Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentinië wil Messi op bijzondere wijze eren zodra hij stopt als international

Laatste update:

De Argentijnse voetbalbond gaat geen enkele international toestaan om het rugnummer 10 te dragen zodra Lionel Messi zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen. Dat bevestigt Claudio Tapia, de voorzitter van de bond, in gesprek met Argentijnse media.

“Als Messi stopt bij de nationale ploeg, dan zullen we het niemand anders toelaten om het shirt met dit nummer te dragen”, laat Tapia optekenen. “Dat is het minste wat we voor hem kunnen doen.”

Messi is inmiddels 36 jaar oud, waardoor zijn einde als profvoetballer normaal gesproken nadert. De Argentijn wil, net als zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo, echter net zolang doorgaan totdat hij zich niet meer fit voelt.

Ook bij de nationale ploeg van Argentinië gaat Messi net zolang door totdat hij het gevoel heeft het fysiek niet meer aan te kunnen. De achtvoudig winnaar van de Ballon d’Or onthulde onlangs dat hij een deelname aan het WK van 2026 niet volledig uitsluit, maar het wel ‘onlogisch’ zou vinden gezien zijn leeftijd.

Messi reist komende zomer wel gewoon af met Argentinië naar de Copa América, dat dit jaar wordt gespeeld in de Verenigde Staten. Daar gaat de wereldster voor zijn vierde internationale prijs met zijn vaderland.

De in Rosario geboren aanvaller heeft jarenlang moeilijke tijden gekend met de nationale ploeg van Argentinië. Messi kondigde zelfs zijn afscheid aan nadat hij in 2016 na een bloedstollende penaltyreeks in de Copa América-finale tegen Chili wederom naast een prijs greep met zijn land.

Even later keerde de linkspoot weer terug, om vervolgens beslag te leggen op de trofeeën die nog ontbraken in zijn uitpuilende prijzenkast: de Copa América en het WK. Argentinië won in 2022 ook nog de Finalissima op Wembley ten koste van Italië: 0-3. Messi staat na 180 interlands op 106 doelpunten voor la Albiceleste.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik hoop dat Messi mee gaat doen op het WK 2026 hopelijk is die nog goed fit tot die tijd.

Voor mij de beste speler ooit!

1 januari 2024 om 16:03

Waarschijnlijk heb jij Maradona nooit zien spelen. Maradona heeft nooit een gespreid bedje gekend als Messi. Messi heeft het buiten Barcelona nergens anders laten zien. Heel zijn leven getraind op 1 systeem en met dezelfde spelers die ook maar 1 systeem kennen. Zet Messi in een Juventus en hij zou daar niets presteren. Zie maar bij PSG. Voor mij persoonlijk is Maradona ongeëvenaard.

1 januari 2024 om 16:31

Messi heeft het toch bij Argentinië laten zien? Hij heeft ze gesleept naar meerdere Copa America en WK-finales. Daarnaast een gespreid bedje? Tot de Copa winst in 2020 kreeg hij bakken met kritiek en was hij constant de zondebok.Daarnaast speelde hij binnen Barcelona ook binnen talloze systemen door de jaren heen. Van nummer tien, naar een valse 9 naar een vleugelspeler. Tot de laatste jaren bij Barca, waar hij letterlijk alles deed binnen het team. Maar jij zal het wel zien als '1 systeem', zucht. En het feit dat dit zoveel likes krijgt zegt ook weer alles over voetbalzone.

1 januari 2024 om 16:40

Klopt maar het niveau wat Maradona haalde in 1986 op het WK heeft die nooit gehaald. Maar dat is ook haast niet te evenaren. De beste WK performance aller tijden van een individu.

1 januari 2024 om 16:52

Eens, al presteerde Messi ook meesterlijk op het WK van 2022, met een gigantische druk. Buiten het WK om heeft Messi wel een veel betere carrière. Messi is nota bene de meest gedecoreerde speler aller tijden.

1 januari 2024 om 17:18

Ja, Maradona heb ik ook zien spelen. Gespreid bedje is een wankel argument. Feiten en statistieken liegen er niet om…. en niet te vergeten de duur van de periode dat Messi top was…. wel ff wat langer dan Maradona, die overigens net zo geniaal en goed was!

1 januari 2024 om 17:23

Klopt, Maradona was ook geniaal. Voor mij op Messi en Pelé na de beste voetballer aller tijden.

1 januari 2024 om 17:26

Messi’s carrière is langer en consistenter, maar of de absolute top peak van Maradona minder was betwijfel ik.

1 januari 2024 om 17:30

Systemen met ronaldinho xavi iniesta etc. Haal Messi weg uit dat elftal stop hem i n bijv. Bilbao en maak bilbao kampioen want dat is wat Maradona deed met napoli tegen de Italiaanse grootmachten die op dat moment golden als de beste clubs ter wereld

1 januari 2024 om 17:43

@derkaiser

Ja, die maradona was zo goed dat hij met z’n hand moest scoren om te winnen.

Dat argentinie was relatief veel sterker dan het argentinie waar messi wk mee won.

1 januari 2024 om 17:49

Ja en een solo goal door 8 man voorbij te dribbelen. Dat is wat anders dan louter penalty’s te scoren.

1 januari 2024 om 18:26

Tijdens de solo van Maradona wist hij inclusief de keeper vijf spelers voorbij te dribbelen. Dus geen acht! Daarnaast scoorde Messi niet alleen penalties. Waarom wilt u graag onwaarheden verspreiden? Daardoor zullen mensen u niet meer serieus nemen wanneer het om feiten gaat.

1 januari 2024 om 18:29

Maradona had alcohol en drugs nodig om te presteren. In het hedendaagse voetbal zal hij niet mee mogen spelen omdat het drugsgebruik inmiddels gezien wordt als doping. Maradona heeft meerdere keren aangegeven dat hij zonder de alcohol en drugs nooit zo goed met de druk had kunnen omgaan.

1 januari 2024 om 18:35

Waarom moet Maradonas unieke prestatie uberhaupt naar beneden worden gehaald? Dan mag er met lichtelijke sarcasme op gereageerd worden.

1 januari 2024 om 18:59

Alleen nog maar knapper dan toch? Probeer maar te voetballen met een paar biertjes en een lijntje op. Denk dat als Messi het zou doen hij niet eens zou voetballen maar de hele wedstrijd boven de pot zou hangen ha ha

1 januari 2024 om 19:22

Dat Argentinië stelde echt niet veel voor hoor. Noem eens vijf toppers van dat elftal?

1 januari 2024 om 19:55

Nee zeker niet knapper omdat het doping is. Daarnaast drink ik geen alcohol en gebruik ik uiteraard geen drugs, dus ik zal het nooit proberen. En Messi is zo verstandig om het ook niet te doen.

1 januari 2024 om 22:11

Messi ging ook pas op zijn 34e naar psg hè. Toen werd Maradona beticht van het gebruik van drugs. Wie weet wat hij wel allemaal niet nam voor die tijd… Messi is veel beter dan Maradona natuurlijk. Qua passing, schot, inzicht overklast die hem overtuigend.

Tja de beste voetballer die Argentiniã« ooit heeft gekend natuurlijk. En heeft na zijn 30e toch alles gewonnen wat er te winnen viel met de Argentijnse ploeg. En met hoogtepunt natuurlijk die WK titel van 2022. Denk ook niet dat er iemand zal zijn die de druk van Messi ook aan kan haha. Dus dat is inderdaad het minste wat ze voor hem kunnen doen. Maar een nadeel, ik heb gehoord dat je verplicht rugnummer 1 tot en met 26 moet gebruiken met eindtoernooien. Dus dan kan het alleen maar tijdens oefenwedstrijden.

1 januari 2024 om 15:45

Zo natuurlijk is dat niet.
Over smaak valt te twisten en voor mij blijft dat Maradona.
Maar wat Messi de wereld heeft gegeven is natuurlijk ook buitenaards

1 januari 2024 om 16:03

Wat mij betreft liegen de cijfers er niet om, met daarnaast het aantal jaren dat hij dit heeft kunnen volhouden. Andere tijden waarin niet iedereen full prof was en WK winst door vals spel zijn voor mij persoonlijk toch de minpuntjes met daarnaast een korte periode van succes. Neemt niet weg dat hij een fantastische speler was, bijzondere.

1 januari 2024 om 20:02

Dat is een interessant feitje als dat waar is. Dan zou je eventueel de 3e keeper rugnummer 10 kunnen geven dan zodat uiteindelijk die nummer niet gebruikt wordt in het veld (tenzij in zeldzame gevallen natuurlijk zoals het uitvallen van twee keepers)

Onzin, na Messi kan er weer iemand komen die Argentinië 3 wereldtitels bezorgt, 6 CL wint met club(s) en zijn record verbreekt en ook buitenaards presteert, en die wilt nr 10, wat dan? Vind dit soort emotionele gebaren bizar. Dit kan je toch op een andere manier doen? Nja moeten zij weten.

1 januari 2024 om 17:21

Kan ook niet hoor. Met het WK moet je alle cijfers gebruiken 1 tot en met 25. Er is door de fifa nooit goedkeuring gegeven om dit anders te doen.

Dus zou het gek vinden als ze hier vanaf gaan wijken.

Dit vindt ik weer niet kunnen. Er zal heus wel weer een ander argentijns superster opstaan en om hem dan de nummer 10 af te pakken vanwege messi vind ik weer ver gaan.

Het was natuurlijk onvermijdelijk dat hij eens ergens af ging bouwen op die leeftijd. Maar ik vind het toch heel erg jammer.

Natuurlijk hebben we tegenwoordig met spelers als Mbappe en Haaland zat "goede" voetballers. Maar Messi was toch wel speciaal. Daar ging je iedere wedstrijd met plezier naar kijken, en kon je alleen maar lachen als hij weer van die dingen deed die eigenlijk helemaal niet zouden moeten kunnen.

Nog los van zijn absurde statistieken, daar ging het nog niet eens om. Het goochelen met de bal als hij weer eens vier man uitspeelde op de vierkante meter, stiftjes over een keeper heen vanaf 22 meter. Zonder moeite een passlijn, die werkelijk niemamd anders had gezien, te vinden om iemand vrij te zetten voor de keeper. En dan natuurlijk nog dat geweldige schot.

Qua genialiteit komt enkel Iniesta deze eeuw in de buurt. Wat mij betreft niet meer dan terecht dit gebaar van de Argentijnse bond. Messi is met afstand de beste speler aller tijden, en ik kan mij ook niet voorstellen dat er ooit nog een betere komt.

Ik ben fan van Messi (eigenlijk alleen fan van Messi onder Guardiola), maar dit soort "jersey retirements" vind ik een beetje onzin. Een standbeeld zal ik prima vinden, maar dit rugnummer niet meer toelaten voor toekomstige Argentijnse spelers is gewoon jammer. Als je zo'n actie ging uitvoeren, dan had de voetbalbond dat al moeten doen met Maradona bijvoorbeeld. Uiteindelijk is dit nummer opgevolgd door een andere geweldenaar in de vorm van Messi.

Kan niet. Op eindtournooien ben je verplicht splelers te nummeren van 1 t/m 26 of 28.

Volgens mij zijn ze alleen wel vergeten dat je bij een WK-selectie van 26 spelers alleen de rugnummers 1 t/m 26 mag gebruiken. Als ze voet bij stuk willen houden, dan zou dat dus betekenen dat ze voortaan bij elk WK een speler minder mee moeten nemen dan maximaal toe is gestaan.

Raar besluit. Fifa verbindt landenteams zich aan een reeks nummers te houden. Wellicht zal Infantino een uitzondering maken voor Argentinië?

Op toernooien zal er toch echt een speler met nummer 10 op de rug moeten spelen.

Dan hadden ze dat bij Maradona al moeten doen..

Zeg dan tenminste dat het namens hun 2 is..

Dat is niet eens mogelijk aangezien de FIFA het verplicht om nr1 tot en met nr23 te hebben op de toernooien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren