Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar sprookje Stuttgart: van degradatiekandidaat naar Champions League?

Laatste update:

VfB Stuttgart heeft het bizarre seizoen waaraan het bezig is zaterdag een passend vervolg gegeven. Die Schwaben, vorig seizoen als zestiende geëindigd in de Bundesliga, wisten overtuigend af te rekenen met TSG Hoffenheim: 0-3. Serhou Guirassy maakte zijn 22ste competitiedoelpunt van dit seizoen.

Bijzonderheden:


Hoffenheim, waar Wout Weghorst 67 minuten meedeed, had het vanaf het eerste fluitsignaal knap lastig in eigen huis. Stuttgart was negentig minuten lang heer en meester en het gegeven dat doelman Oliver Baumann bij de thuisploeg de beste speler was, zei alles over het optreden van Hoffenheim.

Na een kwartier spelen eindigde een fraaie aanval van de bezoekers bij Enzo Millot: 0-1. Op slag van rust schoot Guirassy overtuigend de 0-2 op het scorebord. Uit een hoekschop bepaalde Jamie Leweling in minuut 68 de eindstand op 0-3.

Stuttgart staat door de overwinning nog altijd op de derde plek in de Bundesliga, wat aan het einde van het seizoen recht zou geven op Champions League-voetbal. Die Roten hebben een voorsprong van negen punten op nummer vijf Borussia Dortmund, terwijl de gehele top vier een ticket voor het miljardenbal krijgt.

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 0-3


16' 0-1 Enzo Millot (assist: Deniz Undav)
45+1' 0-2 Serhou Guirassy (assist: Deniz Undav)
68' 0-3 Jamie Leweling

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds Sosa weg is, begint het te lopen bij Stuttgart. Goed nieuws voor Ajax! Sosa lozen en we worden weer kampioen!

17 maart 2024 om 00:27

Ik hoop echt dat dit de gedachtegang van ajax is. Grote kans dat dan feyenoord en psv het kampioenschap onderling beslissen. Laaat hun sosa lossen en hopen op het kampioenschap :-)

De subtop, middenmoot en degradatieclubs zijn ook zeer aan elkaar gewaagd in de Bundesliga. Niet zo gek dus dat opeens Stuttgart weer eens boven komt drijven. Vorig jaar was het Union in de CL en die bungelen nu ook ergens onderaan. Wolfsburg heeft het jaren aardig gedaan, staan nu ook laag. Hetzelfde geldt voor Gladbach. Buiten Leverkusen, Leipzig, Bayern en Dortmund stikt het van de verrassingen in Duitsland. Dit geldt overigens ook voor de 2e Liga met clubs als HSV, Schalke, Nürnberg etc.

17 maart 2024 om 01:34

Kaiserslautern bungelt weer onderin in de 2.Liga helaas. Nog 2 keer kampioen geworden in de jaren 90 maar hebben recent ook nog een faillissement moeten afwenden. Dynamo Dresden en 1860 München nog in de 3.Liga, en Alemannia Aachen op koers om eindelijk uit de Regionalliga te geraken. Mooi voetballand. Prachtig om VFB na al die jaren weer in de top van de Bundesliga te zien. Hopelijk kunnen ze zich weer stabiliseren als een stabiele sub(topper) in de Bundesliga. Potentie zat qua stad, stadion, fanbase, historie, sponsoren(Mercedes o.a)

Met (ironisch genoeg) grotendeels spelers gehaald door... Sven Mislintat

Stuttgart is gewoon een topclub van Duitsland. Ze werden kampioen met Kuranyi in de spits. Ze horen eigenlijk geen degradatie-kanidaat te zijn. Ze horen gewoon mee te strijden om de titel. Mensen hebben het over PL als meeste topclubs maar Duitsland overtreft ze zeer zeker als je ziet hoeveel kampioenen daar degraderen.

16 maart 2024 om 23:41

Dat was met Mario Gomez.

16 maart 2024 om 23:48

Het Franse voetbal kent 30 verschillende kampioenen, Duitsland 29 en Engeland 24. Dat een team vroeger een gouden periode heeft gekend is geen garantie of graadmeter om nu om de titel mee te kunnen strijden. Daar heb je een top groting voor nodig. Stuttgart heeft die middelen niet en zal na succes leeglopen

Overigens haal je hier de uitspraak over de Premier League volledig uit context. De Premier League heeft de meeste clubs die qua begroting bij de top van Europa horen. Daarnaast is de PL oververtegenwordigt in de top 30 clubs met de grootste begroting. Dat maakt het dat Premier League clubs gemiddeld gezien betere spelers hebben lopen.

17 maart 2024 om 00:18

Stuttgart kan de middelen wel krijgen als er externe investeerders worden toegelaten in Duitsland, das het grootste probleem voor de gross van de Duitse ploegen.

17 maart 2024 om 00:31

De Bundesliga is naar mijn weten ook geen competitie waar buiten Europa veel naar gekeken wordt. Alleen voor een potje Bayern-Dortmund en dit seizoen Bayern-Leverkusen gaan er nog veel mensen voor zitten. La Liga heeft Barca en Real als trekpleisters. De 2 clubs met de meeste fans op social media in ieder geval. De PL is een wereldwijde marketing machine

17 maart 2024 om 00:52

Ik heb geen idee gevoel dat er in Azie toen wel veel gekeken werd toen zon Kagawa nog bij Dortmund speelde of Son bij Leverkusen. Ook Leipzig is in grote delen van Africa erg populair. Ongetwijfeld is Premier League en La Liga (voornamelijk door Barca en Real) populaire competities qua kijkcijfers. Ook de Serie A denk ik nog. Des te knapper dat de meeste Duitse ploegen het over het algemeen toch vrij goed met relatief beperkte middelen.

17 maart 2024 om 01:11

Da’s geen probeem voor ploegen als Dortmund, Leipzig en Bayern om alsnog flinke bedragen van hun aandeelhouders te krijgen als “sponsorcontract”. Waar een wil is, is een weg. Als je als bedrijf grote hoeveelheden geld
wil pompen in een willekeurige Duitse club, dan houdt niemand je tegen. Ook Schalke met Gazprom, Hoffenheim met SAP, Leverkusen met Bayer, formeel hoef je echt geen eigenaar te zijn om jarenlang een club aan een geld infuus te hebben. Sterker nog, dit is een heel handige manier om binnen de FFP grenzen te blijven.

Spelen echt goed wist van te voren al dat stuttgart zou winnen 3 way 20000%

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren