ook niet zitten om ver van huis te gaan voetballen, zoals Rene van der Gijp in het verleden.

Desondanks F.de Boer was altijd lovend over hem, Atalanta kon aanvaller voetballen door hem omdat hij met fysiek en snelheid verdedigend erg sterk is en veel problemen daarmee oploste.
Iets wat goed past bij het huidige PSV en vergeet niet dat het contract van Ramalho komende zomer afloopt, en wil hij zelf verlengen?ergens anders cashen?of wil PSV wel verder met hem?
Wat dat betreft is hij van mij welkom hebben half jaar tijd om te kijken of in de zomer een betere optie kunnen vinden die te halen is

14 december 2023 om 15:40

Misschien denkt die wel dat die bij PSV niet aan de bak komt en blijft die liever in Amerika wonen. Kampioen kan die ook gewoon in zijn eigen land worden en zo speciaal is een Nederlands kampioenschap niet voor een Amerikaan gok ik.

Overigens persoonlijk wel met je eens hoor, maar ik zou het prima kunnen snappen als die de overstap niet zou willen maken.

14 december 2023 om 16:01

vraag dat maar Demarcus Beasley, kampioen geworden met Chicago Fire en toen met PSV, een wereld van verschil. Een kleine receptie in Chicago met de club of de platte kar in Eindhoven hij wist niet wat hij zag. Hoewel ondertussen lang geleden is naar steeds groot verschil tussen de voetbalbeleving in de VS en Europa, ondanks de groeie daar.
Maar goed tijd zal het leren of Miles Robinson naar PSV komt

Trouwens Bealsey was kort geleden nog in Eindhoven, in Amerika zet hij in samenwerking met PSV trainingskampen op en begeleide een stage van de 13 jarige amerikaanse Johnny in Eindhoven, toch altijd mooi hoeveel oud voetballers PSV een warm hart toe dragen en verbodnen blijven aan de club

Een vervanger voor Ramalho is toch niet moeilijk. Een van de slechtste mandekkers na landgenoot Marcelo die voor psv speelde.

Denk dat het jammer is dat we Jarreth niet konden behouden. Maargoed…..beter met 10 voetballers dan met Ramalho. Zo gauw het moeilijk wordt is het een gevaar voor psv en een zegen voor de tegenstander

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren