Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Been toont fraaie statistiek Stengs: ‘Houd hem nou met beide benen op de grond’

Laatste update:

Mario Been is onder de indruk van Calvin Stengs. De buitenspeler annex aanvallende middenvelder was dit seizoen al goed voor vier goals en zeven assists. Midweeks toonde Stengs andermaal zijn waarde in het Champions League-duel met Lazio. In het miljardenbal is hij zelfs de speler die deze campagne tot nog toe de meeste kansen wist te creëeren.

“Ik vond dit wel een interessante statistiek. Hij staat in dit lijstje boven Modric, Rakitic en Kvaratskhelia”, zegt Been bij De Eretribune op ESPN. “Ho, houd die Stengs nou een beetje met beide benen op de grond”, reageert presentator Jan Joost van Gangelen.

Been is echter onder de indruk. “Nou, we dachten op het begin dat hij een aanloop nodig had, aangezien hij niet al te veel kansen bij Royal Antwerp en bij OGC Nice creëerde. Nu merk je toch dat hij zijn draai bij Feyenoord begint te vinden in het systeem van Arne Slot. Als rechtervleugelaanvaller óf op de nummer 10-positie denk ik dat hij op dit moment toch het verschil voor Feyenoord kan maken.”

Van Gangelen geeft vervolgens aan dat Stengs hem qua postuur ietwat deed denken aan Georginio Wijnaldum in zijn periode bij Feyenoord. “Die zag je toen voetballen in dat grote wapperende shirt met dat ielige lichaampje. Dat had ik bij Stengs ook altijd wel een beetje, maar hij is ook wel een gozer geworden.”

“Hij geeft zelf aan dat hij volwassen aan het worden is”, geeft Been aan. “Hij komt nu op een leeftijd (24, red.) dat dit ook wel een keertje mag. Dan zie je dat hij voor Feyenoord een absolute meerwaarde is.”

Stengs toonde zijn klasse woensdagavond in het gewonnen Champions League-duel met Lazio meerdere keren. Zo gaf hij een fraaie assist bij de afgekeurde openingstreffers van Santiago Gimenez en bediende hij Ramiz Zerrouki later bij de 2-0. De creatieveling, die door bondscoach Ronald Koeman werd opgenomen in de voorselectie voor de interlandperiode in november, ziet dat hij groeit na een wat moeizaam begin.

“In de beginfase van het seizoen was ik niet honderd procent fit en liep het stroef met het team en mijzelf. Ik had geen voorbereiding met wedstrijden gespeeld zoals de meeste van mijn ploeggenoten. Toen heb ik de knop omgezet. Ik weet welke kwaliteiten ik bezit en ben gewoon keihard blijven doorwerken. Voor mijn gevoel zit ik nu zelfs boven m’n beste niveau bij Antwerp. Steeds meer acties lukken, de eindpass komt aan, het voor de goal komen en scoren gaan beter en dus zie ik een verbetering ten opzichte van vorig seizoen.”

Gecreëerde kansen in de Champions League
1. Calvin Stengs (Feyenoord) 14
2. Luka Modric (Real Madrid) 12
3. Ivan Rakitic (Sevilla) 11
4. o.a. Khvicha Kvaratskhelia 10
Julián Alvarez (Manchester City

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij doet nu leuk mee, maar ik denk dat Feyenoord wel hoger moet mikken dan het niveau Stengs. Hij laat zich in duels nog steeds afbluffen en nu de wind mee zit kan hij leuk meevoetballen. Als er zometeen weer een mindere periode aankomt, dan zal je zien dat hij niet de speler is die je uit het slop zal trekken. Als Feyenoord kampioen wordt, meer miljoenen uit de CL trekt en Gimenez voor een record verkoopt, dan moet je naar mijn mening een nummer 10 van één of 2 niveau’s hoger kopen. Pas dan kan je groeien als club zijnde.

29 oktober 2023 om 00:39

Wat een gelul, Stengs heeft Szymanski doen vergeten. En die was eigenlijk al een niveau te goed voor Feyenoord, beter ga je niet krijgen

29 oktober 2023 om 00:41

Als hij zo goed was zou die niet naar ferner gaan denk je wel?
Als hij echt zo goed was dan was bvb wel top/subtop spanje duitsland engeland italie gekomen? Schrijf ik toch wel hoger aan als turkije met respect voor turkije. Zijn laatste jaren wel aan het groeien maar nog niet het zelfde niveau

29 oktober 2023 om 00:44

Want hij speelt gratis in Turkije? Niveau is 1 maar salaris is 2

29 oktober 2023 om 02:52

Ik denk dat Stengs het vooral goed doet door het team om hem heen. Het is vaak nog steeds dezelfde pierewaaier als vroeger, maar de spelers om hem heen knappen echt veel op. Daarom heeft Feyenoord op dit moment het beste team van Nederland, maar als je sommige spelers individueel ziet zoals Stengs is het een ander verhaal. En als je Szymanski naast Stengs zet is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Szymanski heeft veel meer power en agressiviteit. Ik denk dat Fenerbahce op dit moment aardig gelijk is aan Feyenoord hoor. Zowel nationaal als Internationaal winnen ze alles. Echt een goed team.

29 oktober 2023 om 07:29

Heb je voorbeelden waarbij die het fysiek niet aan lijkt te kunnen? En Szymanski is echt een topper, maar op de 10 prefereer ik creativiteit en rendament boven power en aggresiviteit. Daarbij was Szymanski vorig seizoen in de ED betrokken bij 13 doelpunten. Stengs alweer op 9.

Mbt Fener die zijn idd heel sterk dit seizoen. Maar het is verder nogal een verschil of je speelt tegen Nordsjaeland, Ludogorets en Spartak Trnava of tegen Celtic, Atletico en Lazio. Zelf Ajax gaf (uit) Ludogorets een pak slaag. Dan weet je weer voor rukelftal dat is.

29 oktober 2023 om 00:54

Groot gelul natuurlijk, als je de speler bent met in het miljardenbal kun je echt wel wat

29 oktober 2023 om 00:56

Net als bij Chelsea en United? No thanks.. liever een goede scouting,en een goeie trainer met nog betere ideeën. Feyenoord is een weg ingeslagen en het zou heel naief zijn om nu op het moment dat we de vruchten aan het plukken zijn van koers te veranderen. In DTK I trust

29 oktober 2023 om 13:10

Jij hebt er geen kijk op. Stengs voetbalt niet mee ala Klaassen of Til, hij is zelfs voetballend de beste bij Feyenoord. Hij is een echt in de roos, nummers 10 die een hoger niveau halen kan Feyenoord simpelweg niet betalen

Mario moet zelf z'n Been op de grond houden.

29 oktober 2023 om 02:10



volgens mij heb je de tekst niet (goed) gelezen. Mario zei dat niet maar Jan Joost. Ik begrijp dat je dat lollige woordgrapje wou maken maar lees voortaan het artikel i.p.v. alleen de titel

29 oktober 2023 om 10:10

Met het verkeerde been in bed gestapt?

29 oktober 2023 om 14:39

je hele opmerking slaat nergens op omdat Been niet degene was die dat zei...

29 oktober 2023 om 09:03

Z'n derde been ja...

29 oktober 2023 om 09:56

Paixao lees je mee? 😂

29 oktober 2023 om 13:34

Mario heeft zelf zn 3e been in zn hand elke keer als hij naar feyenoord kijkt

Het gaat allemaal wel wat ver. Drie potjes CL waarvan 2 winst en alles is gloria. Stengs is een leuk voetballertje, maar daar denk ik niet van dat hij heel veel verder gaat komen dan dit niveau.

29 oktober 2023 om 02:13

Je hoort nu heel de tijd dat de spelers het eerst in de champions league moeten laten zien. Nu laat hij het dus zien in de eerste 3 wedstrijden en dan is het nog steeds niet goed. Op die manier kan je altijd wel de grens verleggen. Ik vind dat complimenten op dit moment gewoon op zijn plaats zijn. Hij staat eerste met gecreëerde kansen bij Feyenoord dat is een hele goede prestatie.

29 oktober 2023 om 07:59

Heb je gelijk in hoor, hij verdient alle lof. Hij draait ontzettend goed mee in dit elftal. Maar ik doel op meerdere berichten sinds afgelopen woensdag. Feyenoord zou de halve finale wel kunnen halen etc. Jongens, we hebben net potjes tegen Lazio en Atletico gehad. Dat zijn redelijke clubs, maar niet meer dan dat. Tuurlijk is het mooi dat ze het goed doen, maar een beetje nuchterheid is ook wel passend. Nou moet ik zeggen dat de nuchterheid meer heerst onder de Feyenoordsupporter dan onder de analist of concurrentie.

29 oktober 2023 om 08:36

Eens, als Feyenoordsupporter word ik er niet heel erg blij van om eerlijk te zijn. We zijn erg enthousiast want dit hebben de meeste niet vaak meegemaakt, maar om te roepen dat een halve finale gehaald gaat worden.... Dat gaat wel wat te ver. Voor nu gewoon genieten want voor je het weet is het klaar.

29 oktober 2023 om 08:49

Dat gelul over een halve finale is natuurlijk onwijs opportunistisch. Feyenoord heeft aan de bal natuurlijk veel indruk gemaakt, maar defensief zijn ze zeker niet onkwetsbaar gebleken. De categorie Bayern/City/Real/Barca acht ik nog steeds wel wat hoger en Feyenoord staat bij de bookies niet voor niks op de 17e plek. Neemt niet weg dat Stengs echt een hoog niveau laat zien, ook in de CL. Daar mag best wat waardering voor zijn. Ik zie hem ook wel graag een serieuze kans krijgen in Oranje. Tuurlijk loopt er met Simons een vergelijkbaar type die bij zijn club in bloedvorm is, maar in Oranje vind ik die vaak tegenvallen.

29 oktober 2023 om 02:48

Ik ben het met je eens oenieboy. Hoewel stengs heeft me positief verrast, het wordt geen wereldtopper maar ik zou hem bijvoorbeeld eerder opstellen dat berghuis of bergwijn momenteel.

29 oktober 2023 om 10:58

Al hadden we ze alle 3 verloren: die statistiek van 14 gecreëerde kansen verandert er niet om

Wanneer Stengs lekker in zijn vel zit en het op zijn heupen krijgt valt hij in de spaarzame categorie spelers die het verschil in een wedstrijd kunnen maken. In zijn huidige vorm meer een meerwaarde voor oranje dan sommige andere middenvelders die zijn opgeroepen voor aankomende interlands.

Hij zit in een geweldige fase op dit moment. Als ie dit het hele seizoen vasthoudt echt een van de betere aankopen van de laatste jaren. Had jk nooit verwacht.

Feyenoord heeft met Stengs, Lingr en Ivanucec genoeg spelers voor aankomende jaren op de 10 positie.
Daarnaast kunnen deze spelers ook nog eens op andere posities spelen.
Mocht Geminez in de winter vertekken (minimaal 70miljoen wintertransfer) dan een extra linksback en rechsback halen dan is selectie weer aardig op orde.
Geminez is echt een kanjer maar Ueda als hij zijn wedstrijden gaat krijgen wordt Feyenoords volgende miljoenen verkoop.
Ik denk dat Feyenoord's defensie momenteel de zwakste schakel is maar gelukkig in vergelijking met andere nederlandse clubs valt dat nog wel mee.
Daarom zal Feyenoord, als er niks geks gebeurd met de selectie, dit jaar wederom kampioen worden.
En Ajax......hopelijk dat zij gauw weer de selectie op orde hebben want het is toch jammer dat zij geen punten pakken in Europa.
Volgend jaar met 3 teams in CL is leuk maar als we in de eerste ronde uitliggen kelderen we zo weer naar plek 8 of 9 op de coefficientielijst waardoor het lang weer zal duren voordat we weer in zo'n gunstige positie komen.
Wat dat betreft heeft "het Grote Ajax" ons veel punten opgeleverd in europa!!!! maar helaas : "das was einmal!!!

29 oktober 2023 om 08:20

Gestopt met lezen toen je zei dat feyenoords zwakste linie de defensie is. Hancko, goatruida en Q zijn in de beste vorm van hun leven.

29 oktober 2023 om 08:44

Ik snap zijn opmerking wel. Op alle posities heb je prima vervangers, maar juist in de verdediging hebben van Nieuwkoop en Lopez afgelopen woensdag laten zijen dat de vervangers van Hancko, Hartman, Trauner en Hancko. Een stuk minder zijn.

29 oktober 2023 om 10:59

@ronnie: Lopez is een hele prima backup. Die ga je niet beoordelen op zijn eerste wedstrijd ooit als rechtsback...tegen Lazio..terwijl het een linkspoot is

29 oktober 2023 om 10:57

Minder denken is misschien wel handig voor jou.
Word het verhaal ook minder lang en verkondig je minder onzin.
Win win.

Stengs en Zerrouki zijn het bewijs dat mensen op VZ er geen klote van snappen en de menigte nalullen.

Dat is echt een hele mooie statistiek. Ik moet toegeven dat ik mij nog het meest heb vergist in Stengs als aankoop dit seizoen. Ik had er heel weinig fiducie in, maar hij bewijst tot nu toe dat ik er helemaal naast zat. Hoop dat hij goed blijft spelen, want op rechts zijn we wat dun bezaaid bij het Nederlands elftal.

Wat speelt deze jongen goed zeg dit seizoen, ik snap werkelijk niks van al die negatieve / kleinerende opmerkingen in de comments.
Heeft meer dan zijn voetballende meerwaarde bewezen en toont een uitstekende werk ethos.
Hopelijk voor hem en Feyenoord weet hij deze lijn door te trekken, maar bovenal voor Slot die alle voetbal forum experts bewijst waarom hij Feyenoord coached en niet een van de wijze heren/dames op bijvoorbeeld dit forum.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren