Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carroll: ‘Ik dronk veel te veel en ik verloor bijna mijn familie’

Laatste update:

Roy Carroll werd in een ver verleden gecontracteerd door Manchester United en hij werd gezien als een van de beste keepers van zijn generatie. Carroll raakte aan lager wal, hij ging er bijna aan onderdoor, maar tegenwoordig heeft hij zijn leven weer op de rit. Dinsdagavond speelt hij met zijn huidige werkgever Olympiacos Piraeus in de Champions League tegen zijn ex-club Man United. Carroll is geen basisspeler, maar hij is allang blij dat hij het zo ver geschopt heeft.

/

De 36-jarige Carroll weet dat hij fouten heeft gemaakt. “Je bent jong, je staat niet in de basis en je verdient 25.000 euro per week. Blijf je dan thuis? Ik concentreerde me meer op het uitgaan dan op het voetbal, maar in Griekenland is het anders”, zegt Carroll in gesprek met the Guardian. In Engeland kreeg Carroll een rugblessure en hij dacht dat zijn carrière voorbij was. “Ik werd depressief en het lukte me niet om eruit te komen. Ik verloor bijna mijn familie omdat ik veel te veel dronk.”

“Ik zei tegen mezelf: ‘Wat ga ik doen? Ga ik op deze manier door, dan ben ik over twee of drie jaar dood, of haal ik de banden met mijn familie aan?’ Ik besloot naar Griekenland te gaan, naar OFI Kreta. Het was augustus, prachtig weer, de mensen waren vriendelijk, ik speelde goed en ik werd gekocht door Olympiacos.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je op de bank zit, wat doe je dan?

Trainen, trainen en nog eens trainen om een basisplek te krijgen. Slechte instelling om dan maar het nachtleven in te gaan.

25 februari 2014 om 13:56

Niet iedere jonge voetballer heeft zo'n instelling. Daarbij moet je je realiseren dat lang niet iedereen voetbalt voor de liefde voor de sport. Of het is in ieder geval niet bij iedereen reden #1, door die belachelijke salarissen.

Daarnaast zegt ie zelf, als je 25.000 euro verdient in een week, zonder wedstrijden te keepen, dan gaat je aandacht (in zijn geval) dus naar andere dingen dan trainen trainen trainen.

25 februari 2014 om 13:59

Dan heb je gewoon een verkeerde instelling. Als je wilt spelen dan train je. Als je enkel voor het geld komt, dan train je niet.

Kortom, foute instelling voor een prof.

25 februari 2014 om 15:37

Bassieforajax, dat is wel heel makkelijk gezegd. Een basisplaats veroveren als keeper is wel anders dan voor een speler.

Mocht een keeper geen fouten maken dan kan je als jonge keeper trainen wat je wil, maar dan kom je er echt niet in.

25 februari 2014 om 16:21

@bassieforajax

Vind ik wel heel makkelijk gezegd. Je bent reservekeeper achter Fabian Bartez die ook nog eens wereldkampioen en Europees kampioen was in die tijd.

Je krijgt een geweldig salaris, en zodra je de clubs in gaat vliegen de vrouwen als bijen op honing op je af (vooral in golddigger Engeland), en daarbij maakt het niet uit of je een rotkop hebt of niet.

Dan is hij ook nog eens Iers (die houden wel van een whiskyborrel)... Dus ja, snap het al te goed als je prioriteiten langzaamaan verdwijnen in het nachtleven.

25 februari 2014 om 13:59

Kom op zeg, het was nog een broekie! Duidelijk geval van geen begeleiding vanuit de club.

25 februari 2014 om 14:01

Een club kan je niet dag en nacht in de gaten houden hé. Ook hij heeft zijn privacy. Het zou gek zijn als alle club hun spelers non-stop volgde.

Dat doet de pers namelijk al

25 februari 2014 om 14:01

Joh, je kan het hem niet kealijk nrmen. Die man zegt zelf hij was jong en leefde toen in Griekenland en kreeg een salaris om van te dromen. Ja, dan zou ik het ook wel weten. Belangrijkste is dat hij erover is gaan nadenken en dat hij de juiste pad heeft gekozen. Hoop voor hem dat hij een wereldpartij keept tegen The Red Devils.

25 februari 2014 om 14:15

hij is later pas naar griekenland gegaan, hij is daar juist van zijn probleem afgekomen.

25 februari 2014 om 14:24

In alinea 2, zin 5 zegt hij dat het op Greece anders is, snap het ook niet meer.... Maar belangrijkste is wel dat hij ervan heeft geleerd.

25 februari 2014 om 14:28

Het ging mis in Engeland. Daar raakte hij het een beetje kwijt en om daaraan te ontkomen is hij weggegaan, naar Griekenland. Hier kreeg hij zijn leven weer op de rit.

25 februari 2014 om 14:33

Ja, hij zegt dat het in Griekenland anders is inderdaad. Daarmee bedoelt hij dus dat hij in Engeland teveel zoop en teveel uitging, maar dit in Griekenland anders was: daar deed/kon hij dit niet.

25 februari 2014 om 14:35

@ Gentleman23: Ik zou zeggen lees de tekst nog eens goed! Hij leefde toen niet in Griekenland maar had een contract bij Manu. Tegenwoordig keept hij in Griekenland.

On: Ik snap dat het als broekie met een salaris over de miljoen moeilijk is om dat te kunnen handelen. Ineens zoveel geld terwijl je amper volwassen bent. Maar las je een doel voor ogen hebt moet dat met de juiste mentaliteit gewoon geen probleem zijn. Blijkbaar schortte het daar aan bij deze beste man.

25 februari 2014 om 15:45

Hij is tweede keus, dus verwacht maar niet dat hij een wereldpartij gaat keepen

25 februari 2014 om 14:01

Ach man, nie zo naïef. Kijk, je hoeft geen alcoholist te worden. Maar als ik een bekende sporter was, met zo'n salaris, zou ik een klantenkaart bij de soa-poli hebben hoor.

Tuurlijk ga je als jong ventje van het leven genieten. Wie van 20 jaar gaat als een kluizenaar leven? Nee, ik denk echt dat je daar weinig van zult vinden.

25 februari 2014 om 14:06

Hij hoeft ook niet als een kluizenaar te leven. Maar een beetje een prof zijn kan geen kwaad.

Hij zegt dat hij veel en veel dronk. Dat moet je als prof ook gewoon niet doen, dat is een foute instelling. Anders had hij wel veel meer uit zijn carriere kunnen halen dan er nu uit is.

25 februari 2014 om 14:19

Ik vind dat hij een prima carriere heeft gehad hoor. Ik zou liever een subtopper zijn met genoeg geld en een relaxed leven dan tot de absolute top behoren en totaal geen vrijheid en lol hebben.

Daarbij, nu geniet hij extra. Dat is toch uiteindelijk mooi dan?

25 februari 2014 om 14:23

Je weet dat drank verslavend is en niet iedereen even stevig in de schoenen staat? Helaas is niet iedereen in staat de verleidingen te weerstaan als je zoveel geld verdient.

25 februari 2014 om 15:02

Hoe kun jij nu iemand adviseren hoe hij zijn leven 'als prof' in zou moeten vullen als je zelf nooit in dezelfde situatie hebt gestaan. Je hebt alleen voor de hand liggende argumenten. Hij zal zelf ook wel weten dat hij dingen beter anders had kunnen aanpakken, hij geeft zelf de oorzaken aan, is zich er bewust van geworden en heeft zich erdoorheen gevochten en keept nu in de cl. Ik hecht daar meer waarde aan, dan het feit dat hij dingen anders zou gedaan moeten hebben in het verleden. Het leven is een leerschool.

25 februari 2014 om 15:03

@bassieforajax

25 februari 2014 om 15:05

Hoe weet jij dat nou weer? Mischien zit Zlatan achter zijn PC

25 februari 2014 om 15:14

...?

25 februari 2014 om 15:32

Ik bedoel dat jij niet kan weten of ik of iemand anders die reageert een prof-verleden heeft gehad. Natuurlijk ben ik Zlatan niet, was meer een uitdrukking

Wil er eigelijk mee zeggen dat je niet direct moet zeggen dat er geen prof-voetballers op VZ zitten. Die kans is juist erg hoog.

Maar goed, back to the topic:

Hij is ook schuldbewust, maar dat doet niks af aan zijn slechte instelling in zijn beginjaren als prof.

25 februari 2014 om 14:06

Dat is heel makkelijk gezegd natuurlijk. Zoals hij al zegt heb je geld en tijd zat. Dan is het niet voor iedereen even makkelijk om alle verleidingen te weerstaan.

25 februari 2014 om 14:12

Ja, die verleiding weerstaan. Dat heeft iets met je instelling te maken toch? Als je iets wilt als prof dan moet je ook dingen laten. Hij is niet de 1e die er minder uit heeft gehaald door het mooie leven.

25 februari 2014 om 15:01

En wat als je na lang trainen, trainen, trainen en nog eens trainen nog steeds geen basisplek hebt? Ik snap best dat wanneer je je kapot werkt voor iets, maar dat geen succes heeft, je naar andere dingen gaat kijken. Misschien was ie wel helemaal nooit in de basis gekomen, ook al was ie volle bak blijven trainen. Dan is het toch goed dat je ook eens wat anders doet en plezier in je leven hebt. Dat Carrol dat dan weer te ver doortrok, dat is een ander punt.

Hij ziet er dan ondertussen ook al eerder 46 dan 36 uit...

25 februari 2014 om 13:59

Alcohol maakt je ouder hé

25 februari 2014 om 14:28

Exactly my point

25 februari 2014 om 14:00

Nou staan Britse alcoholisten sowieso al niet bekend vanwege hun babyface

25 februari 2014 om 14:28

Juist wel, daar ben je voor het eerst dronken op je 9e of zo

25 februari 2014 om 14:34

Idd gezellig met pa en ma en de rest van de familie, kacheltje lam aan de rand van het zwembad, lekker verbrand in een t-shirtje, bij het 3*** appartement in Benidorm en dat allemaal om half 10 's ochtends. Wie kent ze niet?

Geld maakt vele mensen kapot!

"ik ga de banden met mijn familie aanhalen, dus vertrok naar Griekenland"?
Lijkt me niet echt logisch

25 februari 2014 om 14:21

Nee is inderdaad niet heel erg logisch. Maar wel een ander omgeving, andere vrienden en een nieuwe start. Kan heel positief op je werken.

25 februari 2014 om 14:48

Niet helemaal goed vertaald. Wanneer je in de Engelse taal de term ''family'' gebruikt dan betekent dit vaak je vrouw + kinderen. In dit geval is hij dus ook met zijn ''family'' naar Griekenland verhuist. Op deze manier heeft hij meer tijd en energie in hun kunnen steken en is de band versterkt.

Ik dronk te veel. Zucht. Dit is bepaald niet de eerste keer dat ik dit van een Engelse speler hoor.

25 februari 2014 om 14:40

Inderdaad, het is pas nieuws als een speler zegt dat hij geen druppel drinkt.

25 februari 2014 om 15:35

Cristiano Ronaldo drinkt geen druppel alcohol

27 februari 2014 om 13:27

Een Engelse speler bedoel ik dan

Zijn blunder tegen Tottenham in 2005 staat menig mensen nog veel op het netvlies gegrift. Een schot vanaf de middenlijn van Mendes die duidelijk de lijn over ging en Caroll deze op amateuristische nog uit het doel frommelde. The goal that never was heet dat incident op youtube Goed om te zien dat hij weer tussen de lat staat en zijn leven weer enigszins heeft verbeterd.

25000 per week wat je dan gaat doen ? Vraag dat maar aan andy van der meyde

Je beschrijft mijn familie.. :P maar we zien er wel een stuk beter uit dan Carroll hahah

Ontopic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren