Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Benzema verschijnt op radar oude liefde, maar salaris lijkt groot obstakel’

Laatste update:

Olympique Lyon onderzoekt de mogelijkheden om Karim Benzema terug te halen, zo weet RMC Sport maandag te melden. De 36-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij Ittihad Club uit Saudi-Arabië, maar zou openstaan voor een tussentijds vertrek aldaar.

Bronnen rondom Lyon benadrukken wel dat het lastig zal worden om Benzema te strikken. De ervaren spits tekende tot medio 2026 bij Ittihad Club en strijkt in die periode ruim 300 miljoen euro op. Lyon is niet in staat om aan dergelijke salariseisen te voldoen, zo klinkt het uit Frankrijk.

Onder meer RMC Sport benadrukt daarnaast dat Ittihad Club fors heeft geïnvesteerd in Benzema, die wordt gezien als een boegbeeld voor het voetbal in Saudi-Arabië. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat de samenwerking al na een halfjaar wordt stopgezet door de ambitieuze club. De Fransen vestigen ondertussen hun hoop op de goede connecties tussen Eagle, het investeerdersbedrijf dat de scepter zwaait bij Lyon, en Saudi-Arabië.

Dat er frictie is tussen club en speler, werd vorige week duidelijk. Benzema meldde zich namelijk zeventien dagen te laat bij zijn werkgever. Er heerste lange tijd onduidelijkheid rondom de superspits, die op vakantie was, en zijn club is dan ook woedend op de Fransman.

De voormalig Ballon d'Or-winnaar vierde rond de feestdagen een vakantie op Mauritius, een eiland in de buurt van Madagaskar. Hij zou vervolgens op 2 januari terugkeren bij zijn club in Saudi-Arabië, maar daar kwam het lange tijd niet van. Persbureau AFP sprak met een anonieme bron binnen de club.

“Benzema zou op 2 januari terugkeren van zijn vakantie, maar liet maar liefst tien dagen niets van zich horen. Hij was onbereikbaar”, meldde de anonieme bron. Benzema werd vorig weekend als gevolg hiervan uit de selectie gezet door manager Marcelo Gallardo. Er ging een gerucht dat Benzema vast zou hebben gezeten op het eiland door de cycloon Belal en dat het daardoor voor hem onmogelijk was geworden om terug te keren naar zijn club, maar de tropische storm ontstond pas nadat de spits zou moeten zijn teruggekeerd.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer Benzema zijn rentree zal maken in de selectie. De Fransman zou volgens de berichtgeving ‘zeer ongelukkig’ zijn in Saudi-Arabië en het lijkt dan ook niet uitgesloten dat hij een vertrek wil forceren. De club wil nu in gesprek met Benzema en zijn zaakwaarnemer om de situatie te bespreken. Een winters vertrek ziet de club echter niet zitten.

Opgegroeid bij Lyon
Benzema doorliep de jeugdopleiding van Lyon en zette bij de Zuid-Franse club ook zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Na 66 goals in 148 wedstrijden werd de spits weggeplukt door Real Madrid, waar hij jarenlang een van de belangrijkste spelers was. Na veertien jaar in Spanje koos Benzema voor een lucratief avontuur bij Ittihad Club.

Lyon zou een spits als Benzema wel goed kunnen gebruiken, daar de club momenteel zestiende staat in de Ligue 1 en tegen degradatie vecht. Les Gones wisten in achttien competitiewedstrijden slechts zeventien keer te scoren en behoren mede daardoor tot de laagvliegers in Frankrijk.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Benz doet een flinke stap terug in salaris en kan zo nog voor zijn oude liefde spelen, iedereen blij. Kan me niet voorstellen dat er nog topclubs zijn die voor hem gaan. Niks ten nadele van hem zelf maar na een tijdje op zijn leeftijd op dat erbarmelijke niveau te spelen zal het erg lastig zijn om nog echt mee te kunnen gaan draaien in de top. Daar heeft ervaring weinig mee te maken denk ik.

22 januari 2024 om 11:54

Jij denkt dat hij het allemaal verleerd is na een half jaartje zandbak.. Zijn stats van 22/23 vergeten? Hij gaat de kar niet trekken maar zet hem bij Real neer en hij gaat gewoon verder waar die gebleven was.

22 januari 2024 om 13:21

Dat denk ik ja, maar we gaan het miss wel zien. Ik zou het bijzonder vinden als een topclub hem op gaat halen.

22 januari 2024 om 15:04

Lewandowski, Dzeko, Messi, Ronaldo, Aguero, Aubameyang, Suarez en Ibrahimovic maakten allemaal nog op vrij hoge leeftijd een (transfervrije) overstap naar een topclub, dus waarom Benzema niet? Je weet inmiddels wel wat je aan m hebt, grootste risico is blessures maar door de korte contractduur is dat ook geen ramp. Ik bedoel, je moet m niet halen met het idee dat hij nog twee jaar lang 50 wedstrijden per seizoen speelt, maar roulerend met een jonge spits kan t prima werken lijkt me.

22 januari 2024 om 12:52

Een half jaar lijkt me niet zo'n issue, we hebben niet zo lang geleden best wat spelers prima terug zien komen na langere periodes in China. Niemand gaat 'm op deze leeftijd een 5-jarig contract ofzo aanbieden, maar een tijdje huren of op een anderhalf jaar contract moet nog wel lukken, desnoods als pinchhitter.

Ik denk overigens dat PSG wel op het vinkentouw zit, die hebben een hele jonge aanvalslinie die wel wat ervaring kan gebruiken, met een onderpresterende spits (ramos). Ook Real Madrid zal geen nee zeggen lijkt me, voor een korte-termijn contract.

22 januari 2024 om 14:01

Wacht eens even, zei recent niet iemand die we allemaal kennen bij Al Nasr dat de Saoedische competitie zelfs sterker is dan de Ligue 1?🤣 dan zal hij het niveau zeker niet verleerd hebben na een jaartje op topniveau in de zandbak te spelen.

Het salaris van Benzema is een obstakel, de club waar Benzema nu voor speelt zal een obstakel zijn, het ministerie van Sport in het land waar Benzema speelt zal een obstakel zijn, de voetbalbond van het land waar Benzema speelt zal een obstakel zijn.. Iedere Jan Boerenlul zal zijn mening moeten geven over deze transfer en allemaal zullen ze er akkoord mee moeten gaan. Ik vrees voor Benzema dat hij pas in de zomer zal kunnen vertrekken en ik vrees nog meer voor de spelers die na Benzema willen vertrekken. Wanneer de echte, grote leegloop gaat beginnen zullen we maar zeggen.

22 januari 2024 om 11:26

Ik ben ook heel benieuwd of die ‘echte, grote leegloop’ waar jij het over hebt niet gewoon steeds aangevuld zal worden met een andere subtopper uit Europa of dat die geleerd zullen hebben van de verhalen van hun voorgangers.. we shall see!

22 januari 2024 om 11:48

Ja dat is natuurlijk ook een optie, maar ik geloof ook niet dat de meeste spelers aankomende zomer al zullen willen vertrekken. Ik denk dat dat zeker nog een extra jaar zal duren.

Bij de Chinezen was het ook niet van de ene op de andere dag klaar, af en toe sloop er toch nog een verdwaalde ex-ster die kant op. Dat zal nu ook nog genoeg gaan gebeuren.

22 januari 2024 om 12:43

Ik had het niet verwacht, maar het begin toch China scenario te worden. Enige grote obstakel is, het geld. Ze verdienen bakken met geld, en SA laat ze niet zomaar gaan.

22 januari 2024 om 12:53

S-A heeft net Henderson laten gaan, dus zo onmogelijk is het ook weer niet. Een speler die daar tegen zijn zin zit, dat heeft weinig nut voor een PR project als S-A.

22 januari 2024 om 14:53

Bij Henderson was er wel een clausule in het contract die dat toestond. Dat zal er bij Benzema niet zijn😉

22 januari 2024 om 18:57

En het mooie bij benzema vond ik nog zijn persco hoe geweldig hij daar kan leven bla bla. Blijkt toch niet echt zo te zijn

Lyon zou een mooie afsluiter voor Benzema kunnen zijn, hij heeft ook altijd gezegd dat hij ooit daar weer heen wilde. Maar ik mis hem wel bij Real Madrid. Dat went nooit.

22 januari 2024 om 11:21

Benz en Jude samen zouden echt alles kapot spelen, beiden zouden kort op elkaar spelen en alles slopen.

Zoals Modric al eerder zei, alles na Real Madrid gaat bergaf. Alle spelers van Real Madrid die vertrokken zijn hebben nooit meer hun plekkie elders gevonden. Pijnlijk maar wel de waarheid.

Benzema, Ramos, Ronaldo konden allen langer blijven maar kozen ervoor om voor geld te gaan.

22 januari 2024 om 12:01

Cambiasso, Samuel, Sneijder om zomaar even drie spelers te noemen hebben geen spijt gehad van hun vertrek. Natuurlijk is Real een geweldige club maar die zijn er in Madrid, in Spanje en buiten Spanje ook.

22 januari 2024 om 12:24

Robben en Ødegaard komen ook bij maar naar boven meteen. Denk als ik even ga graven dat je zo een heel lijstje hebt.

22 januari 2024 om 12:49

@cmg,

Is niet helemaal waar. Het beste van Perez is doorselecteren, sommige spelers moesten ook vertrekken. Kijk maar naar legend Raul, die moest weg. Ronaldo verkocht hij even voor circa 100 mln.

22 januari 2024 om 12:56

Ozil, Huntelaar, Di Maria. Maar uiteraard, doorgaans is Real Madrid een eindstation.

22 januari 2024 om 17:29

''zoals modric eerder al zei''.. Lachwekkend zeg.

22 januari 2024 om 20:53

Modric zei het ook, 6 jaar geleden. Hij bedoelde daarmee dat in het clubvoetbal Real Madrid het hoogste is wat je kan bereiken en dat als je daar weggaat dat je het met minder moet doen. Daar kan je om lachen, maar Real Madrid is toch de club die het meest constant aan de top is blijven doordraaien van alle clubs al die jaren.

Vraag me af waar het in werkelijk mis is gegaan. Ik herinner mij nog zo goed zijn interview dat hij als moslim zijnde heel trots is dat hij in een Islamtische land als Saudi Arabië mocht voetballen, het was soort van een droom voor hem. Daar blijft inmiddels niks meer van over?

Ik denk op een gegeven moment geld simpelweg niet gelukkig maakt.

22 januari 2024 om 12:01

Uiteindelijk valt het vaak tegen als je een droom hebt en die komt uit, je maakt het vaak leuker en groter in je hoofd dan het in werkelijkheid is. Ik kan me heel goed voorstellen dat je als moslim in Europa graag in een islamitisch land zou willen wonen, maar aan de andere kant kan ik me net zo goed voorstellen dat je met een noodgang weer richting de uitgang probeert te komen als je in Saudi-Arabië woont.

22 januari 2024 om 12:15

Nou ja, als je bent opgegroeid in Europa is Saudi Arabië natuurlijk wat anders. Of je nou moslim bent of niet. Anders zouden veel Nederlandse moslims ook verhuizen daarnaartoe. Het is te verschillend van elkaar kwa cultuur. En je bent Europa gewend. Hetzelfde geldt natuurlijk andersom.

Verder zeker met je eens dat geld niet gelukkig maakt. Dat kan je nou eenmaal niet kopen. Maakt het enkel makkelijk om spullen te kopen.

Benzema zou niet misstaan bij Real Madrid op dit moment. Ik denk dat vooral Vinicius weer naar zijn niveau van afgelopen 3 jaar komt met Benz naast hem, niet dat hij dit jaar veel slechter is ofzo. Hij is achteraf gezien te vroeg naar Saudia Arabia gegaan want hij is nog steeds wereldtop.

Ik begrijp dit niet. Dan geeft een club je in totaal 300 miljoen muntjes, maar zelfs dat is niet genoeg om gewoon optijd bij de club terug te zijn? Hoe krijg je het vooor elkaar 2 weken later pas te melden zonder je dat ff wat van je laat horen? Terwijl je zo gestoord veel geld van ze krijgt voor een beetje voetbal op het niveau van de ijsselmeer vogels

Tja dan haal je een uithangbord die het wel erg letterlijk laat hangen
Maar misschien een optie voor het ervaring zoekende Ajax

Als die naar Europa gaat moet die sowieso fors gaan inleveren. Want die salarissen komen alleen maar voor in Saudi. Zou wel mooi zijn als die kan afsluiten waar het voor hem allemaal begon. En voor Lyon natuurlijk een enorme boost als hij er bij zit. Maar ja dan moet je natuurlijk wel fors inleveren op je salaris.

Ik denk dat die Saudis de contracten verdomd goed in elkaar hebben gezet wat het de spelers niet simpel maakt om zomaar even te vertrekken. Net zoals bij Henderson het geval is en zo ook veel meer andere spelers die mits ontevreden op de blaren moeten zitten.
Dit project is natuurlijk veel meer dan alleen voetbal en dan is het geen goeie reclame als er een leegloop dreigt. Toch maar 3x nadenken voor je zo een contract tekent.

Het is toch eigenlijk bizar dat je een contract tekent van 200 miljoen per jaar, wat neerkomt op iets minder dan 17 miljoen per maand, en je dan vervolgens gewoon besluit om 17 dagen niet op je werk op te dagen. Dat zijn in principe gewoon dagen waar je 8.5-9 miljoen voor betaald krijgt.

22 januari 2024 om 12:57

Benzema heeft al een paar honderd miljoen bij elkaar gespeeld, dan maakt het op een gegeven moment ook niet zoveel meer uit.

22 januari 2024 om 13:45

Blijkbaar wel, anders teken je niet of had je ook genoeg genomen met minder. Denk niet dat hij en zijn zaakwaarnemer bij het eerste aanbod gelijk ja hebben gezegd, die hebben het onderste uit de kan proberen te halen.

Denk dat veel van die topspelers het algehele nivo toch wat vinden tegenvallen, en Misch toch ook de ambiance in het stadion, zeker voor een speler als Benzema die het bernabeua stadion gewend is, om maar te zwijgen over het nivo van zijn medespelers, zoals van de gijp al een keer aangaf, je hebt 2a 3 goeie, de rest kan er niks van

22 januari 2024 om 15:43

Stadion is mooi idd, maar qua sfeer is het natuurlijk te vergelijken met Hercules.

22 januari 2024 om 16:53

Als er een stadion met veel sfeer is is het wel het kolkende Bernabeu. Geen kinderachtige fakkeltjes en bivakmutsjes nodig voor sfeer.

Deze toevoeging aan het artikel is toch echt wel geweldig:
Lyon is niet in staat om aan dergelijke salariseisen te voldoen, zo klinkt het uit Frankrijk.

Ik zou het wel mooi vinden voor Lyon. Club is in degradatienood en kan Benzema uitstekend gebruiken. Tja salaris, als hij echt clubliefde heeft dan moet een stuk minder verdienen toch geen probleem zijn?
Gaat allemaal niet zo makkelijk omdat Al Ittihad hem niet zomaar laat gaan. Hebben veel in hem geïnvesteerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren