Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cagliari dompelt Bari in rouw na gouden wissel Claudio Ranieri vlak voor tijd

Laatste update:

Op haast miraculeuze wijze is Cagliari gepromoveerd naar de Serie A. De ploeg van trainer Claudio Ranieri moest winnen op bezoek bij Bari om dat voor elkaar te krijgen. Lang zag het ernaar uit dat dat niet ging lukken, totdat trainer Claudio Ranieri Leonardo Pavoletti in liet vallen en laatstgenoemde in minuut 94 een absolute heldenrol vertolkte: 0-1. De 58.000 aanwezigen in het Stadio San Nicola in Bari werden zodoende in rouw gedompeld. Eerder verzekerden kampioen Frosinone en nummer twee Genoa zich al van promotie naar de Serie A. Zij nemen samen met Cagliari de plekken in van Sampdoria, Cremonese en Spezia, die degraderen naar de Serie B.

Bijzonderheden
De heenwedstrijd op Sardinië eindigde in 1-1, wat inhield dat Cagliari moest winnen. Dat heeft alles te maken met de regelgeving, die bepaalt dat de club die hoger eindigde in de reguliere competitie, in dit geval Bari, het voordeel geniet bij een gelijke stand. Cagliari wist dus wat het te doen stond: winnen. Alberto Dossena kwam als eerste dicht bij een treffer, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Elia Caprile. Het bleek direct één van de weinige kansen in de eerste helft te zijn, waardoor de ploeg van Ranieri na rust moest blijven jagen. Opnieuw kwam Dossena dichtbij. Dit keer probeerde werd zijn kopbal gekeerd door Caprile. Pavoletti, die pas in minuut 89 (!) inviel, maakte zich vijf minuten later onsterfelijk. Een voorzet van Gabriele Zappa werd koelbloedig binnengelopen door de 34-jarige routinier: 0-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was een mooie climax! Wel zonde dat een Sampdoria is gedegradeerd, ik heb altijd een mooie club gevonden.

11 juni 2023 om 23:29

Inderdaad jammer dat Sampdoria is gedegradeerd. Hoort in de Serie A. En was in de houden Serie A tijden een vd betere ploegen in de serie A. Met als hoogtepunt Gullit,Vialli en Mancini daaro en in 1990 Europa League, 1991 landskampioen en 1992 CL finale verloren tegen Barca. Poh. Wat waren dat machtige tijden voor Sampdoria

11 juni 2023 om 23:34

@Lierse sorry was nog niet klaar met typen haha maar inderdaad die namen

11 juni 2023 om 23:43

Excuses. Zal het even verwijderen. Mancini was trouwens echt zo een geweldige voetballer. Smullen geblazen.

11 juni 2023 om 23:45

Mooie Serie B volgend seizoen. Samp, Parma, Palermo, Bari o.a

12 juni 2023 om 06:59

Ik heb in coronatijd die hele finale nog eens gezien ik geloof op ziggo.
Die finale in 92 was samp echt veel sterker en kreeg het veel meer kansen dan barcelona

Heel jammer had liever Bari weer terug gezien of Parma.
Dit jaar geen leuke promovendi’s Genoa weer terug kan, maar Frosinone daar durf ik mijn geld op in te zetten dat die toch weer kansloos gaan degraderen want die hebben er gewoon niks te zoeken met alle respect.

Heel erg jammer. Genoa en Bari beide weer terug zou echt top zijn geweest maar het mocht niet zo zijn. Hopen dat Bari en Palermo het volgend jaar gaan redden. Clubs uit gigantische steden met mooie bakken, die snakken naar Serie A voetbal, ik hoop met ze mee. Voor de liefhebbers is er nog een mooie vrouwelijke ‘Ultra’ van Bari te vinden op de diverse accounts op twitter. Een echte aanrader😉

12 juni 2023 om 10:00

Serie B is volgend jaar toch ook weer prachtig. o.a. Bari, Samp, Parma, Palermo.

doe even linkje dan van 'ultra' Bari

Als Cagliari fan/enthousiasteling ben ik heel blij dat ze weer terug zijn in de Serie A. Fantastisch om te zien dat het prachtige eiland weer vertegenwoordigd is op het hoogste niveau in Italië! Forza Sardegna!

12 juni 2023 om 08:50

En hoe.. Wat een climax zeg. Super mooi voor Sardinië.

Echt zonde, Cagliari zag ik ook volgend seizoen nog wel promoveren. Bij Bari weet je niet of ze weer zo een seizoen zullen hebben

Dit is wel jammer hoor.
Bari is echt heel groot en ook ruig en rauw.
2x geweest, met dat grote San Nicola, overigens de broederclub van Salernitana en daarom uiteraard ook een gigantische afkeer naar Napoli, welke ook in het zuid ligt.
Plus dat er een andere mooie derby niet zal zijn in A, de pot tegen Lecce.
Al is de derby tegen Foggia intenser.

Maar cagliari is ook mooi en fanatiek hoor en in 1970 kampioen geworden en volgens mij al jaren bezig te verbouwen.
Zware uitpot ook, alleen al door de vliegreis.

12 juni 2023 om 07:37

Foggia kan promoveren naar de serie b

Claudio Ranieri wat een baas is dat! Kan ajax hem niet polsen ipv die half gebakken trainer van Sparta.

En weer een succesverhaal van Ranieri.

Blijft toch een uitstekende trainer! Diep respect voor deze man. Met zijn 71 weer een kunstje.

Persoonlijk vind ik Cagliari ook een leuke stad en sympatieke club dus welkom terug!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren