Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Athletic Club neemt strafschoppen beter en wint na 40 (!) jaar wachten de beker

Laatste update:

Athletic Club heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Copa del Rey veroverd. De Basken waren in het Estadio de La Cartuja in Sevilla te sterk voor Real Mallorca, dat nog wel op voorsprong kwam in de Spaanse bekerfinale maar alsnog moest buigen na het nemen van strafschoppen (4-2, na een 1-1 eindstand). Voor Athletic is het de eerste bekertriomf sinds 1984, precies 40 jaar geleden.

Mallorca nam al vroeg in de bekerfinale in Sevilla de leiding. Na een scrimmage in de zestien kwam de bal terecht bij Daniel Rodriguez, die beheerst raak schoot in de rechterbovenhoek: 0-1. Vreugde bij de eilandbewoners en een vroege tegenvaller voor Athletic, dat zich terug probeerde te knokken in de eindstrijd.

De zo gewenste gelijkmaker viel echter niet voor rust. Een knal van Gorka Guruzeta werd gepareerd door Dominik Greif en een doelpunt van Nico Williams werd geannuleerd wegens buitenspel. Kort voor het rustsignaal lieten Iñaki Williams en opnieuw Guruzeta grote kansen onbenut, tot ongenoegen van de meegereisde aanhang uit het Baskenland.

Athletic mocht Julen Agirrezabala danken dat het kort na rust 0-1 bleef. De doelman stond niet goed opgesteld, maar redde alsnog zeer fraai op een inzet van Cyle Larin. Waar Mallorca niet scoorde, daar deed Oihan Sancet dat wél. De aanvallende middenvelder joeg de bal van dichtbij tegen de touwen na een slim passje van Williams: 1-1.

De Baskische ploeg kreeg zelfvertrouwen van de gelijkmaker en ging nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Athletic stichtte enkele keren gevaar, maar de winnende treffer bleef uit. Na 95 minuten spelen klonk het eindsignaal en werd duidelijk dat er een verlenging aan te pas moest komen in Sevilla.

In die verlenging zag Iker Muniain een goed genomen vrije trap maar net langs het doel van Mallorca zeilen. Het was duidelijk dat Athletic ook in de eerste helft van de verlenging domineerde, al kwam dat niet tot uiting in de stand, Mallorca was het gelukkigst met de gelijke stand na 105 minuten spelen in Sevilla.

Mallorca was in de tweede helft van de verlenging heel dicht bij de winnende treffer. Agirrezabala hield Athletic echter op de been met een knappe redding op een kopbal richting de verre hoek van Vedat Muriqi. Het bleef spannend tot het eind, maar een winnaar in de reguliere speeltijd kwam er niet. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin toonde Athletic zich uiteindelijk de sterkste.

Strafschoppenserie Athletic Club - Real Mallorca 4-2


0-1 Vedat Muriqi
1-1 Raul Garcia
1-1 Manu Morlanes mist
2-1 Iker Muniain
2-1 Nemanja Radonjic mist
3-1 Mikel Vesga
3-2 Antonio Sanchez
4-2 Alex Berenguer

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Volledig verdiend gewonnen. Ik werd nog een beetje bang nadat we in de eerste helft de 0-1 tegen kregen en het uiteindelijk naar penalty’s ging, de zoveelste bottlejob zou niet leuk zijn. Sancet en Neco voor mij de MOTM.

7 april 2024 om 01:46

De scheids floot de wedstrijd anders aardig kapot. Zo jammer in een finale. Droevig om naar zoveel onderbrekingen te kijken en dan maar 4 minuten extra tijd geven. Dit kan toch niet waar zijn.

7 april 2024 om 07:54

Mooi man voor el mister valverde. Ongewaardeerde coach. Tactisch echt sterk.

Athletic wint de loterij, mooi hoor. Wat een wedstrijd was dit, zo vol strijd, zoals een bekerfinale hoort te zijn. Dat Nico mvp wordt is natuurlijk volkomen belachelijk. Die speelde okay, maar meer ook niet. De beste man op het veld was Samu, met straatlengte voorsprong op alle overige spelers.

7 april 2024 om 07:55

Ik snap de nico hype ook niet. Barca wilde em halen, maar hoop dat dat niet doorgaat. Brengt als enige diepte aan het spel van bilbao dat wel, dus wel belangrijk maar doet heel weinig met de bal. Vaak dom balverlies of een pass terug. Tenminste…elke keer wanneer ik bilbao kijk.

Al liggen zijn roots in Baskenland, juist met heel z’n familie als fan van Athletic, is dit toch jammer voor Javier Aguirre… had het hem van harte gegund. Gefeliciteerd aan Bilbao en hopen dat Mallorca in La Liga blijft, ze staan maar 6 punten boven de streep.

Na die vroege tegentreffer zit je er toch een tijdje van "het zal toch niet weer." Maar uiteindelijk heeft Athletic zich goed hersteld. Het mag eigenlijk al een wonder heten dat je het niet gewoon binnen de 90 minuten of anders in de verlenging beslist. Persoonlijk was ik wel blij dat die strafschoppenserie zo snel de juiste kant op ging, want ik trok het niet meer🤣🤣

En wat was hij nodig, en verdiend na afgelopen jaren. Na dieptepunten als die twee verloren finales in twee weken. Die uitschakeling in de halve finale tegen een matig Valencia na Barcelona en Real Madrid uitgeschakeld te hebben. Was het hoog tijd dat de titel eens mee ging naar Bilbao.

Ook echt diep respect voor die Julen Agirrezabala (laten we het bij Julen houden). Krijgt achter Unai Simon helaas niet zo veel speeltijd. Maar om er dan zo te staan zoals hij heeft gedaan. Niet alleen vandaag, maar ook tegen Barcelona en Atletico. Dat is echt geweldig. Want ondanks het overwicht van Athletic. Houdt die Julen je bijvoorbeeld vlak na rust, maar ook richting het einde met die gevaarlijke kopbal echt op de been. Laat staan dat hij praktisch die strafschoppenserie beslist. Als die ergens eens het vertrouwen kan krijgen, zie ik daar echt een hele goede keeper in. En ik zeg ook pas een jaartje of twee, maar als je als middenmotor in een grote competitie - of als Ajax, PSV of Feyenoord - nou een keeper zoekt. Haal die jongen gewoon op..

Ongeacht of je komend seizoen nou Europa League of Champions League speelt. Je hebt een team, en thuisvoordeel, waarmee je in geen van beide een modderfiguur zal slaan. Ik kijk er naar uit, maar voor nu zal het mij nog even een worst wezen!

7 april 2024 om 03:56

Ik ben ook echt heel blij voor Atletic. Heb zo een ongelofelijk respect voor hun traditie.

Proficiat!

7 april 2024 om 04:00

Inderdaad doodjammer voor Agirrezabala trouwens. Kan echt makkelijk mee in de top van la Liga denk ik. Maar met Simon is dat bijna, ook logisch trouwens, een onoverbrugbare hindernis. Niet de grootste maar echt geweldige reflexen. Ben ongelofelijk benieuwd naar de komende jaren. Top 4 moet haalbaar zijn denk ik. Zeker met Valverde.

Het zat er eigenlijk al zeker 10 jaar aan te komen, maar meer dan terecht heeft Bilboa dan eindelijk een prijs gewonnen! Het is ze gegund!

Wat een feest voor de ruim 80.000 meegereisde Bilbao fans in Sevilla. Eindelijk de beker hooghouden na 40 jaar en het is de club ook wel gegund

Jaaaa, aupa Athletic! Met 2 Baskische vrienden in de kroeg gekeken en vervolgens helemaal uit onze pan gegaan vannacht. Zo vaak dichtbij geweest de laatste jaren. In deze tijd met het Cantera beleid een prijs pakken is zo'n bizar knappe prestatie, deze gaat gevierd worden in Bilbao zeg.

Mooi voor Bilbao dat ze na 40 jaar eindelijk is een keer de Copa hebben gewonnen. Hadden het ook dik verdient als je ziet dat ze Barcelona en Atletico hebben uitgeschakeld. Vandaag waren ze ook wel de betere maar die tegentreffer was een klap. Gelukkig dat ze het nog recht konden zetten met de gelijkmaker. En de penalty's waren ook prima als je ze allemaal maakt. De beelden met Nico en Inaki waren het mooiste. Als broers een prijs winnen voor je club is het mooiste wat er is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren