Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benzema verbreekt op vijf spelers na ‘sociaal contact’ met volledig Frans elftal

Laatste update:

Karim Benzema heeft een grote schoonmaak gehouden op zijn Instagram-account. De 35-jarige spits maakte daags na de WK-finale bekend te stoppen als international van Frankrijk en vertrok door de achterdeur van de nationale ploeg. In de laatste dagen van zijn interlandcarrière kwamen er meerdere berichten naar buiten over vermeende frictie tussen Benzema en ploeggenoten. Met het ontvolgen van de meeste oud-collega’s lijkt de aanvaller van Real Madrid de geruchten over een moeizame verstandhouding te bevestigen.

De interlandloopbaan van de Ballon d’Or-winnaar ging net voor de start van het WK in Qatar als een nachtkaars uit. Benzema raakte geblesseerd aan zijn dijbeen en kon gedurende het hele mondiale eindtoernooi niet in actie komen. Hoewel er in de Franse media gesproken werd over een mogelijke, plotselinge terugkeer in finale van Argentinië, werd die nationale wens geen realiteit. Integendeel. Op de dag van de eindstrijd meldde L’Équipe dat er ‘iets gebroken’ was tussen Benzema en les Bleus, waardoor de spits een uitnodiging om de finale bij te wonen afsloeg.

Wat er precies is gebeurd tussen Benzema en de nationale ploeg, blijft onduidelijk. Volgens het Franse journaille was de goaltjesdief in ieder geval niet tevreden over de wijze waarop bondscoach Didier Deschamps omging met zijn blessure. De spits was zeer ontevreden over de medische staf bij het Franse team: hij zou van mening zijn dat zijn blessure werd veroorzaakt door de hoge intensiteit van trainen en vond dat er onverantwoord met hem is omgesprongen. Tenslotte zou Benzema ook zijn irritatie hebben geventileerd over het feit dat hij na zijn gedwongen vertrek ook geen contact meer had met mensen binnen de bond.

Mogelijk waren er meerdere onderliggende problemen met ploeggenoten, zo schreef onder meer Marca. Die vermoedens lijken binnen een week na de WK-finale al bevestigd te zijn, want Benzema heeft vrijwel alle oud-teamgenoten ontvolgd op Instagram. Alleen Eduardo Camavinga, Aurélien Tchouaméni, Raphaël Varane, Kylian Mbappé en Marcus Thuram staan nog tussen de personen die hij volgt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgt ook precies nog de mensen die je verwacht. Real ploeggenoten hoofdzakelijk. Moet ook iedereen zelf weten, niet bepaald spannend allemaal.

25 december 2022 om 22:21

Wel opvallend dat hij mendy niet volgt, of zat die niet bij de Franse ploeg?

25 december 2022 om 23:59

Zat er neit bij. Volgens mij nog niet eens gedebuteerd.

26 december 2022 om 02:19

Stuk of tien interlands wel. Helaas niet zo vaak erbij.

26 december 2022 om 13:15

Vreemd dat dit nieuws is. Niet iedereen met wie je samen werkt moet ook je vriend zijn

Benzema zal zijn redenen er wel voor hebben. Ik denk persoonlijk dat hij een stukje respect heeft gemist. Als je ziet hoe Aquero bij de argentijnen(ging trouwens ook in eerste instantie moeizaam) ontvangen is, zouden ze bij Benzema ook hebben kunnen doen. Maar we tasten allemaal in het duister, betreft de redenen. Word zeker vervolgd.

25 december 2022 om 18:33

Bij Agüero werd het veel groter gemaakt dan het daadwerkelijk was. Hij had ook zonder credentials het complex van de nationale ploeg binnen kunnen komen in Qatar. Ik had ook nog geen credentials toen ik binnen kwam. Hij had alleen met een lid van de selectie naar binnen moeten gaan, maar heeft alleen maar contact opgenomen met het secretariaat van de AFA in plaats van met de spelers en trainers



Blijft vreemd vinden om klein blessure om hem naar huis te sturen en zeggen aks Descampes zijnde we hebben jou niet nodig... Het kwam Dechamps maar al te goed uit de blessure van Benzema.

25 december 2022 om 18:42

Hij speelde de week van de WK finale zijn eerste oefenwedstrijd weer dus dan is het niet heel gek toch? Had alles op de finale na moeten missen..

25 december 2022 om 19:02

Dat klopt totaal niet. Kon de wedstrijd tegen Tunesie gewoon halen. Hij speelde vorige week pas zijn eerste wedstrijd, omdat dat de eerste wedstrijd was die Madrid uberhaupt speelde…

haha ouwe boef die benzema.
denk dat het achteraf gezien een zegen voor het franse elftal is dat hij er niet bij zat afgelopen toernooien.... beetje een apart figuur in de groep lijkt het.

Raar achteraf dat Benzema gewoon werd weggestuurd terwijl die makkelijk de laatste groepswedstrijd nog had kunnen halen. Niet slim gedaan door Deschamps. Als die Benzema niet mocht had hem dan meteen niet geselecteerd. Nu gaf je hem sowieso geen vertrouwen als je hem direct naar huis stuur. Een Brazilië had Neymar wel gewoon een kans gegeven na die blessure.

Denk dat als Zidane bondscoach wordt en Benzema nog in goede doen is hij zeker weten weer wordt geselecteerd. Voegt veel meer toe dan een Giroud. Hoop ook dat Lloris en Griezman dan niet meer opgeroepen zullen worden. Want zij zijn degene die Benzema weg wilde hebben aangezien hun gezag dan in gevaar zou komen.

Benzema heeft nooit echt waarde gehad voor het Frans elftal en is een apart persoon op z'n zachtst gezegd. Zo iemand ben je liever kwijt dan rijk, helemaal wanneer zijn vervanger eigenlijk gewoon topscorer aller tijden wordt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren