Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar eigen doelpunt helpt Trabzonspor op weg; perfecte avond voor Turkije

Laatste update:

Alle Turkse clubs hebben vanavond in Europa een overwinning weten te boeken. Fenerbahçe plaatste zich voor de volgende ronde van de Europa League door een 1-2 overwinning op AEK Larnaca, terwijl Trabzonspor in diezelfde competitie gehakt maakte van AS Monaco (4-0). In de Conference League wist Istanbul Basaksehir zich voor de volgende ronde te kwalificeren. Mede door een doelpunt van Deniz Türüç werd RFS met 3-0 verslagen. Om het Turkse feest compleet te maken wist óók Sivasspor te winnen. FC Ballkani werd na rust aan de kant gezet: 1-2.

AEK Larnaca - Fenerbahçe 1-2
Fenerbahçe kwam in de beginfase al direct met de schrik vrij, toen het doelpunt van Ivan Trickovski werd afgekeurd wegens buitenspel. De Cyprioten zagen vervolgens hoe de Gele Kanaries op voorsprong kwamen. Op aangeven van Ezgjan Alioski rondde João Pedro koelbloedig af door het leer onder doelman Kenan Piric te werken: 0-1. Gustavo Henrique dacht er niet veel later 0-2 van te maken, maar de Braziliaan zag zijn kopbal uit een hoekschop naast het doel gaan. Fenerbahçe, met Ferdi Kadioglu in de basis, had voor rust verder weinig te duchten van AEK.

Na rust was dat wel anders. Vier minuten na rust ging Trickovski naar de grond in het zestienmetergebied, maar scheidsrechter Pawel Raczkowski wilde niet aan een strafschop denken en gaf Trickovski zelfs geel wegens protesten. Na het bestuderen van de videobeelden besloot de Poolse arbiter toch nog om naar de stip te wijzen. Trickovski faalde niet: 1-1.

Trabzonspor - AS Monaco 4-0
In Groep H van de Europa League heeft Trabzonspor uitstekende zaken gedaan. Met Stefano Denswil in de basis en Naci Ünüvar op de bank zag de thuisploeg hoe Monaco de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg via Youssouf Fofana. Zijn schot richting de bovenhoek kon echter worden gekeerd door Ugurcan Çakir. Vlak voor rust kwamen de Turken op voorsprong en de toeschouwers wisten niet wat ze meemaakten. Alexander Nübel kon de bal in alle rust wegwerken, maar schoot de bal op teamgenoot Malang Sarr. Tot grote vreugde van het thuispubliek rolde de bal het doel in: 1-0.

Het bizarre openingsdoelpunt leek de ploeg vleugels te hebben gegeven, want drie minuten na rust verdubbelde Vitor Hugo de score. De Braziliaan stond op de goede plek om een hoekschop van Anastasios Bakasetas binnen te knikken: 2-0. Daarmee hield het niet op voor de regerend Turks landskampioen. Enis Bardhi mocht aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal onder de muur door in het net: 3-0. Op aangeven van wederom Bakasetas wist invaller Trézéguet ook nog voor de 4-0 te zorgen. Het schot van de Egyptenaar in de verre hoek bleek onhoudbaar voor Nübel. Door de ruime overwinning komt Trabzonspor net als de Monegasken op zes punten, maar is het onderling resultaat na de 3-1 nederlaag nu in het voordeel van Trabzonspor.

Istanbul Basaksehir - RFS 3-0
RFS wist in de vorige speelronde nog een knap punt te behalen tegen de Turken, maar zag de hoop op een nieuwe stunt al snel in duigen vallen. Het was Türüç die in de elfde minuut de score opende. Op aangeven van Stefano Okaka sneed Türüç vanaf de rechterkant goed naar binnen en bleek zijn schot in de rechteronderhoek onhoudbaar te zijn: 1-0. Vlak voor rust maakte de club uit Istanbul er 2-0 van en dit keer was het Okaka zelf die wist te scoren. Een fraaie voorzet van Berkay Özcan belandde op het hoofd van de Italiaan, die de bal goed in de linkerhoek kopte: 2-0. Okaka maakte er twintig minuten voor tijd ook nog eens 3-0 van.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een oprechte vraag; waarom mogen Cypriotische en Turkse clubs elkaar wel gewoon loten? Terwijl andere UEFA landen met spanningen onderling niet worden gekoppeld met elkaar.

Laat het onder mij aub niet gaan over de spanningen zelf. Misschien weet iemand waarom dit wel gebeurd en andere matches al bij voorbaat worden voorkomen.

Ontopic: Valencia, neem aub geen penalty meer.

13 oktober 2022 om 23:09

Wij kunnen alleen het Griekse deel loten. Dus niet het Turkse.

13 oktober 2022 om 23:16

Turkse gedeelte wordt alleen erkend door Turkije, dus ze mogen sws niet meedoen van de uefa.

13 oktober 2022 om 23:10

Hoe bedoel je?
Cyprus is in tweeën gedeeld. Noord Cyprus is turks en Zuid is Grieks.

Dat zou betekenen dat Cyprus ook geen Griekse clubs mag loten.

Daarnaast is er geen oorlog zoals in Oekraïne met Rusland. Of zoals Armenië en Azerbeidzjan.

13 oktober 2022 om 23:12

Er is helemaal geen spanning tussen Cyprus en Turkije.. dat was 40j geleden volgens mij

13 oktober 2022 om 23:12

Omdat dat geschiedenis is, en het zijn meestal kinderen van 12-15 jaar die elkaar uitschelden op internet dus dat zal geen grote ramp zijn.

On: Vandaag gaan we tuuteren tot de toeter kapot is! Geweldige avond, zelfs Sivasspor pakt 3 punten mee, dit is gewoon een droom, alle 4 Turkse clubs wisten te winnen vandaag. Ben benieuwd op welke plaats we nu staan op de coëfficiënten lijst.

13 oktober 2022 om 23:12

De oorlog tussen Zuid Cyprus en Turkije was 50 jaar geleden, dit is hetzelfde als in 2072 vragen waarom Rusland en Oekraine elkaar mogen loten. Er zijn diplomatieke spanningen maar voor de rest is er al decennia lang vrede, dankzij het effectief ingrijpen van Turkije tegenover het broeiende fascisme tegenover de moslim minderheid, waarmee een vergelijkbaar scenario als in Srebrenica is voorkomen.

13 oktober 2022 om 23:13

Spanningen zijn aardig bekoeld en Turkije probeerde in de jaren 90 en begin 00 beide landen weer te laten herenigen.

13 oktober 2022 om 23:24

De situatie tussen Zuid-Cyprus en Turkije is al tientallen jaren stabiel. De oorlog was 48 jaar geleden….

13 oktober 2022 om 23:58

Een oprechte vraag: waarom denk jij dat ze elkaar wel mogen loten? Waaruit haal jij vandaan dat er spanningen zijn tussen Cyprus en Turkije? Overigens lopen alleen landen dat officieël in oorlog met elkaar zijn juist de lotingen tegen elkaar mis. In Europa zijn dat Rusland-Oekraine en (voorlopig) Armenië-Azerbeidzjan.

14 oktober 2022 om 00:25

Valencia heeft gewoon goed geschoten. Keeper red netjes

Geweldige avond voor de Turkse teams. En eindelijk heb ik weer kunnen genieten van Trabzonspor. We kwamen weliswaar met een geluk op voorsprong, maar verdiend was het wel. Daarna gewoon de veel betere. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken in de competitie en de rest van de Europese wedstrijden

Kijk uit naar de volgende wedstrijd opdat Rennes de koppositie weer kan overnemen. Verder allemaal wonder uitslagen, wellicht geen clubs in de Champions League, maar volgens mij is dit voor de gemiddelde supporter een stuk leuker, en dan vooral die 4-0 tegen Monaco, echt een puike prestatie.

13 oktober 2022 om 23:15

Of de koppositie helemaal uit oog verliezen, omdat ze uit spelen zet ik mijn geld eerder op dit scenario.

Turkse clubs doen eindelijk wat ze jaarlijks zouden moeten doen met het spelersmateriaal die ze hebben en de salarissen die ze geven. Je ziet ook echt voor het eerst in jaren dat de fans op Europese avonden als eenheid zich achter de clubs scharen.

Ik hoop oprecht dat ze deze lijn kunnen doortrekken en die val sinds het begin van de lira crisis, wat volgens mij ook veel impact heeft gehad, ten boven kunnen komen.

Gefeliciteerd Trabzon, Fener, Sivas en de paar verdwaalde Basaksehir fans. Wel petje of Basaksehir, die hebben nog geeneens een tegendoelpunt hoeven incasseren! Geweldig.

14 oktober 2022 om 09:49

Die eenheid is er nu vooral omdat directe deelname aan de CL verdwenen is. En natuurlijk omdat er punten worden gepakt. Twee weken geleden nog was er van een eenheid geen sprake toen we punten lieten liggen tegen Luxemburg en Faeroer.

4 uit 4, geweldige avond voor het Turkse clubvoetbal! ECL is wel echt nuttig gebleken.

Wat een heerlijke avond. 4 gespeeld, 4 gewonnen. Van plek 20 naar plek 16 gestegen en als Dovbyk niet in de laatste minuut scoorde zelfs plek 15. Zo ziet de wereld er opeens heel anders uit, van crisis naar wederopbouw na 4 speelronden. Ik hoop/verwacht eind van het seizoen plek 13 te kunnen pakken. Momenteel staat Tsjechie daar met 28.050 punten maar Slavia is enorm teleurstellend en van Slovacko en Plzen verwacht ik niks, Zwitserland staat op 14 maar dat is ook niet veel dit jaar en Oekraine op plek 15 met slechts 200 punten meer, 27.500 om 27.300, die halen we volgende speelronde in als alles volgens plan loopt. Heerlijke avond, heerlijke wederopbouw. Gefeliciteerd en geniet hiervan mede VZ leden!

13 oktober 2022 om 23:43

Nope, we staan op plek 14.

14 oktober 2022 om 00:23

14? De site waar ik op kijk zei 16, waar heb jij je bronnen van? 14 zou nog mooier zijn!

14 oktober 2022 om 16:06

Sorry, beetje een late antwoord, maar ik heb het van kassiesa.net. Op die site worden ook de bonuspunten meegerekend die Fener en Başak hebben behaald doordat ze zich al gekwalificeerd hebben voor de volgende ronde, waardoor we op plek 14 staan. De Uefa rekent die bonuspunten pas mee als alle groepwedstrijden gespeeld zijn, vandaar dat we op die lijst nog op plek 16 staan.

Geweldig dit, gefeliciteerd allen! Zomaar opeens 4 plekken gestegen vanavond. Turkije staat weer op een iets fatsoenlijkere plek (14e).

Doet mij goed om te zien hoe Galatasaray supporters de andere Turkse clubs (zelfs Fener) steunen. Zo horen wij ons te gedragen als supporters van de grootste en succesvolste club van het land. Helaas is dit andersom nooit het geval. Vorig jaar tegen Barcelona was zo ongeveer heel Turkije voor Barca. Heel jammer en triest. Leer van ons zou ik zeggen en support andere Turkse clubs!

13 oktober 2022 om 23:25

Hahahaha dit is echt zo’n typische nederturk reactie, geweldig. Waar baseer je dat dat op, dat niemand GS steunde? Alsof GS fans niet provoceren wanneer andere teams in Europa verliezen, dat doen ze namelijk wel, en dat weet jij dondersgoed met je “grootste club” complex.

13 oktober 2022 om 23:27

Ik zie hier niemand die voor een andere club is dan galatasaray een andere Turkse club niet supporten hoor

14 oktober 2022 om 00:06

Fenerbahce maat, en in Europa steun ik elke Turkse team. Hopelijk komt daar Adana Demirspor komend seizoen erbij. De stad waar mijn ouders zijn geboren.

13 oktober 2022 om 23:41

nederturk, ik weet niet wie jij bedoelt maar ik als fener supporter stond 100% achter gs. het is niet omdat je ze niet dagelijks hier ziet op de forum dat niemand van de fb/bjk supporters gs steunt.

Mijn felicitaties aan alle Turkse clubs vanavond. We halen hier gewoon maximaal resultaat binnen, maar laten we eerlijk zijn: dit gaan we niet nog een keer meemaken natuurlijk. Daarvoor zijn Turkse clubs te inconsistent.

Scheelt ook dat we geen clubs in de CL hebben en de EL/CONFL onvoorspelbaarder is.

13 oktober 2022 om 23:33

Als je ziet hoe Plzen wordt afgedroogd iedere CL wedstrijd en playoff tegenstander Qarabag leuk meedoet in de EL, zelfde geldt voor de situatie Kopenhagen-Trabzon, moet je alleen maar blij zijn dat we geen clubs in de CL hebben. Hoop dat we ieder jaar dat we nog voorronde CL moeten spelen verliezen zodat we in de Conference en Europa League kunnen maximaliseren.

13 oktober 2022 om 23:35

Weet jij trouwens hoe het zit met de punten die we vanavond hebben gekregen? Met maximaal resultaat horen we 7.000 te hebben, maar toch zie ik 7.600 punten staan en zijn we zelfs 14de geworden.

Is er een soort overwinteringsbonus?

13 oktober 2022 om 23:46

op footballseeding kun je zien hoe de regels in elkaar steken, de ranking is gebaseerd op de laatste 5 seizoenen, waar we momenteel 14de staan geloof ik, en alleen dit seizoen gerekend staan we 6de, belgie is bv 5de die het uitstekend doen met name club brugge.

14 oktober 2022 om 00:22

Ik heb niks over 7600 punten meegekregen. 7000 is idd met maximaal resultaat. Als ik het goed heb krijg je als bonus in de Europa League een vol punt erbij als je de kwartfinale hebt bereikt. In de Champions League is laatste 16 genoeg. Ik zie ook meerdere mensen zeggen dat we veertiende staan met die 600 extra punten. De site waar ik op kijk zegt ook gewoon dat het nu 7000 punten zijn. Ben benieuwd waar ze die info vandaan hebben…

14 oktober 2022 om 00:26

Kregen de clubs ook niet extra punten als ze zeker zijn van de volgende ronde? In dit geval heb je 2 teams die zeker zijn geplaatst.

14 oktober 2022 om 09:54

Nou ik zie ook dat Dinamo Zagreb wint van Chelsea en dat Maccabi Haifa wint van Juventus. Volgens mij hebben die twee clubs evenveel punten als de Turkse clubs in de laatste 3 seizoenen. Dan doe je als land iets heel fout.

Turkije is van de 18e naar de 14e plek gestegen. Plek 10 is binnen handbereik als het zo doorgaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren