Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bergwijn lovend over slechts één Ajax-speler na gelijkspel tegen Sparta

Laatste update:

Steven Bergwijn was na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam uiterst kritisch op het spel van zijn ploeg, zo was te merken voor de camera’s van ESPN. De aanvoerder van Ajax was slechts lovend over één speler aan de kant van de Amsterdammers: nota bene basisdebutant Mika Godts.

De linksbuiten van Ajax maakte tegen Sparta zijn rentree binnen de lijnen, nadat een hamstringblessure hem enkele weken aan de kant hield. Bergwijn drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd, door de late 2-2 binnen te tikken en zo een punt te redden voor de Amsterdammers.

Na afloop verscheen Bergwijn voor de camera’s van ESPN. “"Het klopt dat weinig mensen van ons in de zestien van Sparta kwamen in de eerste helft", opent Bergwijn. “In de rust vertelden de Ajax-spelers tegen elkaar dat ze scherper moesten zijn voor het doel.”

Over Godts was Bergwijn wel erg te spreken. De achttienjarige Belg kreeg dit seizoen te kampen met een zware …blessure, maar is nu weer helemaal terug. Na enkele goede optredens namens Jong Ajax, mocht Godts het nu vanaf het begin laten zien in het eerste.

"Mika had echt een paar geweldige acties. Als we scherper waren geweest, hadden we nog een of twee extra goals kunnen maken”, aldus Bergwijn, die eveneens blij was om weer op het veld te staan en belangrijk te zijn voor zijn ploeg.

“Ik kwam voor mijn man en ik zag het een beetje aankomen", zo beschrijft Bergwijn zijn doelpunt. "Vaak slaap ik een beetje op zulke momenten en dat is iets waar ik aan werk. Maar vandaag viel die gelukkig goed."

Ook trainer John van ‘t Schip was te spreken over het optreden van Godts. “"Hij heeft een heel goede wedstrijd gespeeld. Hij had heel veel dreiging vanaf links. In de eerste helft was hij onze gevaarlijkste man. Hij heeft al vijftien minuten langer gespeeld dan voorzien”, aldus een tevreden trainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Enorme miskoop zeg, 32 miljoen betaald en zijn rendement is te laag.

In de kern geen slechte speler natuurlijk maar als het na 2 seizoenen nog steeds niet waar gemaakt wordt.

18 maart 2024 om 09:28

Ik zie die jongen vaker op feestjes voorbij komen hier in de buurt van Eindhoven, dan dat ik positieve berichten lees... jammer.

Ben het hier wel met hem eens.

Je raakt eraan gewend maar het is gewoon echt bagger wat ze laten zien.

Godts heb ik altijd al een groot talent gevonden en moet gewoon de kans krijgen. Eindelijk iemand met een actie en die ook durft te maken ipv dat doorzichtige trage voetbal of tikkie terug.

18 maart 2024 om 10:55

Nou hij mag ook lovend zijn over Akpom die met zijn invalbeurt hoogst persoonlijk zorgt voor een gelijkspel. Wordt veel op hem gezeurd maar hij is wel belangrijk met zijn invalbeurten.

wat een dooddoener ook... "scherper zijn voor de goal".

@oreely,

Maar wel een dooddoener die van toepassing is.
Ajax geeft 3 kansen weg over de hele wedstrijd, daar gaan er 2 van in.

Vervolgens creëer je zelf 7/8 mogelijkheden en kansen, en scoor je er ook maar 2, dat is gewoon hetgeen waardoor je niet wint.

Godts toont het lef wat dit elftal mist. Hij zoekt zijn tegenstander op en probeert een actie op snelheid buitenom of binnendoor te maken. Hij is er nog lang niet, maar het is in ieder geval mooi om naar te kijken. Bergwijn zou dat met al zijn ervaring ook moeten kunnen en doen, maar daar zie je helaas niets van. Het is vaak een balletje terug helaas. Feitelijk hebben we Kaplan, Hato, Brobbey en Henderson. Voor komend seizoen misschien Godts. De rest is te slap, hebben geen techniek, missen snelheid of hebben er geen zin in. Wat een armoe momenteel.

18 maart 2024 om 09:45

Ramaj zou ik daar nog aan toevoegen. Maar dan houdt het inderdaad helaas wel op. Hopelijk blijft Godts zich ontwikkelen. Er is gewoon op veel plekken versterking nodig. En het heeft bijna allemaal hoge prioriteit; goede backs, versterking op middenveld, en rechtsbuiten positie is al een hele poos onderbezet of gewoon niet bezet zelfs.

18 maart 2024 om 10:35

Vergeet Mannsverk niet. Die is nog niet mega overtuigend in die paar potjes maar laat daarin al meer zien dan de helft van het team.

18 maart 2024 om 11:48

Gekkehuis, maar als je tegen Sparta geen verschil kunt maken op het middenveld en ook geen beslissende pass kunt geven, dan hoor je niet thuis bij Ajax wat de komende twee jaren nodig heeft om weer te bouwen aan een attractief elftal.
Silverfront, Ramaj wisselt mooie reddingen af met onbegrijpelijke uittrappen richting een tegenstander die dan gelijk kunnen aanvallen. Ik ben daar persoonlijk wel een beetje klaar mee omdat dit niet helpt aan het vertrouwen van een toch al hele kwetsbare achterhoede.

Komende wedstrijd weer gewoon terug naar 4-3-3.

Laat Mannsverk maar eens een paar keer op rechtsback spelen, denk dat hij verdedigend sterk genoeg is.

Sosa, Kaplan, Hato, Mannsverk
Henderson, v/dboomen
Taylor/hlynnson
Godts, Brobbey, Bergwijn.

Ramaj
Mannsverk
Hato
Kaplan
Sosa
Henderson
v/d Boomen
Godts
Taylor/Hlynn
Bergwijn
Brobbey
18 maart 2024 om 10:03

Hmm ik dacht dat Kaplan een rode kaart had gekregen dus die zou ik maar liever niet opstellen

18 maart 2024 om 10:23



@rochus,

Logischerwijs de geschorste spelers vervangen, in dit geval dus waarschijnlijk door Sutalo.

18 maart 2024 om 10:38

Berghuis natuurlijk op 10.

Klasse beter dan andere twee

Meeste assists en MVP na Brobbey

Had het wel mooi gevonden als hij zei”er was maar eentje met paar mooie acties en dat was…. IK” zo weinig zelf reflectie heeft hij er normaal wel voor haha. Maar inderdaad de Belg deed het leuk. dat helemaal basiself is gewoon pure middelmaat en/of te on ervaren, tel daarbij op dat aankopen waar je wel wat van mag verwachten als een Sutalo ook niet thuis geven, wordt het een moeilijk verhaal. Het verschil wat Brobbey en Ramaj laat zien tegenover de slechtste van het elftal Gaaei,Sosa,Mansverk, het is zo immens groot verschil en toch delen ze het veld momenteel..

18 maart 2024 om 10:27

@maurootje,

Jammer dat je iemand als Mannsverk zet bij de slechtste van het elftal.
Deze jongen is geen voetbalwonder, maar doet wel wonderen tegen de omschakelingen en heeft veel onderscheppingen.

Basiself is niet pure middelmaat, spelers als Ramaj, Hato, Kaplan, v/d Boomen, Mannsverk, Henderson en Brobbey zijn meer dan dat. verder is het inderdaad niet heel veel.

18 maart 2024 om 11:59

Ramaj en Brobbrey laat ik er ook uit. Maar de rest is ook gewoon middelmaat/te onervaren. Hato onervaren, Kaplan niet bijzonder, van de boomen niet bijzonder, mannsverk niet bijzonder, Henderson geef ik je nog, wellicht dat hij bij een psv wel zou draaien maar bij Ajax? Niet bijzonder. Ramaj,Brobbey en Hato (over paar jaar) that’s it.

18 maart 2024 om 12:07

@maurootje,

Kaplan niet bijzonder, laat me niet lachen....

En hoe kun je Ramaj eruit laten, maar Hato onervaren noemen?
Denk dat Hato al meer ervaring heeft dan Ramaj.

18 maart 2024 om 13:05

Wat maakt Kaplan bijzonder dan? Buiten Ramaj (ook weinig bijzonders), Brobbey en Henderson is het gewoon middelmaat.

18 maart 2024 om 13:14

@arsenal,

Kaplan is gewoon een sterke verdediger. Dat maakt hem bijzonder.

Ramaj is gewoon echt een goede keeper.

Daarbij waarom rekenen we Berghuis niet mee ?

Ik mocht er gisteren bij zijn met mijn seizoenkaart van Sparta en zat achter het doel naast de spangenaren dus Ajax speelde mijn kant op de eerste helft. Ik vond godts een openbaring steeds als hij de bal kreeg gebeurde er iets en als Brobbey iets scherper was geweest had godts “gewoon” 2 assists gehad! Wat verder ook opviel was dat Gaai redelijk speelde eerste helft. Maar die godts schrijf ik alvast op het opstelling blad komende weken vond het echt een openbaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren