Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische bond heeft sollicitaties binnen: ‘interessante namen’ melden zich

Laatste update:

Enkele ‘interessante namen’, waaronder Hervé Renard, hebben gesolliciteerd op de vacature als bondscoach van België. Dat meldt Het Nieuwsblad dinsdag. Ook Andrea Pirlo is geïnteresseerd in de job volgens Het Laatste Nieuws. Op maandag 9 januari om 23.59 uur verstreek de deadline voor sollicitanten om zich kandidaat te stellen voor het bondscoachschap van de Rode Duivels. Vanaf vrijdag zullen de eerste contacten met de kandidaten worden gelegd.

Voor het aanstellen van een nieuwe oefenmeester zette de Belgische bond eerder al een heuse taskforce op. Twaalf dagen na de uitschakeling op het WK zette de bond een vacature uit voor een nieuwe bondscoach. De nieuwe trainer moet een ‘serial winner zijn, internationale ervaring hebben en een peoplemanager en een tactisch expert zijn’. Geïnteresseerden hadden tot afgelopen maandagnacht de tijd om te reageren. Ook wil de KBVB een technisch directeur aanstellen. Mocht die persoon mee willen bepalen wie de nieuwe bondscoach wordt, dan is daar wel haast bij. Vrijdag worden de eerste kandidaten namelijk benaderd.

De taskforce wordt gevormd door Peter Bossaert (CEO KBVB), KBVB-bestuurders Sven Jaecques (sportief directeur Royal Antwerp), Pierre Locht (CEO Standard Luik) en Bart Verhaeghe (voorzitter Club Brugge). Zij bekijken dinsdag de ingestuurde cv’s en zullen vrijdag in een vergadering beslissen welke potentiële bondscoaches worden benaderd. “Er zijn heel veel kandidaten binnengekomen en daar zitten enkele heel interessante bij”, zo valt te lezen in Het Nieuwsblad. Bekend is onder meer dat de Fransman Hervé Renard heeft gesolliciteerd.

De huidige bondscoach van Saudi-Arabië was met dat land actief op het WK in Qatar. In de eerste groepswedstrijd versloegen zij de latere wereldkampioen Argentinië met 2-1. De tweede ronde werd uiteindelijk niet gehaald. De sollicitatie van Renard is bijzonder te noemen, daar hij nog een contract voor drie jaar heeft in de Golfstaat. Naar eigen zeggen kan hij onder die verbintenis uit. Renard is vooral bekend van zijn dienstverbanden in Afrika. Hij stond aan het roer bij Ghana, Zambia, Angola, Algerije, Marokko en Ivoorkust.

Weinig animo
Enkele Rode Duivels, waaronder Romelu Lukaku, Toby Alderweireld en Loïs Openda, pleitten eerder al om Thierry Henry, de assistent van Roberto Martínez, aan te stellen en dus te promoveren tot bondscoach. De taskforce wilde echter afwachten of Henry zich zelf aanmeldde. Volgens Het Nieuwsblad is er weinig animo om de 123-voudig Frans international hoofdcoach te maken. Henry fungeerde sinds 2021 als rechterhand van de inmiddels bij Portugal aangestelde Martínez.

Ook de naam van Michel Preud’homme is gevallen, zowel voor de functie van bondscoach als die van technisch directeur. Preud’homme heeft echter geen kandidatuur ingestuurd. Henry daarentegen liet informeel weten dat hij de job wel ziet zitten. Ook Pirlo zou geïnteresseerd zijn. Of hij aan de eerdergenoemde eisen voldoet is nog maar de vraag. “Een term als ‘serial winner’ past niet bij zijn trainerscarrière tot nu toe, na een mislukte passage bij Juventus en een grijs seizoen in Turkije. Een groot contrast met zijn palmares als speler, dat wel”, aldus Het Laatste Nieuws.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop voor belgie dat Pirlo het niet wordt en van Henry weet ik het ook niet. Is niet gewoon een goede Belg?

10 januari 2023 om 12:48

Renard vind ik nog erger. VZ maakt een fout want Herve heeft nooit Algerije gecoacht. Ik als Marokkaanse elftal volger kan verzekeren dat Renard 1 van de zwakste trainers is die ik heb gezien bij Marokko. De beste man is alleen geschikt als peoplemanager omdat hij hard kan schreeuwen en mooi kan acteren aan de zijkant. Renard heeft maar 1 tactiek dat is 4231 en fullpress of hij gaat 532 zonder erop te trainen. De beste man heeft het voorelkaar gekregen om met Marokko van Iran en je raad het niet Benin te verliezen! Hij faalde ook met Marokko in 2017 tegen Egypte omdat hij 532 gaat spelen tegen Egypte (Dit deed hij ook ineens tegen Iran). De zwakste coach die ik ken en het enige goede wat hij heeft gedaan is Marokko in 2018 plaatsen voor het WK. Als je tactisch sneuvelt tegen Benin en Egypte dan ben je niet al te best als trainer. Zelfs Vahid Halihodzic schat ik nog hoger in dan Renard. Als België voor Renard gaat dan zijn ze niet goed. Renard heeft ook bij Lille laten zien tactisch zwak te zijn als trainer. Haal gewoon een Belgische coach. Alle top 4 landen dit WK hadden een coach van eigen land. Argentinië een Argentijn, Frankrijk een Fransman, Kroatië een Kroaat en Marokko een Marokkaan. Je moet gewoon iemand hebben van je eigen land die geeft om het land ipv zo'n zakkenvuller.

10 januari 2023 om 13:59

Of Zidane polsen? Die wacht uiteraard op Frankrijk maar België kan het op zijn minst proberen

10 januari 2023 om 14:32

Moet die niet doen. Dan kan die beter brazilie doen

10 januari 2023 om 14:40

Betreft kwaliteit en faam absoluut. Maar in België spreken ze wel zijn natuurlijke taal in het Frans en samen met Henry als assistent zie ik ze wel mooi opbouwen richting het Ek en volgende Wk. Enige angst voor België lijkt mij dan dat het te veel Frans wordt. (Zelfde mening als het Nederlanders zouden zijn. Is en blijft natuurlijk een land in 2 delen met Vlaanderen en Wallonie)

10 januari 2023 om 19:55

Zoveel geld heeft België niet.

De enige is nog slechter dan de andere. Pirlo, Renard en Henry zijn allen echt afschuwelijke keuzes. Je gaat nog terug verlangen naar martinez als je dat hoopje gefaalde managers ziet passeren.

10 januari 2023 om 12:49

Wie had jij voor ogen dan? Voor mijn gevoel zijn er op dit moment sowieso al weinig namen beschikbaar en de mensen die beschikbaar zijn wachten denk ik liever op een andere job.
Persoonlijk vind ik LvG wel een leuke optie maar ik weet niet of België dat moet willen. Dat is denk ik teveel een korte termijn optie.

10 januari 2023 om 13:26

Dit zijn trainers waar een land als Algerije zich mee bezig houdt, je maakt mij echt niet wijs dat België niet in een categorie of twee hoger kan vissen.

10 januari 2023 om 12:52

Als landen trainer heeft Renard het toch juist goed gedaan? Met Saudi-Arabië, Marokko, Ivoorkust en Zambia heeft ie prima resultaten behaald. Hij is als club trainer alleen wat minder, maar dat is hier niet het geval.

10 januari 2023 om 13:00

Renard bij Marokko goed gedaan? Afschuwelijk voetbal op beide AFCONS en op het WK keihard gefaald. De beste man bezig eigenlijk maar 1 kwaliteit en dat is acteren aan de zijkant. Heeft tegen Iran en Benin verloren. Hoe kan je met Marokko nou van Benin verliezen zelfs al heb je een offday hoor je nog 3-0 te winnen. Op het WK waardeloze tactieken. Tegen Iran gaat hij 532 spelen en tegen Portugal 4231 fullpress. Dit hoort juist omgekeerd. Heeft 2 AFCONS om zeep geholpen en in 2017 ook tegen Egypte met 532 aangetreden en sneuvelen. Misschien met Ivoorkust en Zambia goed gedaan maar met Marokko zeker niet buiten dat WK ticket.

10 januari 2023 om 14:39

Keihard gefaald op het WK is wel een beetje overdreven. ja ze verloren door een eigen doelpunt van Iran en verloren met 1-0 van Portugal en een 2-2 gelijkspel tegen Spanje, was geen gemakkelijke poule om te kwalificeren voor de volgende ronde. Overigens speelde hij heel het WK met een 4-3-2-1 opstelling en zeker geen 5-3-2 zoals jij beweerd. Tegen Benin was het zeker een slechte wedstrijd en een totale offday. Vooral als je een penalty krijgt in blessuretijd, waarin Ziyech mist en je vervolgens uitgeschakeld raakt in een penaltyserie.

10 januari 2023 om 12:58

Renard een slechte trainer? Heeft internationaal toch erg goed gepresteerd anders. Weet slechtere teams beter te laten spelen. Iets wat België straks goed kan gebruiken

10 januari 2023 om 13:00

Ze zouden ook kunnen afwachten of Conte eventueel interesse heeft, die zie ik ook niet lang meer blijven hangen bij Tottenham. Ik denk dat je hem makkelijk los kan rukken van dat gefaalde project.

10 januari 2023 om 13:25

Die gaat wel te veel geld willen vrees ik.

10 januari 2023 om 14:13

Maar wie moet er dan aangesteld worden? Het zal sowieso tot het WK 2026 de taak worden van de bondscoach om een heel nieuw team op te bouwen. Niet veel gevestigde namen hebben daar zin in, kan ik mij voorstellen. Zijn er geen talentvolle Belgische coaches waarmee samen gebouwd kan worden aan de toekomst? Een beetje zoals Duitsland na 2004.

10 januari 2023 om 15:33

Kompany zou dat kunnen. Maar die gaat Burnley nu echt niet achterlaten denk ik.

10 januari 2023 om 15:45

Goede optie, inderdaad! Alleen is het niet een beetje hetzelfde als Pirlo en Henry. Afgezien van dat Kompany natuurlijk Belg is en het nu goed doet met Burnley, is bij Anderlecht ook niet goed begonnen aan zijn loopbaan als trainer.

10 januari 2023 om 16:21

Net wel. Als je nu terug ziet wat voor een zooitje het is bij Anderlecht dan maakt het alleen maar knapper wat Kompany daar deed.

10 januari 2023 om 16:39

Kompany was inderdaad relatief succesvol met Anderlecht, ik denk dat mensen het spelersmateriaal van Anderlecht al enkele jaren grondig overschatten. Ze hebben altijd wel enkele goede jeugdspelers, maar voor de rest is het al jaren bijzonder matig. Ook wat hij dit seizoen bij Burnley laat zien hebben Pirlo of Henry nog niet laten zien als coach. Doet het voorlopig geweldig daar op een beperkt budget (in vergelijking met hun concurrenten in de Championship).

10 januari 2023 om 18:31

En hij slaagde er ook in rust te brengen in die club. Natuurlijk mede door zijn verleden als speler daar (en als wereldspeler in het algemeen), maar dan moet je nog steeds autoriteit hebben.

10 januari 2023 om 21:33

Ik zou het volgende voorstellen

Als Belgische Coach: Preud'homme, Clement of Vrancken
Als buitenlandse coach: Tuchel, Zidane, Van Gaal , Pochettino

Dat zijn de opties die we willen als België zijnde. Wat moeten we in godsnaam met trainers die overal gefaald hebben? Zoals Henry en Pirlo, dan zijn we even ver zoals vroeger met Wilmots. Martinez was in mijn ogen ook een zeer matige coach, hij speelde wel mooi aanvallend voetbal maar als we tegen een echt sterke tactische tegenstander stonden, werden we van de mat geveegd (italie , in EK 2016 en EK 2020 zijn hier perfecte voorbeelden van, ook Tegen Wales en Frankrijk EK 2016 en wk 2018 zijn hier hier voorbeelden van. Met een Conte of Van Gaal waren we al lang wereldkampioen.

Preudhomme is een topcoach naar mijn mening en de enige belgische optie (clement had ook een optie geweest maar hij ligt vast bij Monaco, dat is ook een Belgische topcoach. Wouter Vrancken is up and coming en een zeer goede coach.

Ik zou het leuk vinden als Ron Jans dit zou doen. Nuchtere toptrainer met de gunfactor. Spelers gaan voor hem door het vuur en hij weet met zijn humor het team voor zich te winnen. Twente is nu ook een topteam dankzij Ron. Verder is Louis Van Gaal een mooie naam voor de Zuiderburen. Dick Advocaat zullen ze niet meer nemen denk ik. Ligt wat oud zeer. Voor de bondscoach liggen er wel uitdagingen. Het team heeft frisse opwindende jongens nodig.

10 januari 2023 om 12:57

Belgie gaat Ron Jans nooit vragen maar het zou wel leuk zijn.

10 januari 2023 om 13:00

Ron Jans lag ooit na 1maand buiten bij Standard.
Gaat nooit gebeuren.
Een Preud'homme is van een ander kaliber.

België heeft zijn piek gehad. Op dit moment hebben de Rode Duivels een coach nodig die doorselecteert, enkele jonge gretige talenten inpast en daarmee een nieuw team smeedt.
Ik zou voor een Belg gaan, iemand die de cultuur en de media kent. Mijn voorkeur zou Hein van Hazebrouck zijn.

10 januari 2023 om 12:55

Ik zou - in het kader van het doorselecteren - voor een nog relatief onbekende maar talentvolle coach gaan (een Nagelsmann van 2-3 jaar geleden als het ware). Die hebben meestal nog niet het ego van een gearriveerde coach wat in de weg kan zitten bij het investeren in resultaten op de langste termijn.

10 januari 2023 om 13:00

is het probleem met een Belgische coach niet, dat er altijd een vermeende voorkeur is voor Vlaanderen of Walonie? Ik meen dat daarom ook Martinez kwam, omdat die er neutraler in zou staan, samen met Henry als assisten (welke wel een voorkeur zou kunnen hebben voor het Franse deel).

10 januari 2023 om 16:01

In het verleden is dat soms al een issue geweest.
Idealiter vindt men dan iemand die aan beide kanten goed ligt. Preud'homme is zo iemand die door zijn persona de taalgrenzen overstijgt.
Hij is Franstalig maar spendeerde een groot deel van zijn carrière in Vlaanderen, spreekt ook goed Nederlands en was voor veel Vlaamse jongetjes destijds ook een idool.
Hij heeft ook bij verschillende clubs resultaten geboekt al is hij al een tijdje trainer af.
Ik zou het wel toejuichen maar ik denk niet dat ze die piste opgaan.

Lowie ook gesolliciteerd of is hij daar te trots voor? Ik denk toch dat hij wil dat ze op audiëntie komen bij Lowie en Truus en dan zegt hij misschien wel 'ja'

10 januari 2023 om 12:51

Moet je toch nie willen als België. Heb je net een trainer weggestuurd die stond voor slecht voetbal. Haal je vervolgens van Gaal binnen die al minimaal sinds z’n United periode bekend staat om slecht defensief voetbal.

10 januari 2023 om 12:59

Ik vind van wel. Een nationaal team is meer dan die 90 min. in het veld. Je moet als bond ook aan het amusement eromheen denken.

10 januari 2023 om 13:00

Ik durf te vermoeden dat Lowie niet gesolliciteerd heeft.
Lowie is meer van het principe dat ze hem moeten vragen.
Begrijp ik ergens ook wel. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen.

10 januari 2023 om 14:19

DinamoM. Met zijn resultaten na 2014 heeft hij zich wel degelijk weer te bewijzen. Heeft daarna niks fatsoenlijks meer op de mat gelegd, naast een paar vermakelijke persconferenties

10 januari 2023 om 15:54

Niks fatsoenlijks op de mat gelegd? Speelwijze kan je over dubben, maar in de meest recente periode als bondscoach heeft van Gaal welgeteld 0 wedstrijden verloren. Alleen op penalties tegen de uiteindelijk wereldkampioen kan je als verlies tellen.

Best wel een risico om in te stappen volgens mij. België heeft een aantal oude spelers die op hun retour zijn, weinig kwalitatief goede talenten en ook weinig spelers die bij grote clubs spelen en daar ook van toegevoegde waarde zijn.

10 januari 2023 om 12:57

Ja want bij NL lopen zoveel toppers die vaste waarde zijn bij een topclub? Je doet precies of de belgen zijn een stel koekebakkers. Amai en dan zeggen dat de belgen arrogant zijn.

10 januari 2023 om 13:01

De waarheid doet wel heel veel pijn, is het niet?

10 januari 2023 om 19:57

Nee hoor geen last van, de 2 ploegen lopen niet zo ver uit elkaar. Maar de arrogantie is eerder nederland. Maar goed succes met je triestig gedrag wsl ben je 6jaar of zo.

10 januari 2023 om 13:09

Dan ken je er niet genoeg van.
Doku, De Ketelaere, Vranckx, Lavia, Onana, Openda, Debast, Duranville,Mbamba,...ik vergeet er nog een resem.
En we zullen zien als Bounida voor België of Marokko kiest.

10 januari 2023 om 14:03

Op het middenveld en aanvallend best veel talent inderdaad! Voeg daar Saelemaekers ook maar aantoe!

Maar hoe zit het eigenlijk met de verdedigers? Haha van die Faes word je niet vrolijk (al voor zijn clown act van laatst)

10 januari 2023 om 16:50

Dan is er Vermeeren ook nog, afgelopen weekend heb ik die voor het eerst een hele match bezig gezien en wat een talent. Hij deed eigenlijk alles juist.

Samen met Lavia en Onana (en mindere mate Matazo en Mangala) denk ik dat we nog nooit zo een talentvol centraal middenveld hebben gehad voor de toekomst. Alleen ja, op de andere posities ziet het er een stuk minder uit. In de verdediging moeten we hopen dat Debast en Theate stappen blijven zetten anders wordt het wel heel pover daar. In de aanval hebben we toch geen supertalent voorlopig... Doku heeft het wil in zich om wereldtop te worden maar door al zijn blessures heb ik er niet bijzonder veel vertrouwen in. Voor jeugdspelers zoals Duranville, Bounida en Idumbo is het nog afwachten hoe ze zich verder ontwikkelen.

Ik zou vol voor conte gaan, weet perfect alles te halen uit lukaku. En heeft de passie en het vuur in zich. Iets dat er bij martinez niet was. En ik denk dat de belgen dit wel kunnen smaken conte.

10 januari 2023 om 16:10

Conte verdiende bij Inter 13 miljoen per jaar en nu bij Spurs rond de 14 miljoen per jaar, dat weet je?

Conte zou oneindig veel beter zijn dan de genoemde opties in dit artikel, maar dat gaat hij echt niet doen vrees ik. Hij zal geen vergelijkbaar salaris willen als dat hij dat bij zijn laatste clubs kreeg, maar zoveel water gaat hij niet bij de wijn doen. Het is ook niet zo dat hij uitgerangeerd is als coach, die kan op een handjevol clubs na overal in Europa aan het werk. Zie hem eerder naar Atletico vertrekken, die zijn wel gewend om een coach een monstersalaris te betalen en zijn speelwijze past daar ook wel. Ik vraag me ook af hoeveel krediet Potter heeft bij Chelsea, en daar zijn ze ook best bereid een succescoach het nog een keer te laten proberen gezien Mourinho.

Ik zou graag Michel Preud'homme zien komen.
Een Belg, bewezen als trainer en straalt gezag uit.
Was ook gewoonweg ooit beste keeper ter wereld.
Van Renard, Henry of Pirlo word ik echt niet warm... Al denken ze daar onder de taalgrens misschien wel anders over.

Kritiek op witsel of hazard is daar uit den boze.
Ze beschouwen zich als België maar op de radio of televisie hebben ze nog nooit 1 Nederlandstalig nummer gedraaid...

10 januari 2023 om 13:05

Misschien omdat Walloniie altijd gezien worden als armoedzaaiers enz. Misschien schieten ze daarom in de verdedigingsstand bij kritiek op Waalse spelers? In Wallonie draaien ze geen Nederlandse liedjes....in Vlaanderen wordt het Frans wel heel erg gewaardeerd? Praat me bij, ik ben een leek op dit gebied



Laat ons hopen dat het in ieder geval niet Thierry Henry wordt.
Respect voor zijn carriã¨re, maar het moet niet de assistent van Martinez/allemansvriend Henry worden. Hij is meer geschikt om een partijtje mee te voetballen op training.
Renard vind ik persoonlijk een geschikte kandidaat.

Ik zit al een tijdje met Wenger in mijn hoofd. Heeft ervaring met topspelers, heeft ervaring met jeugd inpassen en kent Vermaelen en Henry als geen ander. Ideaal ook om één van die twee klaar te stomen als volgende bondscoach.

10 januari 2023 om 15:55

Dat zou ik nou een heel leuke keuze vinden voor Belgie. Alleen heeft Wenger niet een hoge functie bij de Fifa? Waarom zou hij dat zomaar opzeggen?

De enige 'serial winner' (vreselijke term) die vrij is is... Zidane? Al weet ik niet of we daarop zitten wachten.

Ben ik de enige die het vreemd vind dat mensen moeten solliciteren voor de functie bondscoach?

Dit komt op mij over alsof de Belgische bond geen idee heeft wat hun eigen visie is voor de toekomst.

10 januari 2023 om 14:25

Is ook zo, die hebben ze niet.
In plaats daarvan willen ze zich laten verleiden door diegene met het mooiste praatje.

10 januari 2023 om 20:46

Hoezo? Elke (in ieder geval grotere) organisatie heeft toch ook een visie en desalniettemin vacatures waar je op moet solliciteren?

Peter Bosz zou een uitstekende keuze zijn! Voor beide partijen.

hoop dat ze een frisse trainer kunnen vinden, iemand die geen connectie heeft met de oude garde en daardoor met een schone lei kan beginnen.

er zitten namelijk weer hele goede talenten aan te komen bij belgie, en er zijn nog een paar eind 20ers begin 30ers die ook nog van een hoog niveau zijn... een mooie mix om echt wat mee te bereiken.

Zou Advocaat zich al gemeld hebben , die deed het toch goed in zijn periode als bondcoach van Belgie. Die pakte meteen de gehele organisatie aan. Totdat die trein met geld langs kwam...

als bond zou je toch gewoon zelf een visie moeten hebben en trainers meoten benaderen, en niet een open sollicitatieronde moeten doen. Dat lijkt me een rommelig proces met veel risico voor lekken.

Hopelijk mag ik op gesprek. Ook ik heb namelijk gesolliciteerd.

Ik zou het volgende voorstellen

Als Belgische Coach: Preud'homme, Clement of Vrancken
Als buitenlandse coach: Tuchel, Zidane, Van Gaal , Pochettino

Dat zijn de opties die we willen als België zijnde. Wat moeten we in godsnaam met trainers die overal gefaald hebben? Zoals Henry en Pirlo, dan zijn we even ver zoals vroeger met Wilmots. Martinez was in mijn ogen ook een zeer matige coach, hij speelde wel mooi aanvallend voetbal maar als we tegen een echt sterke tactische tegenstander stonden, werden we van de mat geveegd (italie , in EK 2016 en EK 2020 zijn hier perfecte voorbeelden van, ook Tegen Wales en Frankrijk EK 2016 en wk 2018 zijn hier hier voorbeelden van. Met een Conte of Van Gaal waren we al lang wereldkampioen.

Preudhomme is een topcoach naar mijn mening en de enige belgische optie (clement had ook een optie geweest maar hij ligt vast bij Monaco, dat is ook een Belgische topcoach. Wouter Vrancken is up and coming en een zeer goede coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren