Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cádiz komt met ongekende eis: LaLiga moet onmiddellijk worden stilgelegd

Laatste update:

Cádiz heeft woensdagavond middels een officieel statement verzocht om LaLiga tijdelijk stil te leggen. De Spaanse club werd in januari tegen Elche benadeeld toen een treffer van de tegenstander werd goedgekeurd, terwijl er buitenspel aan vooraf was gegaan. Het doelpunt werd echter gewoon geteld, waarna de wedstrijd in 1-1 eindigde. Cádiz, momenteel de nummer zestien van Spanje, wil nu dat LaLiga tijdelijk wordt stilgelegd, tot er een oplossing is gevonden voor het incident.

Op 16 januari nam Cádiz het in eigen huis op tegen Elche, dat op dit moment onderaan de LaLiga-ranglijst bungelt. De thuisploeg stond door een vroeg doelpunt van Brian Ocampo lange tijd op voorsprong, maar in de 81ste minuut kwam Elche op gelijke hoogte via Ezequiel Ponce. Diezelfde Ponce had enkele seconden eerder, in de aanloop naar het doelpunt, nog nipt buitenspel gestaan. De VAR besloot echter niet in te grijpen, waardoor het doelpunt werd geteld: 1-1. Dat was ook de eindstand.

Cádiz gaf aan zich ‘ernstig benadeeld’ te voelen en deed de volgende dag een verzoek: de uitslag van de wedstrijd en het doelpunt moesten nietig worden verklaard en de wedstrijd zou hervat moeten worden vanaf minuut 81, toen de club nog op een 1-0 voorsprong stond. De Spaanse voetbalbond ging hier echter niet in mee en verklaarde volgens Cádiz onbevoegd te zijn om het verzoek in behandeling te nemen.

Cádiz heeft daarom nieuwe stappen aangekondigd, laat het woensdag in een verklaring weten. “Cadiz heeft om het nemen van voorzorgsmaatregelen gevraagd, bestaande uit het tijdelijk stilleggen van LaLiga tot de effectieve oplossing van het dossier wordt gevonden door de bevoegde instanties”, valt onder meer te lezen. “In onze overtuiging, gebaseerd op de wet, kan alleen met goedkeuring van bovengenoemde voorzorgsmaatregel worden voorkomen dat de aan Cádiz toegebrachte schade toe zal nemen en onherstelbaar wordt.” De Spaanse voetbalbond heeft nog niet gereageerd.

Reactie VAR
Enkele dagen nadat de wedstrijd had plaatsgevonden gaf de VAR van dienst, Ignacio Iglesias Villanueva, in een open brief zijn fout al toe en bood hij zijn excuses aan. “Ik voel woede, pijn en ergernis bij mezelf vanwege de gemaakte fout”, schreef hij onder meer. “Degene die het meest heeft verloren, ben ik.”

Heb je begrip voor dit voorstel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

In Nederland was het Bas Nijhuis die vorig seizoen als VAR de lijn bij een verkeerde speler zette waardoor een doelpunt van PEC Zwolle onterecht werd afgekeurd. Komt dus vaker voor. Lijkt me geen reden om een competitie stil te leggen.

1 maart 2023 om 21:46

Heel zwak argument natuurlijk. Omdat iets vaker gebeurt moet je het niet zomaar goedkeuren. Zou wat zijn als je dat argument ook bij moord en zedenzaken gaat gebruiken...

1 maart 2023 om 22:13

Ik vind jouw vergelijking pas heel zwak. Dit is sport, geen criminaliteit. Mijn punt is dat de VAR ook gewoon een mens is. En mensen maken fouten. Dus ook de VAR is niet honderd procent waterdicht.

En om toch nog even terug te komen op je hele bijzondere vergelijking. Soms denkt iedereen dat iemand wel veroordeelt gaat worden, en beslist een rechter toch anders. Dus ook een rechter beslist soms anders dan wat de meerderheid van de mensen er van denkt/verwacht.

1 maart 2023 om 22:24

Bij sport gaat het juist om iets 'menselijks'. Fouten maken is dus ingecalculeerd. Daarom krijg je soms wel eens verrassende wendingen. Bij moord- en zedenzaken is dat compleet anders. Daar zit dan ook geen vorm van competitie-element in. Die vergelijking gaat niet op.

2 maart 2023 om 00:17

Dat de rechter soms iets anders beslist heeft niets te maken met wat ik zei. Weet niet welk punt je daarmee probeert te maken.

Wanneer iemand (een voetbalclub in deze) onterecht wordt behandeld, dient het gecorrigeerd te worden. Het afdoen met "laat maar zitten het gebeurt vaker is verkeerd". Cadiz vecht tegen degradatie dus het kan grote gevolgen hebben. Daar zal jij waarschijnlijk niet mee zitten, maar mensen in Cadiz wel.

2 maart 2023 om 00:21

Wanneer je het over een var moment hebt wat over buitenspel gaat, gaat die vlieger niet op. Buitenspel is geen interpretatie. Zo'n dient te worden gecorrigeerd. Zeker als het grote gevolgen kan hebben. Als het over een overtreding etc. Gaat waar sprake is van interpretatie geef ik je gelijk. Dat is echter hier niet het geval.

1 maart 2023 om 23:09

Nee geen reden om de boel stil te leggen maar wel een om na te kijken, als je echt volgens regels de VAR gaat naleven dan bestaat er geen menselijke fouten meer, er staan lijnen op het veld, lasers, infrarood en noem maar op dus al met al moet VAR ingrijpen in alle momenten van hands tot aan dus de vraag buitenspel!? of niet, zo kan je nooit de VAR inzetten, al met al moeten ze een lijn trekken en alles op VAR zetten daar waar VAR voor staat, en in deze situatie is buitenspel buitenspel had ie moeten fluiten

1 maart 2023 om 23:31

Bij hands is nog steeds heel veel discussie of het nou opzettelijk is of niet. Ik vind dat de enige duidelijke regel is dat elke bal tegen de hand hands is. Zoals de 'foot' regel in het hockey. Dan is de houding, de afstand en intentie en weet ik veel wat allemaal niet meer relevant.

En daarnaast is de VAR nooit zonder discussie. De VAR mag alleen ingrijpen bij overduidelijke fouten van de scheidsrechter op het veld. Maar wat is een overduidelijke fout? En dan heb ik het nog niet over de willekeur bij de VAR momenten zelf.

Ik ben voorstander van om elk team 1 VAR moment per helft te geven. Als je gelijk hebt behoudt je het moment, heb je geen gelijk, dan verlies je het moment. En dan de beslissingen helemaal bij de VAR laten en niet een scheidsrechter zijn eigen beslissing laten heroverwegen. Dat is in mijn ogen eerlijker.

Elke club wordt weleens genaaid door de VAR. Denk dat we langzaamaan maar moeten accepteren dat dit het niveau van de VAR is, hoe triest dat ook mag zijn.

2 maart 2023 om 02:56

Heerenveen nog net. 100% pingel!!

Als ze dit in de Premier League zouden doen ligt die voortaan constant stil, daar worden ook bizar veel VAR blunders gemaakt. Het blijft een mensenberoep dus er zal af en toe, en soms vaker dan af en toe, een fout tussendoor glippen. Vind het heel kleinzerig van Cadiz eigenlijk. Als het nou 3x per maand bij ze zou gebeuren zou ik het nog kunnen billijken maar dit is onzinnig.

Lachwekkend club. De afgelopen twee seizoenen de slechts voetballende ploeg van La Liga. Nog erger antivoetbal dan Getafe speelden ze. Spelen dit seizoen leuker sinds ze die trainer eruit hebben gegooid. Maar nog hoop ik van harte dat ze degraderen dit seizoen. Wanneer dit puntenverlies daarbij helpt juich ik dat alleen maar toe.

1 maart 2023 om 21:37

Lekker man, arbitrale blunders toejuichen. Wat een niveau weer zeg.
Het is echt een smerige club, maar je wilt gewoon dat de arbitrage goed is, zeker met VAR erbij. Ook voor het imago van een competitie is dat stukken beter, beter in ieder geval dan dit soort blunders en de normale willekeur van scheidsrechters in La Liga.

1 maart 2023 om 21:37

Jeuj, arbitrale dwalingen en een zwak niveau bij scheidsrechters toejuichen vanwege je eigen afkeer jegens een klein cluppie. Waarom verbaast dit me niet bij jou?

1 maart 2023 om 21:46

Ik koester eeuwige wrok😅

1 maart 2023 om 22:08

Het leven is te kort voor zulke dingen Martijn

1 maart 2023 om 21:43

Willem, het gaat niet om wat jij van Cadiz vindt, het gaat erom dat het onmogelijk moet zijn dat een VAR een doelpunt goedkeurt dat buitenspel is. Daar is het systeem voor.

1 maart 2023 om 21:47

Jij kijkt al een poosje geen wedstrijden van Cádiz neem ik aan, ander kan ik mij niet voorstellen waarom je deze onzin neer typte, alhoewel er komen vrij weinig normale reacties hier van jou, dus het zou mij niet moeten verbazen, maar alsnog de vriendelijke groeten van een Cadista

1 maart 2023 om 21:59

Ik heb veel te veel wedstrijden van Cadiz gezien om te weten waarover ik praat. Sinds ze Cervera eruit hebben gedonderd spelen ze minder verschrikkelijk, en niet meer het lelijkste voetbal van vermoedelijk alle Europese velden. Echter verdienen ze voor al die jaren antivoetbal daarvoor een enkeltje Segunda.

1 maart 2023 om 22:11

Al die jaren, dit is het 3e seizoen in de Liga, je wet echt niet waar je het over hebt, waarschijnlijk zie je alleen wedstrijden tegen de top 4 ofzo want het slaat werkelijk waar nergens op wat jij hier neer typt.

1 maart 2023 om 22:22

Niet om het een of het ander maar het heeft de laatste paar jaar niks uitgemaakt of het tegen de top 4 was of een (mede)-degradatiekandidaat. Gewoon de bal naar voren schieten alsof het rugby is en met 20% balbezit hopen op het beste.

Bij Juve gebeurde dit jaar het omgekeerde. Goal afgekeurd door de VAR voor buitenspel waarbij er geen sprake was van buitenspel. Ze waren gewoon een speler "vergeten" bij het maken van de buitenspellijn.

1 maart 2023 om 21:41

Hahahah dat weet ik nog ja. Ik kijk eigenlijk geen Serie A maar dat moment heb ik wel voorbij zien komen, echt heel bizar.

Waarom word er gewoon geen regel geïmplementeerd die ervoor zorgt dat fouten nog teruggedraaid kunnen worden, zelfs na het spelen van wedstrijden. In dit geval zal het niet veel uitmaken, maar in het geval van degradatie/kampioenschap tellen alle punten.

1 maart 2023 om 22:26

Omdat je dan elke week een wedstrijd moet gaan uitspelen. Dat lijkt je logistiek een haalbaar plan?

1 maart 2023 om 22:46

Nee, ik bedoelde meer van dat onterechte beslissingen kunnen worden teruggedraaid na gespeelde wedstrijden. Volgens mij gebeurd dit ook bij het bepalen van schorsingen, kan mij ook herinneren dat Barcelona ooit een geldig doelpunt scoorde tegen Betis, die vervolgens niet werd geteld. Ik vind dan dat de bond achteraf punten moet toekennen, of in het meest extreme geval de wedstrijd laten herspelen. Het verschil tussen kampioen worden en tweede of degraderen/handhaven, op basis van een grote fout (zelfs met VAR), zou eigenlijk gewoon teruggedraaid moeten worden.

1 maart 2023 om 23:02



Achteraf punten toekennen zou richting Betis toch heel oneerlijk zijn? Die hadden anders wellicht veel meer aangezet in de slotfase.
Dan is bonuspunten nog een beter idee denk, dus in het geval van het artikel Cadiz 3 punten én Elche 1 punt. Maar dat valt niet echt serieus te nemen haha, en levert hele rare situaties op.

1 maart 2023 om 22:56

Omdat deze wedstrijd dan dus in een 1-0 overwinning zou eindigen, terwijl je helemaal niet kan weten of dat echt zo was gegaan. Het is goed mogelijk dat Elche nu na de onterechte 1-1 redelijk tevreden was, terwijl ze bij een 1-0 achterstand in de slotfase waarschijnlijk nóg meer inspanning hadden geleverd.
Elche kan er niets aan doen dat deze blunder gemaakt wordt, en zou dus benadeeld worden als er nu opeens een 1-0 van wordt gemaakt.

1 maart 2023 om 23:00

nog een toevoeging: Het enige rechtvaardige waarmee je beide teams recht doet zou eigenlijk het verder spelen van de wedstrijd vanaf het moment van de arbitrale dwaling zijn met de 1-0 stand die daarvoor aanwezig was.

Maar, ook dit heeft grote nadelen. Zo hebben beide teams dan niet meer te vermaken met de vermoeidheid die ze anders in de slotfase hadden gehad. Daarnaast is het heel lastig in te plannen.
En, waar ga je dan de grens trekken? Bij een ongeldig doelpunt wegens buitenspel, een onterechte penalty (maar wat is onterecht met de lastige regels), een foutieve rode kaart. Je zal dan heel veel discussie krijgen, en veel wedstrijden die opnieuw moeten worden uitgespeeld. Logistiek onhaalbaar en slecht voor de toch al erg drukke spelers.

Kortom, dit is erg zonde voor Cadiz, zeker omdat het een buitenspelgeval betreft wat duidelijk een fout was, zonder lastige interpretaties e.d. Toch kan het terugdraaien van fouten nooit eerlijk zijn tegenover de tegenstander, die kunnen er ook niks aan doen. Uithuilen en doorgaan dus lijkt me, en hopen dat La Liga het arbitrageniveau gaat verbeteren.

1 maart 2023 om 23:54

100% gelijk, de beste oplossing heb jij al benoemd. Of gewoon resoluut zijn en deze scheidsrechters met pensioen sturen, leren ze ook van.

Arsenal had precies hetzelfde en daar gaat het over een kampioenschap in de beste competitie ter wereld. Gewoon accepteren en doorgaan. Miezerig gedrag van Cadiz zeg

1 maart 2023 om 21:56

Ja maar Arsenal heeft altijd de scheidsrechter tegen als ik al die supporters moet geloven, dus die zijn er wel aan gewend

Ach tijdens de wedstrijd bepaald de scheidsrechter. Fout of niet, het is beoordeeld. Daar ga je niks meer aan veranderen.

Ik denk dat het oordeel van La Liga zal zijn sh..t happens en verder en anders mag Cadiz lekker een niveautje lager gaan spelen.
Kom op zeg wat een eis zeg. Kan Arsenal ook gaan eisen bij het gelijkspel tegen Brentford??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren