Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ-spits Pavlidis kan zich deze zomer mogelijk gaan voegen bij ex-teamgenoten’

Laatste update:

Bologna heeft serieuze interesse in Vangelis Pavlidis. Dat meldt Tuttosport vrijdagmiddag. De 25-jarige spits van AZ, met 23 doelpunten de topscorer van de Eredivisie, wordt ook in de gaten gehouden door Lazio, Napoli en AC Milan. Bologna zou echter het meest serieus zijn om hem binnen te halen als vervanger van de mogelijk vertrekkende Joshua Zirkzee, zo klinkt het.

Pavlidis is bij AZ bezig aan het seizoen van zijn leven. De 36-voudig international van Griekenland heeft er na 38 wedstrijden al 27 doelpunten in liggen en lijkt bezig aan zijn laatste maanden in Alkmaar. Pavlidis ligt namelijk nog tot medio 2025 vast bij AZ, waardoor de club hem deze zomer moet verkopen om nog iets aan hem te verdienen.

Mogelijk klopt Bologna wederom aan bij de Alkmaarders. De Italianen kochten afgelopen zomer al Jesper Karlsson en Sam Beukema van AZ en mogelijk komt daar binnenkort dus Pavlidis bij. Volgens Tuttosport geldt de Griek als een potentiële opvolger van Zirkzee, die eveneens aan een geweldig seizoen bezig is. De Nederlander lijkt deze zomer een fraaie stap omhoog te gaan maken.

Zirkzee heeft een afkoopclausule van veertig miljoen euro in zijn contract staan. Voor Bayern München geldt een clausule van ongeveer twintig miljoen euro, zo maakte Fabrizio Romano eerder dit seizoen duidelijk. Zirkzee werd in de zomer van 2022 door Bologna voor 8,5 miljoen euro overgenomen van der Rekordmeister.

Einde aan het huwelijk?


Naast Bologna houden ook Lazio, Napoli en Milan Pavlidis in de gaten. Milan, dat naar verluidt ook een oogje heeft op Zirkzee, moet op zoek naar een nieuwe spits omdat Olivier Giroud naar Los Angeles FC lijkt te verkassen. De 37-jarige aanvalsleider van de club heeft al een mondeling akkoord bereikt met de Amerikanen. Hij kan zich aan de westkust voegen bij landgenoot Hugo Lloris.

Er lijkt na dit seizoen dus een einde te komen aan het huwelijk tussen AZ en Pavlidis. De Alkmaarders namen de spits in de zomer van 2021 voor 2,5 miljoen euro over van Willem II en dat bleek een uitstekende deal te zijn. Pavlidis noteerde tot dusver 74 doelpunten in 129 wedstrijden namens AZ.

Ook fungeerde hij 25 keer als aangever. Het uitgaande transferrecord van de Alkmaarders staat op naam van Alireza Jahanbakhsh, die in de zomer van 2018 voor 22,5 miljoen euro werd verkocht aan Brighton & Hove Albion. Pavlidis is volgens Transfermarkt 22 miljoen euro waard.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bologna weet het AFAS Stadion wel te vinden. Wordt dan de 4 speler in een jaar die van AZ naar Bologna vertrekt.

29 maart 2024 om 16:32

Het is ook wel de vijver waar dit soort clubs uit moeten vissen. Dan kom je al snel uit op de subtop van middelgrote competities of bankzitters bij de topclubs daar. Daarbij denk ik ook wel dat AZ er aardig op staat bij dit soort clubs.

Pavlidis lijkt me een ideale vervanger voor zirkzee, hebben denk ik wel dezelfde speelstijl. Kunnen scoren maar ook anderen vrij vior de keeper zetten

Pavlidis lijkt me weer zo'n spits die in een top competitie maar een zeer gematigde indruk maakt of op de bank eindigt. Zijn rendement in de Eredivisie is natuurlijk prima, maar telkens als ik hem op een hoger niveau zie (bijvoorbeeld tegen de top 5, bij Griekenland of in Europees verband), blijft er echt heel weinig over. Die zie ik ook alleen slagen bij clubs waar hij nog als een grotere aankoop binnenkomt, zoals dus een Bologna.

29 maart 2024 om 16:41

je kan pavlidis niet afrekenen op zijn minuten bij het nationale team. Daar is hij derde keus en speelt hij amper, als ik het snel bekijk heeft hij zo'n 60 minuten gemaakt sinds afgelopen zomer.
In europees verband was (bijna) iedereen heel slap dit seizoen voor Az. Bologna stijgt dit seizoen ook heel erg boven zichzelf uit, en andere subtop teams doen het heel matig. Desalniettemin is die huidige 4e plek verdiend met het vertoonde spel. De vraag is natuurlijk of ze het allemaal een beetje bij elkaar kunnen houden.

Als vervanger van zierikzee zie ik wel zitten, en hopelijk krijgt Az er een mooie zak geld voor.

29 maart 2024 om 16:50

Valt wel mee toch? In de conference league 2 gescoord tegen lazio, 1 tegen villa, en 2 tegen anderlecht. Tegen Ajax wel 3 doelpunten en 1 assist gegeven in 6 ontmoetingen. Alleen tegen psv en feyenoord heeft hij het lastig. Daar heeft hij maar 1 doelpunt gemaakt tegen psv in 9 ontmoetingen tegen beide clubs.

Tja Bologna. Pavlidis kan volgens mij wel beter dan dat. Opvallend is het ook dat bv Gimenez op de radar staat bij Real Madrid terwijl Pavlidis op ieder onderdeel de betere is. Behalve jezelf in de markt zetten dan blijkbaar.

29 maart 2024 om 16:36

Maar is dat echt zo? Gimenez heeft een vormdip waar hij nog niet volledig uit is, maar in vorm heb je veel meer aan Gimenez. Bovendien merk je bij Gimenez geen verschil als het niveau en het tempo omhoog gaat. Dan doet hij nog steeds goed mee. Pavlidis lijkt dan volledig te verzuipen. Bij AZ draait ook wel echt alles om hem, hè. Dat gaat hij bij geen enkele andere club krijgen die vrij makkelijk 8 miljoen euro neer kunnen leggen voor spelers. Bij AZ heeft hij 0 concurrentie met betrekking tot het opeisen van een leidende rol voorin. Men speelt daar zelfs in dienst van hem. Dat heeft Gimenez niet per se bij Feyenoord en zeker niet in die mate.

29 maart 2024 om 16:41

Pavlidis creeert ook heel veel zelf. Die kan echt goed voetballen. Dat hij fysiek sterk genoeg is om ballen vast te houden, meer dan Gimenez heeft ook niets te maken met in dienst spelen van. Of hij verzuipt als het niveau omhoog gaat zou kunnen, dat weet ik niet precies. Maar het is nou ook niet zo dat Gimenez de CL aan vlarden schiet.

29 maart 2024 om 20:31

Ik kan me niet voorstellen dat een club als Real voor Gimenez komt. Er zijn heel wat tussenstappen logischer. Beetje de Haaland-route klinkt aannemelijker. Pavlidis is een ander type inderdaad. Geen absolute targetman. Zie ik wel uitkomen bij een Italiaanse club die om de CL-plekken strijdt.

29 maart 2024 om 22:57

Opvolger van gimenez? Verkopen voor ,35/40 en pavlodis kopen voor 20? Binnen Nederland in ieder geval de enige optie aangezien psv pelo heeft als opvolger van de jong en Ajax geen 20 mil kan neerleggen atm.

30 maart 2024 om 06:51

Zou ik geweldig vinden, maar denk dat AZ het dubbele vraagt als er een Nederlandse club komt.

29 maart 2024 om 16:36

Feyenoord is een grotere club, dat is het verschil. Als Pavlidis bij Ajax speelde dan stond hij ongetwijfeld bij grote Engelse clubs op de radar, zo werkt het nu eenmaal

Zou het een goede stap vinden voor hem. Eredivisie spelers renderen prima in Italië en Bologna helemaal. Prachtige competitie en leuke club.

29 maart 2024 om 19:21

En vanaf Bologna kan je nog mooie stappen maken. Qua stijl wel vergelijkbaar met Zirkzee ook.

Ik heb Pavlidis heel hoog op het wensenlijstje staan als vervanger van Gimenez. Maar ik denk dat dit niet meer gaat gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren