Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aursnes alsnog opgeroepen in aanloop naar thuisduel met Oranje

Laatste update:

Fredrik Aursnes is maandag alsnog opgeroepen voor de nationale ploeg van Noorwegen voor de aanstaande WK-kwalificatieduels met Nederland (1 september), Letland, (4 september) en Gibraltar (7 september). De middenvelder van Feyenoord is de vervanger van Sander Berge, die geblesseerd is afgehaakt bij de Noren. Aursnes debuteerde in juni tegen Griekenland als international, toen hij nog niet de overstap had gemaakt van Molde FK naar Feyenoord.

Ploeggenoot Marcus Pedersen werd vorige week al opgeroepen voor de Noorse nationale ploeg. De 21-jarige rechtsback van Feyenoord maakt net als Aursnes deel uit van de 26-koppige selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen en kan derhalve tegen het Nederlands elftal zijn interlanddebuut gaan maken. Pedersen - die de voorkeur lijkt te krijgen boven voormalig AZ-verdediger Jonas Svensson - maakt overigens deel uit van een selectie met de nodige oude bekenden uit de Eredivisie.

Zo behoren ook Martin Ödegaard, Morten Thorsby (allebei ex-sc Heerenveen) en Alexander Sörloth (ex-FC Groningen) tot de Noorse selectie, waarin Borussia Dortmund-spits Erling Braut Haaland de grote blikvanger is. Verder zijn ook de recent door Eintracht Frankfurt van AC Milan overgenomen Jens Petter Hauge en de aan Feyenoord gelinkte vleugelverdediger Fredrik Björkan van FK Bodø/Glimt van de partij.

"Marcus presteert erg goed en stabiel in Nederland. Hij heeft vertrouwen opgedaan bij Feyenoord en dat zie je terug in zijn spel. Iedere wedstrijd wordt hij beter", zo lichtte de Noorse bondscoach Ståle Solbakken de keuze voor Pedersen toe. Pedersen werd eerder deze zomer door Feyenoord overgenomen van Molde FK en speelde voorlopig zeven wedstrijden voor de Rotterdammers.

Het Nederlands elftal heeft inmiddels toestemming gekregen om naar Noorwegen af te reizen, zo bevestigde Minister van Cultuur Abid Raja maandagavond. Daar bestonden twijfels over door de geldende coronamaatregelen in Noorwegen. De Noren hebben uit drie WK-kwalificatiewedstrijden zes punten verzameld. Gibraltar (0-3) en Montenegro (0-1) werden verslagen, terwijl er in eigen huis met 0-3 werd verloren van Turkije.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Stugge tegenstander voor Nederland. Een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden om de nederlaag tegen Turkije enigzins goed te maken. Samen met Turkije is Noorwegen de concurrent van Nederland...

24 augustus 2021 om 13:25

Wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen

24 augustus 2021 om 15:52

Als ik die selectie zo zie moet dit echt geen probleem worden. De Noren doen het goed en hebben een wereldspits, maar alleen hij en evt Odegaard zouden bij NL kans op speeltijd hebben. Dit moet gewoon gewonnen worden obv kwaliteit, geen excuus.

Weet niet of het verdiend is na die paar wedstrijden. Maar wat een longen heeft deze man. Doet mij behalve uiterlijk ook kwa spel denken aan Karsdorp.

24 augustus 2021 om 13:45

Leuk dat je het zegt. Ik had laatst ook al die gedachte. Ook door zijn manier van lopen. Voor de echte vergelijking moet hij nog iets vaker naar binnen komen. Karsdorp scoorde toch best veel op die manier. Vergelijkbaar met de 45ste minuut afgelopen wedstrijd.

24 augustus 2021 om 14:15

je weet dat hij voor Feyenoord ook al een club had waar hij speelde? hij is niet international puur om de paar wedstrijden in Rotterdam. werd in Noorwegen ook al gezien als een van de grote talenten.

24 augustus 2021 om 15:24

Misschien bedoelt ie dat hij het zelf nog niet weet welk oordeel ie over die jongen moet vellen?

24 augustus 2021 om 15:57

misschien bedoelt hij dat ja Shorty1991

24 augustus 2021 om 15:50

Ik vind Karsdorp wel technisch iets vaardiger, maar ik laat mij in zijn jonge ontwikkeling graag verrassen:-)

Toch aardig wat internationals lopen bij Feyenoord. Verwacht dat Malacia en Bijlow de definitieve selectie gaat halen. Pedersen, Senesi, Sinisterra, Jahanbaksh, Kocku, Trauner en Bozenik. De meeste in niet het meest zeggende land maar wel prima voor de waarde. Gefeliciteerd jongen, goede start op prachtige wijze beloond!

24 augustus 2021 om 13:51

Senesi alleen nog in voorselecties toch?

24 augustus 2021 om 14:11

Heeft inderdaad geenneen keer de definitieve selectie behaald. Maar denk zeker dat dit binnenkort veranderd.

24 augustus 2021 om 15:48

Turkije , Oostenrijk , Iran zijn nou niet bepaald voetballanden.

24 augustus 2021 om 15:54

Haha man, man, man zet het er letterlijk bij "de meeste in niet het meest zeggende land maar wel prima voor de waarde."

30 augustus 2021 om 12:32

Turkije geen voetballand?

30 augustus 2021 om 18:03

Nee in Turkije kijken ze liever American Football natuutlijk.

30 augustus 2021 om 12:35

Ik dacht dat Trauner niet opgeroepen was?

Mooie beloning voor hem. Na een wat slecht begin lijkt het toch telkens beter te gaan. Er valt nog genoeg aan te sleutelen maar ik geloof er wel in dat hij nog stappen gaat maken. Dat hij kan blijven gaan is gewoon lekker en maakt het makkelijker voor Jahanbaksh. In de eindfase is het vaak niet best, al begint het al wat beter te worden, maar voorzetten en eindpassen zijn wel trainbare dingen. Inzicht misschien niet maar wel dat hij van zijn medespelers weet hoe ze zich positioneren voor de goal.

24 augustus 2021 om 13:37

Dat vond ik ook. Zijn start was niet helemaal lekker, maar moet zeggen dat hij redelijk goed doet. Inderdaad even wat bijschaven dan heb je hele goede rechtsback. Vraag me alleen af hoe het straks gaat lopen met Geertruida erbij.

Kan snel gaan dus. Speelt momenteel prima.

Goed voor de transferwaarde voor Feyenoord ook. Voor 1 mln gekocht zit genoeg rek in ook met zijn 21 jaar.

Leuk voor hem, hoop alleen dat ie tegen Nederland door het ijs zakt

Dat kan dus zomaar een duel opleveren tussen Malacia en Pedersen aan die kant Verder heel mooi voor 'm. Heeft absoluut een stijgende lijn te pakken en groeit met de wedstrijd.

24 augustus 2021 om 14:22

Zat meer aan Gakpo te denken. Alvast even oefenen voor 14 dagen later.

Zou hartstikke mooi zijn wanneer hij daar bij de selectie blijft. Creã«ert Feyenoord direct een hoop meer waarde in zijn selectie met een A international. Svensson acht ik alleen nog wel hoger in de rangorde. Waar is die eigenlijk naar toe gegaan vanuit AZ?

Edit: Svensson niet eens bij de selectie? Wie staat dan nog boven hem daar?
Julian Ryerson??

24 augustus 2021 om 13:43

Svensson is Naar Turkije gegaan! Idk welke ploeg haha.

24 augustus 2021 om 13:56

Adana Demirspor Waar nu ook o.a. Balotelli, Belhanda en Inler zitten.

Als het mee zit voor Feyenoord leert hij hoe hij 14 dagen later Gakpo moet verdedigen. Nu voor NL even een paar foutjes maken om te leren en dan 14 dagen later tegen PSV helemaal klaar voor Gakpo.

Laten we het hopen. Staat hij misschien weer te slapen en zeuren bij een inworp.
Verder een ren je rot speler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren