Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre lijst met boetes bij Aston Villa gaat jaar na dato viraal in Engeland

Laatste update:

Steven Gerrard staat in de Engelse media bekend als een strenge manager, maar uit een gelekte lijst die door de Daily Mail naar buiten is gebracht blijkt dat de spelers van Aston Villa wel wat gewend waren voor zijn komst. Via social media wordt er door Engelse voetbalfans enorm veel gereageerd op de gelekte lijst, die vermoedelijk stamt uit de tijd dat Dean Smith de leiding had bij Villa. Het is onbekend of de regels onder Gerrard nog steeds gelden.

Gerrard nam in november 2021 het roer over van Smith en eindige in zijn eerste seizoen als manager in de Premier League op de veertiende plaats. In het aankomende seizoen mikt Villa op een plek in het linkerrijtje. Eerder werd al bekend dat spelers van de Engelse club sinds de komst van Gerrard geen tomatenketchup meer kunnen krijgen bij hun maaltijden in de kantine, maar nu blijkt dat Smith ook op strenge wijze orde hield binnen zijn selectie. Uit de gelekte lijst blijkt onder andere dat te laat komen op trainingen grote consequenties had op financieel vlak.

Het kostte de spelers van Villa omgerekend namelijk ruim 237 euro per minuut dat ze te laat kwamen bij een trainingssessie onder Smith. Wanneer spelers geen slippers droegen onder de douche kon dit ze ruim 118 euro per keer kosten. Na het eten was het belangrijk om het gebruikte bestek zelf op te ruimen, want ook dat leverde een boete van 118 euro per item op. Op verjaardagen was het gebruikelijk om zelf een verjaardagscake ter traktatie mee te nemen. Wanneer spelers van Villa dit niet deden of waren vergeten werd een boete van omgerekend 59 euro uitgedeeld.

Een rode kaart werd bestraft met een etentje voor het gehele team, dat binnen vier weken na het ontvangen van de kaart georganiseerd moest worden. Ook was het voor spelers strikt verboden om snus te gebruiken. Wanneer dit werd gevonden in de kleedkamer moest de eigenaar van de pruimtabak een boete van 237 euro betalen. Het is niet de eerste keer dat een lijst met boetes uitlekt bij Aston Villa. In 2016 ging de lijst van toenmalig manager Roberto Di Matteo viraal. Daarop stonden vooral regels over het dragen van clubkleding en het gebruik van mobiele telefoons.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach dit is toch heerlijk, hier zie ik de humor wel van in. Wij hadden ook een boete pot met ons team en ik speelde ook een redelijk niveu. Dit is alleen maar goed voor het groepsproces en het was altijd een feest als een teamgenoot de boetepot mocht vullen. We gingen er altijd van op stap na het seizoen.

27 juli 2022 om 15:54

Waar zouden we zijn zonder de gratis blaadjes bier van teamgenoten die te laten waren. Het stimuleerde mij in ieder geval zeker om op te tijd te komen, maakt niet uit hoe zwaar de kater was!

27 juli 2022 om 15:58

@altf4, juist! Dat was gewoon genieten. Gratis bier of wat dan ook door je teamgenoten, was echt goed voor de sfeer.

Ne al deze heb ik AV er niet beter door zien spelen en dan schiet het zijn doel voorbij.

27 juli 2022 om 16:07

Wat is beter spelen? Wat als je naar je niveau speelt, maar toch niet goed genoeg blijkt te zijn? Zonder discipline gebeurt er erg weinig.. Zonder te zeggen dat deze lijst automatisch tot discipline leidt..

27 juli 2022 om 17:56

Ze eten dus ruim 20x per jaar taart ook niet echt gezond lijkt me voor een topsporter

27 juli 2022 om 19:02

@lionaldinho84
Er bestaat ook zelfgemaakte en gezonde taart (ja echt!) O

27 juli 2022 om 20:08

Ja dat weet ik maar ken niemand die ze eet. En geloof je zelf dat alle spelers elke keer een gezonde taart meenemen? Als het een gezonde taart moest zijn dan had het wel in de regels gestaan 😉

Ik denk dat een juiste portie discipline zeker goed is, vooral in de huidige tijd waar bepaalde voetballers wat lakser leven. De boetes worden door de gemiddelde burger als erg hoog gezien, echter is dit natuurlijk wel zo fair in verhouding met de salarissen die ze bij een club als Villa opstrijken. 5 minuten te laat op de training of je bestek laten liggen kost je toch al gauw een leuk etentje met je WAG

Vrij standaard afspraken binnen een voetbalteam als ik dat zo zie. Gaat ook niet om het straffen maar om de discipline die erbij komt kijken.

Haha, doet me denken aan die lijst met boetes voor soorgelijke situaties die Chelsea een paar jaar geleden had. Daar betaalde je alleen wel wat meer. In plaats van 500 pond voor te laat komen bij de training, diende er even 20.000 pond afgetikt te worden.

Lol lekker teambuilden na een rode kaart

Hoewel boetes voor te laat komen best logisch zijn, lijkt me dit toch ook een beetje too much. Het lijkt me dat je als coach in het betaalde voetbal toch wel wat discipline mag eisen van je spelers, zonder daar sancties aan vast te koppelen?

Het kan zijn dat het een beetje uit de hand gelopen grap is deze lijst... ik kan me niet voorstellen dat teamgenoten elkaar erbij lappen omdat ze geen slippies onder de douche aanhebben?

Waarom moet je slippers aan onder de douche? Dat heb ik nog nooit gezien. Alleen mensen die na het douchen op slippers naar hun zitplek gaan zodat ze niet weer vieze voeten krijgen

27 juli 2022 om 16:41

Preventief voor voetschimmel en dat soort smerige meuk

27 juli 2022 om 20:05

Kan zeker, maar de club kan er weinig aan doen als een speler het bijvoorbeeld op vakantie oploopt en dan naar de club brengt

Dikke fake, ik geloof niet dat iemand iets in ZO tergend slecht Engels op papier kan zetten; weiger het te geloven.

27 juli 2022 om 18:55

Wat is er precies slecht aan dan? Behalve dat het er een beetje casual uitziet?

Heerlijk toch, ze verdienen miljoenen. Gewoon je spullen opruimen en niet te laat komen en er is niets aan het handje...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren