Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentinië moet mogelijk boeten voor ‘wangedrag’ tijdens WK-finale

Laatste update:

Argentinië hangt mogelijk een straf boven het hoofd naar aanleiding van de WK-finale tegen Frankrijk. De FIFA gaat een onderzoek instellen naar gedragingen van meerdere spelers van de wereldkampioen. Ook Kroatië moet mogelijk boeten. De nummer drie van het afgelopen WK heeft zich naar verluidt schuldig gemaakt aan artikel 12 (discriminatie) en artikel 16 (veiligheid). In het geval van Argentinië gaat het om artikel 11 (aanstootgevend gedrag en Fair-Play) en artikel 12 (wangedrag van spelers en coaches).

De man waar na de WK-finale het meest over gesproken werd is Emiliano Martínez. De doelman van de Argentijnen vond het nodig om Kylian Mbappé meerdere keren te beschimpen. Zo vroeg hij in de kleedkamer meteen na afloop van de finale om een moment van stilte voor de Franse sterspeler en droeg hij tijdens de huldiging in Buenos Aires een kartonnen Mbappé rond als baby. De sluitpost hield de pop voor zijn geslachtsdeel. Beelden van het moment gingen al snel de wereld over.

Ook tijdens de uitreiking van de individuele prijzen eiste Martínez een hoofdrol voor zich op. De doelman, die werd verkozen tot Keeper van het Toernooi, hield de trofee voor zijn geslachtsdeel en trok een bedenkelijk gezicht. De FIFA onderzoekt nu of de gedragingen van de Argentijnen bestraft kunnen worden op basis van artikel 11 en artikel 12. Eerder startte de wereldvoetbalbond al een onderzoek naar aanleiding van de kwartfinale tussen Oranje en Argentinië. De resultaten daarvan laten nog op zich wachten.

Ook andere landen zijn op het matje geroepen door de FIFA. Zo kreeg de Mexicaanse voetbalbond een boete van 99.600 euro. Ook moet het land een wedstrijd zonder publiek spelen. Ecuador moet 19.900 euro betalen, terwijl Servië 49.800 euro moet aftikken bij de wereldvoetbalbond. Voor zover bekend heeft de KNVB nog geen straf ontvangen. Het lopende onderzoek kan daar mogelijk verandering in brengen. Het is niet bekend wanneer de FIFA uitspraak doet over de spraakmakende kwartfinale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Martinez is volgens mij een soort van Murdock maar dan de onsympathieke versie. Mensen van Aston Villa helpen hem volgens mij voor elke wedstrijd ontsnappen uit het gekkenhuis en na de wedstrijd gaat hij vrolijk weer terug

14 januari 2023 om 11:55

Hahaha, met Rodrigo de Paul als B.A.?

14 januari 2023 om 11:55

Volgens mij is hij al een tijdje niet meer teruggebracht voor zijn pilletjes en behandeling

14 januari 2023 om 12:03

Ik weet niet of ze pilletjes hebben voor een gevalletje Martinez

Die Martinez wist ook niet meer van ophouden leek het wel. In Argentinië ging hij nog vrolijk door met mbappe belachelijk maken. Terwijl hij gewoon 4 om de oren kreeg van mbappe.. lachwekkend die man

14 januari 2023 om 13:01

Dat is makkelijk te verklaren: Argentijnen heben een hele hoge eigen dunk. Argentinië boven alles. Combineer die grootheidswaanzin met een speler die eigenlijkk nog nooit een grote prijs heeft gepakt en deze man denkt dat die God is en aan de hele wereld moet laten zien hoe geweldig hij wel niet is ten opzichte van alle andere mensen.

14 januari 2023 om 13:08

Eigendunk? Ik denk juist een diep geworteld minderwaardigheidscomplex. Die spelers van Frankrijk hebben (gemiddeld) al zoveel gewonnen, die balen natuurlijk gigantisch van de verloren finale maar die weten dat ze tot de top behoren en dat er nog genoeg kansen komen. Die Argentijnen hebben juist heel erg die bewijsdrang laten zien; kijk ons eens. Komt juist voort uit een bepaalde onzekerheid.

14 januari 2023 om 13:10

Argentinië is niet voor niets het meest gehate land in Zuid-Amerikanen. Argentijnen zijn racistisch en arrogant.

14 januari 2023 om 14:20

Ik heb het over Argentijnen in het algemeen. Die zijn er echt van overtuigd dat God een 8ste dag heeft gebruikt om Argentinië te maken.

14 januari 2023 om 15:41

Nee die heeft hij gebruikt om messi en maradonna te maken😂😂

14 januari 2023 om 17:04

En toen kwamen ze Margaret Thatcher tegen.

14 januari 2023 om 18:48

Die laatste zin... De pot verwijt hier de ketel🤫

14 januari 2023 om 18:50

Ja, dat wil niemand... Met Dr wazige pol tax ideeën. Her Argentijnse bezoek aan de Malvinas heeft in feite haar politieke carrière gered. Helaas voor Brits labour was ze er nog lang, en voor hun ongelukkig.

15 januari 2023 om 11:37

@bolso als je denkt dat ik denk dat Nederland een stukje paradijs is op deze aardbol dan heb je het aardig mis.

Heeft iemand enig idee of hij geliefd is bij de Aston Villa aanhang?

14 januari 2023 om 11:56

Zolang hij wereldreddingen maakt zoals gister zal hij absoluut geliefd zijn. Zo'n type kan heerlijk zijn als hij voor je club speelt maar bloedirritant als tegenstander.

14 januari 2023 om 14:04

Hij is daar publiekslieveling sinds z’n komst vorig jaar.

Disclaimer: DEZE Reactie Bevat Sarcasme.
Wat een onzin. Van Gaal moet gewoon niet zeggen dat ie denkt dat wij winnen bij strafschoppen. Logisch dat zo'n selectie zich dan alle wedstrijden erna en tijdens de huldiging misdraagt.

14 januari 2023 om 11:46

Exact, Mbappe had ook gewoon toe moeten geven dat nergens op aarde beter voetbal wordt gespeeld dan in de Argentijnse competitie, hoe durft hij te beweren dat er in Europa beter clubvoetbal wordt gespeeld dan in Zuid-Amerika, er is toch een reden dat alle grote supersterren momenteel in Zuid-Amerika voetballen? Ik vind dat ze het nog mild hebben opgepakt, siert ze wel, sympathieke jongens.

14 januari 2023 om 11:57

Die uitspraak is niet eens zo erg. Het gedrag van Nederlandse spelers wanneer een Argentijn naar de stip liep wel. Dat met z’n allen eropaf stormen moet je ook gewoon bestraffen

14 januari 2023 om 12:02

Eens, kan ook niet. Wedstrijd is gewoon daarvoor al volledig uit de klauwen gelopen. Messi had eraf gemoeten met zn volleybal actie, Paredes voor zn overtreding + aanslag op de bank en Timber ook na div overtredingen met geel op zak. Scheids was een clown.

14 januari 2023 om 12:04

Ohja dan is het wel logisch dat je je alle wedstrijden erna misdraagt. Zeker als je sportiviteit zo hoog in het vaandel hebt staan als Emiliano Martinez. Wie uitdeelt hoeft namelijk niet te kunnen ontvangen.

Het zijn gewoon domme paupers, snap niet waarom ze zich daarvoor schamen. Niets mis met jezelf zijn.

14 januari 2023 om 13:55

Dat geroep om een tweede gele kaart voor Timber in die wedstrijd heb ik nooit begrepen.
Lahoz had Timber getarged, maar waar hij voor affloot waren non-overtredingen, doodnormale duels of schwalbes bijna. Dat ging echt helemaal nergens over. Die verdiende in de verste verte geen tweede gele kaart.

14 januari 2023 om 12:09

Waarom mag die niet vertrouwen uitspreken dat we winnen met strafschoppen? Is het tegenwoordig al denigrerend naar de tegenstander als je vertrouwen hebt? Hetzelfde met Mbappe en Tchouameni die zeggen dat ze niet bang zijn. Die Argentijnen zijn zo snel op hun pik getrapt zeg niet normaal. Die gasten gaan zelfs provoceren en het hebben over de tegenstanders tijdens hun vieringen. Dat is past triest.

14 januari 2023 om 12:16

Sarcasme

Het is sowieso een kneuzig excuus om het trieste gedrag na de wedstrijden goed te praten. Ja, Dumfries deed idd irritant tijdens de penalites. Dat doet die keeper zelf ook altijd, kijk naar de Copa. Daarnaast, voetbal bestaat voor minstens 50% uit valsspelen en je tegenstander naaien. Ik vind dat erg jammer, maar het hoort erbij. Na de wedstrijd is het zand erover. Vond Weghorst ook, maar blijkbaar kunnen ze het daar maar heel moeilijk loslaten.

14 januari 2023 om 12:20

Oh haha tja pas ochtend geweest. En met die penalties was inderdaad niks nieuws. Deed die Martinez zelf ook ja. Dat gedrag van die Argentijnen is gewoon niet goed te praten.

14 januari 2023 om 12:25

Het mag wel, maar het is niet zo slim.

14 januari 2023 om 12:35

ah ja natuurlijk.. als iemand je provoceert is het logisch dat je je daarna een week lang nog misdraagt.. ik hoop niet dat jij vader bent

14 januari 2023 om 12:52

Ik hoop dat jij ooit sarcasme leert herkennen

14 januari 2023 om 22:10

Ja want dit onderzoek is alleen gebaseerd op deze wedstrijd Nederland - Argentinië

Messi wordt bespaard zo te zien? Zijn gedrag na Nederland-Argentinië valt ook niet goed te praten.

14 januari 2023 om 11:50

En niet te vergeten dat hij als echte ‘aanvoerder’ en ‘leider’ alleen maar mee zat te lachen met die complete dorpsgek terwijl die zijn teamgenoot bij Psg compleet vernedert. Bijna al die Argentijnen zijn gewoon stelletje engnekken bij elkaar.

14 januari 2023 om 12:01

Eens. Klagen over alles en iedereen, terwijl ze dit WK maximaal in het zadel geholpen zijn door de arbitrage/fifa. Geen ander land kreeg zoveel penalties. Volgens mij bijna iedere wedstrijd na de poule? Messi werd ook zo belangrijk gemaakt, maar hoeveel van zijn goals waren geen penalties?

Ik heb verder niks met Frankrijk, maar hoopte echt dat ze zouden winnen, puur om die Argentijnen even terug op Aarde te brengen. Wat een onsymphatiek stelletje idioten bij elkaar.

14 januari 2023 om 12:09

Eens Arsenal dat zogenaamde Zuid-Amerikaanse temperament “en alles voor de overwinning” slaat te ver door. Er kijken wel miljarden mensen (en ook kinderen mee) die worden beïnvloed door deze ‘rolmodellen’.

Mooi zo! Dat zal ze leren, stelletje pestkoppen! Hopelijk wordt de WK finale opnieuw gespeeld! (Knipoog,knipoog)

Ik zeg wk titel inleveren en het toernooi vanaf Nederland Argentinie opnieuw spelen!

14 januari 2023 om 13:20

Hmm,.is maar een utopie, echter kon het maar zijn dat het toernooi opnieuw gespeeld in een ander land of zoiets. Kan echt niet. Maar er kunnen wel passende straffen uitgedeeld worden aan coaches en spelers van Argentinië en zeker ook schorsingen voor komende wedstrijden die internationaal worden gespeeld.

De kans dat Argentinië op een volgend WK voetbal mannen weer wereldkampioen wordt is wel kleiner dan dat ze in 2022 in Qatar zijn geworden.

In 2026 zal Messi waarschijnlijk niet meer mee doen met nationale ploeg van Argentinië. Ongetwijfeld is Argentinië zonder Messi makkelijker te verslaan dan met Messi er bij. waarom? Omdat Messi heel sluwe speler is en kan zo maar uit het niets scoren. maar ook kan hij de tegenstander zo minder goed laten spelen zoals hij graag wil zien tijdens de wedstrijd. Messi is dan wel anders bij Maradona, maar is veel betere legende speler wat Argentinië nu heeft. Op andere kijk is Messi zeker echt een arrogante speler waar hij bijna alle prijzen mee gewonnen heeft met diverse clubs en zeker een wereldtitel met Argentinië opgeleverd heeft. Juist, Argentinië met Messi was een team dat geen respect toont voor andere tegenstanders op het WK voetbal of Copa America, op gegeven moment was Argentinië in het verleden precies het zelfde wat met Maradona heeft gedaan. Ieder team die tegen Argentinië speelt heeft altijd zwaar en moeilijk als Argentinië heel slim en sluw speelt, meestal effectief en zakelijk, echter hebben we ook gezien dat Argentinië in paar minuten minder sterk en goed speelde, ook wel tegendoelpunten kan krijgen.

Het is toch wel een aanfluiting voor de fifa dat ze het wk cadeau doen aan Qatar, dat zich vervolgens laat kennen als moderne slavendrijver en dan de titel cadeau doet aan Argentinie dat zich dan laat kennen als een stelletje racistische, seksistische bottom feeders. Maar ja het is fifa, dus wat kon je verwachten?

Absurd, zo'n boete. Alsof hun problemen hebben om dit geld op te hoesten. Geef de schuldigen een rooie kaart voor een wedstrijdje of 5.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren