Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona moet Lionel Messi en Quique Setién 56 miljoen euro betalen

Laatste update:

Nog nooit was de financiële huishouding van Barcelona zo zorgwekkend als nu. De Spaanse topclub kwam vorig seizoen met enkele spelers overeen om diens salarissen over een langere periode te verspreiden, al heeft dat in het geval van Lionel Messi tot een aparte situatie geleid. De aanvaller kon om financiële redenen niet langer worden vastgelegd, vertrok naar Paris Saint-Germain en heeft nog een fiks bedrag aan achterstallig salaris tegoed.

Volgens de laatste berichten uit Spanje moet Barcelona nog een bedrag van liefst 52 miljoen euro aan Messi uitkeren. Dat is het bedrag waar Messi een jaar geleden tijdelijk van af zag na een akkoord met voormalig voorzitter Josep Maria Bartomeu, die de economie van de club tijdelijk wilde verlichten, en dat nu als een molensteen om de nek van opvolger Joan Laporta hangt. Volgens enkele kranten heeft Barcelona tot eind 2022 om de clubtopscorer aller tijden te betalen.

Ook Quique Setién ondervindt de gevolgen van de desastreuze economie van Barcelona. De voorganger van Ronald Koeman werd een jaar geleden ontslagen en wacht nog altijd op zijn ontslagpremie van, naar verluidt, vier miljoen euro. De trainer verzekert dat Barcelona hem tot tweemaal heeft verzocht om af te zien van het bedrag. “Ik hoorde op televisie dat ik ontslagen was en een dag later sprak technisch directeur Eric Abidal met mij af om wat te gaan eten. Hij wilde mij ervan overtuigen om het bedrag te laten schieten.”

“Ik zei uiteraard ‘nee’.” Na het vertrek van Bartomeu en Abidal uit het Camp Nou deed Laporta eerder dit jaar een tweede poging. “Hij was heel erg aardig in onze ontmoeting, maar ook hij probeerde om mij in te laten zien dat ik het bedrag moest vergeten. Na drie of vier gesprekken in een maand tijd zei hij: ‘Ok, ik stuur je morgen een voorstel’. En daar wacht ik nog steeds op”, verzucht Setién in de media.

De situatie van Barcelona is zelfs zo zorgwekkend dat Memphis Depay, Emerson en Eric Garcia nog altijd niet zijn ingeschreven in LaLiga en mogelijk zelfs dus het eerste competitieduel met Real Sociedad van zondagavond om 20.00 uur moeten missen. Het probleem zit voor Barcelona in het salarislimiet die gesteld wordt door LaLiga. De club geeft meer geld uit aan lonen dan toegestaan en mag daarom voorlopig zijn nieuwe spelers niet inschrijven. De eerder genoemde deadline van vrijdag 23.59 uur is inmiddels gepasseerd, maar volgens Sport doet Barcelona zaterdag nog een laatste poging.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb wel te doen met Barca fans hoor jeetje...

14 augustus 2021 om 09:39

Zo zeg, idd, wat een puinhoop hebben ze er daar van gemaakt en dat heeft echt niet alleen met Corona te maken. Zal jaren duren voor ze weer op niveau zijn denk I.

14 augustus 2021 om 09:43

Ik heb helemaal niet te doen met die barca-fans, jarenlang lopen te pochen met hoe goed ze wel niet zijn terwijl ze dus gewoon aan het cheaten waren al die tijd

14 augustus 2021 om 10:00

Barcelona voerde dramatisch beleid dat is afgestraft door de pandemie maar voldeed gewoon aan FFP. Als je 1 miljard aan inkomsten hebt en 70% daarvan aan salarissen en aflossingen bestaat dan voldoe je aan de FFP. Je maakt je alleen immens kwetsbaar voor een crisis als een pandemie, zeker gezien de afhankelijkheid van commerciële inkomsten (als je vooral leeft van tv gelden dan is het risico minder) . End dat zien we nu. Buiten Madrid hebben bijna alle clubs overigens honderden miljoenen verloren deze pandemie. Die hadden alleen niet een voorzitter die voor Sinterklaas speelde naar de spelers toe en overbetaalde vooe middelmatige spelers.

14 augustus 2021 om 11:25

Houd eens op met alleen naar de pandemie te wijzen. Letterlijk alle clubs hebben er last van. Weinigen zitten echter in de situatie zoals waar Barcelona zich in bevindt.

Als je wil wijzen, wijs dan naar de absurde transfersommen en salarissen die worden uitgekeerd aan spelers die 0.0 toevoegen. Spelers die hun transfersom verre van waard zijn en zo absurd veel verdienen dat geen enkele club ze wil/kan overnemen.

14 augustus 2021 om 13:36

Barcelona heeft dus blijkbaar in 20 jaar nog nooit een positief banksaldo gehad, dat is toch meer dan schandalig! Dan komt er eindelijk een dip in de markt en dan wijzen ze ineens allemaal naar Corona…Barcelona had gewoon een banksaldo van meer dan een miljard moeten hebben en niet andersom. Wanbeleid en keihard afstraffen die hap, verplichte degradatie is de volgende stap, succes.

14 augustus 2021 om 10:37

Ik heb totaal geen medelijden met de fans van dat club... zie alleen maar arrogante berichten geplaatst worden hier alsof ze de uitverkoren zijn met een paar leden daar gelaten! Heerlijk hoe ze op hun muil gaan en alles proberen recht te praten.

14 augustus 2021 om 11:02

Totaal niet! Clubs als Barcelona hebben jaren lang vals gespeeld. Clubs als Barcelona moeten gewoon zwaar gestraft worden. Gewoon alle spelers verkopen tot de schuldenberg in “normale” verhoudingen zijn. Als dat betekent dat je geen spelers meer over heb, dan is dat maar zo. Ga dan maar lekker overnieuw starten in een lagere competitie. Totaal geen medelijden mee. Vals spelers moeten gestraft worden voor hun hoogmoed.

14 augustus 2021 om 11:59

Hoeft niet, zijn voornamelijk dagjesmensen op de tribunes. ‘Meer dan een club’… Blijkbaar ook een slecht gerunde bank en casino.. Welkom bij Blaugrana

14 augustus 2021 om 12:31

Ik ben een barcelona fan in hart en nieren, maar zal als eerste toegeven dat we echt boven de afgrond bungelen als club zijnde. Absurde bedragen voor spelers, absurde praktijken en over de salarissen hoef ik nog geen eens te beginnen.
Ik blijf fan maar het begint een beetje te worden zoals ik had bij Sparta op het kasteel, meer lijden dan verblijden.

14 augustus 2021 om 13:34

Hoe doe je dat dan met een seizoenskaart?? Of woon je in Spanje? Dat kan natuurlijk ook

Nieuws in 2023: "Messi eindelijk miljardair (in Amerika noemen ze dat biljonair) en Barcelona officieel falliet".

14 augustus 2021 om 13:52

Als je ‘Billionaire’ zou zeggen klopt het, want dat is de vertaling. Een biljoen in het Nederlands is een miljoen keer een miljoen (vandaar het voorvoegsel ‘bi’) oftewel 1.000.000.000.000, oftewel 1000 miljard.

En iedereen hier maar afgeven op PSG, Chelsea en Man City. Kijk eens hoe goed deze “traditionele” topclub het doet. Eigenlijk zouden ze een aantal prijzen moeten schrappen van barca want die hebben ze blijkbaar gehaald met geld wat ze niet hebben (lees: vals spelen)

14 augustus 2021 om 09:48

De ellende begon toen PSG Neymar kocht met geld dat ze niet hadden. Bartomeu raakte in paniek. De inflatie in prijzen sloeg toe en in een vlaag van bestandsverbijstering kocht hij voor bizar veel geld Coutinho en Dembele. Messi kreeg ook nog eens 13 salarisverhogingen. De rest is geschiedenis.

14 augustus 2021 om 10:54

@viscacatalunya
Serieus? Het is de schuld van PSG? Als het gene wat jij beweert voor 1% waar zou zijn had PSG een hele dikke rechtzaak aan de broek, oftewel onzin. De problemen van Barcelona zijn heel simpel, een veels te dure selectie en niet de durf om echte maatregelen te nemen, leuk dat Depay, Garcia en Emerson er bij zitten maar Barcelona kan zich deze jongens helemaal niet veroorloven want ik denk niet dat ze worden uitbetaald met waardebonnen. Het is maar te hopen dat Laporta die nieuwe jongens geen contracten heeft gegeven die ook nog eens per jaar oplopen. Enige wat Barcelona moet doen is spelers verkopen en eigen jeugd binnen laten stromen, niks meer niks minder.

14 augustus 2021 om 10:59

Zo begon het. Bartomeu deed de rest met zijn drama beleid. Maar een club die 1/3 van alle salarissen betaalt in de Ligue1 heeft natuurlijk een rol gehad in de inflatie. Als Bartomeu aan kwam zetten verdubbelden de prijzen. Hij had het geld niet moeten aanwenden.

14 augustus 2021 om 11:28

@Visa: weet je wat Barcelona ook gewoon kon doen? Niet zulke spelers halen. Kom op zeg.

14 augustus 2021 om 11:30

@ramon Diaz het is wat mij betreft niet alleen de schuld van Barca, maar ook van clubs als Chelsea, City die zijn begonnen met miljoenen te investeren in de voetballerij. De salarissen zijn hierdoor enorm gestegen en Barca moest een Messi wel een torenhoog salaris bieden anders had een Engelse club hem al lang weggekocht. Barca zelf is ook pas later echt mee gaan doen met het kopen van spelers voor rond de 100 miljoen euro.

14 augustus 2021 om 11:51

Tja, maar dat blijft makkelijk wijzen Pieterpost. Ondertussen betaalt Barca meer dan iedereen. Dus doen ze zelf iets fout. Bovendien doet Barca het later, maar wel even doodleuk 3x.. Dus dat is net zo idioot.

14 augustus 2021 om 14:45

Barca moest Messi wel enorme bedragen betalen? Dus Ajax moet spelers als De Ligt en De jong in het vervolg ook maar doodleuk 50 miljoen per jaar geven? Want tja, anders gaan ze weg..

14 augustus 2021 om 09:49

Barcelona overtreed de regels en wordt er nu keihard voor gestraft. Die clubs met sjeiks etc, manipuleren de regels met buitensporige sponsorcontracten en andere dubieuze constructies. en komen er mee weg, dat is inderdaad nog veel erger.

14 augustus 2021 om 09:54

Vind je dat nou echt? Jij vindt een beleid voeren wat de club kan veroorloven veel erger dan een beleid voeren waarmee mensen ontslagen worden per televisie en maanden later nog wachten op een ontslagpremie die ze volgens de club moeten laten schieten, want de club kan het contractueel opgestelde bedrag niet ophoesten?

Volgens mij hebben wij andere perspectieven in deze zaak.

14 augustus 2021 om 09:55

Barcelona zat altijd onder de FFP grens met salarissen en afbetalingen van spelers. Net eronder. En dat was het probleem dat Bartomeu heeft verzoorzaakr. De salarissen staan vast (net als de afbetalingen) terwijl de inkomsten in elkaar knalden door de pandemie. Barcelona leeft als geen andere club van commerciële inkomsten (bezoek museum, losse kaartverkoop, merchandise etc.).

14 augustus 2021 om 09:58

Die sheiks en russische miljardair die hebben blijkbaar wel het geld en barca niet. En maar afgeven op die sheiks, jou opmerking is dus exact wat ik bedoel

14 augustus 2021 om 09:59

Alsof de financiële situatie voor de pandemie rooskleurig was. Het is toch al jaren bekend dat Barcelona onder Bartomeu een financiële puinhoop was? De pandemie legt dat extra bloot, maar is echt niet de oorzaak.

14 augustus 2021 om 10:03

Het is zeker niet de oorzaak inderdaad. Zonder pandemie had Laport sowieso moeten saneren. Maar de mate waarin was veel minder geweest. De schuld zou ook honderden miljoen lager zijn geweest. De erfenis van Bartomeu was slecht geweest maar niet immens slecht zoals nu. Barcelona verdiende geld als entertainment bedrijf met overbetaalde clowns voor de pandemie. De groei in inkomsten was echt ongekend. Het moet weer een voetbalbedrijf worden.

14 augustus 2021 om 10:10

Ze hebben het geld. Maar mogen volgens de regels niet zoveel investeren. Ze manipuleren de fair play regels waardoor er geen enkele fair play meer is. Doodsteek voor het voetbal in zijn algemeen. Barcelona maakt alleen zichzelf kapot en mooi dat ze daarvoor gestraft worden.

14 augustus 2021 om 10:13

Blijkbaar niet alleen zichzelf, want ze duperen hier ook Setien en Messi (en ongetwijfeld nog meer mensen). Lekker kortzichtig zo.

14 augustus 2021 om 10:14

MrBoity clubs met sheiks hebben geen regels dat is het probleem omdat ze die gewoon omzeilen. Daardoor is voetbal kapot gemaakt

14 augustus 2021 om 10:35

Maar wat lul je precies krovikan? Hoe is voetbal kapot gemaakt? Voor zover ik weet heeft PSG geen enkele keer sinds hun overname de CL gewonnen en zijn ze vorig jaar niet eens landskampioen geworden. Bayern had twee jaar terug geen kunst aan ze in de finale. Dus hoe is voetbal kapot gemaakt?

En hoe is dat anders dan Barca dat met geld van banken en andere centen die ze eigenlijk niet hebben investeringen hebben gedaan? Hoe is dat niet 'voetbal kapot maken' en dat van PSG wel?

14 augustus 2021 om 10:43

@ajaxlove PSG had die finale wel degelijk kunnen winnen en Mbappe mistte zelfs 2 dikke 1 op 1 kansen waarbij eentje zelfs van 7 meter afstand. Voor de rest ben ik het met je eens over het gedeelte Barcelona en PSG. Het is gewoon een zwaktebod van Barcelona fans dat hun club er financieel een zooitje van heeft gemaakt. Barcelona heeft geld uitgegeven wat ze niet konden veroorloven. Een PSG geeft veel geld uit, maar kan het geld ook missen. Dus wie heeft nu echt een slecht beleid. Een club die geld uit geeft die het niet heeft of een club die geld uit geeft wat het kan missen.

14 augustus 2021 om 10:58

Alsof het winnen van de CL een criterium is waardoor het voetbal kapot gemaakt wordt. Je hebt blijkbaar geen idee van de geldstromen in het voetbal en de manipulatie Vande fair play regels die plaatsvind. Ga je daar maar eens in verdiepen en dan snap je het waarschijnlijk wel.

14 augustus 2021 om 11:44

Leg het me in Jip-en-Janneketaal eens uit Dennis, aangezien ik het overduidelijk niet begrijp en jij het zo helder weet.

14 augustus 2021 om 13:53

De waarde van een bepaald sponsorcontract is normaal gesproken bv 40 miljoen. Maar de sjeik betaald voor hetzelfde contract 300 miljoen. Kosten die hij nooit kan en zal terugverdienen. Dus via een soort van frauduleuze constructie geld in de club pompen. Iets wat volgens fair play niet mag. Waardoor oneerlijke concurrentie. Waardoor bizarre transfersommen. En zo zijn er nog meer voorbeelden.

14 augustus 2021 om 15:02

Maar waarom is het frauduleus, als hij het geld gewoon op een eerlijke manier verkrijgt en hij dat geld voor het contract wil neertellen?

Oneerlijke concurrentie, misschien. Maar goed, jarenlang zijn Spaanse clubs overeind gehouden door banken terwijl, zo blijkt nu, dat helemaal niet goed was. Is dat niet oneerlijk dan? Die hebben jarenlang een concurrentiepositie gehad terwijl dat financieel niet te ondersteunen bleek.

Diezelfde clubs hebben meegewerkt aan die gigantische transfersommen. Hoeveel miljoen voor Neymar? Of Suarez? Of Cristiano Ronaldo, Kaka en al die andere sterren? Kwam dat ook door de overname van oliesjeiks?

14 augustus 2021 om 18:04

Jarenlang? De EU houdt de Spaanse grootbanken in stand. Deze lenen aan onverantwoordelijke clubs als Barca honderden miljoenen tegen 1% rente (!!) . Geen aflossing...en daarmee koop.jr dus kampioenschappen, CL deelnames etc

14 augustus 2021 om 10:12

Ja alsof die andere clubs wel het geld hebben. Die hebben gewoon een of andere rijke stinkerd achter het roer die wel de middelen heeft om die lasten te dragen

14 augustus 2021 om 10:44

Dus ze hebben het geld wel?

14 augustus 2021 om 11:01

Nee de clubs zouden het geld niet mogen hebben. Maar de fair play regels worden omzeilt door oa frauduleuze sponsorcontracten. Maakt het voetbal kapot.

14 augustus 2021 om 11:45

Zouden het niet mogen hebben… maar hebben het dus wel?

14 augustus 2021 om 13:56

Ja. Maar als ik Zometeen een kilo coke in en verkoop heb ik ook 2000 euro extra in mijn zak. Geld dat ik eigenlijk niet zou mogen hebben. Maar wel via een verboden illegale transactieverkregen. Net zoals veel clubs via een verboden illegale transactie geld in kas hebben. Geld dat ze dus eigenlijk niet zouden mogen hebben.

14 augustus 2021 om 14:58

Maar je hebt het wel. Dus op de vraag "dus ze hebben het geld wel?", is nee het foute antwoord.

Barcelona is technisch gezien gewoon failliet. Ze zullen tering naar de nering moeten gaan zetten om te overleven. Maar Barcelona speelt hoog spel. Ze willen in de top blijven mee doen maar dat kunnen ze niet betalen. Ze kunnen geen aankopen doen, toch doen ze het, maar je kunt ze niet inschrijven. Eigenlijk moet Barcelona om te kunnen overleven af van veel dure spelers, en enkel verder met jeugd. Maar die dure spelers gaan niet, want ze verdienen belachelijk veel.

14 augustus 2021 om 09:50

De situatie is dramatisch maar gelukkig nog niet zo dramatisch. Barcelona heeft net een aardige rating gekregen. Failliet is Barcelona niet. Financieel althans. Volgens Fitch kan Barcelona de schulden nog wel dragen. Als zo de meeste spelers in 2 seizoenen zijn afbetaald dan ontstaat er financieel weer wat lucht. Elk jaar 100 miljoen aflossen is nu het devies.

Eerst iemand ontslaan, en dan tijdens het etentje vragen om af te zien van 4 miljoen waar diegene contractueel recht op heeft. Dan heb je toch een partij lef.

14 augustus 2021 om 09:48

Idd, het zou me niet verbazen als ze die gast ook nog het etentje hebben laten betalen

14 augustus 2021 om 09:50

En tot slot “meer dan een club” beweren te zijn. Echt om te kotsen.

14 augustus 2021 om 09:52

Setien heeft dit allemaal niet verdiend. Hij kwam voor een ploeg te staan die was verdeeld in kampen. Waar een paar spelers de club effectief bestuurden. Waar ze te lui waren om te trainen. En ondertussen een half miljard aan salaris binnentikten elk seizoen. En dan nog had Bartomeu niet de waardigheid om hem zijn afkoopsom mee te geven.

14 augustus 2021 om 09:58

Maar Laporta heeft die waardigheid ook niet blijkbaar. Die belt ook nog een paar keer om hem af te laten zien van die centen.

Barca leeft gewoon flink boven hun stand.. geen medelijden met ze, sowieso met weinig mensen in de voetbalwereld. Allemaal zo hebberig, het is nooit genoeg! Als je weleens salariseisen hoort van ventjes van 18-19.. hoeveel mensen zouden geen moord doen om profvoetballer te mogen zijn, van hun hobby hun beroep te maken?

Hij wilde me overtuigen om de 4 miljoen te laten schieten? Hoe ging dat gesprek? Heey Setien, ouwe makker! Ik had het toevallig net met de voorzitter over je, en die zei dat je nog 4 miljoen van ons kreeg?? Als ik dit etentje betaal dan laat je die 4 miljoen wel zitten toch ? Als vrienden onder elkaar?

Memphis is inmiddels ingeschreven, aldus meerdere spaanse mediakanalen. Dit was gister al bekend.. Snap niet dat daar nog niks over te vinden is hier.

Barcelona krijgt toestemming: Memphis net op tijd ingeschreven voor La Liga'

Zo luid de kop op voetbalprimeur

14 augustus 2021 om 10:09

Volgens mij nog niet. Het is een race tegen de klok. Omdat ze transfervrij zijn mogen ze overigens het hele jaar door worden ingeschreven.

Barca speelt met vuur, schuld plafond van hier tot aan China. Leningen afsluiten om vervolgens salarissen te kunne uitkeren aan spelers met een contract waar je u tegen zegt. Alsof het allemaal niet genoeg is krijgen ze dit ook nog op hun dak. Barca is beschadigd heeft een deuk opgelopen wat niet meer recht te zetten is.

Als Messi zoveel clubliefde voelt voor Barca....dan schenkt hij dit bedrag..dan zijn de krokodillentranen geloofwaardig...mede door zijn idiote salariseisen is het zover gekomen...

Messi heeft zoveel clubliefde dus die ziet heus wel van dat bedrag af als het Barcelona zal bellen. Toch?

14 augustus 2021 om 13:39

Messi zal gek zijn. Handtekening van beide partijen, dan ook houden aan de afspraken. December 2022, eerder mag, later niet, alvast dank!

Ongelooflijk wat een masterclass Rosell en Bartomeu samen hebben afgeleverd. Rosell heeft de perfecte ally-oop aan Bartomeu gegeven en hij heeft het met een dunk afgemaakt die 50 punten waard zouden zijn op de Dunk Contest

Even zonder dollen. 9 jaar wanbeleid onder twee mafioso waarvan eentje nu achter de tralies zit en de ander berecht wordt, laat z'n sporen nu wel zien. Ongelooflijk zonde, want het imago van de club is nu volledig de prullenmand in gegooid door twee wannabe Al Pacino's.

Dat zijn afspraken die ze zelf hebben gemaakt. Je zou nogal dom zijn om te zeggen "laat maar zitten". Zoals het er nu uit ziet zullen ze de komende jaren uitverkoop moeten gaan houden. Een groot deel van de spelers is op zijn retour en vertegenwoordigen alleen maar afschrijving. Dus de komende jaren zal het er niet rooskleuriger uit gaan zien.

En Bayern maar lekker lange termijn denken, die Duitsers zijn zo gek nog niet hoor ;-)
Bewijst maar weer dat goed beleid gericht is op langdurige financiële gezondheid.

Is de totale ( korte plus lange) schuld nu 700 miljoen of 1100 miljoen- vn lang aan de 4 grote banken..?
Bizar dat zo'n parasitaire club nog Depay, Garcia en Aguerro mag en ksn aantrekken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren