Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ-spits Pavlidis kan carrière mogelijk vervolgen bij top 3-club Bundesliga

Laatste update:

Vangelis Pavlidis kan zijn carrière mogelijk vervolgen in de Bundesliga. VfB Stuttgart houdt de Griekse spits van AZ volgens Kicker goed in de gaten. Stuttgart staat momenteel knap derde in de Duitse competitie, waardoor Champions League-voetbal volgend seizoen lonkt voor die Schwaben.

Op dit moment heeft Stuttgart twee uitstekende spitsen: Serhou Guirassy en Deniz Undav. Eerstgenoemde staat tweede op de topscorerslijst van de Bundesliga, met 21 goals. Undav scoorde dit Bundesliga-seizoen tot dusver ook al veertien keer.

Het is waarschijnlijk dat Guirassy na dit seizoen vertrekt bij Stuttgart. Hij heeft volgens Kicker een clausule in zijn contract: voor een transfersom van ongeveer twintig miljoen euro mag hij de club verlaten.

Undav wordt dit seizoen gehuurd van Brighton & Hove Albion, maar kan dankzij een koopoptie permanent worden overgenomen door de Duitsers. Toch wil Stuttgart voor de zekerheid verder kijken dan dat.

Daarom worden de namen van twee Griekse spitsen genoemd: Panathinaikos-speler Fotis Ioannidis en Pavlidis. Voor laatstgenoemde, die nog tot medio 2025 vastligt in het AFAS Stadion, zou AZ zo'n 15 miljoen euro verlangen.

Het is niet voor de eerste keer dat Pavlidis wordt gelinkt aan Stuttgart. Afgelopen zomer brachten die Schwaben volgens De Telegraaf zelfs een bod op de Griek uit, van dertien miljoen euro. Dat wezen de Alkmaarders echter af.

Het lijkt er hoe dan ook op dat Pavlidis bezig is aan zijn laatste seizoen bij AZ. Met 22 goals is hij momenteel gedeeld topscorer van de Eredivisie. Bovendien wist het Duitse BILD in februari te melden dat er nog een Bundesliga-club is die Pavlidis op het oog heeft: Borussia Mönchengladbach.

Zou VfB Stuttgart een geschikte nieuwe club zijn voor Vangelis Pavlidis?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie stap voor Pavlidis. Vind de Duitse competitie goed bij hem passen.

12 maart 2024 om 19:50

Zeker mooie club en competitie. Voor rond de 35 mag ie weg denk ik?
Dat er geen Nederlandse club is die hem heeft gehaald afgelopen jaar.

13 maart 2024 om 08:37

Niet zo vreemd. PSV heeft De Jong, Pepi komt al amper aan spelen toe. Feyenoord heeft Gimenez en Ueda als goedkopere back-up en Ajax heeft Brobbey (en hebben wat zooi gehaald als back-ups). Pavlidis gaat echt niet voor een reserverol naar de top 3 van NL. Bij Stuttgart zal die ook niet direct basis zijn, maar wel een hoger salaris dan NL en een nieuwe omgeving.

15 maart 2024 om 20:06

Nou bij Feyenoord speelt hij Gimenez er misschien wel uit, hij is toch een betere voetballer en schiet ze er makkelijk in. Bij Ajax als nummer 10 rondom Brobbey zou hij zeker niet misstaan. PSV is op moment goed bezet.

Tsja. Mooie stap wel hoor! Doen het dit jaar uitstekend, maar moet maar blijken hoe ze het blijven doen en of iedereen blijft hé.

Guirassy ziei k wel gaan. Zoveel scoren en voor 20 miljoen op te pikken...

Dan heb je volgend jaar Pavlidis en Undav voorin? Prima toch voor een team als Stuttgart!

12 maart 2024 om 17:09

Ben om die afkoopclause van Guirassy wel benieuwd of dit gaat gebeuren. Als Stuttgart een speler die meer dan 1 op 1 loopt in de Bundesliga voor 20m verkoopt zullen ze niet happig zijn om hetzelfde (of meer) neer te leggen voor een Eredivisie-spits met een 1-jarig contract. Maar Huiberts kennende zal hij dat zeker wel vragen. Zie dit daarom niet snel gebeuren. Wie weet dat de eventuele Champions League inkomsten een verschil maken, dat zal moeten blijken.

Mooie stad, mooie competitie en een mooie club. Zijn lekker bezig dit jaar zou mooi zijn als hij daar onderdeel van zou kunnen worden. Benieuwd wat AZ vraagt.

12 maart 2024 om 16:37

Als het bericht over die clausule klopt waarschijnlijk 20 miljoen.

12 maart 2024 om 17:06

In de tekst wordt 15m genoemd maar hij heeft natuurlijk nog maar een 1-jarig contract. En 20% gaat nog naar Willem II..

Mooie, verdiende transfer! Denk dat hij daar nog best hoge ogen kan gooien als het halve team niet wordt leeggekocht, of als er een specifieke data Duitser terugkeerd.

Prachtige stap voor hem, voor mij is hij na de Jong de beste spits in de Eredivisie. Denk dat de competitie hem ook wel ligt. 15 miljoen is een goede prijs en met Zeefuik is zijn opvolger al klaar

12 maart 2024 om 17:13

Zeefuik heeft natuurlijk nog alles te bewijzen bij een club als AZ. Ik verwacht dat AZ nog wel op zoek zal gaan naar een spits die er meteen staat.

12 maart 2024 om 17:23

Klopt, je moet niet alles op Zeefuik gooien. Maar tot nu toe maakt hij (op mij tenminste) een prima indruk. Meerdink heb ik nog heel erg twijfels over als opvolger van Pavlidis, dus hoop dat ze nog een goede spits kunnen halen.

Na de landstitel in 2007 is Stuttgart behoorlijk afgegleden, in 2016-2017 en 2019-2020 speelde de club zelfs in de 2. Bundesliga. Dit seizoen presteert Stuttgart boven verwachting maar dat kunnen we toch met name op het conto van Guirassy en Undav schrijven. Guirassy gaat hoogstwaarschijnlijk weggekocht worden en de gehuurde Undav keert terug naar de PL, iedere nieuwe spits heeft dus grote schoenen te vullen. Of Pavlidis de man is die er in de Bundesliga weer 20+ inknalt is natuurlijk afwachten, eerlijk gezegd denk ik dat Stuttgart volgend seizoen veel lager op de ranglijst terug te vinden zal zijn. Voor Pavlidis zou Stuttgart wel een mooie uitdaging zijn, als hij het daar waarmaakt ligt de weg naar de Europese subtop volledig open.

12 maart 2024 om 19:41

Onzin de grote man is de coach Sebastian Hoeness en die heeft zijn contract verlengd. Undav zat laatste weken gewoon op de bank en Stuttgart bleef gewoon winnen, ook toen Guirassy naar de Africa Cup was bleven ze winnen o.a. 5-2 tegen Leipzig. En het voetbal wat ze spelen is met Leverkusen het aantrekkelijkste voetbal uit de Bundesliga.

12 maart 2024 om 20:12

Hoeness heeft zich bij Stuttgart zeker bewezen als een zeer goede trainer maar een trainer is vaak maar zo goed als zijn materiaal. Stuttgart kwam in een positieve flow door onder andere de scoringsdrift van Guirassy en Undav. Ik ben benieuwd hoe lang Stuttgart de positieve flow weet door te zetten na dit seizoen als Guirassy is weggekocht. Veel zal afhangen van het behalen van Champions League met de bijbehorende inkomsten, die inkomsten moeten dan wel voor een deel wijs worden geïnvesteerd in het team, het kapitaal van de club hoort voor een flink deel op het veld. Je ziet wel vaker dat clubs een paar maanden of een seizoen bijzonder goed presteren maar dat niet vast weten te houden. We gaan het zien....

Het is hem gegund. Hij heeft zeker de kwaliteiten om hogerop te slagen.

Prima voor hem om weer terug te gaan naar Duitsland, zag hem ooit jaren terug in Rote Erde met Dortmund II spelen. Toen echt nooit gedacht dat hij zich zo zou ontwikkelen, was in de Regionalliga toen nog zelfs.

Dat er belangstelling is voor hem lijkt mij duidelijk. Hij is niet alleen een scorende spits, maar met zijn techniek zit het ook goed. Wat mij het meest verbaasd heeft is dat hij na zoveel jaren bij Az er nog steeds is, dat klopt ergens niet.
Lukt het Az om hem binnen te houden dan zal hij in ieder geval geen stap meer maken naar een sub top ploeg in het buitenland en gewoon voor heel lang bij Az kunnen blijven.

12 maart 2024 om 17:41

Hij speelt nu 2,5 jaar bij AZ…dat valt wel mee toch? Waarvan dit jaar verreweg zijn beste is en hij het team nu echt draagt. Daarnaast is hij nog altijd pas 25. Hoe dan ook zal hij weggekocht worden. Maar zo niet, dan komt er later alsnog wel een club hoor.

Hele mooie club! Je moet wel oppassen in Duitsland dat Stuttgart niet opeens tegen degradatie voetbalt. Je ziet zulke clubs daar echt als een jojo op en neer gaan. Stuttgart eindigde bijvoorbeeld nog 15e en 16e de afgelopen twee seizoenen. Of Pavlidis dat ziet zitten vraag ik mij af. Heb je bij een AS Roma, Benfica of Leipzig toch wat meer stabiliteit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren