Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot is het niet eens met Ruud Gullit: ‘Hij is juist wél goed in Oranje’

Laatste update:

Arne Slot heeft genoten van het spel dat Memphis Depay tegen Schotland op de mat legde. De trainer van Feyenoord vertelt te gast in Rondo van Ziggo Sport waarom hij de spits van het Nederlands elftal - in tegenstelling tot de eveneens aanwezige Ruud Gullit - juist wél goed vond spelen.

Gullit vindt dat Memphis erg tegenviel tegen Schotland. “Ik vond Memphis helemaal niet goed spelen. Ik zit ernaar te kijken... En Gakpo ook! Het lijkt wel of hij niet weet wat hij moet doen, terwijl ik hem op het WK juist geweldig vond voetballen.”

Vervolgens laat Slot desgevraagd weten dat hij de aanvaller van Atlético Madrid juist de beste speler van het veld vond. “Ik vond Memphis wél goed spelen. Wat je zag, is dat Schotland over het hele veld een-tegen-een ging spelen. Dat gebeurt bij Feyenoord ook weleens, maar dan is het niet zo makkelijk om tot goed voetbal te komen.”

“Normaal heb je natuurlijk een man extra in de opbouw, en dan breng je van achteruit een man extra op het middenveld. Dat gaat zo door, en dan kom je steeds dichter bij de voorhoede. Daarna weet je: hoe dichter de bal bij de voorhoede is, hoe makkelijker je diep gaat.”

“Toch kwam Nederland onder de een-tegen-eensituaties uit, want we hebben een hele goede speler voorin”, vervolgt Slot, die beelden laat zien van zeker zes momenten waarop Memphis extra ruimtes creëert. “Als je een-tegen-een staat en je gaat dus zwerven als Memphis, dan krijg je ruimte. Je zag hem de centrale verdediger met zich meetrekken en die speelde hij uit.”

“De uitzakkende Memphis, die verplaatste het spel. Bovendien werd hij meteen gevaarlijk zodra hij in de vijandige zestien werd aangespeeld in de een-tegen-eensituatie. Elke keer dat Oranje Memphis kon vinden, dan werd hij gevaarlijk”, benadrukt de coach. "In het geval van Oranje is Memphis in de aanval zeker onze beste speler, en als je hem aanspeelde kwamen er grotere ruimtes.”

“Het is dus niet eenvoudig om op te bouwen als de tegenstander een-tegen-een speelt, maar als je Memphis hebt, die ook nog slim genoeg is om weg te lopen uit de spits, dan krijg je ruimtes”, besluit Slot. “Het start allemaal met Memphis die uitzakt, waardoor de centrale verdediger van de tegenstander twijfelt. Dan krijg je ruimtes op het veld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zei het toevallig dit weekend tegen mijn maten. Geef arne slot een jaar met dit team en je weet niet wat je ziet.

Aan de andere kant mag die ook gewoon nog een jaartje bij Feyenoord blijven

25 maart 2024 om 21:51

Dat weet je nooit. Ik denk dat hij het beter zou doen dan Koeman maar het is een ander niveau dan de Eredivisie.

25 maart 2024 om 22:00

Alsnog zou Slot zeker resultaten boeken met goed spel. Slot is echt gewoon een goeie trainer/tacticus. Hij legt het ook nog eens goed uit

25 maart 2024 om 22:30

Wanneer boek je resultaten als bondscoach zijnde? Ik zie dit Oranje geen prijzen winnen op een EK of WK, ook al heb je Slot als coach.

26 maart 2024 om 09:25

Goeie vraag. Met (dit) oranje de laatste 4 op een eindtoernooi behalen vind ik wel een resultaat. De show stelen (mooie uitslagen en prachtig voetbal) en de kwartfinales behalen zou ik inmiddels al voor tekenen. De historisch armoedige tactiek onder vgaal zou je nooit meer moeten willen accepteren in Nederland imo. Ingraven tegen een topland kan ik me iets bij voorstellen, maar ingraven tegen qatar, senegal, ecuador en de vs vind ik echt triestigheid ten top. In 2014 accepteerde ik dat makkelijker, toen hadden we met Robben wereldklasse voorin en creeerde vgaal op die manier ruimte voor Robben om te excelleren. Bovendien switchte vgaal tijdens wedstrijd regelmatig naar een aanvallendere variant. Dat hebben we het laatste WK slechts 1 kwartiertje mogen zien.

26 maart 2024 om 14:38

Ik vind dat je met Oranje vooral een visitekaartje af moet geven wat het Nederlands voetbal zou moeten zijn. We zijn de geboortegrond van een prachtige spelfilosofie en die verloochenen we nu al een tijdje. Doodzonde.

Ik vond het EK onder van Basten bijvoorbeeld geweldig. Dat was nou echt wat je van Nederland wil zien. Dat het dan fout gaat tegen Rusland boeit me dan wat minder.

Ik denk dat voor Oranje 2 dingen moeten gelden: strijd en technisch hoogstaand voetbal. Winnen is belangrijjk, maar ik kijk liever 1 fantastische wedstrijd, dan een heel toernooi vol afbraakvoetbal.

25 maart 2024 om 22:29

Waar ik met slot wel mee eens ben is dat Memphis een basis speler is. Maar ik vind hem nu geen topper. Hij worstelt met zich zelf heb ik de idee. Beetje zelfde met Simons die komt niet uit de verf. Nog jong natuurlijk. Maar die komt heus wel alleen nu nog even niet. Die heeft meer tijd nodig.

We zouden dus eigenlijk 541 moeten spelen, met de optie om naar 550 te switchen als de tegenstander 1 op 1 speelt. Dan zijn we EN defensief sterk en er komt ruimte omdat Depay uitzakt.

We zijn er uit

25 maart 2024 om 22:05

Een beetje misplaatste sarcasme dit. Ben het volledig mee eens met Arne Slot. We kunnen wel alleen maar kritiek leveren, maar Memphis is gewoon onze beste spits punt uit.

25 maart 2024 om 23:01

Misschien ben ik het ook wel eens met slot en vind ik Memphis ook wel onze beste spits, beetje misplaatste betweterij

Het mag ook 343 zijn voor mij, of 433, maar dan denk ik dat we defensief te zwak zijn.

26 maart 2024 om 09:15

defensief te zwak met de beste verdediging (dan wel een van) van alle landen. dan mogen de andere landen wel 7-2-1 gaan spelen

26 maart 2024 om 15:16

@yoda - Als we defensief zwak zijn, moet je naar de technische staf kijken. Zelfs Frankrijk heeft niet een verdediging als die van Nederland. Overigens ziet de verdediging er met een vijfmansverdediging ook niet bepaald stabiel uit en dat heeft niets met de kwaliteiten van de spelers te maken.

26 maart 2024 om 18:39

Rayvg, dus jij snapt ook niet dat we in een 433 tegenwoordig zoveel kansen tegen krijgen? Ik ook niet, onze bondscoaches ook niet, want die blijven maar terug vallen op 5 verdedigers, ooit van gaal mee begonnen, maar toen hadden we ook echt geen fatsoenlijke verdedigers. Inmiddels kun je een elftal fatsoenlijke verdedigers oproepen en dan nog lukt het niet met 4 achterop

26 maart 2024 om 18:51

Hey Sirius, ik snap je punt. Ik vind het ook heel apart dat er zoveel verdedigers staan van behoorlijk niveau en dat er idd nog zoveel kansen komen voor de tegenstander. En dan hebben we ook nog wel eens een type de Roon in de basis gehad! Hoeveel defensieve mannen wil je opstellen.

Raadsel, maar wat je zegt kan zomaar; de staf heeft geen idee hoe ze het moeten organiseren

Nou ja en om dan terug te komen op de start van dit topic. 4 verdedigers, Wieffer en Wijnaldum die in de bal komen en datzelfde geldt voor Xavi en een beetje Gakpo, dan wordt ik wel wat treurig als we met Depay OOK nog uitzakken. Heerlijk druk zetten voor Schotland. Ja die ruimtes creëer je wel op hun helft, maar wat heb je er aan als er 9 van de 11 op je eigen helft staan…

25 maart 2024 om 22:15

@yoda, vanwaar het sarcasme? Toch juist een goede analyse?

25 maart 2024 om 23:00



Vanwaar denk je dat het sarcasme is? En waarom denk je dat ik het geen goede analyse vind?

26 maart 2024 om 14:39

Omdat je reactie nogal sarcastisch klinkt. Is het geen sarcasme? Of ga je deze vraag ook weer met een vraag beantwoorden?

26 maart 2024 om 14:51

Als jij er gelukkig van wordt feye: het is geen sarcasme.

Kun je er nu iets mee of was het alleen maar een vraag voor je gemoedsrust

26 maart 2024 om 15:38

Niveautje hoor..

26 maart 2024 om 18:41

Ja kom inderdaad niet met grapjes als Slot heeft gesproken. Je wordt sarcasme verweten en je bent het niet eens met hem en dus verkeerd. Poeh

Wel mooi dat iemand met serieus verstand van voetbal de onderbuikgevoel-analisten even vertelt hoe het werkt.

25 maart 2024 om 23:42

@tottenham

Ik vind ook dat het akelig stil is bij dit bericht van Slot. Het is nou eenmaal bij velen de standaard dat Memphis een matige speler is.

De hoeveelste trainer is dit nou die Memphis een uitstekende speler vindt? In ieder geval elke trainer die met Memphis gewerkt heeft en zelfs dus trainers die simpelweg naar de wedstrijd kijken.

Ze zullen er vast minder verstand van hebben dan voetbalzone gebruikers.

Memphis gaat het denk wel waar maken dit EK denk ik. Die is zo gebrand als de pest na al die teleurstellingen (blessures, mislukt Barca avontuur na vertrek Messi en Griezmann).

26 maart 2024 om 15:23

Die gaat inderdaad wel belangrijk zijn mits fit. Hij is nog steeds de beste aanvaller die we hebben. Verder vind ik zijn avontuur in Barcelona helemaal niet zo mislukt. Hij werd afgeserveerd voor de aanvallers die er nu rondlopen, terwijl hij er in zijn eerste seizoen wel gewoon 12 in schoot in pakweg 1.800 speelminuten. In z'n laatste halfjaar daar schoot hij er 5 in in slechts 384 minuten.

Met als gevolg dat Xavi weer verzoop maar goed

26 maart 2024 om 06:37

Xavi is geen teamspeler. Daarom verzoop hij. Geeft hij de passjes wanneer hij kan ipv eindeloos zich kapot te dribbelen om zelf voor de goal te gaan, speelt het hele team makkelijker voorin. Nu is Xavi iedere keer het eindstation terwijl er nog drie verdedigers tussen hem en de goal staan.

Hij was een fantastische voetballer maar vanavond begrijp je wederom waarom Gullit als trainer niet geslaagd is.. hij heeft geen idee waar-ie over praat. Eigenlijk hoort hij ook niet in zo'n programma.. sorry Ruud.

26 maart 2024 om 03:24

Eigenlijk gek hè, dat zo’n groot voetballer als Gullit die alles gezien heeft tijdens zijn carrière en met grote namen heeft gewerkt altijd z’n vreemde kijk op voetbal heeft. Dat hij niet in z’n programma hoort dat klopt omdat het lijkt alsof hij er helemaal geen verstand van heeft. Aan de andere kant is het wel echt een grootheid.

26 maart 2024 om 10:09

Gullit weet veel van teamgeest en leiderschap. Was zelf een geweldige aanvoerder in geweldige ploegen. Kon het ook tactisch omzetten in het veld indien nodig. Behaalde zelfs nog best goede resultaten als speler/manager. Maar vanaf de zijlijn, als hij niet zelf aan de bal het goede voorbeeld kan geven, is het inderdaad behelpen.

26 maart 2024 om 15:29

Veel voetballers weten ook vooral wat er vereist was op hun positie en hoe ze dat zelf in konden vullen. Toch is tactiek in het algemeen veel breder en dan merk je wel dat lang niet iedere oud-voetballer over dergelijke kennis beschikt. Het kunnen verwoorden is 1 ding, maar het kunnen vertalen door middel van anderen is totaal iets anders.

Als je bijvoorbeeld Schreuder over aanvallend voetbal hoort, snijdt het allemaal best hout. Echter zie je ze ploegen dan spelen en dan denk je: 'waar is die kennis allemaal gebleven?' Ze herkennen vaak bepaalde essentiele benodigdheden niet.

Aantrekkelijk voetbal spelen met spelers als Iniesta, De Bruyne, Robben, Lewandowski, Ribery en noem ze maar op is de kunst niet. Dergelijke spelers zijn de belichaming van mooi en aanvallend voetbal. Die moet je gewoon in het gareel houden. Een ploeg als Oranje mooi en goed voetbal laten spelen, daar herken je of een coach de kwaliteiten heeft. Dan zie je toch wel dat coaches als Van Gaal, De Boer en nu Koeman die kennis simpelweg niet hebben.

Slot legt effe haarfijn uit waarom Depay zo belangrijk is voor dit elftal.

Depay heeft vaak geleverd in oranje, hij krijgt naar mijn mening teveel kritiek. Natuurlijk is het de afgelopen jaren wel minder geworden en was hij er door blessures vaak niet bij. Goed dat Slot wel zijn pluspunten benoemt, maar tegelijkertijd denk ik: dan staat er dus niemand in de spits als hij zich uit laat zakken. En dan krijg je vaak waarom (denk ik dan) mensen hem minder gaan waarderen: hij gaat de bal opeisen, wegdraaien, wat mislukt etc.

26 maart 2024 om 15:31

Tegenwoordig heb je wel jongens als Gakpo en Malen die sowieso de neiging hebben om naar binnen te trekken. Dat kan dus wel werken als Memphis zich niet vastdribbelt. Daar zit denk ik ook het probleem niet. Het probleem ligt eerder op het middenveld, met name omdat Koeman de ploeg maar niet direct kan laten spelen. Het is allemaal zo statisch en traag.

26 maart 2024 om 15:36

Dat is zo, op het WK was het denk ik ook vooral het middenveld wat niet vooruit te branden was. Elke keer een andere opstelling helpt niet, ook al is de Jong helaas weer geblesseerd. Je zou toch eerder het middenveld moeten versterken i.p.v. de verdediging. Als je zulke goede verdedigers hebt, heeft het dan zin om er meer van op te stellen?

Vind het juist vreemd dat Depay gezien blijft worden als top speler. Wat heeft hij nu laten zien in de wedstrijden die het er toe doen, behalve zich 20 keer vast te lopen zonder een idee te hebben wat te doen. Neem het afgelopen wk. Ik heb zelfs wedstrijden afgezet door depay. Het loopt zonder depay altijd beter dan met, en dan nog topscorer alle tijden worden door nietszeggende wedstrijden.

26 maart 2024 om 17:28

@shokotoff

Zonder Memphis altijd beter dan met? Memphis is de laatste 2 jaar vooral geblesseerd geweest en Nederland is in die tijd erbarmelijk geweest en konden amper kansen creëeren.

We kijken blijkbaar naar andere wedstrijden. Sinds ik voetbal kijk, heb ik Nederland nog nooit zo slecht gezien als de laatste 2 jaar.

Nederlands elftal zit al jaren in een benodigde transitie. Koeman doet het half en het resultaat zal dus geen kampioenschap opleveren. Ik geloof wel dat de opvolgers van Koeman dit wel kunnen halen en Arne Slot zal dit met de hoogste kans kunnen halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren