Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica nadert koppositie na 10-0 overwinning op degradatiekandidaat

Laatste update:

Benfica heeft zondagavond voor eigen publiek een monsterzege neergezet. De topclub uit Lissabon ontving in het Estádio da Luz Nacional en stuurde de bezoekers met een 10-0 nederlaag weer huiswaarts. Os Águias profiteren zodoende optimaal van het gelijke spel dat FC Porto vrijdag al toe moest staan tegen Moreirense en naderen de koploper nu tot op een punt.

Nacional kreeg al snel door dat het een lange avond zou gaan worden, aangezien de bal door toedoen van Aleix Grimaldo na een minuut al achter doelman Daniel lag. De laagvlieger wist de schade in de eerste helft met twee verdere goals van Haris Seferovic nog enigszins beperkt te houden, maar na de onderbreking was er geen houden meer aan voor Nacional.

Via João Félix, een strafschop van Pizzi en een goal van Ferro werd de marge in het tijdsbestek van vijf minuten uitgebreid naar 6-0 en ook hierna nam Benfica de voet niet van het gaspedaal af. Rúben Dias zette met nog een klein halfuur te gaan de 7-0 op het scorebord, waarna het in de laatste vijf minuten nog een keer losging voor het doel van Daniel. Invaller Jonas nam de 8-0 en de 10-0 voor zijn rekening en Dias tekende tussendoor ook nog voor zijn tweede van de avond.

Denk jij dat Benfica dit seizoen kampioen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wauw 10-0 dat zie je toch niet vaak... misschien begint Benfica dan toch in vorm te komen

10 februari 2019 om 20:48

Idd, komt zelde voor. Vaak houd het met 8 a 9 - 0 op.

10 februari 2019 om 21:41

Het is gewoon een hele goede ploeg. Hadden een wat mindere fase maar ik was echt enorm onder de indruk van ze in de Arena. Was echt by far de moeilijkste CL wedstrijd voor Ajax dit seizoen, kwamen er gewoon niet doorheen en kwamen goed weg met die gemiste kansen van Rafa.

11 februari 2019 om 10:09

Het probleem van Benfica is hun verkoopbeleid. Elk jaar verkopen ze 3-4 (basis)spelers. Dan hebben ze tot aan de winterstop moeite om die op te vangen. Na de winterstop draait het altijd beter.
Het is niet voor niets dat Benfica de grootste verdiener is aan transfers in Europa. Zelfs Porto voorbijgestreefd.
Maar dan is het lastig om de CL poelfase te overleven. Vraag mij af wat echt lucratiever is.

11 februari 2019 om 10:27

Tja, nu hebben ze ook weer 3/4 toptalenten waar ze minimaal 150 mln aan gaan verdienen. Zo'n jongens zijn gewoon niet te behouden

Joao felix beter dan messi

Toch mooi om te weten dat Ajax dit Benfica uit de Champions league heeft kunnen gooien.
Waar we in Nederland de clubs na dit weekend weer omlaag praten praten we de teams in andere competities weer net zo makkelijk omhoog.

11 februari 2019 om 10:11

Het verschil met Benfica is dat die hun beste spelers jaarlijks verkopen. Dan is het begin van een nieuwe seizoen lastig om nieuwe spelers of talent in te passen.
Bij Ajax gaan ze dit seizoen in de winterstop na een goede CL poelfase pas verkopen.

Ik heb de cijfers er eens bijgepakt en dit decennium is het na PSV-Feyenoord in 2010 de tweede keer dat zo'n uitslag in een Europees top 10-land voorkomt. Best uniek dus.

10 februari 2019 om 21:41

Maar die van PSV blijft toch echt uitzonderlijk in mijn ogen. Tegen een club uit de traditionele top 3

10 februari 2019 om 21:47

Ja genoeg daarover...

10 februari 2019 om 22:04

Maar wel met een rode kaart die niet helemaal terecht was.

10 februari 2019 om 22:15

Het was een mooie wedstrijd voor het doelsaldo meer ook niet met reis toen nog in het veld.

10-0... Het verschil met de topteams en lagere is in Portugal zo ontzettend hoog. Laatste jaren is er niet echt een ploeg met kleine naam die hoog eindigt zoals Atalanta in Italië bijvoorbeeld.

10 februari 2019 om 21:54

Is in meerdere landen ook zo. Italiã« met Juventus, Frankrijk met Psg, Spanje met Barcelona en Real en in Nederland met Ajax en Psv. Heeft vooral met de begroting en selectie te maken.

10 februari 2019 om 21:58

Er zijn de afgelopen jaren juist veel kleine ploegen die top6 zijn geëindigd zoals Arouca, Chaves, Estoril etc. Je moet een keer voor de grap de standen kijken van de afgelopen 10 jaar. Sommige ploegen eindigen hoog en degraderen daarna weer. Het verschil tussen de top 4 en de rest is wel behoorlijk groot ja maar dat is in elke competitie

10 februari 2019 om 22:29

Arouca eindigde hoog 2 jaar terug en staat nu 13e in de 2e divisie. zo hard kan het gaan dus.

10 februari 2019 om 22:46

Speelde nog Europees voetbal tegen Heracles vgm

10 februari 2019 om 23:01

Was dat niet Estoril?

10 februari 2019 om 23:05

Estoril was tegen PSV in de europa league. Wedstrijd werd toen een dag later gespeeld omdat de 2e helft werd afgelast door hevige regenval. Arouca was wel tegen Heracles maar in de voorronde van de EL.

11 februari 2019 om 10:35

Weer datzelfde onzin verhaal?
De clubs daar zijn alleen kleiner in de begroting.

Het verschil met Nederland is dat de Nederlandse top in de laatste jaren zo ontzetten zwak is geweest, dat het verschil met de kleinere teams minder is/was.
De Portugese clubs houden al 30 jaar stand tussen de 4-7, meestal 6e plaats op de Europese ranking.
Porto en Benfica zijn vaste Europese subtoppers.
Sporting en Braga af en toe.
Andere clubs in Portugal hebben een dusdanig kleine budget waar je geen wonderen van mag verwachten. Dat is gem. de helft tot een derde van de Nederlandse clubs.

CD National (2e club uit Madeira) speelde 5 seizoenen Europees en deden dat nog best verdienstelijk ook, vooral in 2009.
Zeker als je weet dat in 2004, toen zij voor het eerste Europees speelden, zij een begroting hadden van 4,8 miljoen Euro.
Hadden zij toen nog Ronaldo ter beschikking, wie weet hoe ver ze gekomen waren. (lol)
Ter vergelijking, Sparta Rotterdam degradeerde 2 seizoenen eerder met een begroting van bijna 12 miljoen euro.

Zo dan, het kan blijkbaar toch nog vernederender dan Chelsea haha.

10 februari 2019 om 22:18

Chelsea zie ik toch een beetje anders dat is wel een top ploeg die van een concurrent schandalig hard onderuit word gehaald.

Langzaam komt het niveau van 3-4 jaar geleden terug. Ajax heeft geluk gehad dat ze een super zwak Benfica hadden geloot want in deze vorm hadden ze met alle respect geen kans gemaakt.

10 februari 2019 om 22:47

Misschien kunnen jullie in de EL nog wat mooie dingen laten zien

Heel mooi spel van Benfica vandaag. Terecht.
Laatste 3 doelpunten pakten Nacional verdedigers al helemaal down, ze konden bijna al niet eens meer rechtop staan

Jezus wat had Benfica het makkelijk zeg. Verdediging deed nergens moeite. Keeper keerde een aantal ballen en liet ze erin rollen. Nacional wil bij een corner de bal weg trappen maar mist en valt zo bij Joao Felix om hem erin te prikken. Prima spel van Benfica verder, maar dit vind ik niet bepaald iets zeggen, wauw Benfica is helemaal terug in beast mode. Dit is een belabberde Nacional die niet wilde voetballen. Dwing je natuurlijk ook wel een beetje af als Benfica zijnde. Echter vind ik dit meer aan te rekenen aan Nacional zelf.

Hoe dan ook. Wordt weer erg spannend daar. Porto nog steeds een prachtige ongeslagen reeks in de competitie. Alleen laatste twee gelijkspelen sloegen nergens op. Moreirense verrast mij dit seizoen wel stevig. Mooi!

11 februari 2019 om 10:47

Ik ben Benfica fan, zeg maar vanaf mijn geboorte. M'n vader was lid. Ging voor het eerst mee toen ik 5 was. Eusebio was onze overbuurman! (1965-1966)
Benfica verkoopt jaarlijks hun beste spelers en/of hun beste talenten. Daardoor hebben ze het de eerste 3-4 maanden van het nieuwe seizoen altijd moeilijk. Na de winterstop is de ploeg doorgaans beter ingedraaid.
Porto verkoopt ook al jaren, langer dan Benfica, hun beste spelers maar doet dat met meer beleid.
Porto heeft een betere selectie dit seizoen. Uitgebalanceerder. Echte kerels daar. Benfica zijn het meer jochies.
Porto heeft wel pech met hun 2 beste spitsen. Aboubakar en Marega met langdurige blessures. Ik hoop dat ze dat kunnen opvangen.
Dat zij Pepe terug hebben gehaald, vind ik ronduit meesterlijk.
Pepe, missen ze bij Real al net zo erg als Ronaldo, alleen veel langer. Sinds zijn vertrek daar is hun defensie net Zwitsers gatenkaas. Alleen CR7 kon een hoop van de gaten dicht krijgen met een overdaad aan goals.

Ondanks mijn voorliefde voor Benfica, heb ik sinds ik in Nederland woon, meer plezier aan Porto beleefd. Voor mij gaan alle Portugese clubs aan mijn hart. Zelfs Sporting, want die hebben weer onze grootste voetballers voortgebracht. Behalve mijn buurman Eusebio dan. Lol

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren