Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayer Leverkusen en Peter Bosz passeren Bayern en veroveren koppositie

Laatste update:

Bayer Leverkusen heeft zondagavond overtuigend gewonnen van TSG Hoffenheim. In eigen huis was de ploeg van trainer Peter Bosz met 4-1 te sterk. Hoffenheim besloot het duel met negen man en mocht uiteindelijk tevreden zijn met het feit dat de uitslag niet nog hoger was uitgevallen. Met de zege profiteert Bayer maximaal van het puntverlies van Bayern München bij 1. FC Union Berlin (1-1), waardoor de ploeg van Bosz aan de leiding gaat in de Bundesliga.

Hoffenheim had na vijftien seconden spelen op voorsprong moeten komen, maar Florian Grillitsch verzuimde vanaf de vijfmeterlijn een voorzet van Andrej Kramaric binnen te knikken. Vervolgens nam Bayer, dat zich afgelopen donderdag als groepswinnaar in de Europa League doorging, het heft in handen. In de derde minuut nam Leon Bailey zelf een korte hoekschop, waarna hij de bal op de hoek van het zestienmetergebied terugkreeg en met een verwoestend schot in de verre kruising raak schoot: 1-0.

Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Hoffenheim, al bleven echte grote kansen uit. Halverwege de eerste helft werd de aanvalslust van Bayer Leverkusen alsnog beloond. Bailey doorzag een te zachte terugspeelbal van Kramaric op zijn doelman, waarna de Jamaicaan het leer onderschepte en Oliver Baumann succesvol passeerde: 2-0. Op slag van rust dacht Leverkusen ook nog een derde treffer te maken. Baumann had echter een prachtige redding in huis op de inzet van Florian Wirtz.

De bezoekers schoten na de rust goed uit de startblokken en het was Christoph Baumgartner die zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht. De middenvelder kreeg aan de linkerkant van het veld de bal, waarna hij richting het strafschopgebied dribbelde en vanaf circa 25 meter met een hard schot de 2-1 binnenwerkte. Na de aansluitingstreffer stelde die Werkself vrijwel direct orde op zaken. Nadat Wirtz werd aangespeeld in de zestien en zijn directe tegenstander omspeelde, vergrootte hij met een subtiele stiftbal de marge: 3-1.

Na 65 minuten spelen kwam de overwinning binnen handbereik voor Leverkusen, nadat Grillitsch zijn tweede gele prent van de wedstrijd kreeg. Tien minuten voor tijd kwam Hoffenheim zelfs met negen man te staan toen ook Stefan Posch voor de tweede keer op de bon geslingerd werd. Uiteindelijk wist Lucas Alario zijn ploeg in blessuretijd vanaf elf meter ook nog de 4-1 te bezorgen. Bayer heeft na elf speeldagen een punt meer dan Bayern en RB Leipzig.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die zijn volledig op stoom daar bij Leverkussen, Baily zie ik ook nog wel voor een goed bedrag de stap omhoog maken.

Leverkusen is echt sterk dit jaar. ik gun hun het kampioenschap. maar de weg is nog lang. leuke wedstrijd alweer.

Wat spelen ze weer lekker dit seizoen, maar nu ogen ze ook constanter/sterker dan voorgaande seizoenen onder Bosz. Hopen dat ze dit nog lang volhouden!

Ik vind het echt knap dat Bosz het dit seizoen weer goed doet met Leverkussen. Afgelopen zomer, na de verkoop van Havertz dacht ik dat het dit seizoen lastig zou worden maar hij heeft weer het tegendeel bewezen. Ik kijk uit naar aanstaande zaterdag, de wedstrijd tegen Bayern.

Voor mij is Bosz de gedroomde bondscoach van het Nederlands Elftal als de Boer ooit vertrekt

13 december 2020 om 20:40

Beter gaat hij weer terug naar Ajax. Zo’n coach hoort elke dag op het veld te staan.

Gun het Bosz zo om een keer iets tastbaars te winnen. Hele fijne trainer.

Peter Bosz, wat een held!

Altijd maar makkelijk scoren dat hij geen prijzen heeft gewonnen. Op een seizoen bij Ajax na (waarin hij het leukste voetbal speelde dat ik in 20 jaar gezien had) heeft hij ook nooit echt de teams getraind die voor de prijzen meedoen.

Bij Dortmund speelde hij met de twee traagste verdedigers van Europa, jammer dat ze hem toen niet het materiaal boden wat Favre wel kreeg.

Gaat het natuurlijk nooit volhouden tegen Bayern, maar dit is wel een momentje van eer dat Bosz verdient.

Tussen de Mourinho’s en Simeone’s van deze wereld, is een beetje positief voetbal heel verfrissend!

Als ie kampioen wordt dan zal die elke club kunnen coachend die hij maar wilt.
Ik hoop hem ooit weer bij Feyenoord te zien , het liefst zo snel mogelijk , hij is namelijk een van de weinige trainers die een voetballende ploeg kan maken van Feyenoord.

Bosz is echt goed bezig dit seizoen met Leverkussen. Zou mooi zijn als die het kampioenschap binnenhaalt. Dan zie ik.hem een mooie stap maken naar een topclub.

Bailey weer echt fit en elke week een assist of goal. Tijd om naar de wereldklasse te groeien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren