Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal is woedend op Pol van Boekel na zeer omstreden besluit in minuut 90+5

Laatste update:

Arsenal voelt zich bestolen na een uiterst enerverende heenwedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München (2-2). The Gunners wilden een penalty toen Bukayo Saka in minuut 90+5 in botsing kwam met doelman Manuel Neuer, maar scheidsrechter Glenn Nyberg floot in plaats daarvan af.

Enigszins bij toeval brak Saka diep in blessuretijd van de tweede helft door de defensie van Bayern. De rechtsbuiten van Arsenal kwam op hoge snelheid afgelopen op Neuer, die ver uit zijn doel kwam.

Saka tikte de bal nog net om Neuer heen, waarna het tweetal in botsing kwam. Saka leek daarbij zijn rechterbeen enigszins uit te steken. De sterspeler van Arsenal bleef met veel pijn achter op het gras en hoopte dat scheidsrechter Nyberg voor een penalty zou fluiten.

In plaats daarvan klonk dus het eindsignaal in het Emirates Stadium. Pol van Boekel had dat nog kunnen terugdraaien, maar de VAR van dienst riep de Zweedse arbiter zelfs niet naar de zijlijn om de beelden te bekijken. Daarover bestaat veel woede aan de zijde van Arsenal.

Van Boekel kreeg eerder een wedstrijd een ander discutabel VAR-moment voor de kiezen. Bayern-spits Harry Kane kwam met zijn elleboog terecht in de nek van Gabriel en zag daarvoor een gele kaart. Van Boekel greep opnieuw niet in.

Vind je het een penalty voor Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide goed gefloten!

9 april 2024 om 23:47

Uitstekend gezien! Zelfs zonder VAR. Slim van Neuer ook, die laat bewust zijn been staan, terwijl Saka er juist vanuit gaat dat hij stapt en hij over het been gaat vallen. Schwalbe is het ook niet per se, logisch dat hij op deze snelheid en verwachte impact wat instabiel is en dus valt. Scheids volgt ook echt het moment op goede ooghoogte.

Echt dikke hulde aan beiden scheidsrechters vanavond! Die hebben werkelijk uitstekende reclame gemaakt voor hun vak. Juist door geen penalty's en kaarten te geven om "de wedstrijd onder controle te houden". Ook geen Nijhuis praktijken om even op te vallen. Lekker ouderwets laten voetballen, niet zaniken en ingrijpen op de momenten dat het overduidelijk moet. Aanwezig door het spel te laten spelen, niet door het vele fluiten en proberen een stijl uit te stralen . Complimenten mannen!

9 april 2024 om 23:50

Zeker geen schwalbe. Eerder een overtreding op Neuer die hij vol op zijn been schopt.

9 april 2024 om 23:54

Vind ik ook wat overdreven. Dat gaat zo snel en die impact was eigenlijk onvermijdelijk. Raken elkaar wat aan op het scherpst van de snede, de scheids heeft gewoon by far de beste beslissing genomen.

Dit soort duikpartijen zouden eigenlijk na de wedstrijd nog moeten kunnen worden bestraft. Walgelijk.

9 april 2024 om 23:32

Was ook niet de enige duikeling van Saka. Havertz had ook nog een beschamende poging, helaas niet bestraft

9 april 2024 om 23:41

Ik vond de duikeling van Havertz helemaal erg, die werd geen eens geraakt (nog niet eens bijna) haha! Die had wel echt geel moeten hebben, Saka bost op tegen Neuer dus ik begrijp wel dat hij gaat liggen. Ik had geen penalty gegeven, maar ook geen gele kaart.

10 april 2024 om 08:19

Duikeling? Dat hij zijn been iets te veel uit steekt kun je vinden maar hij wordt toch overduidelijk geraakt terwijl hij op hoge snelheid er langs probeert te komen? Als je dit een duikeling noemt moet je echt de beelden nog een keer terugkijken. Ik vind het lastig om te zien of Saka zijn been expres laat hangen omdat hij ook niet veel andere plekken heen kan met zn rechterbeen op zo'n snelheid. Botst op tegen Neuer? Hij tikt de bal langs neuer en zijn been wordt geraakt. Lijkt wel alsof iedereen hier van Boekel probeert te verdedigen. Bayern heeft heel veel mazzel met dit moment gehad.

10 april 2024 om 10:05

Heeft niets te maken met het verdedigen van Bayern, maar alles met niet objectief naar Arsenal kunnen kijken. Je hoeft alleen door dit topic te scrollen en dan zie je zo om wie het allemaal gaat. 1 kan je bij naam noemen, want Manutd36 heeft sinds vorig seizoen een bloedhekel aan de club en heeft in die twee jaar geen 1 positieve noot over de club gehad. Vreemd gedrag.

10 april 2024 om 10:15

Ik heb helemaal geen hekel aan Arsenal, ik hoop zelfs dat jullie kampioen worden ten opzichte van City en Liverpool. En tijdens de wedstrijd heb ik nog lof gegeven aan Jesus voor zijn actie bij de 2-2, kun je gewoon teruglezen. Je zit er dus (zoals gewoonlijk) weer totaal naast Samcro. Excuses zou op zijn plek zijn. En je kunt niet over objectiviteit praten wanneer je dat zelf overduidelijk niet bent.

10 april 2024 om 11:16

Natuurlijk wil jij als Utd fan niet dat Liverpool of City kampioen worden, haha wat een argument.

Om excuses vragen terwijl je mij en andere fans een bizarre cult noemt. En dan zit ik er naast? Hilarisch dit, een nieuwe Feno is geboren.

Praat idd maar niet over objectiviteit.

10 april 2024 om 11:36

Natuurlijk wil je geen excuses aanbieden terwijl ik aantoonbaar je ongelijk bewijs. Ik had niet anders verwacht. Volgens jou 2 jaar niets positiefs gezegd terwijl ik bewijs heb dat ik het gisteren nog deed. Kom op, wees een man.

10 april 2024 om 12:09

Zucht, ja omdat je een actie van een speler mooi vond ben je objectief en altijd positief. Je neemt jezelf toch niet serieus of wel?

Ik zie geen enkele reden om excuses aan te bieden aan iemand die mij in een cult plaatst en aantoonbaar bevooroordeeld is als het een Arsenal speler is. Saka naait Davies een gele kaart aan? Saka steekt zijn been uit om een schwalbe te maken en doet dat regelmatig en ligt altijd te rollebollen terwijl er niets aan de hand is? Als je nou ook eens kritisch zou zijn op je eigen spelers zou dit nog geloofwaardig zijn, maar dat ben je niet want daar praat je alles goed zoals fans dat altijd doen. Maar dan kan je niet schermen met objectiviteit naar andere ploegen want die heb je simpelweg niet. Je bent alleen pro Arsenal als het betekent dat je daarmee tegen Liverpool of City bent. En dus ben je in dit geval subjectief naar Arsenal toe. Geeft niet, maar doe niet alsof het anders is. En ga ook niet mopperen als je er voortaan op gewezen gaat worden.

Hoe kan je dit nou een penalty vinden? Als Neuer 1 of 2 sec later was dan stond dat rechterbeen van Saka heel ergens anders. Lijkt me duidelijk dat Saka hem opzoekt want zo ver ik weet rent hij niet op een vreemde manier.

9 april 2024 om 23:38

Hoe kun je dit geen penalty vinden? Heb je zelf ooit eens gevoetbald? Hij wilt zijn rechterbeen daar neerzetten en komt tegen Neuer aan. Ik snap dat het lijkt alsof hij hem opzoekt, maar als je zelf gevoetbald hebt dan weet je dat dit geen schwalbe is.

10 april 2024 om 00:06

Ik heb zelf gevoetbald en heb het als verdediger meegemaakt dat zo een spits zijn been achter het jouwe haakt en neergaat. Op de lagere niveaus floten ze zoiets al sneller.
Goed dat ze het hier dus niet doen

10 april 2024 om 11:14

Als Arsenal fan vind ik dit ook geen penalty. Saka laat zijn been te makkelijk hangen om contact te zoeken en zo de penalty te versieren.

Als Arsenal fan natuurlijk jammer dat we hem niet krijgen maar als voetbalfan ben ik blij dat dit soort acties niet beloond worden met een penalty.

10 april 2024 om 11:52

Als je je rechterbeen neerzet waar Saka hem wil neerzetten sta je ineens 5 meter van de bal vandaan. Als je zelf wel eens hebt gevoetbald zie je dat hij gewoon het been van Neuer opzoekt, hij had z'n voet namelijk allang neer kunnen zetten en dan was hij ook veel sneller bij de bal geweest.

10 april 2024 om 12:14

Al die profs hier die 'zelf gevoetbald hebben' en daarom denken het perfect te weten hoe je je voeten neer moet zetten. Blijft een mooi fenomeen, die fora.

9 april 2024 om 23:50

Was dit geen buitenspel dan? Heb niet live kunnen kijken enkel gebaseerd op het filmpje waarin lijkt dat het buitenspel is

9 april 2024 om 23:53

De Ligt en Dier stonden er nog

Op basis van wat ik hier zie, lijkt het een rode kaart voor Kane toch wel (hij zoekt hem echt op) en geel voor Saka voor een schwalbe.

Kane was de beste man op het veld. Met Ødegaard. Maar toch had hij deze wedstrijd niet af mogen maken. En dan zou hij er woensdag ook niet bij zijn. Wat een idiote elleboog zeg... Dat heeft hij totaal niet nodig. Al heb je zoiets ook nooit nodig.

9 april 2024 om 23:39

Ik vond Goretzka vandaag de man van de wedstrijd, die domineerde het middenveld, pakte veel ballen af en speelde de bal telkens naar de juiste kleur. Verder ook een mooie assist op Gnabry. Verder eens met je analyse

Kane rood en geen penalty Saka, alleen blijven beide momenten wel discutabel dus Bayern heeft hier dan wel geluk gehad. Aan de andere kant ook nog het moment waarbij Odegaard Kane nog al opzichtig vastpakt in de 16 meter. Ook discutabel als je het mij vraagt ,maar goed als je 1 kant op gaat redeneren laat je dat moment natuurlijk achterwege.

9 april 2024 om 23:43

Goretzka was echt heel sterk.

9 april 2024 om 23:47

Goretzka ook erg sterk inderdaad. Laimer trouwens ook goed, zij hadden echt controle.

Gabriel Jesus viel aan de andere kant weer heel sterk in. Bijzonder ijverig. In tegenstelling tot Thomas Partey. Dat deed wel een beetje pijn aan de oogjes.

9 april 2024 om 23:53

Ja daar heb je gelijk in, volgens mij. Ik dacht ook aan rood bij Kane, zeker omdat hij omkeek en wist waar de verdediger zou komen. Vol in zijn keel ook, zag er pijnlijk uit.

9 april 2024 om 23:58

Als dit een bewuste elleboog is, is het wel een hele knappe. Hij kijkt even daarvoor indd naar Gabriel over zijn linkerschouder, maar schermt daarna de bal af en raakt Gabriel met zijn rechterelleboog. Gabriel kwam daar laag door. Ik geloof niet dat Kane hem hier bewust een elleboog op zijn hoofd wilde geven.

50/50 gevalletje. In beeld wat vz hierboven geeft zou je in eerste instantie zeggen een penal, en dus had de scheids m kunnnen geven. Heb alleen ook al andere beelden op x voorbij zien komen van dichterbij, en uit andere hoeken, en op die beelden lijkt het dat Saka contact zoekt. Een VAR gaat dus nooit een 100 procent fout zien in de beslissing om m niet te geven en die beslissing terug draaien.

Ik vind t na 10x te hebben gezien een penalty, maar mijn bril glazen zijn wel licht gekleurd

9 april 2024 om 23:38

Bij Specsavers hebben ze mooie aanbiedingen voor een nieuwe bril

9 april 2024 om 23:43

Whahahahaha

9 april 2024 om 23:59

Ik vertrouw volledig dat jij dat wel zal weten met Bruno in je ploeg

Ik zag hem net voorbij komen. Saka zoekt het been van de keeper op.

Beide scheidsrechters complimenten! Ze mogen van mij wel wat vaker deze 2 scheidsrechters aanstellen !

Dit was nooit een penalty. Saka gaat wel heel gretig naar de grond en trapt eerder Neuer dan andersom. Had hem eerder geel gegeven voor duiken. Goed gezien van Van Boekel dus.

Ben echt verbaasd dat sommigen dat van saka een penalty vinden

9 april 2024 om 23:41

Gokje hoor, maar volgens mij zijn dat exclusief mensen die voor Arsenal zijn..

10 april 2024 om 06:06

Ja klopt want Van de Vaart is natuurlijk een groot fan van Arsenal….

10 april 2024 om 09:23

Als Van der Vaart het met je eens is mag je doorgaans toch wel gaan twijfelen aan je standpunt

10 april 2024 om 11:53

Vond VdVaart niet een paar maanden geleden nog dat Gravenberch de beste Nederlandse middenvelder van het moment was? Aan zijn mening zou ik niet al te veel waarde hechten.

Gewoon een stiekeme en smerige actie van Saka zelf. Gaat naar links en zoekt overduidelijk zelf contact met Neuer door zijn rechterbeen te laten hangen. Zijn actie lijkt zelfs wel dat hij Neuer schopt. Had gewoon kunnen scoren als hij niet ging duikelen.

Van Boekel is totaal ongeschikt als VAR. Ook wij hebben met van Boekel als VAR te maken gehad tegen Heerenveen en ik houd mijn hart nu al vast als wij zondag tegen Ajax spelen met een van Boekel als VAR. Trouwens, die hele VAR is een farce. De VAR kan in principe wedstrijden beslissen ten gunste van een tegenstander. Laatste lijntjes trekken en verder niets.

9 april 2024 om 23:52

Beetje gefrustreerd over iets wat in het verleden is gebeurd? Jullie hebben de scheids of var nooit een keer mee gehad? Vandaag kan je van Boekel in ieder geval niks verwijten want het was zeker geen 100% fout van de scheids. Wel had hij de scheids naar het scherm moeten roepen voor die elleboog van Kane.

9 april 2024 om 23:59

Tegen Heerenveen ook maar 1 moment. Daar zat de VAR er wel naast. Verder hadden ze daar weinig te klagen. Er zal nog wat frustratie zitten door eigen falen, want het is wel immens indekken en erg offtopic. Het is vooral "hoe kan ik het over mezelf hebben"

De VAR kan het vaak genoeg terug kijken en dat zal van Boekel zeker gedaan hebben. En de Uefa stelt hem niet voor niks aan als VAR voor deze wedstrijd. Beide situaties zijn beoordeeld en beide keren zaten ze goed.

Nooit een pingel, gewoon goed gefloten. En dat zegt heel wat als Van Boekel de VAR was.

Wat een oliedomme actie, blijven staan is scoren. Kane is natuurlijk wel gewoon een rode kaart, lijkt mij ook geen twijfel over mogelijk. Wat mij betreft worden dit soort overtredingen sowieso weer harder bestraft, al die onnozele excuses over de kracht waarmee de overtreding begaan wordt, het hoort gewoon niet thuis op een voetbalveld

50/50 moment voor beide kanten valt war voor te zeggen. Ik kan er wel mee leven dat het geen penalty is.

Dit moment met Saka is geen penalty, al had dit wel de return een stuk spannender gemaakt, ik snap wel dat mensen dan eigenlijk wel de bal op de stip willen zien. Alsnog is 2-2 tegen Bayern een prima prestatie, en voetbal is voetbal, met een beetje mazzel hou je ook in Munchen stand.

Heb het teruggezien en wat is die Saka toch een ontzettende flapdrol. Hij was er langs! Zet dat rechterpootje op het gras en rond gewoon snel met links af. Maar nee die zwiept hij naar Neuer voor een penal. Onverklaarbaar. Waarom? In het gunstigste geval geef je Neuer een extra kans terwijl hij al kansloos was.

10 april 2024 om 08:29

Tsja. Op hoge snelheid van baan wisselen. Hij moet dat rechterbeen ook ergens kwijt kunnen hé. Dat ging niet en daardoor komt Neuer op volle snelheid in contact met hem.

Ik blijf het een penalty vinden, want anders is Saka gewoon door... Maar goed. Ieder zijn mening.

Helaas niet gegeven. Hadden zelf de fouten niet moeten maken en White had moeten scoren, dan was het nu gewoon een stuk rooskleuriger geweest.

Van Boekel als VAR bij een CL wedstrijd is een giftige cocktail. Altijd wat om te doen. Ook in de Nederlandse competitie als arbiter of VAR altijd gefronste wenkbrauwen.

Kan goed begrijpen dat er geen penal gegeven werd. Spelers die met opzet contact zoeken om een overtreding te simuleren moeten altijd bestraft worden met een gele kaart imo. Helaas gebeurt dit niet of trappen de scheidsrechters er nog te vaak in. Zie bijvoorbeeld afgelopen weekend bij man u - Liverpool.Kane had wel natuurlijk een rode kaart moeten hebben. Met opzet je ellebogen gebruiken heeft niks met voetbal te maken.

10 april 2024 om 00:27

Ik weet nog dat Kluivert eens neergelegd werd in de 16 en al opkrabbelend toch nog scoorde. Er was echter al gefloten voor een penalty en die werd gemist. Dat voelde toen zo zuur want fair play en doorzettingsvermogen werden afgestraft. Nu met de VAR zou de scheids altijd gewacht hebben.

Deze actie van Saka vind ik precies het tegenovergestelde. Je zou het tweeluik hierdoor maar verliezen! Hij koos voor de goedkope optie met een zweem van spelbederf. Torangst, misschien. Bij een penal had de VAR het ook niet teruggedraaid, maar de beste optie voor een goal was gewoon doorzetten en schieten.

Hahaha, als je alles in slomo kijkt dan lijkt het een schwalbe, maar met die snelheid is het gewoon een penal, achterlijk als je dit geen penalty vind; u high

10 april 2024 om 06:42

Zo bijzonder hoe kinderachtig sommigen hier zijn. Of hoe superieur ze zichzelf vinden. In dit geval ben jij beiden. Je ziet het anders dan alwetende Rcleande? Dan ben je achterlijk. Ook al ziet bijna iedereen het anders, zijn beeld is het enige juiste beeld.

Ik blijf mij verbazen. En troost me nadien met de gedachte dat bijna niemand echt zo is. Godzijdank.

10 april 2024 om 12:12

Ik vind het bijzonder dat tere zieltjes zo snel geraakt zijn als iemand stellig is in zijn opmerkingen en dan vileine opmerkingen gaat maken om zichzelf beter te voelen. Reageer dan niet ipv jezelf te verlagen als je toch vindt dat iets kinderachtig is. Je bent geen haar beter bezig.

10 april 2024 om 13:21

Haha, de ironie in jouw bericht. Heerlijk.

Bizar, ik was altijd fan van Arsenal, maar hoe jullie reageren de laatste 2 dagen ga ik woensdag immens hard hopen dat Bayern gaat winnen. Over tere zieltjes gesproken zeg. Jullie (niet allemaal natuurlijk) reageren hier echt bijzonder triest

Saka komt op hoge snelheid, wat moet hij dan met zn rechterbeen doen. Neuer komt uit Saka ontwijkt en Neuer kan geen kant op. De vraag is of Saka niet zelf zoveel vaart het dat hij zelf langs de bal was gelopen en De Ligt hem had kunnen oppikken maar dit is echt wel een penalty.

Waarom woedend? Als het om dat laatste moment gaat: daar is helemaal niks aan de hand en is nooit een penalty

Vond het geen pingel en geen rood voor kane. Vond het andere moment bij die achterbal eigenlijk vreemder, maar daar hoor je niemand van arsenal over lijkt het.
Dat “arsenal” boos is dat de var de scheids niet roept na die actie slaat sowieso nergens op, dus die gaat sowieso aan me voorbij.

Hoe kun je dit nou een pingel vinden? Saka maakt zelfs een extra hupje met links zodat hij met rechts kan blijven hangen en Neuer raakt. Goed gefloten.

Mij rest na 15 keer de beelden bekijken nog steeds maar 1 vraag: waarom loopt die oen niet gewoon om de keeper heen (dat kon hij makkelijk als ie dat been niet naar Neuer uitsteekt. Dan kan die hem zo binnenschuiven.

Dat valsspelen zit er zo ingeramd bij voetballers dat hun eerste instinct een duikelen is en pas het 2e instinct scoren, kansloos.

Goed gedaan Pol.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren