Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ verkoopt Albert Gudmundsson en voorkomt transfervrij vertrek

Laatste update:

Albert Gudmundsson staat op het punt om AZ te verlaten. De aanvaller gaat een contract tekenen bij het Italiaanse Genoa, weet De Telegraaf. Met de transfer is 1,2 miljoen euro gemoeid. AZ en Genoa zijn reeds tot een akkoord gekomen, het is nu aan Gudmundsson om tot een akkoord te komen. De IJslander had bij AZ nog een contract tot komende zomer, waardoor een transfervrij vertrek is voorkomen.

Het vertrek van Gudmundsson hing al een tijdje in de lucht. Celtic en Rangers hoopten de aanvaller in de zomer transfervrij in te lijven, maar moeten toezien hoe Genoa nu met de aanvaller aan de haal gaat. De Italianen betalen AZ een transfersom van 1,2 miljoen euro. Een beperkt bedrag, daar Gudmundsson over een half jaar uit zijn contract loopt. Volgens De Telegraaf ligt er voor de buitenspeler een meerjarig contract klaar bij Genoa.

Begin januari werd al bekend dat Gudmundsson zijn aflopende contract niet zou verlengen bij AZ. Volgens technisch directeur Max Huiberts stuurde de aanvaller aan op een stap naar het buitenland. Door hem nu op de laatste dag van de transferwindow te verkopen aan Genoa, voorkomt de Alkmaarse leiding dat de IJslander komende zomer gratis de deur uitloopt. Het is niet bekend of AZ een vervanger haalt voor Gudmundsson. Zaterdag verzekerden de Alkmaarders zich wel van de komst van verdediger Milos Kerkez.

Gudmundsson speelde in de jeugdopleiding bij KR Reykjavik, sc Heerenveen en PSV, alvorens hij zich in 2015 aansloot bij het beloftenteam van de Eindhovenaren. Een doorbraak bij PSV zat er niet in voor Gudmundsson. In totaal kwam hij tot negen optredens in de Eredivisie. In de zomer van 2018 maakte hij de gang naar AZ, waar hij net niet tot de honderd officiële wedstrijden kwam. In 98 duels was hij goed voor 24 doelpunten en 10 assists. Het thuisduel met SC Cambuur (0-0) bleek zijn laatste in Alkmaarse dienst.

Is dit een logische vervolgstap voor Albert Gudmundsson?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beter om er nog iets voor te vangen dan dat hij gegarandeerd gratis de deur uit loopt. Wel moet AZ nu echt een extra aanvaller aantrekken.

31 januari 2022 om 09:27

Daar stip je meteen het dilemma aan: vang je nu nog een habbekrats voor deze speler en neem je een risico met je eindklassering? Of zorg je met hem erbij in de selectie dat je hoog eindigt en daardoor weer meer kan verdienen in Europa? Wat is wijsheid?

31 januari 2022 om 09:38

Mits hij zelf wil. Kan mij ook voorstellen dat hij nog een paar maandjes wacht en zelf kiest waar hij heengaat.

31 januari 2022 om 11:44

Het is niet zo dat je met hem opeens veel verder in Europa komt. Een gemiddelde speler met niet heel veel rendement.

Riskant om hem te verkopen, aangezien er nog steeds geen nieuwe rechtsbuiten is gehaald (terwijl dat voor deze verkoop het plan al was). Ongelooflijk hoe lang Huiberts hier weer mee wacht. Wel een prima transfersom gezien het aflopende contract. Het is niet helemaal geworden wat werd gehoopt, maar Gudmundsson heeft zeker zijn waarde gehad en echt wel zijn goede wedstrijden gehad. De stap naar de Serie A is mooi, maar ik betwijfel wel of Genoa een goede keus is. Genoa vecht tegen degradatie en dan heb je mensen nodig die voor het team spelen. Gudmunsson heeft geen geweldige mentaliteit en wil het nog wel eens om zichzelf laten draaien. Hij kan er aardig met de pet naar gooien als het niet loopt of als hij geen basisplek heeft.

31 januari 2022 om 09:15

Vond Gudmundsson echt wel een slappe dweil, van de 10 potjes was er 1 echt goed. Rest was hij matig of slecht. Zou echt lekker Poku de kans geven. Moet inderdaad wel absoluut wat bij nu, lijkt wel of Huiberts als een Dagobert in z’n pakhuis zit.

31 januari 2022 om 09:57

Als hij echter een keertje de juiste instelling toonde, vond ik hem een genot om naar te kijken. Zo veel dreiging.
Helaas was dit wel heel sporadisch idd 😉

31 januari 2022 om 09:26

Wees blij dat je op deze jongen nog 1,2 miljoen euro pakt. Heel wisselvallig bij AZ (vaker matig dan goed) en loopt uit zijn contract. Zo pakt AZ nog een beetje geld om te herinvesteren. Maar het probleem is natuurlijk dat er financieel op het moment niet heel veel mogelijk is. Dan wordt het wat mij betreft gokken op jong talent, iets waar AZ de laatste 2 decennia toch heel wat voltreffers heeft gehad.

31 januari 2022 om 09:40

Hoezo is er financieel weinig mogelijk? Er is 50 miljoen binnengehaald in de zomer en nog geen 10 miljoen uitgegeven. In de zomer is AZ in de laatste dagen ook tot 5,5 miljoen gegaan voor Veerman, dus de mogelijkheid is er wel. Huiberts houdt alleen liever de vinger op de knip. Zonde, want op de rechtsbuiten positie is het nu ondermaats. Aboulhlal is het niet, Evjen nog te grillig en Poku zie ik het ook nog niet zo in. Die heeft buiten zijn snelheid om niet zoveel en mist een hoop basistechniek.

31 januari 2022 om 09:41

Jullie gaan er maar ff van uit dat het een done deal is. Maar alleen de clubs zijn er uit. Wie zegt dat hij naar Genoa wil? Ik kan mij goed voorstellen dat hij een paar maandjes wacht en dan zijn eigen keuze maakt!

31 januari 2022 om 09:51

AZ is financieel gezond en dat wil het blijven. De inkomsten uit transfers zijn hard nodig om de omzetderving op te kunnen vangen. Ik kan mij voorstellen dat er rationeel besloten is om de hand op de knip te houden met voldoende alternatieven. In de voorhoede heb je nog alternatieven. Het middenveld is veel minder sterk bezet, zeker in de breedte. Als je wilt investeren zou ik dat voor het middenveld doen. Dat plan had AZ aanvankelijk ook, maar Veerman bleek niet haalbaar.

31 januari 2022 om 10:46

azchelsea

Correct me, maar volgens mij zijn er ook weinig geruchten he over mogelijke transfers voor Az.
Lees in ieder geval helemaal niets over, dat bepaalde spelers gelinkt worden aan Az.

Breedte en ook kwaliteit in het eerste, is echt mager.

31 januari 2022 om 10:54

Heb je helemaal gelijk in

31 januari 2022 om 11:26

Dat er weinig geruchten zijn betekent niet dat er niets speelt. Misschien is AZ bezig met een speler en zijn ze er goed in geslaagd om dit stil te houden.
AZ heeft er voor gekozen om te cashen voor Gudmundsson en ook Oosting is verkocht. Dat wekt toch de stellige indruk dat AZ ruimte aan het scheppen is voor een nieuwe speler.

31 januari 2022 om 11:31

Klopt helaas. Het enige gerucht dat nog iets van waarheid leek te hebben ging over Velasco, maar die bleek al snel onrealistisch. Daarna is het heel stil geweest. Moet wel gezegd worden dat AZ over het algemeen transfernieuws aardig binnenkamers houdt. Over de transfer van Kerkez was ook tot minder dan 24 uur van tevoren niets bekend.
Het eerste team is nu inderdaad echt vrij matig. Naast een rechtsbuiten vind ik een voetballende controlerende middenvelder als concurrent van Clasie eigenlijk ook noodzaak. Dat is de meest cruciale positie als je wilt opbouwen, maar met Clasie loopt dat totaal niet. Ik denk dat het ook echt wel binnen de mogelijkheden had gepast gezien de financiële situatie, dus dat is wel erg teleurstellend. Verder is de bank ook mager, maar daar is Jansen ook debet aan. Er is echt wel talentvolle aanwas uit de jeugd, maar die kregen de kans maar niet. De kloof tussen Jong-AZ en AZ wordt daardoor groter, waardoor aansluiten (en dus een bredere selectie creëren) lastiger wordt.

Pijnlijk statistiekje die dat bevestigt: AZ had in de eerste seizoenshelft de minste minuten van de hele Eredivisie geboden aan spelers onder de 21. En dat voor een club die het telkens heeft over de jeugd kansen geven.

31 januari 2022 om 12:34

Sterker nog, de laatste jaren was Az de club die juist het meeste eigen materiaal/jeugd op het veld had staan.
Uiteraard is dat met de verkoop van Myron,Calvin en Teun flink gekrompen.

Toch lekker dat ze nog wat geld voor deze matige speler krijgen

Word wel een krappe bedoeling voorin bij AZ, of zit er een groot talent te trappelen om de positie op de bank in te nemen?

Natuurlijk is 1,2 miljoen niet niks maar je zou bijna zeggen dat het misschien een investering zou zijn om de breedte van je selectie te behouden, zeker nu er nog maar 1 dag is om een vervanger te vinden.

31 januari 2022 om 09:33

Weet niet of die Poku er klaar voor is, denk dat de echte az kenners dat beter weten. Maar wat ik toen van hem zag een paar keer, vond ik echt een talentvolle jongen, die makkelijk Gudmundsson ze plek kan overnemen.

31 januari 2022 om 09:46

Poku en Barasi.
Ik verwacht eigenlijk wel dat er nog een aanvaller gekocht gaat worden, al is het alleen maar om wat concurrentie voor Pavlidis te hebben, want dat is echt wel een momenten voetballer.
Om de ambitie luister bij te zetten is een aankoop ook wel nodig want de dunne spoeling maak je hiermee alleen maar dunner.
Ik laat me blij verrassen.

31 januari 2022 om 10:28

Druijf komt terug, dat is de aankoop waar je op zit te wachten....

31 januari 2022 om 10:50

Inmiddels is Thijs Oosting ook verkocht. Poku en Barasi kan je nog niet op vertrouwen ondanks dat het grote talenten zijn. AZ moet gewoon een speler aantrekken. Anders wordt het Jansen nog lastiger gemaakt en dan blijf je op kwaliteit waarschijnlijk hangen op plek 4

31 januari 2022 om 11:34

Druijff gaat waarschijnlijk naar Rapid Wien. Met vertrek van Druijff, Oosting en Gudmundsson is een transfer toch zeker wel in aantocht, zou ik denken tenminste.

31 januari 2022 om 10:11

Las gister ook ergens dat Ferdi Druijf weer terug komt van een verhuur. Niet dat dat nou de oplossing zal zijn, maar tis wel een puntspeler die eventueel in het laatste kwartier nog wat kan betekenen

31 januari 2022 om 12:50

Een club als AZ kan echt geen 1.2 miljoen weigeren voor een contract van 6 maanden. Dat zou financieel niet te verantwoorden zijn..

Als dit niets wordt kan hij ook nog altijd gaan basketballen. Daar heeft hij ook wel talent voor.

31 januari 2022 om 09:50

Met Z’n 176cm wordt er letterlijk en figuurlijk op hem neergekeken bij basketbal

31 januari 2022 om 10:39

Ik heb met deze jongen mogen spelen op het basketbalveld. Hij kan een aardig balletje gooien.

31 januari 2022 om 10:48

Maar met zijn lengte gaat hij het niet redden. Lijkt mij sterk dat hij de Ijslandse Allen Iverson is.

31 januari 2022 om 11:12

Kan een aardig balletje gooien, mijngod, blij dat jij geen scout bent.

31 januari 2022 om 12:28

Natuurlijk is er weer altijd iemand die het te serieus neemt en het persoonlijk moet maken.

op zich slimme zet van Az
nu vang je er tenminste nog wat voor
had het alleen niet verwacht omdat ze verder op moment geen echte rechtsbuiten hebben in Alkmaar

31 januari 2022 om 12:58

Abouklal en Evjen kunnen daar uit de voeten ,maar van beide word ik niet echt warm.
Hoop dat Max nog wat tevoorschijn tovert, want ik ben alleen maar nieuws over uitgaande transfers wel een beetje zat aan het worden inmiddels.

En Oosting is bij Willem II gepresenteerd met een 4,5jarig contract. AZ is even ruimte aan het maken voor een klapper denk ik.

Voor zo'n flutbedrag had ik hem nog gehouden. Hij is nog altijd te gebruiken.
Wilde hij niet verlengen? Of wilde Az van hem af?

31 januari 2022 om 11:35

Hij wilde niet verlengen en stond al langere tijd open voor een transfer.

31 januari 2022 om 15:04

Ok Tx. Ik heb deze jongen totaal niet gevolgd vandaar

3 spelers kwijt vandaag. Hoop dat az ons verrast want er moet echt wel een rechtsbuiten bij. Sugawara doet het nu maar dacht dat dat tijdelijk was

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren