Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern gunt Champions League-finalist uit 2010 waardig afscheid

Laatste update:

Hans-Jörg Butt krijgt de kans op een waardige manier afscheid te nemen van het publiek van Bayern München. De 37-jarige doelman is reserve achter Manuel Neuer en kwam dit seizoen twee keer in actie, maar niet in de competitie. Zaterdag mag Butt van trainer Jupp Heynckes tussen de palen staan in de thuiswedstrijd tegen VfB Stuttgart. Neuer staat zijn plek af aan de routinier, die volgende maand 38 wordt en afstevent op zijn pensioen.

/

Bayern verlengt het contract van Butt niet en de keeper heeft besloten geen nieuwe club te gaan zoeken. Na achttien seizoenen profvoetbal, die hem langs VfB Oldenburg, Hamburger SV, Bayer Leverkusen, Benfica en Bayern voerden, is het welletjes geweest voor Butt. Heynckes maakt vrijdag duidelijk dat Butt zaterdag in de basis begint tegen die Schwaben. “Hij heeft zich altijd voorbeeldig en professioneel gedragen en veel bereikt.”

Butt won met Bayern eenmaal de landstitel, de Duitse beker en de Super Cup. Hij verloor de Champions League-finale van 2010 tegen Internazionale en moest ook in het seizoen 2001/02 al eens genoegen nemen met een tweede plaats in dat toernooi, toen nog als keeper van Leverkusen. Als vaste penaltynemer kwam hij in het shirt van HSV en Leverkusen tot 27 goals.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

So zie je niet vaak dat keepers penaltys nemen 27 goals al gemaakt. Maar ik gun hen het van harte zo lang in dienst. Dan verdien je wel een waardig afscheid. Bayern moet nu opzoek naar een 2e keeper.

27 april 2012 om 19:03

Als ik me niet vergis wordt Droby (keepte ook ooit nog even voor Ado) de nieuwe tweede keeper

28 april 2012 om 08:55

helemaal niet het word de reserve keeper van bayer leverkusen

Keeper die 27 goals maakt, zeer uitzonderlijk volgens mij! Heb het nooit absolute wereldtop gevonden maar wel netjes dat ie een afscheid krijgt.

27 april 2012 om 19:05

ik herinner mij ene Rogerio Ceni (bra) die meer dan 100 goals heeft gemaakt voor zijn ploeg. Sao Paulo als ik mij niet vergis. Maar wat hem uniek maakt, is dat hij niet alleen vanaf de 11m scoorde, maar hij scoorde ook vaak uit vrije trappen!

27 april 2012 om 19:11

Klopt ja, dat deed hij voor sao paulo.

27 april 2012 om 19:14

Er was ook die andere keeper Rene Higuita die El Loco werd genoemd omdat hij soms mee ten aanval trok

Zo werd Colombia uitgeschakeld in de kwartfinale van het WK 1990 doordat Higuita de bal verloor op de middenlijn.

27 april 2012 om 19:30

Van hem is ook die Scorpion Kick

27 april 2012 om 19:32

Ja klopt, haha de meest geniale actie die ik ooit heb gezien van een keeper. Kan je, je het voorstellen.. Abbiati die een scorpionkick doet?

Tegenwoordig zie je zulke dingen niet meer helaas..

27 april 2012 om 19:38

Ik herinner me ene Chilavert. Die nam ook alle penalties. Maar nog knapper was dat hij ook vrije trappen raak schoot als keeper.

27 april 2012 om 19:48

Haha Chilavert was een held, volkomen gestoord die gozer. Die nam penalties met z'n ogen dicht. Maar wat de vrije trappen betreft is Rogério Ceni nog een tandje beter hoor, die gast heeft ze er echt al regelmatig van heel ver in gelegd. Zelfs meer vrije trappen dan penals gescoord, absurd voor een keeper.

Ontopic: mooi dat ze het Butt gunnen. En altijd fijn om op de bank te hebben als het op penalties zou aankomen in de Cl-finale, als Lahm en Kroos ze zo inschieten hebben ze in die serie niks te zoeken. Hoppa Butt erin, doelpunt

27 april 2012 om 20:33

hahaha higuita is inderdaad een grappig mannetje ik kom ook uit colombia en ze hebben het er daar nog steeds over hem en als je een filmpje van hem op youtube ziet dan lig je echt slap
en dan nog die prachtige haren van hem :D

27 april 2012 om 20:58

Qua kapsels heeft Colombia het goed voor elkaar.. Met de witte Gullit aka Valderama

Toch netjes, dat wanneer het toch nergens meer om gaat men zo'n ouwe rot toch nog een waardig afscheid gunnen. Een goede keeper niet echt speciaal, maar wel degelijk. Een echte duitser dus ;

woow als keeper 27 scoren van af de sti is erg knap;

Prachtig gedaan van Bayern. Butt heeft zich altijd voorbeeldig gedragen en een afscheid in eigen huis, er is niks mooiers toch?

27 goals als keeper is niet slecht;

27 april 2012 om 19:30

Haha..

Dat valt wel mee hoor; ik denk dat menig spits er wel 27 heeft in liggen als ze 38 zijn. Anders is het wel erg gesteld met je hoor..

Er zijn wel meer keepers die scoren, hierboven staan er al een aantal genoemd.

28 april 2012 om 14:11

Haha 27 goals in één seizoen als keeper??? Zet die Godmode uit joh hahaha

Ik vind het helemaal niet zo speciaal als een keeper scoort uit penalty's.
Chilavert scoorde bijvoorbeeld ook uit penalty's, maar ook uit vrije trappen. Dat vind ik een stuk knapper. Een penalty kan iedere voetballer/keeper wel maken.
En een keeper die uit een spelsituatie scoort vind ik nog meer bijzonder. Een verre uittrap of mee naar voren gaan om een bal binnen te koppen/schieten.

Dit zo wel een schitterend afscheid op zijn carriere kunnen zijn als Munchen de CL weet te winnen.
En hij pakt toch nog een wedstrijdje mee in de competitie. Die wedstrijd is toch niet meer belangrijk.

27 april 2012 om 19:30

Een scorende keeper is toch nog het mooist wanneer hij in de laatste minuut een beslissende corner of iets dergelijks binnen kopt of schiet.

Edit: Is Pieckenhagen niet de laatste geweest in de eredivisie die dat deed?

27 april 2012 om 19:35

Volgens mij is Pieckenhagen ook de laatste doelman die gescoord heeft door een bal binnen te knikken. Volgens mij was dat in de blessuretijd in de wedstrijd tegen AZ.

In Engeland heeft een doelman dit seizoen uit een lange uittrap gescoord.

27 april 2012 om 20:35

Kunnen we het hier niet meer over hebben aub.

Ik heb er nog een trauma van. Is ook niet de enige keer dat het gebeurd is tegen AZ, want Standard Luik in de CL ook nog.....

Keepers die scoren, het zou verboden moeten worden!

Zitka nam in zijn tijd bij anderlecht ook vaak de penalties denk ik. Leuk afscheid voor hem btw.

Heeft Bayern uit de brand geholpen toen het nodig was.
En voelde zicht niet te beroerd om dit seizoen op de bank te gaan zitten.
Naar mijn mening verdien je dan een waardig afscheid.

Hopen dat hij tegen VfB ook een penalty mag nemen mocht die vallen.

Jullie herinneren je vast wel nog wel Sinan Bolat, die tegen AZ in de slotminuut met het hoofd nog de gelijkmaker maakte^^;

Hij gaat vanaf volgend jaar in de jeugdopleiding van Bayern aan de slag.
Wat de nieuwe reservedoelman voor volgend seizoen betreft zijn er meerdere geruchten.
Drobny, maar ook hildebrand zijn het meest concreet.

Butt is zelfs ooit clubtopscorer geworden bij Leverkusen, ik meen met 11 goals. Toch wel gaaf...
Persoonlijk zou ik de strafschoppen altijd laten nemen door de spits. Stiekem tellen die goals voor een spits namelijk even hard als velddoelpunten. Ricky van Wolfswinkel is hierbij een goed voorbeeld.
Waar ik altijd van genoten heb was Ronaldo (de Braziliaan). Die zag je bij een strafschop altijd denken:''ha lekker...weer een doelpuntje..''.

Mooi gebaar van Bayern en Neuer.

Haha, ik dacht ff dat hij in de Cl-finale mocht spelen toen ik 'waardig afscheid' zag staan :P

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren