Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea neemt na anderhalve maand al tijdelijk afscheid van winteraankoop

Laatste update:

Andrey Santos wordt door Chelsea tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Vasco da Gama in Brazlië, zo bevestigen the Blues via de officiele kanalen. De achttienjarige middenvelder kwam in januari voor 12,5 miljoen euro over van hetzelfde Vasco da Gama. Er waren problemen met de werkvergunning van Santos in Engeland, waardoor Chelsea heeft besloten om hem tot het einde van het seizoen te stallen bij zijn oude ploeg.

De Braziliaan wordt in zijn thuisland gezien als groot talent. Santos won de Sudamericano Sub-20 (het Zuid-Amerikaanse kampioenschap Onder 20) met a Seleção eerder deze maand en was goed voor zes doelpunten in acht wedstrijden tijdens dat toernooi. De middenvelder was daarnaast de aanvoerder van zijn ploeg. Omdat het Chelsea niet lukte om een werkvergunning aan te vragen voor Santos, is besloten om hem te verhuren aan zijn oude ploeg.

Palmeiras was volgens Fabrizio Romano zéér dicht bij de komst van de Braziliaan, maar de deal ketste af omdat Chelsea hem mee wilde laten gaan met Brazilië Onder 20 voor het WK in mei en juni. Palmeiras zag dat niet zitten, waardoor er een streep ging door die transfer. Vasco da Gama ging wél akkoord met die eis van the Blues. De middenvelder keert in juli weer terug bij Chelsea. De Londenaren blijven het volledige salaris van Santos betalen.

De Braziliaan, die dit seizoen in 43 duels goed was voor elf doelpunten, was een van de liefst acht wintertransfers van Chelsea dit seizoen. De ploeg van Graham Potter, die flink onder druk staat wegens de slechte resultaten van de laatste periode, contracteerde ook Enzo Fernández, Mykhaylo Mudryk, Benoît Badiashile, Noni Madueke, Malo Gusto, David Datro Fofana en João Félix.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit wordt een hele grote naam, let maar op...

2 maart 2023 om 15:43

Andrey Santos valt toch wel mee? Bij een grote naam denk ik eerder aan Jan Vennegoor of Hesselink.

2 maart 2023 om 15:44

Dat is lang, niet groot.

2 maart 2023 om 15:47

Donny de Groot dan?

2 maart 2023 om 15:52

Wie bedoel je nou? Vennegoor of Hesselink?

2 maart 2023 om 15:53

@son goku

Noah Lang speelt volgens mij in Belgie tegenwoordig.

2 maart 2023 om 15:56

Niet helemaal waar. Zojuist het hele internet afgestruind en ik zag bij geen enkele Belgische voetbalselectie een Noah Lang. Wel kwam ik bij Club Brugge een Noa Lang tegen. Misschien dat je daarop doelt? Hoor het graag!

2 maart 2023 om 16:12

Beste Koning,

Ik heb in al mijn enthousiasme een 'h' toegevoegd aan de naam Noa. Ik zal in het vervolg beter onderzoek doen, alvorens ik een ongefundeerde reactie plaats.

2 maart 2023 om 16:18

Beste Fiorenoord,

Maak je niet zo druk, kan de beste overkomen.
We zien elkaar snel weer onder een ander topic.

Fijne avond.

2 maart 2023 om 19:46

Doe maar toch Kevin Oghenetega Tamaraebi Bakumo-Abraham (Tammy Abraham)

2 maart 2023 om 15:58

Net als Piazon, Oscar, Kalas etcetc?

2 maart 2023 om 16:39

Ik hoop voor die jongen in elk geval dat hij niet het volgende Chelsea 'talent' is dat aan een nomadentocht begint doorheen Europa (en Zuid-Amerika), omdat hij jaar op jaar uitgeleend wordt door Chelsea.

Nu, van wat ik begrijp van de Chelsea fans komt het in dit specifieke geval omdat hij geen werkvergunning kreeg en daardoor dus niet mag spelen in Europa. Zou overigens een groot talent zijn maar goed, dat waren Kennedy, Musanda, Piazon,... ook.

Ik begreep dat de Premier League zo snel mogelijk in gesprek wil met de Britse overheid om over de werkvergunning te spreken. Deze jongen bijvoorbeeld heeft geen werkvergunning gekregen voor het VK omdat hij 1 punt te kort kwam. De Premier League wil graag zien dat de regels versoepeld worden.

Van wat ik van hem gezien heb op de Copa America U21 hebben we echt een geweldenaar in huis gehaald en zou hij nu al van enorme waarde kunnen zijn! Echt een speler met heel veel power in zijn spel en een goede aanvulling naast Enzo Fernandez.

2 maart 2023 om 15:55

Ja, dat zou mooi zijn dat de regels versoepeld worden. Hebben we straks selecties van 49 man.

2 maart 2023 om 15:59

Als er 1 voorbeeld is waarom je niet met te grote selecties moet willen werken dan is het Chelsea dit seizoen wel. Overigens willen ze dit soort problemen in het vervolg gaan voorkomen door een aantal clubs op over de hele wereld te kopen, waar je dit soort spelers heen kunt sturen zonder “concessies” te moeten doen zoals Palmeiras.

2 maart 2023 om 16:15

Het zijn allemaal slechte ontwikkelingen, dus waar je het ene probleem oplost, werk je het andere probleem in de hand. Men moet juist zorgen dat clubs niet meer alles op kunnen kopen en het kan niet de bedoeling zijn dat de eigenaar van een grote club allemaal kleine clubs opkoopt in dienst van die grote club.

2 maart 2023 om 16:18

Helemaal mee eens, jammer genoeg denk ik dat dat wel de toekomst is waar we langzaamaan naartoe gaan.

2 maart 2023 om 16:20

Ja, dat denk ik inderdaad ook. Dat krijg je met voetbalorganisaties die regels al dan niet bewust niet-waterdicht maken. De regels zijn er voor de buhne, maar als wij kunnen verzinnen dat er genoeg mogelijkheden zijn om er omheen te werken, kunnen die bobo's bij de UEFA en FIFA en de gehaaide mensen bij voetbalclubs dat natuurlijk al helemaal.

2 maart 2023 om 16:31

Zet er een bataljon advocaten op en er zullen heel wat mazen in de wet gevonden kunnen worden denk ik. Zeker bij halfbakken organisaties als de FIFA en de UEFA, waar de prioriteit toch vooral ligt op jezelf en je vriendjes te verrijken in plaats van de sport beschermen.

2 maart 2023 om 17:45

Boehly kwam natuurlijk met het perfecte voorbeeld deze winter. Heeft in principe niks fout gedaan, en daarmee de regels even flink te kakken gezet. En hoelang zat hij bij de club voordat hij door had dat dit kon? Laat echt zien hoe goed de bonden hun dingen op orde hebben, ja. 😅

2 maart 2023 om 16:18

En wat dan als de ene punt goedgekeurd word, wat dan als die 2pnt tekort komt (wat dan eigenlijk ook 1pnt is).

2 maart 2023 om 16:29

Ja, je blijft aan de gang op deze manier. Dit zijn de nadelen van Brexit voor de Engelse topclubs, de regels zijn zo verscherpt dat dit soort jongens niet meer gekocht kunnen worden “op de groei”.

2 maart 2023 om 16:34

Klopt inderdaad jammer dat hij geen vergunning heeft gekregen.
Even off topic: ik lees alsmaar meer geruchten over Luis Enrique is daar iets van waar?

2 maart 2023 om 16:53

Yankee doodle Boehly blijft vertrouwen houden in Potter, als dat niet meer het geval is en Potter wordt ontslagen dan kan het daarna alle kanten op. Ik acht de kans dat Pochettino komt groter dan Enrique en om heel eerlijk te zijn zie ik er helemaal niets in om Enrique neer te zetten op het trainerstoeltje!

2 maart 2023 om 16:41

Wat ik ook had begrepen dat ze toch wat wilde doen tegen talenten kopen en gelijk weer verhuren? Een max aantal wat verhuurd mocht worden was zo iets of wilden ze toch? Laat ze dat eerst maar doen en dan bekijken naar de werkvergunningen

2 maart 2023 om 16:55

Dat zal niet uit de koker van de Premier League komen. Daar zullen de clubs niet achter staan.

Jammer dat zo een jongen niet verhuurd wordt aan een Eredivisieclub. Ook goed voor zijn ontwikkeling en mooi voor onze competitie

2 maart 2023 om 16:00

Gaat lastig nu de Window dicht is..

2 maart 2023 om 17:39

@mattijs My bad, even niet over nagedacht inderdaad. Wie weet in de toekomst weer. Zo een Mason Mount bv heeft zich ook prima ontwikkeld bij Vitesse. Odegaard, weliswaar niet van Chelsea ook via Heerenveen en Vitesse

2 maart 2023 om 16:12

Voor 12,5 miljoen zou je denken dat Ajax of PSV ook gewoon een poging hadden kunnen doen om hem zelf over te nemen? Vroeger was toch juist de kracht van PSV dat zij als eerste bij dit soort spelers uitkwamen in Brazilië

2 maart 2023 om 16:18

Dat gaat nogal lastig omdat al die Engelse of Europese clubs miljoenen investeren in dergelijke zaken omdat ze het makkelijk kunnen missen. Voor elke scout die PSV in dienst heeft, heeft een club als Chelsea er 5. Bovendien heeft een Chelsea door de centen en het personeel ook een veel uitgebreider netwerk.

2 maart 2023 om 16:20

Ja vroeger was er natuurlijk veel minder concurrentie op het gebied van scouting. Tegenwoordig kun je via allerlei online manieren en zelfs met data zo een berg spelers bekijken. Dus er is natuurlijk ook veel meer concurrentie. Daarnaast waren PSV en Ajax vroeger ook gewoon veel groter in vergelijking met buitenlandse clubs. Een club als Chelsea kan deze speler zo een miljoenen salaris aanbieden en er zit ook geen enkel risico aan mocht deze transfer fout gaan voor hun.

Dat je ook ziet dat clubs als City en hierboven wat jij zegt over Chelsea meerdere clubs willen bezitten vind ik een negatieve ontwikkeling voor het voetbal.

2 maart 2023 om 16:35

Als het nu zou gaan om hele obscure talenten ben ik het met je eens, maar er zijn genoeg talenten te vinden die je zo op kunt pikken als Ajax of PSV zijnde. Niet heel lullig bedoeld, maar er komen zoveel spelers deze kant op die ik al ken omdat ik een paar keer per week Football Manager zit te spelen op de laptop. Waarom is een Enzo Fernandez afgelopen zomer naar Benfica gegaan en zat Ajax er toen niet tussen om maar een voorbeeld te noemen?

2 maart 2023 om 17:32

Chelsea kocht toen ook spelers die PSV wilde, Alex was zo’n held gescout door Piet de Visser die voor Chelsea en PSV werkte. Chelsea hem en liet hem door de werkvergunning eerst bij PSV spelen

Even off-topic: lees alsmaar meer geruchten over Luis Enrique, en dat hij ook openstaat om aan de slag te gaan bij Chelsea.
Is er iets van waar?

Tja, freakin Chelsea…
Deze jongen had geweldig bij Ajax gepast. Beter ook voor m. Vervelend clubje

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren