Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia verrast met videoboodschap Marco Reus: ‘Ik heb besloten...’

Laatste update:

Marco Reus heeft zijn aanvoerdersband bij Borussia Dortmund ingeleverd, zo laat de club middels een videoboodschap van de Duitser weten. De 34-jarige aanvaller, die zijn contract in april van dit kalenderjaar verlengde, is tijdens zijn vakantie tot de conclusie gekomen dat hij niet meer de juiste persoon is om aanvoerder te zijn bij BVB. Reus droeg de band maar liefst vijf seizoenen, maar geeft het stokje nu over aan een ander. In Duitsland verwacht men dat Mats Hummels de nieuwe aanvoerder van Borussia wordt.

In een videoboodschap van 39 seconden laat Reus aan de fans weten dat hij afstand neemt van het aanvoerderschap in Dortmund. “Hallo lieve BVB-fans! Ik ga jullie iets vertellen wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. Tijdens mijn vakantie heb ik er lang over nagedacht, maar ik heb besloten om de aanvoerdersband door te geven aan iemand anders. Gisteren heb ik Edin Terzic (hoofdtrainer, red.) en Sebastian Kehl (technisch directeur, red.) hierover geïnformeerd. Het was een eer om de band vijf jaar te dragen”, sluit Reus af met een glimlach. De routinier wenst Terzic en Kehl succes met het vinden van een opvolger.

Als dank aan Reus speelt Dortmund komend seizoen met een silhouette van de rechtspoot op de aanvoerdersband. Hummels neemt de band hoogstwaarschijnlijk over van zijn boezemvriend. De rol van Reus in het Signal Iduna Park is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. In het afgelopen seizoen kwam de aanvallende middenvelder annex buitenspeler 1.806 officiële speelminuten in actie, verdeeld over 31 optredens. Daarin was Reus goed voor acht doelpunten en hetzelfde aantal assists.

Reus gaat hoe dan ook de geschiedenisboeken in als clublegende in Dortmund, zijn geboortestad. Het lijkt erop dat hij komend seizoen de magische grens van vierhonderd wedstrijden voor die Borussen passeert. Momenteel staat Reus op 387 officiële wedstrijden, waarin hij 161 keer wist te scoren en daarnaast 121 assists afleverde. Slechts zes spelers speelden meer wedstrijden voor Dortmund, waaronder teamgenoot Hummels (468 wedstrijden). Reus stijgt in het nieuwe seizoen drie plekken op de eeuwige ranglijst, indien hij in minstens 35 wedstrijden in actie komt.

Is dit een goede keuze van Marco Reus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wat zou nou de reden voor zoiets kunnen zijn? Dat hij verwacht minder te gaan spelen?

6 juli 2023 om 22:01

Heel misschien komt het omdat ze gechoked hebben in de kampioenswedstrijd en dat hij als aanvoerder zijn team niet op sleeptouw kon nemen.

6 juli 2023 om 22:05

Dat zou niks uit moeten maken Sitostick, dat gaat Luuk ook overkomen.

6 juli 2023 om 22:08

Hij heeft Ted Lasso gekeken.

6 juli 2023 om 22:09

Is helaas vaak geblesseerd, denk dat hij in het team belang denkt. Knappe keuze.

6 juli 2023 om 22:27

Dat vooral, zijn rol is minder prominent. Dan kan je beter een ander de band geven.

6 juli 2023 om 22:30

Dat en ik denk dat hij het tijd vind dat de nieuwe generatie het overneemt. Dit word waarschijnlijk ook zijn laatste seizoen en zo kan hij de nieuwe aanvoerder ook nog een seizoen helpen

Reus staat er touch OM bekend d dat hij zielsveel van Borussia Dortmund houdt. Hij kon letterlijk naar elke topclub maar bleef Borussia trouw. Hij zou zeker wel een hele goede reden hebben en die reden zal wel in het belang van de club zijn.

Ach Marco, wat had ik graag gezien dat je de beker omhooghield in mei... Nog steeds pijn in mijn hart als ik terugdenk aan die dag. Dit seizoen zal hij minder spelen, vandaar dat hij de kapiteinsband afgeeft. Er wordt gesproken dat Kobel de nieuwe kapitein gaat worden. Hoewel dat absoluut verdient is, heb ik toch liever een veldspeler (misschien Sule?) als kapitein.

Mooie gozer die Marco Reus, echt een liefhebber moet je nagaan hoeveel meer wedstrijden en goals hij had gehad als hij niet net zo blessuregevoelig is als Arjen Robben was.
Nu spelers als Guerreiro en Bellingham ook weg zijn is het logisch dat Hummels de volgende is, alhoewel ik best Haller als captain zie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren