Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Brighton eist miljoenenpakket van clubs die Roberto De Zerbi willen’

Laatste update:

Clubs die van plan zijn om Roberto De Zerbi los te weken bij Brighton & Hove Albion moeten diep in de buidel tasten. The Seagulls eisen een zogeheten compensatiepakket van 12 miljoen pond (omgerekend 14 miljoen euro) voor hun hoofdcoach, weet Sky Sports

Nu bekend is dat trainers als Xavi (FC Barcelona), Jürgen Klopp (Liverpool) en Thumas Tuchel (Bayern München) aan het einde van het seizoen vertrekken, neemt het getouwtrek om de handtekening van De Zerbi ook toe.

De Italiaan staat er door zijn werk bij Brighton goed op in Europa en kan deze zomer een stap maken naar de absolute top. Heel gemakkelijk zal het echter niet worden om hem los te weken.

Brighton is niet van plan om De Zerbi, die een contract heeft tot medio 2026, zonder slag of stoot te laten gaan. De huidige nummer negen van de Premier League beseft dat het goud in handen heeft en wil het onderste uit de kan halen.

Naast bovengenoemde clubs zou De Zerbi ook op het wensenlijstje staan van Manchester United. De Manchester Evening News wist onlangs te melden dat de groep van de nieuwe co-eigenaar Sir Jim Ratcliffe De Zerbi in de gaten houdt.

De Zerbi begon zijn trainersloopbaan in zijn geboorteland Italië, waar hij onder meer de leiding had over Palermo, Benevento en Sassuolo. In 2021 maakte hij de gang naar Shakhtar Donetsk. Die club verruilde hij na een onafgemaakt seizoen door de Russische invasie een jaar later voor Brighton.

De Zerbi eindigde in zijn eerste seizoen als negende in de Premier League en noteerde afgelopen seizoen de zesde eindnotering. Nooit eerder eindigde Brighton zo hoog in de hoogste Engelse voetbalcompetitie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Groot gelijk heeft BHA, die hebben met de Zerbi een van de betere coaches in handen.

Ik snap wel dat ze dit vragen gezien hij momenteel helemaal hot is. Echter ik moet eerst maar eens zien of hij het ook weet waar te maken bij een club waar de druk om te presenteren vele malen hoger is.

6 maart 2024 om 09:39

Precies, hetzelfde geldt voor Potter die toen ook zo geweld was en iederen dacht dat die het zou malen bij Chelsea. (Al vond ik wel dat die te vroeg ontslagen werd) Emery en Moyes waren toen ook goede trainers maar ten onder gingen aan de druk vanuit de club Daarbij presteert Brighton ook niet constant en morsen ze ook puntjes tegen de kleinere.

Beter komt die naar Salernitana.
Heeft nog gespeeld bij de mooiste club uit Italië!

Ik vind het een logische trend, dat er tegenwoordig veel geld betaald moet worden voor coaches.

Als je kijkt wat de impact is van een goede trainer; die is vele malen groter dan die een gemiddelde middenvelder. Toch kost een middenvelder die prima mee kan in de top van de ED zo richting de 10m, terwijl er vaak minder betaald wordt voor toptrainer van wereldniveau. Vreemde verhouding ergens.

6 maart 2024 om 09:41

Je moet de impact van een coach ook niet overschatten. Er zijn maar weinig coaches die ik echt bij elk team een impact zie maken. Daarnaast is de houdbaarheid van een coach ook niet altijd zeker, Denk maar aan coaches als Mourinho en Conte. Ongetwijfeld garantie voor succes op de korte termijn, maar na 1,5/2 jaar zijn ze uitgewerkt of hebben ze het te hoog in hun bol gekregen. Coaches als Klopp, Ferguson en Wenger zijn eerder uitzonderingen dan de regel. Bovendien overleven deze coaches het zo lang omdat ze durfden door te selecteren en de vrije hand kregen om een elftal neer te zetten. Maar dat gebeurt ook pas nadat je een bepaalde status verkregen hebt.

en potter dan weer terug naar brighton?
ben benieuwd hoe de zerbi het zou doen bij een topclub.

buiten zijn eerste klus bij palermo heeft hij het overal goed gedaan, en het is ook een triest verhaal hoe hij uiteindelijk bij brighton is gekomen. Want hij liet shakhtar weer heerlijk voetbal spelen maar ging daar weg vanwege de oorlog die was begonnen.

Ik weet t niet met De Zerbi, ik vind t toch beetje kamikaze voetbal. Ja hij speelt goed voetballend, altijd opbouwen in de dekking, aanvallend etc etc. Je kunt ook gewoon met 0-4 verliezen met hem aan t roer! Hij speelt echt met veel risico.. had ie niet laatst n pak slaag gekregen tegen Sheffield?

6 maart 2024 om 10:23

Luton town bedoel je denk ik. Verloor hij met 4-0 van. Afgelopen weekend verloor hij 3-0 van Fulham en ik meen dat hij iets eerder in het seizoen al een pak slaag heeft gekregen van Villa. 6-0/6-1 iets in die richting.

6 maart 2024 om 10:35

Ja precies, dat is eigenlijk wat ik bedoel! Hij wijkt niet af van zijn principes. Tegen man city eerder dit seizoen vond ik ze echt de bovenliggende partij

6 maart 2024 om 10:53

Daar sluit ik me bij aan Milko. Vorig jaar was vooral genieten. Dit jaar gebruikt hij echter zoveel verschillende spelers op verschillende plekken. Ook het vaak gebruiken van de oudere Milner en Lallane levert weinig op. Vorig jaar stond er een vaste kern. Dit jaar is het elke week maar weer afwachten. Hij lijkt door te slaan

6 maart 2024 om 12:27

Het gebruik van veel verschillende spelers op verschillende plekken komt door de vele blessures. Van zijn succeselftal van vorig seizoen hebben Estupinian, Mitoma, March, Encisco en Buananotte dit seizoen regelmatig in de lappenmand gelegen.

Het is juist extra knap dat hij zelfs na het verkopen van zijn twee beste spelers (caicedo en Mac Allister) en alle blessures gewoon weer meedraait in het linke rijtje van de Premier League.

Brighton heeft natuurlijk het volste recht om dit te vragen en te eisen, De Zerbij heeft sinds zijn komst naar Brighton ze ook echt wel naar de volgende stap kunnen brengen met mooi en goed voetbal.

Echter ben ik zeer benieuwd of De Zerbi dit ook bij traditionele grote clubs kan laten zien waar die nu genoemd wordt. De Zerbi staat bekend om zijn talent herkinngen van jonge spelers en deze ook kansen te geven. Zie zijn eerdere werk bij Sassuolo en nu weer bij Brighton. Bij clubs als Liverpool, Barcelona en Bayern worden dan ook echt totaal andere dingen gevraagd als waar hij tot nu toe heeft moeten roeien. Dan hebben we het nog geen eens over de druk bij deze clubs.

Terecht natuurlijk, naarmate de successen bij Brighton groter worden zullen de afkoopsommen ook steeds indrukwekkender worden.

Ik weet niet zo goed wat ik van De Zerbi moet denken, de kans is zeer aanwezig dat Chelsea aankomende zomer weer bij Brighton op de stoep staat en om eerlijk te zijn weet ik niet of hij de juiste keuze zou zijn.

De ploegen van De Zerbi lekken enorm veel goals en op dit moment stagneert zijn team wel een beetje. De glans is er vanaf zullen we maar zeggen. Hij is meer filosoof dan pragmatist en dat is precies niet het soort coach waar ik in het verleden heel erg vrolijk van werd. Zijn speelstijl zou wel weer eens wat anders zijn dan wat we hiervoor gezien hebben, wellicht de meest offensieve stijl sinds Ancelotti in 2010 naar Chelsea kwam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren