Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bedrieger’ Martin Jol krijgt acht jaar na dato de wind van voren

Laatste update:

De samenwerking tussen Martijn Jol en Mladen Petric heeft bij laatstgenoemde bepaald geen warme herinneringen opgeleverd. De Kroatische spits werd door Jol in 2012 naar Fulham gehaald, maar tot een succesvolle hereniging kwam het niet. Het duo werkte eerder samen bij Hamburger SV. In een interview met Goal zegt Petric door een hel te zijn gegaan en onder Jol voor het eerst aan het beëindigen van zijn carrière te hebben gedacht.

Na een succesvolle samenwerking in het seizoen 2008/09 bij HSV besloot Jol om Petric in 2012 naar Londen te halen. "Hij had mij veel beloftes gedaan", blikt Petric acht jaar na dato terug. "Dat hield ik hem voor. Ik was van mening dat Berbatov en ik prima samen konden spelen, maar hij zag dat anders. Hij gedroeg zich nogal kil in onze gesprekken, dus ik wist dat het niet goed zou aflopen. Ik voelde me compleet voor de gek gehouden, was enorm teleurgesteld als mens en was heel boos dat hij me zo had bedrogen. Dat was het moment dat ik voor het eerst aan stoppen dacht."

Petric en een aantal teamgenoten werden er bij Fulham onder meer van verdacht zich flink te hebben misdragen tijdens een stapavond. "Dat verhaal is nogal opgeblazen", aldus de Kroaat. "Ik weet nog dat we naar een pub gingen met een stuk of tien spelers en samen voetbal keken. Mijn Engelse en Ierse teamgenoten werkten vervolgens in een waanzinnig tempo negen of tien pints weg en een van hen kon aan het einde van de avond niet meer lopen. Ik dacht dat hij een paar dagen out zou zijn, maar de volgende dag marcheerde hij op de training alsof er niks was gebeurd. Ik was helemaal verbijsterd. Dat is het mooie van Engeland: als je in het weekend goed presteert, maakt het de mensen niet uit wat je privé doet."

In 2016 zette Petric bij Panathinaikos een punt achter zijn loopbaan als voetballer. Tegenwoordig werkt de veertigjarige oud-aanvaller als tv-expert. Hij won in 2008 met Borussia Dortmund de Duitse Supercup en legde met Panathinaikos in 2014 beslag op de Griekse beker. Petric kwam in totaal 44 keer uit voor de nationale ploeg van Kroatië, waar hij onder meer samenspeelde met Luka Modric. De Kroatische spelmaker heeft de meeste indruk gemaakt in de negentien jaar durende carrière van Petric. "Hij is niet voor niets wereldvoetballer geworden. Zijn overzicht, de techniek, de passes met de buitenkant van de wreef, dat is ongelofelijk goed."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In mijn optiek de slechtste trainer van Ajax die ik heb meegemaakt. Met zijn trainingspakkie aan, de alle ballen op Suarez tactiek en laten we Atoba kopen man. Meer is er niet bijgebleven. En ook toen was het geen held in tactiek en communicatie dus dat sluit wel aan bij wat Petric hier stelt.

13 juli 2021 om 13:38

Tja, Ajax scoorde dat jaar wel 100+ goals en was geweldig om naar te kijken. Dat ze geen kampioen werden was een regelrechte schande, maar de alle ballen op Suarez tactiek vind ik geen hele gekke. Denk niet dat ik iets heel geks zeg als ik vind dat Suarez de beste speler van de afgelopen 15 jaar in de Eredivisie is geweest

13 juli 2021 om 14:00

Suarez had er volgens 35 ingetrapt dat jaar volgens mij had hij ook een record gepakt toen

13 juli 2021 om 13:43

Dan heb jij weinig trainers meegemaakt. Martin Jol was geen succes bij Ajax, maar het zat hem ook niet altijd mee. Er zijn veel slechtere trainers geweest. Martin Jol werd in zijn eerste seizoen met Ajax de beste nummer 2 allertijden in de Eredivisie. Nog nooit had een nummer 2 zoveel punten gepakt als zijn elftal. 85 punten, daar wordt je normaal gesproken gewoon kampioen mee. Ook meeste doelpunten voor in de competitie en minste doelpunten tegen. Hij won de KNVB-beker dat jaar. Seizoen erop de voorronde CL overleeft. Je kunt genoeg op Martin Jol afdingen, maar we hebben in de recente geschiedenis met Marcel Keizer, Danny Blind en Marco van Basten allemaal trainers gehad die veel en veel minder gepresteerd hebben dan Martin Jol.

13 juli 2021 om 14:47

Sinds 1989 volg ik actief Ajax, ik heb het dan ook niet over presteren, maar over het voetbal, tactiek en communicatie. Ik ben niet zo'n successupporter. Dat je met Marcel Keizer komt die na 3 maanden geslachtofferd werd, maar die wel moest dealen met de gevolgen van Nouri is natuurlijk compleet ridicuul. Er zijn zat interviews met toenmalige selectiespelers die aangaven welke impact dit had op hun presteren. Daarnaast zou ik de selecties dan ook vergelijken. Jol mocht het doen met een Suarez die op zijn best speelde in de ED, Blind mocht het doen met een pas aangetrokken Huntelaar, het gat van v.d. Vaart opvullen en waar Jol het blok Alderweireld - Verthongen had Blind het blok Heitinga - Grygera. Maar als je alleen naar prestatie kijkt en niet naar de randvoorwaarden dan heb je inderdaad gelijk.

13 juli 2021 om 15:24

Het voetbal, de tactiek en de communicatie was onder alle door mij genoemde trainers anders ook niet best. Of jij vond dat Blind het zo lekker deed met spelers als Stekelenburg, Heitinga, Grygera, Trabelsi, Galasek, Huntelaar, Sneijder, Vermaelen etc. Die kwamen amper tot scoren, waardoor Huntelaar werd aangetrokken terwijl spitsen als Rosenberg, Anastasiou en Charisteas er al rond liepen. Het is volstrekt logisch dat ik met Marcel Keizer de kortst zittende trainer noem die wij de afgelopen tig jaar hebben meegemaakt. Hij had genoeg excuses waarom het slecht ging inderdaad, maar dat maakt nog niet dat hij beter dan Jol gepresteerd heeft in voetbal, tactiek en communicatie. Van Basten begin je maar niet over, want dan zou je moeten toegeven dat ik gelijk heb en jij gewoon niet weet waar je over praat. Een Jan Wouters hebben we ook nog gehad. Die was ook in alle facetten qua voetbal, communicatie en tactiek een regelrechte ramp. Dus je hebt gewoon een compleet verkeerd beeld van de periode Martin Jol in hoe slecht het was in zijn eerste jaar. In zijn 2e jaar overigens terecht ontslagen, want er was helemaal niks meer over van het spel in zijn eerste jaar (En Suarez was er toen nog gewoon).

13 juli 2021 om 17:16

Danny Blind en Jan Wouters waren ook grote mislukkingen als Ajax coach. Net als Co Adriaanse eigenlijk. Die waren allemaal van ná 1989.

13 juli 2021 om 20:32

Co Adriaanse een grote mislukking noemen is met zijn eigen woorden scorebord journalistiek. Ondanks dat Ajax bovenaan stond is hij ontslagen, mede door de pers en problemen met bepaalde mensen binnen het bestuur.

Volgens mij was zijn laatste wedstrijd tegen Twente, op achterstand, rode kaart en uiteindelijk gewonnen of gelijkgespeeld, dat weet ik niet meer.

Koeman kwam in een gespreid bedje. Zoals gezegd Ajax/Adriaanse stond bovenaan, eindresultaat Ajax kampioen.

13 juli 2021 om 13:56

Niet zo overdrijven Rochus. Zie bovenstaande reacties, maar ook minste tegengoals ooit in één seizoen in thuiswedstrijden. Als ik het goed heb, 4 stuks.

13 juli 2021 om 14:01

Hij wilde wel de jonge Bale naar Ajax halen toen weet ik nog. Dan zie je wel wat talent is hoor. Plus Ajax scoorde een hoop doelpunten dat seizoen en als je beste speler alle ballen moet krijgen.....dan is dat toch niet zo'n slechte tactiek??? Ik kan wel meerdere slechtere trainers bedenken hoor.
Bovendien genoot ik meer van Ajax in dat jaar dan van die 4 slaapverwekkende kampioensjaren van de Boer.

Martin Jol is zichzelf aardig aan het beschadigen. Eerst het zinkende schip van Ado verlaten en zeggen dat zijn werk erop zit. Nu slechte verhalen van spelers...

13 juli 2021 om 14:00

Hoe beschadigt Jol zichzelf hiermee? Het uitstappen bij ADO lijkt mij eerder preventie van schade i.v.m. de situatie daar en als anderen iets over jou roepen van jaren geleden beschadig je jezelf toch niet? Dat proberen die anderen dan te bewerkstelligen. Al vind ik persoonlijk dat Petric daar niet heel erg in slaagt, zie het verhaal van Master D hieronder.

15 juli 2021 om 09:35

Wie wil hem nou nog? Ik noem het geen preventie als iemand de club probeert te redden en dan opeens zegt: mijn werk zit erop jongens, succes ermee hé! Dat kan natuurlijk niet, heeft daar weinig zichtbare goeie dingen gedaan. Zulke verhalen van spelers helpen dan ook niet echt

Het zal wel aan mij liggen, maar ik lees niks concreets van waaruit moet blijken dat Martin Jol een 'bedrieger' is. Zogenaamd zeggen dat er veel beloftes gedaan zijn die niet zijn nagekomen, maar vervolgens dat op geen enkele manier onderbouwen met concrete voorbeelden. Of hem moet beloofd zijn dat hij met Berbatov zou samenspelen, maar dat zegt hij weer niet zo stellig. Geen idee of de voorbeelden in het interview wel waren opgenomen, Overigens vind ik zo veel drinken dat je aan het eind van de avond niet meer kunt lopen toch best wel een vorm van misdragen als topsporter. Los van het feit dat als je veel drinkt je zomaar ballorig kunt worden waardoor je je ook kunt misdragen richting anderen. Hoef je nog niet perse een misdaad voor te plegen.

Laat je niet zo gek maken door de media..foto en een tekst erbij en iedereen bhapt gelijk ...🤮

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren