Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ beleeft dramatische eerste helft in Almelo en zet CL-deelname op de tocht

Laatste update:

AZ beleeft woensdagavond een dramatische uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De huidige nummer vier in de Eredivisie, die nog uitzicht heeft op op de derde plaats en een ticket voor de voorronde van de Champions League, staat halverwege met 3-0 achter. Het ging voor AZ helemaal fout in de slotfase van de eerste helft.

Brian De Keersmaecker opende de score voor Heracles na bijna twintig minuten spelen. De middenvelder werd net buiten de zestien aangespeeld en krulde de bal op fabelachtige wijze in de linkerhoek: 1-0. De doelpuntenmaker kreeg kort daarvoor overigens geel en mist hierdoor het eerstvolgende duel van Heracles.

Het werd van kwaad tot erger voor AZ, dat het helemaal weggaf in de slotfase van de eerste helft in Almelo. In de 38ste minuut haalde Riechedly Bazoer Jizz Hornkamp onderuit in het strafschopgebied, waardoor Heracles een penalty kreeg. Hornkamp ging zelf achter de bal staan en stuurde doelman Mathew Ryan de verkeerde kant op.

Slechts twee minuten later kreeg Heracles opnieuw een strafschop. Kristijan Belic gleed ongelukkig uit en nam Bryan Limbombe mee in zijn val. De arbitrage kende geen genade met de AZ'er en kende wederom een strafschop toe. Hornkamp wist Ryan weer te passeren vanaf elf meter: 3-0. Kort voor rust schoot Vangelis Pavlidis van dichtbij nog hoog over, exemplarisch voor de eerste helft van de bezoekers.

Een zeer harde dreun voor AZ, dat juist een overwinning nodig heeft om in de strijd te blijven om de derde plaats. Die positie geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League voor komend seizoen.

FC Twente


De huidige nummer drie FC Twente kan later deze woensdag optimaal profiteren, mocht AZ inderdaad verliezen van Heracles. De Tukkers gaan op bezoek bij sc Heerenveen en vergroten bij winst de voorsprong op de Alkmaarders naar zeven punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

toch wel lekker dit voor ons Twente, nou moeten wij nog wel zien te winnen.

3 april 2024 om 21:43

Zeker weten, ik vind Twente ook veel stabieler dan AZ. Gefeliciteerd!

AZ, wat een zwak vertoning was dit zeg! Heracles kreeg nog begin 2e helft paar aardige kansen. Dit was toch een jaar om 3e plek te pakken maar dit laten ze liggen.

Twente in de vCL? Die presteren nooit wat in Europa. NL punten gaan zo wel snel veloren.

3 april 2024 om 20:00

Twente zit veel beter in elkaar dan AZ of Ajax dus zou dik verdiend zijn. Sowieso zijn er maar 2 Nederlandse clubs die momenteel echt in Europa thuis horen

3 april 2024 om 20:00

Ja vCL, als ze 3e worden is dat de plek die recht geeft op vCL.
Volledig verdient dan ongeacht prestaties geleverd in het verleden.

3 april 2024 om 20:02

Klopt, ze spelen al jaren achter elkaar in Europa tegen simpele tegenstanders. Echt een schande dat ze zo weinig punten halen.

3 april 2024 om 20:02

FC Twente heeft jarenlang niet in Europa gespeeld door de puinhoop van 10 jaar geleden. Dan gaat het ook niet natuurlijk.

3 april 2024 om 20:08

Buiten de top 3 (in normale doen) is er toch geen Nederlandse club die door die voorrondes heen komt. Zelfs de top 3 lukt het veel vaker niet dan wel.

Het is jammer dat Twente de afgelopen twee jaar een beetje pech heeft gehad met de loting, maar die zouden in een groepsfase van de Europa of Conference league ook gewoon hun punten pakken.

3 april 2024 om 20:09

Hoezo nooit? De laatste jaren maar 2x meegedaan en toen zat het gewoon heel erg tegen met de loting.

3 april 2024 om 21:09

Het gevolg ook van het wanbeleid en daarop volgende sportieve teleurgang. Dan heb je geen punten meer op de Europese ranglijst en dus laag geplaatst (met lastige tegenstanders als gevolg). Nu weer rustig punten sprokkelen.

4 april 2024 om 15:42

Laaggeplaatst betekend nog niet dat het altijd tegen moet zitten. Twente heeft tot noch toe gewoon naar behoren gepresteerd sinds ze uit dat diepe dal gekropen zijn. Met een ietwat gunstige loting zie ik het ook zeker zitten dat Twente de groepsfase haalt. Dat het dan groepsfase EL of Conf is maakt niet veel uit obv coefficienten pakken.

3 april 2024 om 20:16

@Jjaylen2005

En AZ en Ajax verdienen het wel vind je, gezien de prestaties dit jaar?

3 april 2024 om 20:16

Ik vermoed dat 2005 staat voor je geboortejaar. Twente heeft kort daarna best wat puntjes gepakt.

3 april 2024 om 20:28

Is het voordeel er niet van dat dat ze iig verzekerd zan van europees? vCL verliezen dan bij wijze van de play offs voor de EL instromen en die verliezen dat ze dan automatisch deelnemen aan de conference? Of is dat afzakken in de voorrondes ook niet meer?

4 april 2024 om 05:58

Welke andere club zou er momenteel in de vCL moeten?
Az dat 5-0 van een degradatiekandidaat in NL verliest?

Ajax, waar het momenteel in de top één grote rommel is en nog wel even blijft?

In mijn ogen is Twente momenteel juist de beste optie.

Vrezen voor deelname?Hoelang lopen we al achter dat feit aan....daar doet vandaag niets meer of minder aan hoor.Ligt helemaal aan Twente of die blijven winnen of niet.

3 april 2024 om 21:08

Toch zou het beter zijn als AZ vCL speelt en Twente verzekerd is van Europa Leuque

Nou als Az deze vorm vertoont dan moeten ze zeker vrezen voor een CL deelname, want dan worden ze in de CL helemaal weggevaagd. Maar ik denk dat Vz bedoelt dat ze moeten vrezen voor het missen van CL deelname. Edit; titel is inmiddels aangepast en nu klopt het wel

AZ heeft niks te zoeken in de CL. Eigenlijk is de Conference League het juiste niveau voor AZ. Zelfs de EL acht ik nog te hoog gegrepen voor ze.

3 april 2024 om 20:43

door dat toernooi voor de kleintjes wel ja, Europa League zitten de laatste jaren pittige clubs in.

Er was altijd al een gat tussen AZ en Twente dit seizoen.
Tuurlijk met ene gat van 4 punten verschil, had het nog spannend kunnen worden, maar 'moet vrezen voor CL-deelname' klinkt eerder alsof ze had in eigen hand hebben en nu dreigen te verliezen (edit aangepast naar 'op de tocht'
Al is 3-0 achter tegen Heracles wel echt dramatisch natuurlijk!

Er heeft in principe geen 1 Nederlandse club wat te zoeken in de CL. Als je stelselmatig mee wilt doen om prijzen zijn de conference league en in mindere mate de Europa League betere podiums.

4 april 2024 om 15:45

De reden dat we er nu zo warmpjes bij zitten komt ook voor een geoot gedeelte door de conference league. Ik vind het, als AZ supporter zijnde, een heel leuk toernooi. De voorrondes is vervelend omdat je naar de uithoeken van europa moet maar vanaf de groepsfase vind ik het een hartstikke leuk toernooi waar echt punten te halen zijn.

Pfoe… die cijfers liegen niet. Maar snel wegspoelen met een potje Leverkusen op ZDF!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren