Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Besiktas houdt woeste Noren voor de gek: 45 minuten vertraging door sluwe actie

Laatste update:

Een list van Besiktas heeft donderdagavond voor veel irritatie gezorgd bij FK Bodø/Glimt. De Noren nemen het in Istanbul op tegen de ploeg van trainer Hari Vukas, maar de aanloop richting het duel verliep allerminst gunstig voor de bezoekers. Door een ‘alternatieve route’ van de Turkse bestuurder van de Noorse spelersbus kwam de selectie van Bodø/Glimt 45 minuten later dan gepland aan in het Tupras Stadium. Uiteindelijk won Bodø/Glimt met 1-2, waardoor Besiktas is uitgeschakeld in Europa.

De aftrap vond plaats om 18:45 uur in Istanbul en de selectie was ruim op tijd aanwezig in de stad, maar de buschauffeur was geïnstrueerd door Besiktas om een alternatieve route te rijden, zo weten diverse Noorse media te melden.

Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen was woest over de actie van de tegenstander. De keuzeheer had zelfs het verzoek ingediend bij de UEFA om de wedstrijd uit te stellen, maar daar werd geen gehoor aan gegeven.

In gesprek met Viaplay stak Knutsen zijn onvrede niet onder stoelen of banken. “Wat dit voor ons betekent? We moeten ons aanpassen en omgaan met een situatie waar we niets aan kunnen doen.”

"Dit is volkomen onbegrijpelijk. We hebben 50 minuten in de bus gezeten. We hebben een heel andere route gereden dat we hadden afgesproken. Onacceptabel”, aldus de coach.

De perschef van Bodø/Glimt, Niklas Aune Johnsen, bevestigde in een SMS-bericht aan het Noorse Dagbladet dat Besiktas onduidelijk is geweest in de berichtgeving en dat de spelersbus nooit dusdanig laat had mogen aankomen.

“Zowel de politie als Besiktas had aangegeven dat de busrit een kwartiertje zou duren. Toen nam de chauffeur plotseling een andere, niet afgesproken route. We deden er uiteindelijk een uur over”, zo luidde het statement van de persafdeling.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht dit waar zijn, vind ik dat je de drie punten gewoon aan Bodo/Glimmt moet geven.

9 november 2023 om 20:46

Dat scheelt want de wedstrijd is al afgelopen en Bodo heeft gewonnen

Als dit bewezen kan worden mag er van mij een regelementaire 0-3 volgen. Maar ja, ga het maar eens bewijzen. Het was gewoon een foutje van de buschauffeur.

9 november 2023 om 21:25

Bodo heeft toch gewonnen

Hahaha zulke fratsen gebeuren ook altijd in dezelfde landen/competities, bijvoorbeeld Griekenland, Turkije, oost europese competities.

9 november 2023 om 21:00

Je doet nu alsof het grappig is, maar ik vind het vooral ontzettend onsportief en neigen naar valsspelen.

9 november 2023 om 21:10

Ergens zit er ook wel iets van humor in toch.. dat een club er überhaupt aan denkt om zulke fratsen uit te halen. Gelukkig hebben ze verloren en heeft het geen invloed gehad uiteindelijk.

9 november 2023 om 21:04

Oh ja? Heb je nog een voorbeeld hiervan? Want ik hoor zoiets voor het eerst in Turkije. En mocht dit opzettelijk gedaan worden dan moet BJK hiervoor gestraft worden natuurlijk.

10 november 2023 om 00:51

Dit is ook in Turkije schandalig hoor. Gebeurt daar gewoon niet, dit is ook voor ons een uitzondering mijn goede vriend.

Voetnoot: Ik geloof dat het de Turkse voetbalploeg was die bewust onnodig uren extra moest wachten bij de Ijslandse douane alvorens ze mochten passeren? Gebeurt dus ook in West-Europa gewoon

Gelukkig kan dat Besiktas er toch weinig van. Bodo gaat er met de 3 punten vandoor🟨⬛

Wat ik bij Besiktas zag, was dat de spelers heel makkelijk voorbij gespeeld werden. Besiktas is gewend dat als zij voor hun tegenstander staan, de tegenstander de bal terug speelt. Echter zag je gewoon dat Bodø vooruit ging spelen en Besiktas voorbij liep. Echt zwak, Bodo hoorde hier in het Inonustadion volop te verdedigen en te loeren op de counter. Maar goed, nu Besiktas afkraken is ook geen optie. Wij hebben ook gisteren verloren met 1-2.

9 november 2023 om 20:50

Alleen hebben jullie net aan uit bij bayern verloren en wij thuis met schande verloren

9 november 2023 om 20:50

Verliezen van Bayern uit of thuis verliezen van Bodo is een wereld van verschil Hellboys. Schandalige vertoning van BJK de hele Europese avontuur dit seizoen.

Bekend trucje, toen Nederland tegen Turkije moest ergens vorige eeuw (volgens mij die misser van Seedorf) werd het stadion gekozen dat het verste van het vliegveld vandaag lag. Het is niet sportief, maar ze zouden nooit naar dat soort middelen grijpen als ze zelfvertrouwen hadden en denken het op eigen kracht te winnen.

10 november 2023 om 02:44

Wat een onzin zeg. De enige wedstrijd dat in de vorige eeuw niet in İstanbul gespeeld werd was in 1997, toen ze in Bursa speelden. Even voor de duidelijkheid, Bursa heeft gewoon een eigen vliegveld. Als je dan toch vind dat het een trucje is, dan zouden ze het van Nederland hebben geleerd, aangezien er in 1993 een wedstrijd tussen beide landen in Utrecht gespeeld werd. De toenmalige vliegveld van Bursa was gewoon in de stad zelf, terwijl je vanuit Schiphol of Zestienhoven naar Utrecht moet reizen. Een stadion wordt vooraf bepaald, dus het Nederlandse elftal zou daar van te voren rekening mee moeten houden.

10 november 2023 om 03:18

Ja man dat is hetzelfde als wat hier is gebeurd, mooi ook dat je dus nog dertig jaar achterloopt in Turkije

10 november 2023 om 09:11

Bursa Yeniåÿehir was toen nog niet geopend net als Sabiha Gã¶kã§en. Misschien heb ik het verkeerd onthouden, maar volgens mij was er toen geen vliegveld binnen 3 uur rijden. Kan me ook herinneren dat daar toen over geklaagd werd in de media.

Edit: Even nagezocht en vond dit (NRC april '97), ik had het dus niet helemaal goed onthouden, maar het was geen prettige reis dus.

"gisteren aanvaardde het Nederlands elftal gisteren de reis naar Bursa. Gematigd enthousiast, niet zozeer wegens het sportieve doel maar wegens de bestemming. Al enige maanden vraagt de leiding van het Nederlands elftal zich af waarom dit duel niet in Istanbul, Izmir of Ankara gespeeld kan worden. Koude oorlog, veiligheidsredenen, commerciã«le achtergronden of een feestelijke inwijding van het stadion van Bursaspor? Bondscoach Guus Hiddink en de KNVB konden er eigenlijk alleen maar naar gissen.

De realiteit was nu dat het Nederlands elftal vanaf de luchthaven in Istanbul moest overstappen in privã©vliegtuigjes omdat in Bursa geen grotere toestellen kunnen landen. Daarbij komt dat Hiddink in deze stad met praalgraven van sultans en Romeinse baden een uiterst fanatieke aanhang vermoedt. “dat kan ik me nog herinneren uit mijn tijd als coach van Fenerbahce. Het gaat er in Bursa altijd heet aan toe. Het Atatürk-stadion is weliswaar slechts geschikt voor 24.000 toeschouwers, de mensen zitten dicht op het veld en zorgen zo voor een speciale sfeer.”"

Mocht dit daadwerkelijk opzettelijk zijn gebeurd, Besiktas een fikse boete geven. Wat is dit voor gekkigheid? En dat zeg ik als iemand die al sinds mensgeheugenis Besiktas een warm hart toedraagt. Zo zet je alleen maar jezelf voor schut. Bovendien verlies je deze wedstrijd alsnog. Echt om je voor te schamen. 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

10 november 2023 om 00:27

Kijk dat is eerlijk en oprecht van je. Maar voor mij is het in feite wel prima zo toch bjk heeft verloren dus infeite niks aan de hand. Denk eerlijk gezegd niet dat het wel of niet te bewijzen valt of het echt zo moest gebeuren. En ga er ook niet vannuit dat er een onderzoek naar word ingesteld.

Als het echt zo is dan komt boontje iniedergeval al om zijn loontje. Als nog lekker gewonnen die noren💪🏻💪🏻

Istanbul, toch een bijzonder grote stad hé?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren