Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund verscheurt contract voormalige recordaankoop

Laatste update:

André Schürrle is niet langer speler van Borussia Dortmund. De Duitse club laat woensdagmiddag via de officiële kanalen weten dat er een akkoord is bereikt over het ontbinden van het contract van de aanvaller. De 57-voudig international van Duitsland lag eigenlijk nog tot medio volgend jaar vast in het Signal Iduna Park.

Met de ontbinding van zijn contract komt er na vier jaar een einde aan een teleurstellend verlopen periode voor Schürrle. De aanvaller werd in de zomer van 2016 nog met hoge verwachtingen voor dertig miljoen euro overgenomen van VfL Wolfsburg en werd door deze transfersom op dat moment de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Inmiddels is Mats Hummels, die afgelopen zomer voor een half miljoen meer werd teruggehaald van Bayern München, de recordaankoop van de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen.

In zijn eerste seizoen in Dortmund kwam hij tot vijftien optredens in de Bundesliga, met twee doelpunten en drie assists als resultaat. In het seizoen 2017/18 speelde hij nog eens achttien wedstrijden in de Duitse competitie, waarin hij een doelpunt en zes assists wist te produceren. Schürrle vertrok vervolgens op huurbasis naar Fulham, dat hij niet voor degradatie uit de Premier League wist te behoeden. In het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan Spartak Moskou. In Russische dienst kwam Schürrle tot twee goals en vier assists in achttien wedstrijden.

“Terugblikkend, was het een periode met hoogte- en dieptepunten, maar ook eentje met waardevolle ervaringen, op sportief en met name op persoonlijk vlak. Ik wil de trainers van BVB bedanken en wens de club en zijn speciale fans alle goeds voor de toekomst”, reageert de 29-jarige Schürrle kort op zijn contractontbinding. De aanvaller beleefde zijn grootste triomf in de WK-finale van 2014 toen hij de assist gaf voor het beslissende doelpunt van Mario Götze. Laatstgenoemde vertrekt deze zomer eveneens uit Dortmund.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De man van twee goals tegen Brazilië. Wat een wedstrijd was dat!

15 juli 2020 om 13:10

En wat een speler was het toen... In de tijd tussen 2010 en 2015 volgde ik Leverkusen erg veel. En Leverkusen had eerst met Kiessling, daarna met Schurrle en daarna met Brandt driemaal een hard werkende Duitse jongen in de aanval met veel talent. Ik weet nog dat Schurrle in 2012/2013 in de spits stond met Kiessling. Toen had hij echt alles. Sterk, snel, behendig, enorm krachtig schot. Ik dacht echt dat dit de meest complete voetballer na Ronaldo zou worden bij Chelsea. Zo jammer dat het niks geworden is

Waar ging het precies met Schurrle? Was een geweldenaar met een echte duitse killer mentaliteit. Wel jammer dat zijn carrière zo als een nachtkaars is uitgegaan.

15 juli 2020 om 13:15

Bij Chelsea speelde hij als linker vleugelspeler in een systeem waarin hij eigenlijk zo goed als een linksback was. Daarna is hij altijd een vleugelspeler geweest die vrij ver van het doel moest spelen terwijl hij bij Leverkusen eigenlijk altijd als valse tweede spits speelde. Bij Duitsland speelde hij lekker als linker vleugelspits omdat hij naar binnen kon komen doordat Gotze als een false 9 speelde. Schurrle had naar een ploeg moeten gaan die 4-4-2 speelde of waar hij als linker spits naar binnen kon trekken. Maar bij Wolfsburg en Chelsea was dit beiden niet het geval. Bij Dortmund kwam het er daarna niet meer uit en die hadden met jongens als Reus, Dembele, Sancho etc gewoon jongere gasten met meer potentie.

Toch bizaar, zowel schurlle als gotze na het succesvolle en nooit meer die vorm kunnen pakken.
Misschien op het "juiste moment" gepiekt in hun carrière?

15 juli 2020 om 14:28

Vooral voor Götze vind ik absurd. Ooit het grootste talent op aarde, schonk zn land de wereldtitel, maar nu NIETS meer waard. Tis echt absurd hoe voetbal kan gaan. En ook andersom

Ik heb ook nooit echt begrepen wat clubs als Chelsea en Dortmund zien in Schurrle. Een leuke speler voor clubs daaronder (mits die ploegen zelf het spel kunnen maken), maar verder vind ik Schurrle een speler waar er genoeg van rondlopen. Haalde al vroeg een leuk niveau, maar heeft zich daarna nooit ontwikkeld.

15 juli 2020 om 13:24

Ik kon bij Chelsea anders wel echt genieten van Schurrle. Hij heeft meermaals punten voor ons gered, kwam hij erin als supersub, dan was het vrijwel altijd een doelpunt of assist. Prima speler was het destijds, heeft ook nog behoorlijk wat wedstrijden bij ons gespeeld. Jammer om te zien dat het nu zelfs zover komt dat zijn contact niet eens meer verlengd wordt.

15 juli 2020 om 13:48

Dortmund in de vorm van Watzke en Zorc zagen niks in Schã¼rrle, die wilden liever als prestige-object Gã¶tze terughalen. Echter wilde Tuchel per se Schã¼rrle omdat hij fijn met hem gewerkt had. Beide spelers kwamen en beiden bakten er weinig van. Wat een enorme kostenpost zijn deze twee geweest helaas. Vooral zonde van Gã¶tze, ook als hij maar 80 van z’n oude Dortmund niveau zou halen zou het geweldig zijn. Als, als, als..

Enorme miskoop gebleken, een bak minder dan Reus en keihard voorbij gelopen door andere talenten. Ik vond hem een speler van het niveau Bremen/wolfsburg en hij had lekker daar moeten blijven om uit te blinken. Chelsea en Dortmund waren allebei te hoog gegrepen naar mijn mening.

15 juli 2020 om 15:26

Te groot voor de servet, te klein voor het tafellaken. Het klopt inderdaad dat Duitsland in die tijd geen geweldige wingers had, of denk jij dat hij met Sane en Gnabry nog steeds opgesteld zou worden? Ik denk namelijk van niet.

Club met weinig fantasie en veel geld zal hem wel oppikken... Dus veel plezier in Rusland, Amerika of de zandbak.

15 juli 2020 om 13:31

@GunneRo verwacht ik ook of Turkije. Maar een club als PSV zou ook ideaal zijn. Ervaring in de aanval. Kan verlengstuk zijn van de Duitse coach. En soort vertrouweling voor Baumgartel.

15 juli 2020 om 16:35

Geloof je toch niet dat hij naar PSV gaat, ff serieus blijven...die blijft in het buitenland en tegen een salaris om ''u'' tegen te zeggen.

15 juli 2020 om 18:15

Verdient 6 miljoen per jaar, grootverdiener bij PSV Bruma 3,5 miljoen volgens mij. Kortom, zeer onrealistisch zoals Medellin al aangeeft.

15 juli 2020 om 18:32

@Medellin Dat snap ik! Gaf ook aan of naar Turkije op aanvulling op de andere landen. Mogelijk had ik me anders moeten formuleren. Voor een PSV zou dit echt ideale speler zijn.

Amper 6 jaar geleden bezorgden hij en Gotze Duitsland de wereldtitel...vreemd hoe een carriere op vrij vroege leeftijd als een nachtkaars uit kan gaan. Maar beiden zullen nog wel ergens op een iets lager niveau verder kunnen of geld gaan scheppen in de bekende landen.

15 juli 2020 om 16:37

Gotze is net 28 geworden, Schurrle wordt volgend seizoen 30. Uiteindelijk hebben ze beide een mooie carriere gehad, zijn ze belangrijk geweest, hebben mooie dingen gezien en meegemaakt en hebben beide veel geld verdiend. Denk dat veel voetballers uiteindelijk wel willen tekenen voor zoiets als dit ook als je piek heel kort geweest.niet iedereen is van zijn 18de tot 34ste goed. Sommige pieken effectief maar 2-3-4 jaar en that's it. Van Gotze had ik ook wel andere dingen verwacht maar opeens kan het zo gaan.gotze had ook een ziekte wat roet in het eten gooide. Heeft hij niet in de hand jammer genoeg.

Dat is toch te gek voor woorden de 1 heeft een assist en de andere scoort. Win de Wereldbeker en dag van vandaag allebei Gwn clubloos. Zo zie je maar hoe snel voetbal kan lopen. Ze hebben allebei wel een naam maar ja ze hebben na het wk amper tot niets gepresteerd. Götze en schurle.

Het valt me op dat Chelsea de laatste aantal jaren een aantal spelers echt op het perfecte moment hebben verkocht. Shurrle hebben we verkocht op het moment dat zijn marktwaarde het hoogst was, maar zo waren er meer. Zo snel kom ik op namen als Costa, Mata, Matic en je zou Hazard er op basis van zijn eerste jaar ook bij kunnen pakken. Al ga ik er van laatstgenoemde vanuit dat hij Real nog genoeg moois gaat brengen.

15 juli 2020 om 17:22

De Bruyne hadden ze ook op precies het goede moment verkocht

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren