Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Betaald voetbal roept op tot actie voor ramp in Turkije en Syrië

Laatste update:

De komende speelronde van de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie zal in het teken staan van steun aan de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië. In alle stadions wordt voor de aftrap aandacht besteed aan Giro555. Daarnaast zal er tijdens wedstrijden op de led-boarding een oproep tot doneren getoond worden. Het betaald voetbal heeft besloten zijn platform dit weekend volledig in te zetten om aandacht te vragen voor Giro555

Drie dagen na de catastrofale ramp in Turkije en Syrië is de impact nog sterk voelbaar. Terwijl reddingswerkers met man en macht zoeken naar overlevenden, wordt de oproep tot hulp steeds groter. De aardbeving heeft inmiddels al meer dan 17.000 dodelijke slachtoffers geëist. Veel mensen zitten, vanwege instortingsgevaar, onbeschermd in de ijzige kou. Hulpmiddelen als medische zorg, voedsel en schoon drinkwater zijn direct nodig. Reden voor Giro555 en het Nederlandse betaald voetbal om in actie te komen voor alle slachtoffers.

Activiteiten
Voor alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan alle slachtoffers. Tegelijkertijd verschijnt op de boarding, op alle stadionschermen en via de stadionspeakers een oproep om Giro555 te steunen. Ook verschijnt er dit weekend een videoboodschap waarin spelers uit de drie competities een oproep doen richting fans. Elk beetje hulp kan namelijk levens redden in de huidige noodsituatie.

Afgelopen maandag werd er voorafgaand aan de wedstrijd tussen Willem II en FC Eindhoven al een minuut stilte gehouden. De emoties bij Eindhoven-middenvelder Ozan Kökçü maakten zichtbaar duidelijk hoe erbarmelijk de situatie momenteel is. Mede door het grote aantal actieve Turkse spelers en voetbalfans met Turkse en Syrische roots, heeft het betaald voetbal besloten haar platform dit weekend in te zetten om aandacht te vragen voor Giro555.

Alle beetjes helpen. Doneren kan via IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55 o.v.v. "Aardbeving" of via giro555.nl

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Indrukwekkende minuut stilte tijdens ADO-Go Ahead🥹

Wel een beetje een dubbel gevoel hierbij. De actie is natuurlijk mooi maar waarom nu wel? In Qatar vond iedereen het uiteindelijk prima om te voetballen in de stadions gemaakt door duizenden mensen die er niet meer zijn of blijvende schade hebben. Toen was een normaal statement zelfs te groot want voetballers moesten zich daar niet mee bezig houden. Zo kun je nog wel even doorgaan, er gebeuren dagelijks vreselijke dingen in verschillende landen maar daar wordt ook zeer weinig aandacht aan besteed.

10 februari 2023 om 04:19

Precies, waarom nu wel? Waarom wel voor de slachtoffers in Oekraine, maar niet voor de slachtoffers in Palestina?

Hoort er helaas bij. Het leven is oneerlijk. Let's move on. Vind het in ieder geval geweldig dat er geld wordt opgehaald voor Turkije en Syrië. Echt vreselijk wat daar gebeurd is.

En trouwens, het Nederlands elftal heeft toch een wedstrijd gespeeld met wat arbeidersmigranten in Qatar?

10 februari 2023 om 07:04

Een aardbeving is een natuurramp, door daar een actie voor te houden stoot je niemand voor het hoofd (zoals bijvoorbeeld steenrijk Qatar) en zullen mensen toch minder snel de neiging hebben om te roepen, maar Amerika is ook stom.

Wat mij betreft moet je voor allebei deze dingen aandacht vragen en is voetbal daar een prima podium voor. Wellicht kan je gewoon iets instellen dat je er wel aanvraag en goedkeuring voor moet krijgen. Er gaan miljarden om in het voetbal. Geld zat om dit te faciliteren. Maar ja, dan is het einde natuurlijk zoek. Stel je voor dat iemand iets wil doen voor vrouwenrechten of nog erger, homorechten. Dan implodeert vz.

Oh en de situatie in Turkije is echt afschuwelijk, sterkte aan alle Vz'ers met Turkse roots.

10 februari 2023 om 09:00

Toch was het Turkije die o.a Zweden niet wil helpen/toelaten. Terwijl die ook om hulp verlegen zitten.
Turkije heeft zelf huizen gebouwd op plekken waar ze wisten dat het gevaarlijk was en dan vervolgens bouwen ze geen sterke huizen op die plekken.

De Turken moeten hun President maar aanspreken. Het is heel lullig voor de mensen daar maar zoals Erdogan Zweden niet wilt steunen. Ga ik hun niet steunen.
Er zijn bedrijven die daar miljoenen/miljarden extra hebben verdiend want ze hielden zich niet aan de bouweisen.
Laten die mensen nu maar wat extra betalen. En laat die mensen Erdogan maar eens aanspreken.

Nogmaals het is heel erg wat er is gebeurd. Maar het was ook voorspeld. En het is ook niet mijn geloof om hun geloof te helpen. Zoals Kokcu mensen die anders geaard zijn vanwege zijn geloof niet wil helpen/steunen.
Maar ik gok dat vele mensen op VZ dit niet oke vinden.
Maar het zijn wel de feiten.

10 februari 2023 om 10:55

Er gebeuren in andere continten ook wel natuurrampen die net zo'n grote impact hebben. Daarnaast staat Giro555 er ook niet om bekend het gehele bedrag te doneren, er wordt vaak nog een beetje afgesnoept door bedrijven. Er zijn veel betere inzamelingsacties waarbij je het wél zeker weet.

10 februari 2023 om 10:56

Erdogan wilt Zweden niet steunen omdat zij een vaste dag willen inplannen om alle Qurans te verbrandden, dat weet je dondersgoed, of vind je dat maar allemaal normaal? Niet zo stom komen lullen hier als je niks weet, politiek in Zweden zijn allemaal racisten dat is wel gebleken, overigens krijgen we veel steun van alles en iedereen, respect voor de vele Nederlanders die zichzelf inzetten! Keepertoob Jou hulp/steun hebben wij niet nodig met je domme argumenten. Oja dat stukje over Kokcu, hij heeft meerdere keren aangegeven respect te hebben voor alles en iedereen, hij wilde alleen niet mee doen met een regenboogbandje, hoe is dit te vergelijken met de 20000+ doden op dit moment in Turkije vanwege de aardbevingen? Manmanman domheid van sommige mensen niet te geloven

10 februari 2023 om 11:16




Zo zo jij durft en dan noem je maar meteen heel Zweden racisten? Precies dit soort uitspraken zorgen bij mij voor minder sympathie. Als iemand een Koran wilt verbranden, ze doen maar het is maar een boek. Als iemand de bijbel wilt verbranden ze doen maar. Is hun mening. Maar andere meningen worden niet zo snel geaccepteerd door Turkije, net zoals de one love band niet geaccepteerd werd. En dan noem jij wie racisten? Kijk eens hoeveel verschillende nationaliteiten er wonen in Zweden.
En dan ook nog mij betichten van stom lullen.

Het is Erdogan geweest die daar die huizen liet bouwen. Dit is in het verleden eerder gebeurd dus hij was gewaarschuwd. Niet zo dom lullen als je het zelf allemaal niet zo goed weet



10 februari 2023 om 11:21

@Sheva, ik mag echt hopen dat je dat niet gelooft. 1 Achterlijke idioot en zijn volgelingen zijn echt niet alle Zweedse politici.

Dat is alsof zeggen dat alle Turken en Turkse politici alle Nederlanders nazis vinden na die uitspraak van Erdogan een aantal jaar geleden.

10 februari 2023 om 11:26

@KeeperToob, een beetje vreemd om die mensen daar op af te rekenen. Dat is echt alsof je zegt “goh geld inzamelen voor de mensen in Groningen? Uiteindelijk is het toch de Nederlandse overheid die besloten heeft terug te beginnen boren. Dat is in het verleden gebeurd en ze zijn er voor gewaarschuwd.”

En eigenlijk steun je hen ook niet omdat het moslims zijn. Dan weet ik eigenlijk niet wat het verschil is tussen iemand niet steun omdat hij een moslim is en iemand niet steunen omdat hij homo is.

10 februari 2023 om 11:27

Keepertoob, volgens mij heb je gemist hoeveel steun er in Istanbul was voor de “one love”, als jij het normaal vind dat de Quran en de Bijbel verbrand worden ben je inderdaad dom aan het lullen, je doet net alsof Erdogan alles in mekaar heeft lopen prutsen, jij wilt alleen maar wijzen naar Erdogan omdat je een hekel aan hem hebt meer niet, wij hebben andere dingen aan ons hoofd, zitten nogsteeds mensen vast die geen kant op kunnen gaan, jouw enige doel is Erdogan zwart maken omdat hij Zweden niet in de Nato laat.

10 februari 2023 om 11:30

Lierse, ik begrijp wat je bedoelt, ik liet me ook een beetje gaan door alle onzin van keepertoob, vooral in deze zware tijd kan ik zijn onzin niet hebben.

10 februari 2023 om 11:32

@Sheva, kan ik zeker begrijpen. Ik vind het ook vreemde opmerkingen over de rug van afschuwelijk veel mensen die er niks aan kunnen doen en gewoon slachtoffers zijn.

10 februari 2023 om 11:51

Lierse, hij beseft niet hoeveel kinderen zonder hun ouders gaan opgroeien, of wat te denken van de mensen die 3 kinderen en hun partner kwijt zijn geraakt? Maar nee meneertje maakt zich meer druk om Kokcu die geen one love bandje draagt, de wereld op zijn kop.

10 februari 2023 om 11:53



Oh nu heb ik gezegd dat het normaal is als je zulke boeken verbrandt? Je trekt het alweer uit zijn context.
Ik heb gezegd, dat het mij niet boeit. Als ik nu een koran hier op mijn balkon in de brand steek, word jij daar heel veel anders van? Je zou het niet eens merken.
Als mensen een bijbel een koran of een bepaalde vlag van een land in de brand steken, ze doen maar. Echt waar, ik heb niet zo kort lontje, het doet mij niks. Ik haal mijn schouders op en ga weer door met het leven.
Maar kennelijk is dat in jouw beleving meteen iets Doms, meteen druk je een stempel op mij omdat ik anders denk dan jij. En zonder de feiten pretendeer jij dat jouw gedachtegang goed is en de mijne meteen fout. Maar kijk jij objectief? Nee, en dat is precies het probleem. Maar wel meteen een ander voor dom uitmaken.
De ironie.
Het is niet eens heel zweden die achter die actie stond. Nee het is een politicus uit de rechtse hoek die dit heeft gedaan. En toch scheer jij heel zweden over 1 kant als racisten.
En dan mij dom noemen.
Hou op met mij hoor hahaha

10 februari 2023 om 11:54

En nogmaals, wie is verantwoordelijk voor de huizen die daar gebouwd zijn. Heb ik je nog geen 1x over gehoord. Waarom heeft Erdogan niet geleerd van het verleden toen er ook huizen waren ingestort in Turkije?
Is te gevoelig zeker voor je? Nee maak je vooral druk om mij. Een onbekende op het internet. Blijf vooral Erdogan steunen komt het vanzelf goed.

10 februari 2023 om 12:08

Wat maakt het uit wie er verantwoordelijk voor is?

10 februari 2023 om 12:31

Wat maakt het uit dat ze in Zweden een Koran verbranden?

10 februari 2023 om 12:34

Je typt zoveel maar ook zoveel onzin, als je het vaak genoeg aangeeft ga je er zelf ook in geloven, overduidelijk dat je moeite heb met lezen want ik gaf bij Lierse al aan dat ik me liet gaan toen hij mij er op aansprak, nu wil jij zieltjes winnen door mij er op aan te spreken zogenaamd, nogmaals wij willen jou hulp of medelijden niet hebben, ga ergens anders over Erdogan discussiëren want dat is jou enige echte probleem de rest boeit je niet 🤡

10 februari 2023 om 12:35

Gaan we de infantiele manier op en als enige reden “maar zij doen dat ook!” geven?

10 februari 2023 om 13:11



Weet dat jouw geliefde Erdogan hiervoor verantwoordelijk is.

10 februari 2023 om 14:07

Wel echt een trieste manier van ‘discussiëren’ die je hier aangaat. Je focust enkel op 1 punt en gaat op geen enkel(e) tegenargument/ vraag in.

10 februari 2023 om 15:16

Wauw oké, ik trek het in. Ook na een aardbeving kan je blijkbaar een achterlijke politieke discussie voeren.

10 februari 2023 om 10:05

Volgens deze retoriek moeten we een minuut stilte voor de aftrap ook afschaffen omdat voetballers zich daar niet mee bezig moeten houden.

Ik vond overigens ook dat je gewoon een statement moest maken in Qatar, alle aandacht die je kunt genereren is goed. Maar dit is natuurlijk wel een andere situatie, omdat het een natuurramp betreft. De politieke lading is anders en niemand heeft er schuld aan dat er een aardbeving plaatsvond. Honderdduizenden mensen staan in de ijskou, hebben familieleden verloren of leven in onzekerheid terwijl niemand er wat aan kon doen.

Daarnaast is de Turkse gemeenschap in Nederland aanzienlijk, ervaren veel mensen in Nederland hier direct de gevolgen van (overleden/vermiste familieden, kennissen, etc) en is deze actie toch wel het minste wat je kunt doen.

11 februari 2023 om 01:03

Is toch totaal niet vergelijkbaar. De mensen in qatar kiezen er allemaal.zelf voor om daar te werken, zelfs als ze de omstandigheden weten. Deze mensen hebben nergens voor gekozen, maar het overkwam ze.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren