Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belangrijke Ajax-speler blijkt ‘moeilijke jongen die soms alles denkt te weten’

Laatste update:

Dick Advocaat heeft maandagavond bij Veronica Offside iets meer verteld over zijn moeizame relatie met Steven Berghuis. De coach werkte bij Feyenoord enkele jaren succesvol samen met de huidige Ajax-aanvaller, maar dat ging niet zonder slag of stoot. "Uiteindelijk ondermijnde hij wel mijn gezag", aldus Advocaat.

De naam Berghuis valt wanneer het gaat over de historische afstraffing die Ajax onderging bij Feyenorod (6-0). "Normaal gesproken heeft Ajax misschien wel de beste voorhoede van Nederland, maar Berghuis en Brobbey zijn er nu niet", aldus Advocaat. "Dat de vervangers niet goed zijn, daar kun je de technisch directeur (Sven Mislintat, red.) op aankijken."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Advocaat werkte vanaf 2019 twee seizoenen samen met Berghuis. "Een uitstekende speler", zegt Advocaat kortaf. Hugo Borst daagt Advocaat uit: "Je bent altijd zo lief voor die jongen." Advocaat: "Ja, omdat het een goede speler is."

De huidig bondscoach van Curaçao gaat er vervolgens toch iets dieper op in. "Moet je horen... Ik kende hem al van bij AZ. Toen was hij nog een stuk jonger en daar heeft hij het ook uitstekend gedaan. Daarna werkten we samen bij Feyenoord. Daar was hij ook uitstekend. Twee jaar achter elkaar maakte hij zestien goals, als buitenspeler. Maar het is niet de makkelijkste, laat ik het zo zeggen."

"Het is een moeilijke jongen, maar ook voor zichzelf", vindt Advocaat. "Op een gegeven moment gaat hij denken dat hij alles weet..."

Advocaat haalt als voorbeeld een wedstrijd uit 2021 bij sc Heerenveen (3-0 verlies) aan. "Toen ging hij verwijten maken naar medespelers, terwijl als hij gewoon met zijn man meeliep er niks aan de hand was."

Na afloop deed Berghuis in de media een uitspraak die de boel verder op scherp zette. "'We moeten terug naar de tekentafel.' Dat is Berghuis. Zo is die ook. Als hij ook maar een gevoel heeft, gooit hij het eruit."

Advocaat had het al met al moeilijk met zijn sterspeler. "Uiteindelijk ondermijnde hij daar wel mijn gezag mee, ja zeker. Maar hij heeft nooit gezegd dat ik weg moest, of wat dan ook."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo kennen we Berghuis toch wel. Hij kan zichzelf heel goed verwoorden, maar het ontbreekt wel af en toe aan realiteitszin, zoals dit jaar in Europa en zijn rode kaart. Dan krijgt achteraf iedereen de schuld en zegt hij nog niet niet dat de scheids is omgekocht ipv dat hij iets te wild het duel aanging en iets van zelfkritiek laat zien.

9 april 2024 om 02:24

Idd, was bij Twente al lastig in de jeugd. Merkt nu dat hij er niet mee om kan gaan bij een slecht draaiend Ajax. Kan het zelf niet omdraaien, loopt er nú gefrustreerd rond. Als hij een aanbieding krijgt bij FC Antwerp is ie weg voor een bescheidener bedrag. Hij wil zich nog wel bewijzen.

10 april 2024 om 07:35

Natuurlijk is die gefrustreerd. Zijn overstap naar Ajax is een zeer gewaagde overstap. Deze overstap blijft de rest van zijn leven hem achtervolgen. Hij dacht met de overstap naar Ajax prijzen te pakken en ChL te spelen. Echter, heeft deze overstap voor hem totaal verkeerd uitgepakt. Feyenoord heeft op alle posities een betere speler, speelt om de prijzen en speelt ChL.

9 april 2024 om 08:46

Een ‘verkeerde’ Berghuis is een gedrocht voor je selectie. Vindt zichzelf altijd de beste en daarmee de belangrijkste. Draait zijn kont in de spelersraad zodat hij wat te vertellen heeft en probeert alles naar zijn hand te zetten. Zolang alles in zijn straatje past (positie, tactiek, leiding) is het een lieve jongen. Zodra iets niet naar zijn zin is gaat hij muiten en saboteren. Huntelaar kon dat ook als de beste.

9 april 2024 om 09:28

Tja, ik vond het toch wel tekenend dat in die Feyenoord documentaire Berghuis de enige was die iets durfde te zeggen tegen Advocaat. En hij had ergens ook gelijk. Berghuis is ambitieus en wil graag modern voetbal spelen. Advocaat is natuurlijk heel erg van de oude stempel. Dat boterde niet. Onder Ten Hag ging het goed, omdat daar het voetbal werd gespeeld dat hij wilde spelen. Onder Slot zou hij het ook lekker doen denk ik. Maar als je dan onder van t Schip of Steijn moet spelen is dat wel even een ander verhaal, zeker als als je medespelers zo opzichtig aan het falen zijn. Ik heb ergens wel respect voor Berghuis, hij is wel degene die een bepaalde visie heeft.

9 april 2024 om 13:46

Onder Slot ook niet, idem dito voor Bergwijn. Bij Slot moeten de vleugelaanvallers constant jagen en mee terug verdedigen tot in de 16. Dat zie ik beiden heren niet doen. In zijn eerste seizoen bij Ajax hoefde dat ook niet, daar de tegenstanders massaal zichzelf ingroeven en op de counter speelden.

Vrij makkelijk scoren dit van Dick. Iedereen weet dat die relatie niet helemaal goed zat, maar Dick steekt hier ook niet echt hand in eigen boezem.

Zat zelf ook mis in mijn oordeel, dacht echt dat dit heel erg tegen zou vallen voor ons en dat hij Ajax makkelijk kampioen zou maken. Maar ondertussen heeft hij wel minder vaak storing in zijn bovenkamer en dus minder doodschoppen, maar rent die nog steeds amper met de linksback van de tegenstander mee. In balbezit in de eredivisie absoluut een meerwaarde, maar verdedigend of in Europa niet het niveau dat Feyenoord (noch Ajax) zou moeten willen. Misschien op termijn naar het team van zijn schoonvader in Almere…

9 april 2024 om 00:11

Vind het niet echt scoren in deze. Hij geeft hem eerst complimenten en wordt daarna uitgedaagd om meer te zeggen en is er dan ook eerlijk over. Daarbij vertelt hij niks nieuws

9 april 2024 om 08:49

Maar wat is de toegevoegde waarde van Advocaat om iets te roepen over een speler die al maanden geblesseerd toekijkt?

Ik vind het altijd een beetje irritant als trainers spelers die nu nog gewoon voetballen gaan afvallen op basis van gebeurtenissen uit hun professionele verleden. Advocaat en Berghuis zijn op dit moment niet met elkaar verbonden, bescherm zo'n speler dan nu in plaats van al z'n minpunten opsommen terwijl hij zichzelf niet kan verdedigen. Dick begint een beetje een roddeltante te worden die op een verjaardag anders te weinig aandacht krijgt.

9 april 2024 om 00:14

En toch zijn het anekdotes die dit soort programmas leuker maakt.
En ja over voetballers wordt altijd gepraat, dat hoort er een beetje bij. Vandaag al over Hato, Gimenez, Bergwijn en nu ook Berghuis.

9 april 2024 om 00:16

Heb overigens weinig met Dick als trainer, vond hem het tweede jaar, toen hij wat wilde opbouwen bij Feyenoord echt waardeloos. Met name door het gebrek aan tactiek en het inzakken tegen mindere tegenstanders, dus begreep de frustratie van Berghuis toen heel goed

9 april 2024 om 00:30

Ook wel weer waar. Maar ik heb een Sneijder ook weleens over z'n "vriend" Kuyt horen praten daar..ik denk dan: heb je geen brocode ofzo?

Verder wel fan van de man Advocaat maar net als jij totaal niet van de trainer Advocaat. Er gingen ook stemmen op dat hij Steijn moest vervangen bij Ajax. Nu is het niet echt anders uitgepakt, maar dat "realistische" afbraakvoetbal van Advocaat vind ik ook maar niks.

9 april 2024 om 07:45

Nou denk ik wel dat Advocaat een goede was geweest om bij dit Ajax de poppetjes op de juiste plaats te zetten en dit seizoen te overleven, zodat iemand anders volgend seizoen de volgende stap kon zetten

9 april 2024 om 13:58

Ik snap wat je wilt zeggen, maar zo heet was de soep gister niet. Hij geeft aan dat Berghuis een weerwoord had en dan ben je al gauw een moeilijke jongen. Het zijn juist ook vaak de beste jongens in je selectie en dat geeft Advocaat ook aan. Ik kan mij niet voorstellen dat Tadic alles klakkeloos slikte. En Gijpie en de veel minder begaafde Derksen doen toch ook altijd stoer over niet luisteren naar de trainer en bla bla.

Theo Jansen zal ook een weerwoord hebben gehad en verwacht zelfs de universitair opgeleide Vertonghen. Dat maakt je ook een leider van je elftal.

Ik zou als speler heel veel moeite hebben wat toen met Noa gebeurde en Ten Hag, terwijl Noa een kutbal kreeg van Tadic. Die was zo vals en onrechtvaardig, daar kan ik dus niet tegen. Daar ga ik vol tegenin met gevolg dat je zelf de dupe bent.

Blijkt????Was al bekend een jaartje of wat, en dat staat los van zijn transfer naar Ajax, hij was in zijn Feyenoord tijd echt goed en beslissend, dan wordt het door de vingers gezien, wat eigenlijk overal in dit soort situaties gebeurt.

Dit is algemeen bekend. Berghuis heeft dit seizoen ook openlijk afgegeven op zijn ploeggenoten door te zeggen dat hij en Bergwijn bij beste spelers van Nederland horen en de rest eigenlijk niet goed genoeg is

De beste voorhoede ? Brobbey beter dan de Jong ? Misschien over 2 jaar maar nu nog niet... Bergwijn beter dan bakayoko ? Laat me niet lachen Bergwijn komt nog steen pylon voorbij. Berghuis beter dan Noa lang en/of Lozano ??? Dacht dat 1 april al voorbij was

9 april 2024 om 07:33

Hij zegt toch ''misschien wel''. Overigens is het voor de rest natuurlijk makkelijk scoren wat je nu doet, het hele Ajax team draait voor geen meter. Noa Lang heeft overigens nog nooit zo'n cijfers gescoord als Berghuis bij Feyenoord en Ajax. Brobbey is koppend minder dan Luuk maar op elk ander vlak is hij beter. En zo'n beetje alle PSV fans zijn het met me eens dat Lozano dit jaar echt gruwelijk tegen valt, die komt ook amper z'n mannetje voorbij. Heel gek is de uitspraak van Dick ook weer niet, hij zegt nergens dat Ajax een beter team is ofzo.

En de heksenjacht op Berghuis gaat weer vrolijk verder. De beste man is nu al geruime tijd geblesseerd aan zijn rug, we krijgen 6-0 op de klote van de aartsvijand en onze beoogde AD heeft temet een strafbaar feit gepleegd. Nu wil de rest ook nog even een duit in het zakje doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren