Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Castaignos racistisch bejegend door eigen fans; club overweegt juridische weg

Laatste update:

Het weekend van Luc Castaignos is vrijdagavond dramatisch begonnen. De 31-jarige spits uit Schiedam, die tegenwoordig onder contract staat bij FC Magdeburg, speelde in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Holstein Kiel. Castaignos miste een penalty, maar na afloop van de wedstrijd gaat het vooral om een verdrietig voorval: de voormalig spits van onder meer Feyenoord en Inter wordt via social media racistisch bejegend door zijn eigen fans.

Castaignos speelt sinds januari 2023 voor Magdeburg, waar hij teamgenoot is van Rotterdammer Mohamed El Hankouri. De voormalig jeugdinternational van Oranje kan bij zijn club niet altijd rekenen op een basisplaats, maar tegen Holstein Kiel werd Castaignos voor de leeuwen gegooid.

Magdeburg, de nummer dertien van de 2. Bundesliga, stond in eigen huis met 0-1 achter tegen nummer twee Holstein Kiel, toen Castaignos mocht aanleggen vanaf elf meter. Zijn strafschop werd echter gestopt door doelman Timon Weiner, waardoor hij op vier competitietreffers blijft staan.

Na afloop van de wedstrijd meldde Castaignos zich op Instagram. “Ik neem de volle verantwoordelijkheid voor het missen van die penalty en begrijp dat er mensen boos op mij zijn. Ik zou niets liever willen dan het moment terugdraaien en het opnieuw doen voor mezelf, de club en onze fans.”

Toch Wil Castaignos iets kwijt. “Ik accepteer niet dat fans alles mogen schrijven. Stop met het sturen van racistische berichten!” Castaignos deelt daarbij een screenshot van een van de walgelijke teksten die hij heeft ontvangen op Instagram.

Via de clubwebsite reageert ook Magdeburg middels een statement. “De hele club staat voor tolerantie en diversiteit en is tegen alle vormen van discriminatie en racisme. De club zal ook juridische stappen overwegen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag wordt bestraft. Luc, we staan volledig aan jouw kant. Heel FC Magdeburg staat voor diversiteit en tolerantie. Stop racisme, neem duidelijk stelling tegen racisme.”

De gebeurtenissen rondom Castaignos worden in Duitsland groot opgepakt. Zo schrijft onder meer het grote medium Kicker erover. Castaignos ligt nog tot het einde van dit seizoen in Magdeburg. Eerder speelde hij voor achtereenvolgens Feyenoord, Inter, FC Twente, Eintracht Frankfurt, Sporting Portugal, Vitesse, Gyeongnam FC en OFI Kreta.

Een screenshot van de Instagram Story van Castaignos.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Te gek voor woorden. Dat je als supporter reageert in emotie kan ik begrijpen, maar racisme heeft gewoon met fatsoen te maken.

3 februari 2024 om 13:43

Ja, en ik vind een berichtje op sociale media ook al voorbij het moment gaan waarop je in emotie reageert. Op het moment dat hij mist kan je boos zijn. Niet uren daarna op Instagram.

Het wordt tijd dat zo'n social media platform zelf ook eens actie gaat ondernemen. Het loopt de spuigaten uit. Als je ziet hoe schandalig mensen worden uitgescholden en bedreigd. Je kan zo'n profiel rapporteren maar dan krijg je een standaard antwoord terug met ....het is niet tegen onze richtlijnen. Wat is dan wel tegen de richtlijnen als bedreiging en racisme dat niet is?

Ongekend dat dit nog steeds gebeurt. Sterk van Castaignos om deze droeftoeter met naam en foto aan de publiekelijke schandaal te hangen, dit is één van weinige manieren waar die gasten echt van leren denk ik.

3 februari 2024 om 13:26

Enige juiste manier

3 februari 2024 om 17:30

Ik praat het niet goed, maar het is helaas iets wat eigenlijk toch normaal lijkt te zijn geworden.
Respect voor de medemens is helaas ver te zoeken tegenwoordig. Onlangs ging Djokovic nog tegen een fan in tijdens een wedstrijd van hem, waarbij hij de fan vroeg of hij die woorden ook recht in zijn gezicht durfde te zeggen.

Jammer van die racistische opmerkingen maar we leven tegenwoordig in een Europa waar racisme/facisme en radicalisme in opkomst is. Iedereen word een beetje schaamteloos.

3 februari 2024 om 13:59

Hoewel je aan de ene kant wel gelijk hebt gaat dat denk ik in dit geval niet op. Naar mijn idee is het tegenwoordig meer een afkeer rii niet westerse vluchtelingen/asielzoekers gebaseerd op negatieve verhalen, anekdotes, ervaringen en soms ook duidelijke statistieken. In het geval van racistisch zijn tegenover iemand die "gewoon zijn bedrage levert", niks verkeerds doet en buiten dat ook nog een Europeaan is heeft dat in mijn mening weinig te maken met de opkomst van radicalisme maar meer met algehele zwakzinnigheid gecombineerd met een flinke dosis frustratie.

Ik wilde eerst typen dat discriminatie natuurlijk nooit goed is, maar zo natuurlijk is dat tegenwoordig helaas niet meer. Laten we hopen dat deze negatieve ontwikkeling weer gauw stopt.
Dat Castaignos überhaupt de penalty mag nemen vind ik al bijzonder, dit is toch alleen voor spelers met een vaste basisplaats? En dit heeft Castaignos toch niet, lees ik in het artikel?

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren