Besiktas verslikt zich niet in Sivasspor; Rashica maakt eerste treffer

Besiktas heeft uitstekende zaken gedaan in de Süper Lig. De ploeg van trainer Senol Günes zegevierde in eigen huis tegen Sivasspor: 2-0. Omar Colley en voormalig Vitesse-aanvaller Milot Rashica zorgden al voor rust voor de eindstand. Dankzij de zege heeft Besiktas nu zeven punten uit drie wedstrijden, waarmee het op gelijke hoogte staat met Galatasaray. Fenerbahçe is tot op heden foutloos, al speelde het slechts twee wedstrijden en staat het dus nog vijfde. Sivasspor zakt naar plek tien.

Bijzonderheden:
Besiktas kwam na 25 minuten spelen op voorsprong. Amir Hadziahmetovic slingerde een hoekschop voor het doel, waar Colley wel raad mee wist. De Gambiaan kopte snoeihard raak achter doelman Ali Vural: 1-0. Sivasspor zag dat de kans op een goed resultaat in Istanbul vlak voor rust ernstig verkleind werd. Jackson Muleka veroverde de bal op het middenveld, stoomde op en gaf mee aan Vincent Aboubakar. De Kameroener, die normaliter zelf de doelpunten maakt, was dit keer goed voor de assist door uitstekend voor te geven op Rashica. De Kosovaar bleef oog-in-oog met Vural kalm en tekende zo voor zijn eerste treffer in dienst van Besiktas. In de tweede helft kwam de voorsprong van Besiktas niet meer in gevaar.

2

Het is niet te geloven dat Muleka weer wordt uitgefloten, net zoals tegen Kiev. Ook in die wedstrijd liet hij hele nuttige dingen zien. Ik wil wat zeggen over de 'supporters' die hem uitfluiten maar dan krijg ik waarschijnlijk een ban. Misschien moet de trainer er wat over zeggen, want zo maak je een speler kapot.

3 september 2023 om 20:30

Klopt! Die jongen geeft alles en dan gaan de fans zo met hem om. Welkom in Turkije waar je geen tijd krijgt om in vorm te komen en de fans je na 3 wedstrijden al uitfluiten.

3 september 2023 om 20:35

Het probleem is dat hij niet eens uit vorm is. Alleen in de afwerking lukt het niet, maar verder is hij telkens in beweging, verovert voorin veel ballen en hij houdt de bal goed in de ploeg.

3 september 2023 om 20:39

Klopt! De afwerkingen moet hij meer trainen, maar ik zie echt wel potentie in die jongen als één van de weinige. Hij heeft nog tijd nodig. Wel zie ik liever Cenk of Rebic op links en Muleka als invaller.

3 september 2023 om 20:42

Bewijst weer dat heel veel fans leeghoofden zijn

3 september 2023 om 20:48

Korte termijn visie. Kan het ze niet kwalijk nemen als de club elk jaar weer oude spelers haalt die lang over datum zijn, i.p.v. te investeren in jonge spelers, zoals Hasic, Emirhan, etc.

3 september 2023 om 22:29

Hasic is m ook gewoon niet, de beste man is 2x verhuurd , senol liet hem ook meegaan met het kamp maar is gewoon niet zo goed. Ege tiknaz en semih laat senol spelen omdat ze leveren.

Blij met de overwinning! Het team had de wedstrijd goed onder controle en we hadden veel balbezit en kansen. Echter ben ik ook kritisch op de scheidsrechter, want Gedson had rood moeten krijgen. Op naar Trabzon!

Muleka hoort niet eens te spelen bij Telstar, en bij Besiktas staat ie al 9 wedstrijden op rij in de basis.

Net als Necip, die mag bij Almere City nog niet eens op de bank plaatsnemen.

Het is bijna 2024 en kijk met wie we spelen, sorry maar dan ben je geen topclub.

Laat dan 2 jeugdspelers spelen, die zijn en goedkoper en daar zijn de fans geduldiger mee, plus als ze zich ontwikkelen kan je ze met winst verkopen.

Maar nee daar hebben we geen tijd voor want die zijn te jong en wij willen elk jaar kampioen worden (terwijl steeds 3e worden).

Visieloze, planloze, angstige schijtclub.

Easy win, sterke 1e 45minuten waarin je ook de 3 punten pakt, 2e helft was even gas terug en de wedstrijd uitspelen.

Wat heb ik me geërgerd aan onze domme fans die Muleka uitfloten, maar wel Senol Gunes toezingen terwijl Senol Muleka elke wedstrijd Muleka als eerste op het wedstrijdformulier zet. Zo dom zijn ze. Ze hebben geen flauw benul waarom Muleka op het veld staat maar staan vooraan om er een mening over te hebben, maar verdiepen in waarom de trainer iedere wedstrijd voor hem kiest, ho maar. Muleka heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld en alles uitgevoerd wat er van hem gevraagd werd. Hoop dat hij nu ook is een keer positiviteit krijgt want genoeg is genoeg.

23 wedstrijden achter elkaar ongeslagen onder Senol Gunes. Dat zegt genoeg. De organisatie staat, het zijn alleen hier en daar de poppetjes die nog beter kunnen.We hadden vandaag net als tegen Kiev van de 1e tot de laatste minuut alles onder controle en gaven amper iets weg.Colley blijkt een echt wapen bij standaardfases en die Amir Hadzinogwat blijkt toch echt een goede spelverdeler. Met Gedson en Oxlade hebben we heel veel loopvermogen, we missen alleen nog iemand van de fijne passiing..Oh wacht, Ghezzal is ook terug. Als je kijkt dat vandaag hij, Rebic, Cenk, Zaynutdinov en de talentvolle Demir Ege invielen mag je toch niet klagen als Besiktassupporter.Maar nee, onze Turken willen grote namen en fluiten een Muleka uit die alles geeft en de 2-0 inleidde..Ik niet, ik zie een sterk collectief en vertrouw op Senol Gunes want zijn statistieken bij Besiktas zijn indrukwekkend..Zowel in Turkije als in Europa en zelfs in de Champions League.

Wat had Gedson toch geweldig naast Torreira gestaan zeg. Wat een klasbak is dat. Besiktas trouwens verdiend gewonnen. Heel armoedig wat Sivas liet zien vandaag. En trouwens een dikke pluim voor Senol! Naar mijn mening de beste Turkse trainer!

Als het bestuur Senol Gunes ondersteund dan maakt hij ons kampioen. Hij is even gedreven als zijn eerste termijn bij ons.

Goede wedstrijd gezien van Besiktas. Wedstrijd volledig onder controle. Weinig weggegeven en voldoende kansen gecreëerd. Het wordt een leuk seizoen zo met de concurrenten die ook sterk zijn.