Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona bevestigt heuglijk Ronaldinho-nieuws: ‘Hij gaat bij ons tekenen’

Laatste update:

João Mendes de Assis Moreira, de zoon van Ronaldinho, krijgt een contract bij Barcelona. Dat bevestigde voorzitter Joan Laporta donderdag op een uitgebreide persconferentie. De zeventienjarige aanvaller treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader, die tussen 2003 en 2008 uitgroeide tot een clubicoon in het Spotify Camp Nou. “We zijn blij dat het hoofdstuk Ronaldinho een vervolg krijgt”, verkondigde Laporta vol trots.

João vertrok vorig jaar bij het Braziliaanse Cruzeiro, waardoor hij momenteel transfervrij is. De tiener liep in januari succesvol stage bij de Onder 19 van Barcelona en moet zich nu stap voor stap naar het eerste toewerken. Waar João straks aansluit is nog onduidelijk. “We zijn blij dat het hoofdstuk Ronaldinho een vervolg krijgt. Zijn zoon gaat bij ons tekenen, hij is goed, maar we weten nog niet precies in welk team hij zal gaan spelen.”

Laporta is ook om een andere reden zeer verheugd over de komst van João. “We zijn blij. We onderhouden een goede relatie met Ronaldinho. Natuurlijk zal João te maken krijgen met veel druk. Ronaldinho was immers een van de beste spelers aller tijden. Het is aan onze jeugdtrainers om hem te laten ontwikkelen.” In tegenstelling tot zijn legendarische vader is João linksbenig. Hoogstwaarschijnlijk zet hij op 22 februari zijn handtekening, wanneer hij zijn achttiende verjaardag viert.

João heeft bij Barcelona grote schoenen te vullen. In totaal speelde zijn vader 207 wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor 94 doelpunten en zeventig assists. In 2005 won de 97-voudig Braziliaans international de Ballon d'Or als speler van Barça, terwijl hij ook twee landskampioenschappen op zijn naam schreef en in 2006 de Champions League veroverde ten koste van Arsenal. Bij Barcelona speelde Ronaldinho samen met Xavi, de huidige trainer van het eerste elftal van de Catalanen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd, hopelijk wordt hij net zo goed als zijn vader

9 februari 2023 om 17:29

Laten we het hopen wat was dat een genot en lust voor het oog

9 februari 2023 om 17:36

Mooi om te zien hoe je dit zegt, ondanks dat je (denk ik) voor de vijand bent. Zulke reacties doen mij deugd

9 februari 2023 om 17:38

Ronaldinho is echt de beste speler vanaf de jaren ‘00.

9 februari 2023 om 18:10

Bepaalde spelers zijn toch groter dan je clubvoorkeur,Als barca fan was zidane ook áltijd een van me favoriete spelers om te zien

10 februari 2023 om 08:56

@realxiiimadrid Je kiest Ronaldinho boven R9?

9 februari 2023 om 18:11

Als hij ook maar 10% van het talent van zijn vader heeft ben ik al blij. Wat was Ronaldinho een geweldenaar. Ik heb man aan cijfers voor mij is en blijft Ronaldinho de beste speler aller tijden. Niemand heeft mij ooit gegeven wat deze man mij heeft gegeven. In het voetbal natuurlijk 😊. Na Ronaldinho vind ik overigens Bergkamp de beste.

Als je naar zijn achternaam kijkt gaat Joao Mendes een hoop Assists geven

Wel mooi dat de zoon van terechtkomt bij Barca. Wordt lastig om het niveau van zijn vader te halen, maar je weet maar nooit. Ik ben benieuwd.

9 februari 2023 om 17:48

Alleen als er ook een Moreira meespeelt 😜

9 februari 2023 om 17:57

Komt goed. Ronaldinho heeft 5 zoons:
1) Joao
2) Mendes
3) De
4) Assist
5) Moreira

Lijkt me dat dit met name op basis van naam gebeurd. Als je op je 17e al transfervrij bent bij een Braziliaanse club zal je niet de volgende Ronaldinho zijn.

9 februari 2023 om 17:30

Kans is natuurlijk zeker aanwezig maar volgens mij koos hij er bewust zelf voor om niet verder te gaan bij Cruzeiro. Weet het niet 100% zeker maar dacht ik te lezen in een ander artikel.

10 februari 2023 om 00:03

Hmmm, was dat omdat Barcelona al in de rij stond of had hij het niet naar z'n zin bij Cruzeiro? Als Barca al duidelijk had gemaakt dat hij daar kon tekenen is het eigenlijk een transfer, maar dat kan ik zo niet opmaken uit het artikel.

9 februari 2023 om 17:32

Volgens mij liep hij uit zijn contract en wilde hij zelf niet verlengen.

9 februari 2023 om 18:42

De club wilde blijkbaar met hem verlengen, maar hij wilde niet.
Desondanks zijn de verwachtingen behoorlijk laag. Dit is een stukje nepotisme, zoals wel vaker gebeurt, bij zoveel clubs.

Mocht hij veel minuten maken in het tweede elftal, zou dat al tof zijn. Dat zal het eerste bewijs zijn voor zijn talent. Maar tot dat moment...

Die Ronaldinho junior kan het hooguit alleen maar naar verwachting doen en hoogstwaarschijnlijk onder verwachting presteren vanwege de naam van zijn vader.

9 februari 2023 om 22:51

Zeg maar gerust onmogelijk. Er komt geen speler als Ronaldinho meer, die is er daarvoor ook nooit geweest. De absolute pure voetballer. Dat is iets anders dan de beste of meest succesvolle. Ronaldinho was een juweel van een speler.

Misschien is die net zo goed als Daley Blind...

10 februari 2023 om 09:42

Dan gaat ie een ontzettend mooie carriere hebben!

Meestal is het als je vader een groot voetballer is geweest het voor de zoon meer een last is als een zegen, je word toch altijd vergeleken

Stel je voor we gaan weer een Ronaldinho periode krijgen bij FC Barcelona net zoals toen in de tijd van 2001 tot 2008. Pedri Gavi en dan zoontje van Ronaldinho. Maarja weet niet hoe goed het zoontje is iemand een idee van zijn niveau en dat hij ooit het niveau van zn vader gaat aantikken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren